مدل درآمدی استارتاپها باید چگونه باشد؟ هر استارتاپی در تلاش است تا در کمترین زمان به بیشترین درآمد و سودهی برسد اما چگونه؟ اگر استارتاپ شما بهترین محصولات را هم در بازار ارائه دهد، آیا لزوماً میتوانید به درآمدزایی و سودآوری زیاد امیدوار باشید؟
در ابتدا به تفاوت بین مدل درآمدی استارتاپ و جریان درآمدی بپردازیم.
جریان درآمدی به نوع فعالیت شرکت بستگی دارد و شامل منابع مختلفی است که شرکت به واسطه آن پول کسب میکند مثل فروش کالا یا محصول.
مدل درآمدی استارتاپها و سایر کسبوکارها ساختاری است که با استفاده از آن میتوانیم بفهمیم که جریان درآمدی شرکت از چه قسمتی یا از کجا تأمین میشود.
در این بخش از آموزش مدل درآمدی استارتاپها با مفاهیم بالا و انواع مدلهای درآمدی استارتاپها بیشتر آشنا میشویم.
یک استارتاپ چگونه میتواند درآمد پایدار کسب کند؟ این پرسش یکی از اساسیترین سوالات هر کارآفرین است. مدل درآمدی استارتاپها، تعیینکننده پتانسیل سودآوری هر استارتاپ است و احتمال بقای آن را در میان رقبا مشخص میکند. انتخاب مدل درآمدی صحیح میتواند بر تمام تصمیمات یک استارتاپ اثر مثبت بگذارد. طراحی و انتخاب بهترین مدل درآمدی مستلزم آگاهی از انواع گوناگون مدلها و آشنایی با سازوکار هر یک است.
در گزارشی از CBinsights که با مطالعه و نظرسنجی از 101 استارتاپ شکستخورده انجام گرفتهاست، مهمترین دلایل شکست یک استارتاپ مشخص شدهاند. بر اساس این گزارش، 17درصد از مؤسسان استارتاپهای شکستخورده، ضعف در مدل کسبوکار و عدم درآمدزایی را بهعنوان یکی از علل شکست خود نام بردهاند که میتواند نداشتن مدل درآمدی مناسب باشد. اصرار بر استفاده از یک راه کسب درآمد یا شکست در پیداکردن راههای درآمدزایی دیگر، از مشکلات معمول مؤسسان استارتاپهای شکستخورده است اما با دانش و آگاهی نسبت به مدلهای درآمدی استارتاپها و انتخاب بهترین مدل برای کسبوکار میتوانیم احتمال شکست را کاهش دهیم.
برای یافتن بهترین مدل درآمدی استارتاپها، مشتریان باید در مرکزیت تصمیمات استارتاپ قرار داشتهباشند. ایدهآلترین مدل درآمدی باید کمترین سختی را برای مشتری ایجاد کند، چرا که مشتریان مایلاند از طریق روشهای سادهای که با آن آشنایی دارند خرید کنند. مدل درآمدی هر استارتاپ باید بر اساس مدل کسبوکار آن شکل گرفتهباشد. اگر در اندیشه راهاندازی کسبوکار خود و یا در حال طراحی یا بازنگری مدل کسبوکارتان هستید این دوره آنلاین این فرصت را به وجود میآورد تا با جزئیات، مزایا و معایب هر یک از روشهای کسب درآمد آشنا شوید و برایناساس بهترین مدل درآمدی را برای استارتاپ خود انتخاب کنید.
محمدرضا فرحی، در سال 1383 برای تحصیل در رشته مهندسی صنایع وارد دانشگاه صنعتی شریف شد. وی پس از آن تحصیلات خود را در رشته اقتصاد در مدرسه اقتصاد تولوز فرانسه و در رشته فایننس در دانشکده تحصیلات تکمیلی اقتصاد بارسلونا ادامه داد.
سه سال پیش پس از بازگشت به ایران، ایشان به عنوان مشاور معاون وزیر راه و مشاور رییس هیأت مدیره بیمه البرز فعالیتِ کاری خود را آغاز کرد و در ادامه به عنوان مدیر مالی، به شرکت سرمایهگذاریِ رهنما پیوست. وی تجربه گرانقدر ارزشگذاری و تعیین برنامه سرمایهگذاری، طراحی برنامه اعطای سهام به پرسنل، کمک به اداره بهینه هیأت مدیره و تعیین شاخصهای کلیدی رشد، طراحی مدل درآمدی و غیره را در دهها استارتاپ دارد.
آقای فرحی در سال 1395 استارتاپ بیمه بازار را پایهگذاری کرد، و اکنون رییس هیأت مدیره در این شرکت است. ایشان همچنین به صورت ماهانه با همراهی سازمان بورس و انجمن سرمایهگذاران خطرپذیر ایران، کارگاههای مختلفی مانند ارزشگذاری، مذاکره سرمایه گذار - استارتاپ، Stock Option و غیره برای مدیران شرکتهای سرمایهگذاری عمومی و خصوصی برگزار میکند.
اطلاعات بیشتردر صورت قبولی در دوره، گواهی نامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
خدمات منتورینگ به معنای برخورداری دانشجو از راهنما یا پشتیبان علمی در طول گذراندن دوره میباشد. این خدمات شامل پاسخگویی به سوالات آموزشی(در قالب تیکتینگ)، تصحیح آزمون یا پروژه های دوره و ارائه باز خورد موثر به دانشجو میباشد.
این دوره طوری طراحی شده است که محتوای آموزشی دوره حول چند پروژه واقعی و کاربردی هستند تا یادگیری دانشجو در طول دوره به کاربردهای عملی تبدیل شود و به این ترتیب بالاترین سطح یادگیری را فراهم نمایند.
با قرار گرفتن تمرین ها و آزمون های مختلف در طول دوره، محیطی تعاملی فراهم شده است تا بهره گیری از محتوا و یادگیری بهتر و عمیق تر شود.
شما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.
در صورت قبولی در دوره، شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات آن در بخش دورههای آموزشی رزومهساز «جاب ویژن»، تایید مهارت خود را در قالب اضافه شدن «مدال مهارت» به روزمه آنلاین خود دریافت نمایید. این مدال علاوه بر ایجاد تمایز در نمایش رزومه شما، باعث بالاتر قرار گرفتن آن در لیست انبوه رزومههای ارسالی به کارفرما شده و بدین ترتیب شانس شما را برای استخدام در سازمانهای موفق و پر متقاضی افزایش میدهد.