مبانی برنامهنویسی یا مبانی برنامهسازی، یکی از اصلیترین دروسی است که دانشجویان رشتههای مهندسی در ترمهای اولیه تحصیل میگذرانند. بسته به رشته تحصیلی، زبانهای مختلفی نظیر پایتون، جاوا یا C/C++ در این درس تدریس میشود. ...
مبانی برنامهنویسی یا مبانی برنامهسازی، یکی از اصلیترین دروسی است که دانشجویان رشتههای مهندسی در ترمهای اولیه تحصیل میگذرانند. بسته به رشته تحصیلی، زبانهای مختلفی نظیر پایتون، جاوا یا C/C++ در این درس تدریس میشود. برای دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر این درس اهمیتی دوچندان دارد و با توجه به نیاز به درک عمیق برنامهنویسی در سطوح پایین سیستمی، عموماً زبان C یا C++ برای تدریس به این دانشجویان انتخاب میشود.
در درس مبانی برنامهسازی با زبان C از مجموعه دورههای آموزش برنامه نویسی مکتب خونه، با فرض این که دانشجو هیچ شناختی از زبانهای برنامهنویسی ندارد، از پایهایترین سطح در ابتدا به آموزش الگوریتمهای ساده و فلوچارت میپردازیم تا طرز فکر رایج در برنامهسازی را به دانشجو آموزش داده و پس از آن به سراغ یادگیری زبان برنامهنویسی C میرویم.
زبان برنامهنویسی C در کنار C++ از جمله مهمترین زبانهای برنامهسازی سیستمی محسوب میشوند. زبانهای برنامهنویسی سیستمی برای طراحی سیستمهای کامپیوتری پیچیده که نیاز بهسرعت بالا در اجرا دارند استفاده میشوند. همچنین در طراحی سیستمهای نهفته که نیاز به مصرف انرژی پایین دارند و یا محدودیت حافظه در آنها مسئلهای جدی محسوب میشود از این زبانها استفاده میشود.
برخی از کاربردهای زبانهای برنامهنویسی سیستمی بدین شرح است:
در درس مبانی برنامهسازی، به کمک زبان C از ابتدا با اصول مقدماتی برنامهنویسی آشنا شده و در انتها به مفاهیم پیشرفتهتر نظیر اشارهگر و ساختار میرسیم. سرفصل کلی عناوین گفته شده در این فصل به شکل زیر است:
با مشاهده دوره مبانی برنامهسازی با زبان C، شما برنامهنویسی را از پایه آن یعنی آشنایی با کامپیوتر، مفهوم الگوریتم و فلوچارت فراگرفته و پس از آن به کمک زبان برنامهنویسی C اصول پایهای که تقریباً در تمامی زبانهای برنامهنویسی وجود دارد نظیر حلقه و شرط را فرامیگیرید. پس از آن هم به فراگیری دروس پیشرفتهتر نظیر اشارهگر میپردازید. فراگیری مفهوم اشارهگر از جمله مواردی است که تنها به کمک یادگیری زبانهای سیستمی نظیر C و C++ ممکن خواهد بود و هرچند در کارهای معمول برنامهنویسی نظیر طراحی سایت، به دانش آن نیاز جدی نخواهیم داشت، اما در طراحی سیستمهایی که بهینه بودن از لحاظ زمان و حافظه و حتی انرژی مصرفی و همچنین امنیت اهمیت بالایی دارد، نیازمند درک عمیق این مفاهیم خواهیم بود.
باتوجهبه اینکه دوره مبانی برنامهسازی با زبان C، همه موارد را از پایه آموزش میدهد، هیچ پیشنیاز اساسی بهجز آشنایی نسبی با ریاضیات ندارد، ازاینرو این دوره هم برای کودکان دبستانی که علاقهمند به یادگیری برنامهنویسی هستند و هم برای افراد در سنین بالاتر قابلاستفاده است. البته باید توجه داشت که یادگیری کامل زبان C به دلیل عمق بالای این زبان و نیاز با درگیرشدن با یکسری پیچیدگیها نظیر مدیریت حافظه، از زبانهایی نظیر پایتون کمی دشوارتر است اما در عوض یادگیری آن باعث میشود که مفاهیم برنامهنویسی را به طور عمیق درک کرده و یادگیری هر زبان دیگری برای شما آسان خواهد شد.
***این دوره درحال تکمیل است***
اطلاعات بیشتر
از مجموع 53 امتیاز
12 نظرنظرات بیشتر
دکتر محمدامین فضلی هیئتعلمی دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، محقق و مهندس نرمافزار و برنامهنویس در مرکز راهکارهای اطلاعاتی هوشمند دانشگاه صنعتی شریف هستند. ایشان و همکارانشان در این مرکز بر روی پروژههای مهندسی نرمافزار و برنامهنویسی مقیاس بزرگ در زمینه توسعه تکنولوژیهای ارزشآفرین در صنایع مختلف فعالیت دارند.
علاقه اصلی ایشان طراحی الگوریتم بهخصوص برای مسائل بینرشتهای در محل اشتراک سه علم اقتصاد (Economics)، جامعهشناسی (Sociology) و محاسبات (Computation) است و همچنین به طراحی روشهای محاسباتی برای تحلیل سیستمهای اقتصادی (Economical)، اجتماعی (Social)، بیولوژیکی (Biological) علاقهمند هستند. دکتر فضلی در سال ۱۳۹۴ موفق به اخذ مدرک دکترا در رشته مهندسی نرمافزار از دانشکده کامپیوتر دانشگاه شریف زیر نظر دکتر جعفر حبیبی شدند. علاوه بر این، ایشان مدارک کارشناسی ارشد و کارشناسی خود را با نمرات بسیار عالی از دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف زیر نظر دکتر محمدعلی صفری و دکتر محمد قدسی با موفقیت به پایان رساندند.
اطلاعات بیشتر