امروزه گوگل آنالیتیکس 4 به ابزاری محبوب بین دیجیتال مارکترها و پرفورمنس مارکترها تبدیل شده است. بهطورکلی آنالیتیکس به شما این امکان را میدهد که رفتار کاربران وبسایتتان را بررسی، تجزیهوتحلیل کرده و بر اساس آن تصمیم بگیرید.
گوگل آنالیتیکس 4 به کسبوکار شما کمک میکند تا تصمیمات دادهمحور بگیرید. بهعنوانمثال ممکن است شما یک بنر تبلیغاتی در یک وبسایت خبری را ماهانه یک میلیون تومان اجاره کنید که جهت ردیابی و تحلیل کاربران خود از طریق این کانال نیاز به آمار و ارقام مشخصی دارید، در این موقعیت میتوانید از GA4 بهراحتی کمک بگیرید و به سؤالات زیر پاسخ دهید:
در این دوره یاد میگیرید بسیار حرفهای به این نوع سؤالات پاسخ دهید و تصمیمات دقیق و هدفمند بگیرید. درگذشته این تصمیمات به کمک نسخه قدیمی آنالیتیکس گرفته میشد اما اشکالات و ایرادهای آن گوگل را به سمت معرفی ابزاری حرفهایتر به نام گوگل آنالیتیکس 4 هدایت کرد.
اهمیت ابزار گوگل آنالیتیکس بهاندازهای است که امروزه آموزشهای زیادی بهمنظور یادگیری گوگل آنالیتیکس و باهدف آموزش کار با گوگل آنالیتیکس به کاربران، علاقهمندان، دیجیتال مارکترها و فعالین حوزه سئو و... منتشر شده است. در دوره آموزش گوگل آنالیتیکس 4 با ابعاد مختلف این ابزار کارآمد و حرفهای آشنا خواهید شد. از جمله مواردی که در این دوره برای آموزش به کاربران در نظر گرفته شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با شرکت در دوره آموزش پروژه محور گوگل آنالیتیکس 4 با این ابزار تحلیلی و مهم آشنا میشوید و از ابتدا آن را یاد میگیرید. پروژه محور بودن به این معنی است که نهتنها این مفاهیم و مبانی را بهصورت تئوری بلکه بهصورت عملی و در قالب پروژه کاربردی آموزش میبینید.
پروژه نهایی این دوره الهام گرفته از تسکها و پروژه شرکتهای بزرگ در حین استخدام است. در واقع با یادگیری این دوره احتمالا بتوانید سؤالات به ظاهر سختی که برخی کسبوکارها طرح میکنند را حل کنید.
کوییزها، تمرینها و پروژههایی که در این دوره طراحی شده است به یادگیری بیشتر شما کمک میکند. اگر در هنگام آموزش یا انجام تمرینها با مشکلاتی برخورد کردید، میتوانید آن را در تالار گفتگو مطرح کنید. ضمن اینکه مدرس دوره به شما پاسخ میدهد، میتوانید از تجربیات سایر دانشجویان دوره کمک بگیرید.
باتوجهبه مباحثی که برای آموزش در این دوره در نظر گرفته شده است، هدف اصلی دوره آموزش کامل گوگل آنالیتیکس آشنایی مخاطبان با ابزار کارآمد و حرفهای گوگل آنالیتیکس است. این دوره به بازاریابها، مارکترها، فعالین حوزه دیجیتال مارکتینگ و سئو ابزاری حرفهای را معرفی میکند تا بتوانند به کمک آن فعالیت خود را در سطحی حرفهای و بالاتر دنبال کنند.
همانطور که اشاره شد به کمک این ابزار شما میتوانید رفتار کاربران و مشتریان خودتان را روی سایت بررسی کنید. بهعبارتدیگر بفهمید هرکدام از کاربرانتان از کجا آمده است؟ وارد چه صفحاتی شده است؟ چند دقیقه زمان صرف مطالعه مطالب کرده است؟ آیا رفتار کاربر مطابق الگو و پیشبینی شما بوده است؟ چه کسانی با چه ویژگیهایی از شما خرید کردند؟ (یا هدف بیزینسی شما را انجام دادند؟)
اگر پاسخ به این سؤالات برایتان جذاب است، احتمالاً این دوره مناسب شماست. اما بهطورکلی میتوان این دوره را برای گروههای زیر کاربردی و مناسب دانست:
محمد رخشانیزاده پرفورمنس مارکتر و فعال در زمینه تصمیمگیری دادهمحور هستند. آقای رخشانیزاده دانشآموخته MBA از دانشگاه صنعتی شریف با گرایش مارکتینگ (بازاریابی) است.
ایشان چند سالی است که در دنیای دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند و در حال حاضر مدیر eCRM در شرکت ازکی هستند. آقای رخشانیزاده سابقه فعالیت در کارگزاری آگاه و همچنین تجربه مشاوره و اجرا در بخشهای مختلف بازاریابی دیجیتال با مجموعههای دیگر را در کارنامه خود دارد.
حضور در دوره آموزش گوگل آنالیتیکس 4 نیاز به هیچ پیشنیاز بهخصوصی ندارد. مفاهیم آموزشی این دوره به نحوی ارائه شده است که همه افراد و علاقهمندان، با هر سطحی از دانش و معلومات بتوانند با این مفاهیم بهراحتی ارتباط برقرار کنند و در جریان آموزشهای ارائه شده قرار بگیرند.
در صورت قبولی در دوره، گواهی نامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
خدمات منتورینگ به معنای برخورداری دانشجو از راهنما یا پشتیبان علمی در طول گذراندن دوره میباشد. این خدمات شامل پاسخگویی به سوالات آموزشی(در قالب تیکتینگ)، تصحیح آزمون یا پروژه های دوره و ارائه باز خورد موثر به دانشجو میباشد.
این دوره طوری طراحی شده است که محتوای آموزشی دوره حول چند پروژه واقعی و کاربردی هستند تا یادگیری دانشجو در طول دوره به کاربردهای عملی تبدیل شود و به این ترتیب بالاترین سطح یادگیری را فراهم نمایند.
با قرار گرفتن تمرین ها و آزمون های مختلف در طول دوره، محیطی تعاملی فراهم شده است تا بهره گیری از محتوا و یادگیری بهتر و عمیق تر شود.
شما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.
در صورت قبولی در دوره، شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات آن در بخش دورههای آموزشی رزومهساز «جاب ویژن»، تایید مهارت خود را در قالب اضافه شدن «مدال مهارت» به روزمه آنلاین خود دریافت نمایید. این مدال علاوه بر ایجاد تمایز در نمایش رزومه شما، باعث بالاتر قرار گرفتن آن در لیست انبوه رزومههای ارسالی به کارفرما شده و بدین ترتیب شانس شما را برای استخدام در سازمانهای موفق و پر متقاضی افزایش میدهد.
امروزه منابع زیادی برای آموزش کار با گوگل آنالیتیکس وجود دارد. منابعی مانند فیلم آموزش گوگل آنالیتیکس، کتاب آموزش گوگل آنالیتیکس و مواردی ازاینقبیل. با جستجو در اینترنت بهسادگی میتوانید به دانلود کتاب آموزش گوگل آنالیتیکس و یا دانلود فیلم آموزش گوگل آنالیتیکس مشغول شوید. اما نکته اساسی و مهم این است که در این میان استراتژی درستی اتخاذ کنید و دوره آموزشی کامل و درستی را انتخاب کنید و به کمک آن دوره تمام آموزشهای لازم برای کار با این ابزار را فرا بگیرید.
همان طور که گفته شد، گوگل آنالیزور در جهت تحلیل دادهها با هدف کمک به صاحبان کسب و کار طراحی شده است. در ادامه در ماه اکتبر 2020 بود که گوگل آنالیتیکس با منتشر کردن نسخه google analytics شماره 4 جديدترين به روزرسانی خود را در اختیار کاربران قرار داد. با این به روزرسانی اطلاعات جدید، آمار دقیق، داده گیری بهتر از گوگل ادز، دیتا استودیو، دیگر ابزارهای اندازه گیری و پیشبینی تعریف شده که به کاربر کمک خواهند کرد تا بهتر از قبل دادههای وبسایت و اپلیکیشنها را تجزیه و تحلیل کند، به برنامه اضافه شدند. در آموزش گوگل آنالیتیکس 4 تمام به روز رسانیها با آخرین متد در اختیار علاقهمندان قرار میگیرند.
چرا باید GA4 را یاد بگیریم؟ اولین سؤالی که شاید به ذهنتان برسد این است که آیا یادگیری نسل جدید گوگل آنالیتیکس امری ضروری است یا خیر؟ باید بگوییم بله! برای کامل کردن جواب خود، بهتر است اگر دیجیتال مارکتر هستیم، از خود بپرسیم که آیا بدون آمار و ارقام مشخص (بخصوص در بازار سنتی) تصمیمات و تحلیلها ارزشی خلق میکند یا خیر؟ و سؤال دوم این که تفاوت GA4 با نسخه قدیمی گوگل انالیتیکس (Universal) در چیست؟ چه مزایا و ویژگیهای بیشتری در آنالیتیکس جدید داریم که لازم به یادگیری دارد؟ بنابراین پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطلب را بخوانید تا به سؤالات شما پاسخ شفافی دهیم:
1. یکی از جذابترین تفاوتها در بخش اکسپلور (Explore) است که در نسخه جدید، برخلاف نسخه قدیمی رایگان شده است. به این صورت که در استفاده از دیمنشن و متریکها دیگر محدودیت ندارید.
2. تفاوت دوم در تحلیل و پیشبینی رفتار کاربر با استفاده از هوش مصنوعی است. برای مثال با استفاده از هوش مصنوعی در GA4 میتوانید رفتار مشتریانی که در 7 روز آتی خرید میکنند یا سایت را ترک میکند را حدس بزند.
3. یک تفاوت مهم دیگر در منطق جمعآوری اطلاعات است که دچار تغییرات مثبتی شده است. به این صورت که جمعآوری اطلاعات از مدل بر مبنای سشن به مدل بر مبنای مشتری تغییر پیدا کرده است. بهعبارتدیگر رفتار کاربر اهمیت اصلی را دارد نه سشنهایی که دستگاه آن را ساخته است.
خیر، اگر قبلاً تجربه کار با آنالیتیکس را داشتهاید، درک بسیاری از مفاهیم برایتان ساده میشود، درصورتیکه تابهحال با آنالیتیکس کار نکردهاید، نگران نباشید چون در این دوره مفاهیم پایهای و اولیه آنالیتیکس پوشش داده شده است، بنابراین مشکلی در یادگیری نخواهید داشت.
از ابتدای 1 جولای 2023 (11 تیر 1402) نسخه قدیمی آنالیتیکس هیچ اطلاعات جدیدی را جمعآوری نمیکند. البته تا 6 ماه بعدازاین تاریخ، مشاهده اطلاعات قبلی امکانپذیر است. درهرصورت باید بگوییم که پایان عمر نسخه آنالیتیکس قدیمی فرارسیده است! بنابراین لازم است هر چه سریعتر اطلاعات خود را نسبت به نسخه جدید بروز کنیم.
در این توفیق اجباری، نحوه عملکرد آنالیتیکس تغییر کرده است و در آموزش گوگل آنالیتیکس 4، مباحث مربوط به نصب و مهاجرت به نسخه 4 گوگل آنالیتیکس پوشش داده شده است.
گوگل از جمله برنامه هایی است که با طراحیهای کاربردی در جهت پیشرفت انسان در زمينه های مختلف حرکت میکند. یکی از کارهایی که از سوی گوگل انجام شده، طراحی و ساخت گوگل آنالیتیکس است. این طراحی در جهت تحلیل داده صورت گرفته و به همین دلیل آن را با نام های گوگل آنالیزور و یا آنالیز نیز میشناسند. به طور کلی هدف از ساخت چنین برنامهای کمک به صاحبان مشاغل میباشد. افرادی که کسب و کاری را با سایت راه اندازی کردهاند، میتوانند با کمک از این ابزار ترافیک سایت را مشاهده و با استفاده از موضوعاتی که به دست میآورند، کسب و کار خود را بهبود ببخشند. با پیشرفت این ابزار نسخه و ورژنهای 1، 2، 3 و 4 آن نیز منتشر شد. آخرین به روز رسانی بر روی گوگل آنالیتیکس 4 نیز در سال 2020 انجام شده است. شما هم اگر به عنوان یک صاحب کسب و کار به دنبال آموزش گوگل آنالیتیکس 4 هستید، ادامه مقاله را دنبال کنید.
تغییراتی که در نسخه جدید گوگل آنالیتیکس انجام شده تا به کاربران کمک کنند، عبارتند از:
1. آمار دقیق برای پیشبینی ارائه داده و باعث دریافت Rol بیشتر میشود
در آنالیتیکس ga4 قسمت machine learning فعال شده است که اطلاعات جدید را به صورت خودکار در اختیار کاربر قرار میدهد. برای مثال یکی از اطلاعاتی که در اختیار شما میگذارد این است که کدام محصول نسبت به سایر محصولها، تقاضای بیشتری را داشته است. افرادی که در زمینه بازاریابی دیجیتالی فعالیت دارند، میتوانند از این سیستم برای پیشبینی های خوب استفاده کنند. یکی دیگر از تغییرات این نسخه پیشبینی بازگشت نرخ یا همان ROI است که مخصوص یک محصول خاص میباشد. از طرفی دیگر طیف بیشتر مشتریان را نیز برای شما پیشبینی خواهد کرد.
2. گزارش گیری از گوگل ادز را پکپارچه میکند
آموزش گوگل آنالیتیکس 4 به گونهای است که باید پس از ساخت حساب گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس متصل باشید. نسخه جدید این ابزار به ارائه گزارشات کمک بزرگی خواهد کرد. در یک کسب و کار حرفهای قطعا داشتن یک لیست ریتارگتینگ که بی عیب و نقص باشد، مهم است. این گوگل آنالیز است که این کار را برای کاربران راحت کرده و به آنها کمک میکند. وقتی یک کاربر به لیست ریمارکتینگ گوگل ادز شما وارد شود، در واقع تبلیغ کار شما را میبیند. شاید کاربر چند روز پس از خروج از سایت دوباره اپلیکیشن شما را باز کند و این بار خریدی را انجام دهد. این بار دیگر نام کاربر در لیست خریدهای گوگل ادز قرار نخواهد گرفت. با گوگل آنالیتیکس در نسخه 4 کاربر به صورت خودکار از لیست خرید گوگل ادز حذف خواهد شد. بهعلاوه ردگیری تعداد نمایش تبلیغات در یوتیوب را نیز انجام میدهد.
3. از نقشه سفر مشتری گزارشی کامل و دقیق تحویل میدهد
تهیه گزارشهای تفکیک شده و سازمان دهی شده یکی از بارزترین تفاوت ها بین گوگل آنالیتیکس 4 و گوگل آنالیتیکس یونیورسال است. با کمک چنین گزارشاتی است که کاربران میتوانند نقشه سفر مشتری را بهتر تحلیل کنند. در این گزارش تمام جزئیات سفر مشتری ارائه شده است. در واقع در گزارش تعداد مشتریهای جدید به سایت، تعداد مشتریهای جدید فعال در یک حوزه خاص و نرخ مشارکت عنوان میشود.
4. Event tracking در آن به کدنویسی نیاز ندارد
در گوگل آنالیتیکس، گوگل ادز و گوگل تگ منیجر برای ایجاد ترکینگ کد لازم است که از زبان برنامهنویسی اطلاعاتی را بلد باشید. کارشناسان دیجیتال مارکتینگ با آموزش گوگل آنالیتیکس 4 با مراحل آپدیت نرمافزار راحت شده و قادر هستند اطلاعات را به صورت لحظهای دریافت کنند. این مزیت باعث میشود که نیازی به کدنویسی یا ساخت کد event در گوگل نباشد.
5. نقش cookies در داده گیری کمرنگ میشود
در نسخه جدید گوگل یک راه جدید را به جای cookies مرورگرها ارائه داده و بیشتر بر روی هوش مصنوعی گوگل و machine learning تمرکز دارد. اتصال به کانالهای ارتباطی بیشتر در گوگل آنالیتیکس 4 میتواند فرآیند داده گیری و گزارشها را آسان کند. همچنین کارشناسان دیجیتال مارکتینگ با این مزیت فرصتی را به دست میآورند تا از طريق دادهها برای بهبود وضعیت کسب و کار خود، تصمیم گیریهای درستی را انجام دهند.
قبل از انتشار نسخه به روزرسانی شده برای ساخت اکانت گوگل آنالیتیکس باید تنها گوگل آنالیتیکس یونیورسال ساخته میشد. با این حال امروزه به ساختن اکانت، گوگل آنالیتیکس 4 ایجاد خواهد شد. در برابر نصب گوگل ga4 رفتار کاربران به دو دسته تقسیم خواهد شد. افراد ممکن است از استفاده کنندگان قدیمی این برنامه هستند و در این زمان میخواهند نسخه 4 گوگل آنالیتیکس را نصب کنند. در این هنگام است که به صورت خودکار پیامی در بالای پنل گوگل analytics ظاهر شده و از کاربر میخواهد گوگل آنالیتیکس 4 را نصب کند. اگر هم کاربر جدیدی باشند باید از گوگل تگ منیجر کمک بگیرند. شما نیز اگر به آموزش گوگل آنالیتیکس 4 نیاز دارید، برای نصب این نسخه مراحل زیر را دنبال کنید.
1. فیلتر شکن را روشن و به سایت گوگل آنالیتیکس بروید.
2. اکانت گوگل آنالیتیکس 4 را بسازید.
3. Data stream وب را ایجاد کنید.
4. Measurement ID را کپی کنید.
5. در این مرحله تگ GA4 را در گوگل تگ منیجر بسازید.
6. مرحله بعدی پیست Measurement ID در تگ گوگل آنالیتیکس 4 گوگل تگ منیجر است.
7. از preview در گوگل تگ منیجر استفاده کنید.
8. این مرحله باید انتشار یا Publish تغییرات در گوگل تگ منیجر انجام شود.
1. کاربرانی که از گوگل آنالیتیکس یونیورسال استفاده میکنند، باید به قسمت تنظیمات رفته و به منوی property مراجعه کنند. در این منو روی گزینهی GA4 setup assistant کلیک کنید.
2. با کلیک بر روی get start است که گوگل آنالیتیکس 4 ساخته میشود.
3. یک data stream جدید بسازید و measurement ID آن را کپی کنید.
4. بعد از کپی آیدی اندازهگیری باید به سراغ گوگل تگ منیجر وب سایت خود بروید و آیدی را با عنوان تگ در آن بسازید.
5. باید توجه کنید که ایونتهای Enhanced در گوگل آنالیتیکس 4 که به صورت خودکار فعال هستند.
1. اولین استفاده کنندهگان از گوگل آنالیتیکس 4 باید ابتدا فیلتر شکن را روشن کنند و به سایت گوگل آنالیتیکس بروند.
2. در مرحله بعد باید اکانت جدید را بسازند. در این صورت است که گوگل GA4 خود به خود فعال میشود.
3. پیدا کردن measurement ID نیز مانند آموزش های قبل خواهد بود.
1. در این بخش از آموزش گوگل آنالیتیکس 4 باید measurement id را از طریق گوگل تگ منیجر، روی سایت قرار داد. بنابراین در گوگل تگ منیجر روی گزینهی New Tag کلیک کنید و تگ جدیدی را برای ga4 بسازید.
2. هر تگ یا ابزار ساخته شده در منیجر به صورت خودکار در سایت فعال خواهند شد. بنابراین بر روی این وب سایت ایونتهای خودکار دیده میشوند.
3. در ادامه پنجرهای باز میشود که باید در آن اسم تگ را GA4 یا Google Analytics4 بگذارید و روی Tag Configuration کلیک کنید.
4. در این مرحله نیز پنجرهای رو به روی خود میبینید. از روی لیستی که مشاهده میکنید، تگ Google Analytics: GA4 configuration را انتخاب کنید.
5. در ادامه در قسمت Measurement ID ، باید آیدی گوگل آنالیتیکس 4 را کا قبلا کپی کردید، وارد کنید.
6. در این مرحله تریگر را روی All pages (pageview) بگذارید و سپس ذخیره را انتخاب کنید. در ادامه برای فعال کردن fire و قرارگیری تگ گوگل آنالیتیکس 4 بر روی وب سایت از گزینه debug view استفاده کنید.
7. تگ را که ذخیر کردید، دکمه preview را انتخاب کنید. به این ترتیب است که سایت در محیط گوگل تگ منیجر باز میشود.
گوگل آنالیتیکس 4 یکی از مهمترین برنامههای تحلیل دادهها است که به پیشرفت کسب و کارها کمک خواهد کرد. این آخرین نسخه است که اطلاعات جدید، آمار دقیق، داده گیری بهتر از گوگل ادز، دیگر ابزارهای اندازهگیری و... را در اختیار کاربران گوگل آنالیتیکس میگذارد. بنابراين برای افراد مشغول در این زمینه آموزش گوگل آنالیتیکس 4 از اهمیت بالایی برخوردار است.