فیزیک مکانیک از زیرشاخههای علم مکانیک کلاسیک است که به مطالعه حرکات اجسام و نیروهایی که باعث آن حرکات میشود میپردازد. مباحث فیزیک مکانیک در رشته های علوم پایه مثل فیزیک، شیمی و زیستشناسی و ... ادامه
آموزش فیزیک مکانیک مبتنی بر حل مسأله برای دانشجویان با سطوح علمی مختلف
حرکتهای تک بعدی و چند بعدی
حل مسائل دینامیک خطی
بررسی و حل مسائل بردارها
این دوره آموزشی شامل تمام مباحث مورد نیاز برای درس فیزیک مکانیک است و نیازی به گذراندن پیش نیاز وجود ندارد.
فیزیک مکانیک از زیرشاخههای علم مکانیک کلاسیک است که به مطالعه حرکات اجسام و نیروهایی که باعث آن حرکات میشود میپردازد. مباحث فیزیک مکانیک در رشته های علوم پایه مثل فیزیک، شیمی و زیستشناسی و در رشته های فنی و مهندسی مانند برق، مکانیک، هوافضا، عمران، معماری، مهندسی پزشکی، مواد و غیره و همچنین در رشتههای علوم پزشکی و پیراپزشکی از اهمیت زیادی برخوردار است.
این علم بهطور کلی به دو شاخه سینماتیک و دینامیک تقسیم میشود. سینماتیک به بررسی خصوصیات حرکت اجسام مانند مکان، سرعت و شتاب میپردازد. در دینامیک موضوع مورد بحث بررسی نیروهای وارد بر اجسام است که باعث ایجاد شتاب در اجسام میشوند. در این درسگفتار، بخش اول فیزیک مکانیک تدریس میشود. این بخش که در سال اول دانشگاه در اکثر دانشگاهها با عنوان «فیزیک پیشدانشگاهی» و در تعداد کمی از دانشگاهها هم بهعنوان بخشی از درس فیزیک عمومی 1 (فیزیک پایه 1) تدریس میشود، شما با مباحث زیر آشنا خواهید شد:
فصل اول: بردارها ( شامل تجزیه بردار، جمع بردارها به دو روش هندسی و مولفهای، ضرب داخلی و ضرب خارجی بردارها)
فصل دوم: حرکت در یک بعد ( شامل سرعت متوسط و لحظهای، شتاب متوسط و لحظهای، حرکت با شتاب ثابت و سقوط آزاد)
فصل سوم: حرکت در دو و سه بعد ( شامل سرعت و شتاب در دو و سه بعد، حرکت پرتابی و حرکت دایرهای)
فصل چهارم: نیرو-1 ( شامل قوانین نیوتن و کاربرد آن در حل مسائل دینامیک مانند آسانسور، قرقره و سطح شیبدار)
فصل پنجم: نیرو-2 ( شامل نیروی اصطکاک، حل مسائل دینامیک در حضور نیروی اصطکاک، دینامیک حرکت دایرهای)
اطلاعات بیشتر
مدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: ایوب کمرهئی
مدرس: شهرام منصوری
استاد مهدی اسحاقی دکتری فیزیک کیهان شناسی از دانشگاه اصفهان میباشند. ایشان بیش از 20 سال سابقه تدریس در دانشگاههای دولتی و آزاد را در کارنامه خود دارند. همچنین ایشان عضو فدراسیون سرآمدان علمی ایران (وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) در سالهای 1398 و 1399 بوده اند.
اطلاعات بیشتر