دانشگاه صنعتی شریف یکی از برترین و معتبرترین دانشگاههای دولتی تهران و واقع در خیابان آزادی است که در سال 1344 با هدف تربیت و تأمین بخشی از نیروهای متخصص موردنیاز کشور، تأسیس شدهاست. آخرین آمارها نشان میدهد که این دانشگاه بیش از 12000 دانشجو و همچنین نزدیک به 500 عضو هیأت علمی دارد که ۱۸۱ نفر از آنها، در مرتبه استاد تمام، ۱۰۵ نفر در مرتبه دانشیار، ۱۷۶ نفر در مرتبه استادیار ما بقی آنها بهعنوان مربی؛ اعضای هیأت علمی را تشکیل میدهند.
هر ساله تقریباً هزار دانشجو از میان کسانی که رتبههای برتر کنکور را کسب کردهاند، وارد دانشگاه صنعتی شریف میشوند. دانشگاهی بسیار جوان و در حال توسعه که بعضا به عنوان ام آی تی ایران نیز خوانده میشود.
دانشگاه شریف دارای 13 دانشکده شامل:
دانشگاه صنعتی شریف پس از گرفتن ابلاغ اساسنامه از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1395، پارک علم و فناوری خود را تأسیس کرد. در 17 سال گذشته فعالیتهایی متناسب با زیستبوم نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه صنعتی شریف انجام میشد؛ اما بعد از تأسیس این پارک تمامی این فعالیتها زیر نظر پارک علم و فناوری قرار گرفت که بهصورت یکپارچه در این فضا ادامه و توسعه مییابند.
تجهیزات پارک علم و فناوری شامل شتابدهنده، مرکز رشد، مجتمعهای فناوری چند مستأجره و صندوق پژوهش و فناوری است که این صندوق به ارائه خدمات برای کسبوکارهای فناوری میپردازد. پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف بهعنوان یک پارک دانشگاهی میخواهد با ایجاد یک تعامل دوطرفه و سازنده با بدنۀ علمی دانشگاه و بخش خصوصی توانمند به بروز استعدادها و شایستگیهای دانشگاهیان کمک کند و در راستای تبدیل شدن به یک الگوی ملی در زمینهی توسعه پایدار و ارزش آفرینی در سطح جامعه گام بردارد.
دانشگاه صنعتی شریف در رتبهبندی دانشگاههای جهان که بهوسیله مؤسسه معتبر تایم انجام میشود، رتبه ۶۰۰ و در بین دانشگاههایی که در ۵۰ سال اخیر تأسیس شدهاند، رتبه ۴۷ را داراست.
دانشگاه شریف توانسته بهصورت یک مؤسسه علمی پیشرو در صنعت، فناوریهای روز و علوم کاربردی در عرصه علم، منطقهای و جهانی؛ مطرح شده و جایگاه ارزشمندی پیدا کند. دانشآموختگان این دانشگاه همواره در ردیف قویترین مهندسین و بالاترین مدیران علمی، فنی و اجرایی کشور بودهاند.