آموزش جامع پایتون

پایتون (به انگلیسی: Python) یک‌زبان برنامه‌نویسی شیءگرا، تفسیری، سطح بالا، و همه‌منظوره است که خیدو فان روسوم آن را طراحی کرده است، و اولین‌بار در سال ۱۹۹۱ منتشر شده است. فلسفه اصلی طراحی پایتون «خوانایی ...

5 (4 امتیاز)
140 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

یادگیری زبان برنامه‌نویسی پایتون

شئ گرایی در پایتون

کار با دیتابیس در پایتون

نوشتن برنامه‌های مختلف و کاربردی با پایتون

محتوای دوره

14 فصل 160 جلسه 21 ساعت ویدیو
مقدمه و معرفی
داده‌ها و اشیا در پایتون
شرط‌ها و حلقه‌های تکرار در پایتون
توابع در پایتون
کتابخانه‌ها و ماژول‌ها در پایتون
تمرین اول
شیءگرایی در پایتون
کار با فایل‌ها در پایتون
کنترل خطاها در پایتون
کار با یونیت تست در پایتون
کار با دیتابیس در پایتون
محیط گرافیکی و Api در پایتون
تمرین دوم
صحبت‌های پایانی

پیش‌نیاز‌ها

این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.

درباره دوره

پایتون (به انگلیسی: Python) یک‌زبان برنامه‌نویسی شیءگرا، تفسیری، سطح بالا، و همه‌منظوره است که خیدو فان روسوم آن را طراحی کرده است، و اولین‌بار در سال ۱۹۹۱ منتشر شده است. فلسفه اصلی طراحی پایتون «خوانایی بالای کد» است.

در این دوره هدف این است که زبان برنامه نویسی پایتون رو به شکل کامل یاد بگیریم.

پایتون دارای دو نسخه ۲ و ۳ است ، نسخه‌ی ۲ در دهه‌ی ۲۰۰۰ محبوبیت زیادی داشت، اما حالا بهترین نسخه برای استفاده، نسخه‌ی سوم است؛ چراکه خود زبان و کتابخانه‌ها فقط در نسخه‌ی سوم به‌روز می‌شوند ، تمامی دوره نیز با پایتون نسخه 3 ضبط شده است . 

پایتون هم‌چنین به عنوان یک زبان همه‌کاره که در زمینه‌های مختلف از جمله هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، علم داده و توسعه وب استفاده می‌شود، به‌راحتی در فهرست پردرآمدترین زبان‌های برنامه‌نویسی ۲۰۲۳ قرار می‌گیرد. 

چرا باید از پایتون استفاده کنیم؟

1: هوش مصنوعی و یادگیری ماشین:  پایتون به دلیل ماهیت پایدار، انعطاف ‌پذیر بودن، به‌ طور گسترده در زمینه‌ های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی استفاده می‌ شود. 

2: تجزیه و تحلیل داده ها و علم داده: در حال حاضر یعنی زمانی که ما هر روز داده‌های بیشتری تولید می ‌کنیم، پلتفرم‌ های کارآمد مانند پایتون برای تجزیه و تحلیل، دستکاری و مدیریت داده‌ها تقاضای زیادی دارند. 

3: سازگاری با تمام سیستم عامل ها:  پایتون از تمامی سیستم عامل های محبوب یعنی Linux ، Windows ، Mac پشتیبانی می کند. پس همان کدها می توانند بدون کامپایل مجدد روی پلتفرم های مختلف اجرا شوند.

4: System administrator: کسانی که با اسکریپت نویسی آشنا هستند، عمیقا پایتون را درک می کنند. پایتون می تواند ثابت کند که در فرآیندها خودکارسازی وظایف، خسته کننده یا خیلی پیچیده نیست.

5: پایتون به‌دلیل اسپانسرهای بزرگ و انجمن فعال، دارای کتابخانه‌های متنوع و بی‌نظیری است که استفاده از آن‌ها در وقت برنامه‌نویسان صرفه‌جویی می‌کند. سرویس‌های چندرسانه‌ای ابری بسیاری وجود دارد که از طریق ابزارهای کتابخانه‌ای، از برنامه‌نویسان پایتون در پلتفرم‌های مختلف پشتیبانی می‌کنند. 

6:ابزارها و ماژول‌های فراوانی که پایتون در اختیار توسعه‌دهنده قرار می‌دهد، فرایند خودکارسازی یا اتوماسیون تسک‌های تکراری و خسته‌کننده را بسیار آسان کرده و در وقت صرفه‌جویی می‌کند. در ضمن، تعداد خطوط کد پایتون برای توسعه‌ی ابزار اتوماسیون آنقدر کم است که برنامه‌نویس را شگفت‌زده می‌کند. 

7: قابلیت خودکارسازی : ابزارها و ماژول‌های فراوانی که پایتون در اختیار توسعه‌دهنده قرار می‌دهد، فرایند خودکارسازی یا اتوماسیون تسک‌های تکراری و خسته‌کننده را بسیار آسان کرده و در وقت صرفه‌جویی می‌کند. در ضمن، تعداد خطوط کد پایتون برای توسعه‌ی ابزار اتوماسیون آنقدر کم است که برنامه‌نویس را شگفت‌زده می‌کند. 

کدام شرکت ها از پایتون استفاده می کنند ؟

1: Google

گوگل با سهم ۹۳ درصدی از بازار، پراستفاده‌ترین موتور جست‌وجو در دنیا است. گوگل از همان ابتدا از طرف‌داران پایتون بوده و بنیان‌گذاران آن تصمیم گرفتند «هرجا می‌شد از پایتون استفاده کنند و هرجا که باید از ++C.» در سهولت استفاده از پایتون همین بس که اولین خزنده‌ی وب گوگل که با جاوا نوشته شده بود، کمی بعد به زبان پایتون بازنویسی شد تا استفاده از آن راحت‌تر شود.

2: Instagram

اینستاگرام، بزرگ‌ترین اپلیکیشن اشتراک عکس در دنیا با بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال روزانه، برای بک‌اند خود از فریم‌ورک جنگو که به زبان پایتون است، استفاده می‌کند و دلیل این کار را سادگی و محبوبیت پایتون عنوان می‌کند.

3: Reddit

وب‌سایت ردیت ماهانه بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال دارد و در سال ۲۰۲۳، دهمین وب‌سایت پربازدید در دنیاست. ردیت ابتدا از Lisp استفاده می‌کرد، اما شش ماه بعد از عرضه، با پایتون بازنویسی شد. علت این تغییر هم دسترسی پایتون به کتابخانه‌های متنوع‌تر و انعطاف‌پذیری آن از نظر توسعه بود. ردیت هنگام استخدام برنامه‌نویس به آن‌ها می‌گوید هرچه می‌نویسند باید به زبان پایتون باشد تا خوانش آن آسان‌تر باشد و بشود به‌راحتی فهمید آیا کدی که نوشتند خوب است یا بد. 

4: Spotify

اسپاتیفای، پلتفرم پخش موسیقی و پادکست در سال ۲۰۰۸ عرضه شد و تا امروز بیش از ۴۵۰ میلیون کاربر فعال دارد. درحالی‌که وب‌سایت اسپاتیفای از وردپرس استفاده می‌کند، اپلیکیشن آن با پایتون ساخته شده است. ۸۰ درصد سرویس‌های اسپاتیفای مبتنی بر پایتون و باقی مبتنی بر زبان‌های دیگری چون جاوا، سی و ++C هستند. اسپاتیفای همچنین از پایتون برای آنالیز داده و خدمات بک‌اند استفاده می‌کند. 

5: نتفلیکس

نتفلیکس با بیش از ۲۰۰ میلیون عضو، بزرگ‌ترین شبکهٔ تلویزیونی اینترنتی در دنیاست. نتفلیکس مانند اسپاتیفای از پایتون برای آنالیز داده استفاده می‌کند. علاوه بر این، به مهندسان نرم‌افزار خود اجازه می‌دهد با هر زبانی که راحت‌ترند کدنویسی کنند و  اغلب برنامه‌نویسان نتفلیکس، زبان پایتون را ترجیح داده‌اند. از نظر مهندسان نتفلیکس، کتابخانه‌ی استاندارد پایتون، انجمن بسیار فعال و روبه‌رشد آن و تنوع زیاد در کتابخانه‌های موجود، حل هر مشکلی را برای توسعه‌دهندگان امکان‌پذیر کرده است. 

دوره آموزش کامل پایتون

برنامه نویسان ترجیح می‌دهند تا با زبان‌هایی کار کنند که ساده‌تر بوده و خوانایی بالایی داشته باشد. زبان پایتون از آن زبان‌های نزدیک به زبان انسان است. علاوه بر آن، پایتون قابلیت‌هایی دارد که هر برنامه نویسی را به مطالعه و آموزش کامل پایتون فرا می‌خواند. آموزش کامل python، یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید صفر تا صد کار با این زبان قدرتمند و جذاب را یاد بگیرید.

آشنایی با پایتون

زبان پایتون (Python) یک زبان برنامه نویسی شیء‌گرا، تفسیری، سطح بالا و همه منظوره است. خالق این زبان شخصی به نام خیدو فان روسوم است. فلسفه‌ی اصلی تولید زبان پایتون، خوانایی بالای کدهای آن است. این موضوع و هم‌چنین سهولت یادگیری و کار با پایتون سبب شده است تا بسیاری از برنامه نویسان ترجیح دهند تا به‌جای استفاده از زبان‌های عجیب و غریب و پیچیده، از پایتون استفاده کنند.

زبان برنامه نویسی پایتون، کاربردهای زیادی دارد. در حقیقت پایتون تنها برای توسعه و ساخت نوع خاصی از نرم افزارها طراحی نشده است. باتوجه به اهمیت هوش مصنوعی در عصر حاضر، کاربرد زبان پایتون در این زمینه، جزو اهم‌ترین موضوعات است. پایتون در یادگیری ماشین، علم داده و زمینه‌های دیگری مانند تولید صفحات وب و نرم افزارهای تحت وب نیز به‌کار برده می‌شود.

مزایای آموزش کامل python

پاسخ به این‌که چرا باید زبان پایتون را یاد بگیریم و چرا این زبان دومین زبان برتر و محبوب در سراسر دنیا است را باید در مزایا و قابلیت‌های این زبان جست‌وجو کنید. در فهرست زیر، مهم‌ترین مزایای زبان پایتون ارائه شده است.

•      زبان برنامه نویسی python متن باز و رایگان است.

•      هزینه‌ی تولید و توسعه‌ی برنامه با پایتون، بسیار کم و به حداقل‌ترین میزان خواهد بود.

•      زبان python خوانایی بالایی دارد.

•      یادگیری پایتون ساده است. بنابراین برای افراد مبتدی، انتخاب خوبی خواهد بود.

•      زبان پایتون نزدیک به زبان انسان است.

•      کاربردهای زبان پایتون بسیار گسترده است.

•      کتابخانه‌های متنوعی برای python وجود دارد.

•      کتابخانه‌های پایتون رایگان هستند.

•      انجمن‌های python فراوانی خوبی دارند.

•      منابع آموزشی زیادی برای یادگیری صفر تا صد این زبان، وجود دارد.

•      امکان کسب درآمد بالایی با تخصص در این زمینه، وجود دارد.

•      غول‌های فناوری مانند گوگل، فیس بوک، ناسا، یوتیوب، یاهو، موزیلا و غیره، از این زبان برنامه نویسی استفاده کرده‌اند.

•      پایتون برای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین کاربرد دارد.

•      بیش‌تر پروژه‌های برنامه نویسی معمول، با این زبان قابل انجام هستند.

•      تست کردن برنامه‌هایی که با پایتون نوشته شده‌اند، آسان است.

•      پایتون با گستره‌ی وسیعی از سیستم‌های عامل، ‌هم‌خوانی دارد.

•      پایتون می‌تواند سرعت کدنویسی را افزایش دهد.

•      فریمورک‌های قوی و محبوبی مانند جنگو برای پایتون، سبب سهولت کار با آن خواهند شد.

چه افرادی باید زبان پایتون را یاد بگیرند؟

یادگیری زبان پایتون برای بیش‌تر برنامه نویسان الزامی و مهم است. دانشجویان رشته‌های کامپیوتر، نرم افزار و برق که قصد دارند در حوزه‌ی برنامه نویسی فعالیت داشته باشند، به یادگیری پایتون نیازمند خواهند بود. هم‌چنین طراحان وب و برنامه نویسان مختلف از مخاطبین اصلی یادگیری زبان پایتون هستند.

نکته‌ی قابل توجه این‌جاست که شما می‌توانید آموزش زبان پایتون را به‌عنوان اولین گام برای شروع برنامه نویسی دنبال کنید. این زبان ساده، فرآیند یادگیری پیچیده‌ای ندارد و به شما امکان می‌دهد تا بدون هیچ پیش نیازی در حوزه‌ی برنامه نویسی، به راحتی مفاهیم مورد نظر را درک کنید.

از سوی دیگر، کاربردهای فراوان پایتون در زمینه‌ی هوش مصنوعی، یادگیری آن را برای افرادی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند (و یا می‌خواهند وارد شوند)، الزامی می‌کند. شما با کمک زبان پایتون می‌توانید برنامه‌هایی را بنویسید که قابلیت درک داده‌ها و یادگیری اطلاعات جدید به‌صورت خودکار داشته باشند.

چطور python را یاد بگیریم؟

یادگیری پایتون، هیچ زمینه‌ی خاصی نمی‌خواهد. فقط کافی است که عزمتان را جزم کرده باشید. خوشبختانه منابع بسیار زیادی برای یادگیری python به زبان فارسی و انگلیسی وجود دارد. در این بخش، برخی از مهم‌ترین منابع آموزشی زبان python معرفی شده است.

•      استفاده از دوره‌های آموزش صفر تا صد پایتون رایگان که به‌صورت فایل‌های ویدیویی در اختیار کاربران قرار داده می‌شوند.

•      آموزش پایتون جادی که توسط یکی از بهترین‌های برنامه نویسی ایران یعنی آقای جادی میرمیرانی تهیه شده است. این دوره، از مکتب خونه قابل دسترس خواهد بود.

•      آموزش پایتون رایگان در شبکه‌های مجازی و کانال‌های آموزشی تلگرام و غیره.

•      استفاده از مقالات آموزش PYTHON رایگان در وب سایت‌های مرجع و انجمن‌های برنامه نویسی.

•      Pdf آموزش پایتون رایگان و یا کتاب آموزشی python که امکان یادگیری خودآموز و سریع این زبان را فراهم می‌کند.

* نکته: برای انتخاب بهترین منبع آموزشی، سرفصل‌های آموزش را تحت نظر قرار دهید. دوره‌ی آموزشی باید پوشش کاملی از تمام مباحث مهم و الزامی ارائه دهد. هم‌چنین به‌جهت آشنایی با سطح کیفیت آموزش‌ها، می‌توانید از نظرات شرکت‌کنندگان دوره استفاده کنید. 

پیش نیازهای آموزش کامل پایتون

دوره‌ی آموزش برنامه نویسی پایتون، هیچ‌گونه پیش نیازی ندارد. تنها کافی است تا به برنامه نویسی علاقه‌مند باشید. برای استفاده از مباحث این آموزش، داشتن سواد عادی و کاربری معمول رایانه الزامی است.

* نکته: آموزش پایتون مقدماتی و پیشرفته، خود پیش نیاز بسیاری از آموزش‌های حوزه‌ی برنامه نویسی و کامپیوتر به‌شمار می‌آیند.

معرفی آموزش کامل python

دوره مقدماتی پایتون، شما با زبان پایتون آشنا خواهید شد. لذا چیستی و کاربردهای پایتون را یاد گرفته و با موارد مقدماتی نظیر دانلود پایتون، نصب پایتون و برخی از دستورات مبتدی آن آشنا می‌شوید. در دوره‌ی جامع پایتون، شما با مرجع کامل برای آموزش پروژه محور و یادگیری صفر تا صد این زبان روبه‌رو هستید.

این دوره‌ی آموزشی، شما را با زبان پایتون آشنا کرده و نیز اطلاعاتی درباره‌ی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با پایتون، ارائه می‌دهد. شما در تمرین پایتون این دوره، شیوه‌ی طراحی سایت با جنگو (یکی از فریمورک‌های محبوب زبان پایتون) را نیز فرا می‌گیرید.

سرفصل‌های آموزش کامل پایتون

سرفصل‌های این دوره‌ی آموزشی عبارتند از:

•      مقدمه و معرفی دوره

•      اشیاء و داده‌ها در پایتون

•      شرط‌ها و حلقه‌های تکرار در پایتون

•      توابع در پایتون

•      کتابخانه‌ها و ماژول‌ها در پایتون

•      شیء‌گرایی در پایتون

•      کار با فایل‌ها در پایتون

•      کنترل خطاها در پایتون

•      کار با یونیت تست در پایتون

•      کار با دیتابیس در پایتون

•      محیط گرافیکی و API در پایتون

•      جمع‌بندی آموزش‌ها

* لازم به ذکر است که در لابه‌لای سرفصل‌های آموزشی این دوره، تمارین عملی متعددی گنجانده شده است. تمرین پایتون برای تسلط روی مفاهیم آموزشی، کمک‌کننده و مفید خواهد بود.

دوره‌ی آموزش کامل python چقدر طول می‌کشد؟

دوره‌ی آموزشی مذکور، شامل ۲۱ ساعت آموزش ویدیویی است. این آموزش‌ها شامل تمارین عملی و پروژه نیز است. بنابراین بازه‌ی زمانی آموزش، برحسب تلاش داوطلب و میزان تسلط وی بر مفاهیم ارائه شده، قابل محاسبه خواهد بود.

کسب درآمد با آموزش کامل python

اغلب افرادی که به سراغ یادگیری یک مهارت جدید می‌روند، درآمدزایی و فرصت‌های شغلی آن مهارت را زیر نظر قرار می‌دهند. یادگیری زبان برنامه نویسی python نیز از این قاعده مستثنی نیست. شاید برای شما هم سوال باشد که آیا فرصت‌های شغلی کافی و فراوان برای کار با پایتون وجود دارد یا نه.

خوشبختانه، زبان برنامه نویسی پایتون جزو زبان‌های پرکاربرد در زمینه‌های مختلف از جمله هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است. شما با یاد داشتن این زبان، می‌توانید فرصت‌های شغلی مختلفی را تجربه کنید. به عنوان مثال می‌توانید در حوزه‌ی طراحی وب، علوم داده و یا طراحی برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، فعالیت داشته باشید.

البته در نظر بگیرید که میزان حرفه‌ای بودن و تسلط بر روی زبان پایتون، تأثیر مستقیمی روی درآمد شما خواهد داشت. طبیعی است که تسلط کامل شما بر روی این زبان برنامه نویسی و یادگیری فریمورک‌های محبوب و قدرتمند آن، منجر می‌شود تا از پسِ انجام پروژه‌های پیچیده- که احتمالاً درآمد بالاتری نیز دارند- برآیید. بنابراین توصیه می‌کنیم بعد از تسلط کافی بر روی زبان پایتون، به سراغ بازار کار آن و کسب پروژه بروید.

آموزش کامل پایتون در مکتب خونه

یکی از بهترین منابعی که می‌توانید برای آموزش پایتون از آن استفاده کنید، دوره‌های آموزشی موجود در مکتب خونه است. این دوره‌های آموزشی با بهره‌گیری از اساتید مجرب و باتجربه تهیه شده و به شما کمک می‌کند تا با ساده‌ترین فنون، زبان پایتون را یاد بگیرید. 

ویژگی‌های زبان برنامه نویسی پایتون سبب شده است تا مهندسان و برنامه نویسان زیادی به‌دنبال آموزش کامل پایتون باشند. آموزش کامل python هم‌چنین برای ورود به دنیای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین الزامی بوده و جزو مقدمات کار است. در مکتب خونه انواع دوره آموزش برنامه نویسی و همچنین آموزش python دیگر به عنوان مکمل و پیش نیاز این دوره موجود است.

 

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

5

از مجموع 4 امتیاز

3 نظر

1 ماه پیش

نزدیک به ۱۰ تا ویدیو از این دوره رو تماشا کردم و تا اینجا که وقت گزاشتمدوره ی کامل و مفیدی بوده.

حامد علیجانی

حامد علیجانی

6 ماه پیش

دوره خوبی هست و به سادگی مفاهیم اولیه پایتون آموزش داده شده. برای من دوره مفیدی هست

الهه سلیمی

الهه سلیمی

11 ماه پیش

من ده ویدئو از این دوره را مشاهده کردم تا اینجا انصافا لذت بردم خیلی جامع و کاربردی است و نکات خیلی خوبی استاد میگه که فقط در طی تجربه به دست می آید.

محمد شهرابی

محمد شهرابی

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

معین حشمتی
معین حشمتی
2 دوره
150 دانشجو

معین حشمتی دانشجوی مهندسی کامپیوتر کرمانشاه است. ایشان برنامه نویس پایتون و دانشجوی شبکه و امنیت و طراحی سایت هستند. شروع کارشان با یادگیری برنامه‌نویسی پایتون، در ادامه شروع کار با لینوکس و ورود به دنیای شبکه و امنیت است. معین حشمتی مسلط به دوره‌های Network+ و لینوکس تا سطح Lpic1 و CEH و Wordpress است.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.