نرمافزار ADS یکی از شاخصترین نرم افزارهای مهندسی برق در زمینه مدارهای مخابراتی و فرکانس رادیویی (RF) بهمنظور طراحی، تحلیل و شبیهسازی است. نرمافزار اِی دی اِس (ADS) مخفف (Advanced Design System) ساخته شده توسط ... ادامه
جمعی از اساتید مکتبخونه
آموزش رایگان طراحی مدارهای مجتمع خطی سیماس 1
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
حسین میارنعیمی
آموزش رایگان طراحی مدارهای مجتمع فرکانس رادیویی 1
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
حسین میارنعیمی
مدارهای آنالوگ
دانشگاه صنعتی شریف
رضا سروری
مدارهای مخابراتی
دانشگاه صنعتی شریف
علی مدی
نرمافزار ADS یکی از شاخصترین نرم افزارهای مهندسی برق در زمینه مدارهای مخابراتی و فرکانس رادیویی (RF) بهمنظور طراحی، تحلیل و شبیهسازی است. نرمافزار اِی دی اِس (ADS) مخفف (Advanced Design System) ساخته شده توسط شرکت آمریکایی Keysight و جزو بهروزترین و قدرتمندترین نرمافزارها در زمینه طراحی، شبیهسازی و Layout مدارهای مخابراتی است که دارای ابزار و امکانات گستردهای از جمله ابزار بهینهسازی میباشد. اهمیت و جایگاه این نرمافزار در طراحی، آنالیز و شبیهسازی مدارهای مخابراتی غیر قابل انکار است و از کاربردهای آن میتوان به مدارات فرکانس رادیویی (RF) اشاره نمود.
در این دوره ابتدا به راهاندازی نرمافزار، معرفی محیط و ابزارهای عمومی، قطعات و کتابخانهها، سپس به حالتهای مختلف تحلیل مدار، نمایش خروجی و ابزارهای بهینهسازی پرداخته میشود. بهمنظور درک کامل تمام توضیحات گفته شده و مدارات بررسی شده است.
ابزارهای بهکار رفته در این نرمافزار روند طراحی را آسان میکند که خود از برتریهای این نرمافزار نسبت به نرمافزارهای مشابه است، برخی از این ابزارها عبارتند از:
این ابزار به ما امکان میدهد که همزمان با تغییر مقادیر المانهای موجود در مدار، تغییرات حاصل از آن بر شکل موجهای خروجی مدار مشاهده کنیم.
بهمنظور تطبیق امپدانس در مدار از نمودار اسمیت چارت استفاده میشود. این نمودار در نرمافزار به طوری استفاده شده که با رسم نمودار هدف، مقادیر المانها به منظور رسیدن به آن محاسبه میشود. مرجع اصلی اطلاعات ارائه شده در این بخش کتاب Microwave Transistor Amplifiers Analysis and Design نوشتهی Guillermo Gonzalez است. پیشنهاد میشود درصورت عدم آشنایی با مبحث اسمیت چارت پیش از مباحث تطبیق امپدانس و تقویتکننده کمنویز، جلسه مربوطه (جلسه نهم) مشاهده شود.
با استفاده این ابزار، با تعیین اهداف و پاسخهای ایدهآل میتوان مقادیری از المانها که نزدیکترین پاسخ را به حالت ایدهآل دارد، تعیین کرد.
در این دوره تلاش شده است که با همکاری جمعی از دانشآموختگان و نظارت اساتید دانشگاه صنعتی شیراز، آموزش نرمافزار ADS بهصورت پایهای و پروژهمحور انجام شود و همچنین ابزار و قابلیتهای این نرمافزار در روند شبیهسازی مدار، آموزش داده شود. دانشجویان در این دوره لازم است که درس الکترونیک آنالوگ را گذرانده و همچنین با مفاهیم مدارهای مخابراتی آشنا باشند که به این مفهوم است که این درس را گذرانده یا در حال گذراندن آن باشند.
این دوره برای دانشجویانی که درس، مدارهای مخابراتی و درس مدارهای مجتمع رادیویی (RF-IC) دوره تحصیلات تکمیلی را اخذ کرده و در حال گذراندن آن میباشند میتواند کاربردی باشد و همچنین در انجام پروژههای مرتبط با این دروس برای آنها مفید باشد. مدارهای مورد بررسی در این دوره از سرفصل درس مدارهای مخابراتی در دوره کارشناسی مهندسی برق انطباق گرفته است. هرچند ابزارهای آموزش داده شده برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز مفید است.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 28 امتیاز
7 نظرنظرات بیشتر
اطلاعات بیشتر