مدل کسبوکار منطق هر بنگاه اقتصادی برای درآمدزایی را نشان میدهد. بهعبارتدیگر هر مدل کسبوکار با بررسی موضوعاتی همچون : 1. مواردی که برای ساخت یک محصول مورد نیاز است، 2. مواردی که برای فروش ...
مدل کسبوکار منطق هر بنگاه اقتصادی برای درآمدزایی را نشان میدهد. بهعبارتدیگر هر مدل کسبوکار با بررسی موضوعاتی همچون :
1. مواردی که برای ساخت یک محصول مورد نیاز است،
2. مواردی که برای فروش محصول تولیدشده نیاز است،
3. مشتری چگونه و برای چه محصولی حاضر به پرداخت است، شروع به بررسی و تعریف مدل کسب درآمد یک بیزینس میکند.
با این تعریف هر مدلی که بتواند هزینههای بیشتر از هزینه تولید محصول به ارمغان بیاورد، مدل کسبوکار موفقی به حساب میآید.
در دوره آموزش مدلهای کسبوکار به شما آموزش داده میشود که چطور برای هر بنگاه اقتصادی مدل کسبوکار موفقی تعریف و ایجاد کنید. در این دوره شما ضمن آشنایی با انواع مدلهای کسبوکار موجود، یاد میگیرید برای تعریف هر مدل کسبوکار به چه موارد توجه کنید. یاد میگیرید در هنگام تعریف یک مدل به چه سؤالاتی باید جواب بدهید و با تفاوت مدلهای مختلف آشنا میشوید.
در طول دوره یاد خواهید گرفت که برای هر کسبوکار نیاز به ایجاد یک مدل جدید نیست و شما میتوانید با تحلیل درست و استفاده از یکی از مدلهای کسبوکار موجود به نتایج خوبی برسید.
در برگزاری این دوره اهداف مختلفی مدنظر قرار گرفته است. از جمله اهدافی که میتوان به آنها اشاره کرد، موارد زیر است:
با توجه به مباحثی که در این دوره ارائه شده است و با توجه به سطح در نظر گرفته شده برای سرفصلها و موضوعات مورد بحث در این دوره، این دوره میتواند مخاطبهایی در طیفها گوناگون داشته باشد. از جمله کسانی که میتوانند مخاطب این دوره باشند به گروههای زیر اشاره شده است:
در این دوره منابع گوناگونی مدنظر بوده است که مهمترین این منابع شامل موارد زیر است:
1. Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers
2. The Business Model: How to Develop New Products, Create Market Value and Make the Competition Irrelevant - Alexander Chernev
3. Business Models for Dummies - Jim Muehlhausen
4. Workbook 2: Business Model Design - MaRS Discovery District
5. The Business Model Canvas – 50Minutes.com
6. HOW TO MODEL NEW BUSINESS - BUSINESS INNOVATION KIT
مدل کسبوکار به معنای استراتژی و منطق هر بیزینس برای کسب درآمد است. مدل کسبوکار بر شبیهسازی و نمایاندن ویژگیها و رفتارهای کلیدی یک سازمان، بنگاه یا شرکت تمرکز دارد. ویژگیها و رفتارهای منحصربهفرد هر کسبوکار بیانگر هویت و الگوی فکری و رفتاری آن کسبوکار است. این ویژگیها و رفتارهای منحصربهفرد را به عنوان «دنیای کسبوکار» میشناسیم.
طراحی هدفمند کسبوکار یک بنگاه اقتصادی و تداوم موفقیت بنگاه، نیازمند توجه مستمر به مجموعهای از مؤلفهها است که در برخی موارد این مؤلفهها بسیار بدیهی به نظر میآید. در بسیاری از مواقع مدیران کسبوکارها به دلیل بدیهی بودن این مؤلفهها از وقت گذاشتن روی این موضوعات صرفنظر میکنند و این مسئله میتواند به برداشتهای متفاوت از کسبوکار و الگوی رفتاری آن کسبوکار و درنهایت سپردن موفقیت بنگاه به شانس و احتمال منجر شود.
پرداختن نظامیافته به این مؤلفهها نیازمند پاسخهای سازگار، یکپارچه، واقعبینانه و عملیاتی به پرسشهای مختلف از جمله پرسشهای زیر است:
برای بررسی یا راهاندازی یک کسبوکار نیاز به تعریف یک مدل جدید نیست. امروزه اکثر بیزینسها از مدلهای مشخصی برای کسبوکارشان استفاده میکنند. برخی از این مدلها شامل موارد زیر است.
1. مدل وابسته
2. مدل لیزینگ
3. مدل سفارشیسازی
4. مدل منبعیابی جمعی
5. مدل واسطه زدایی
6. مدل واسطهگری
7. مدل تقسیمبندی
8. مدل اعطای امتیاز
9. مدل تبلیغات
10. مدل تیغ ریشتراش
11. مدل معکوس تیغ ریشتراش
12. مدل Freemium
13. مدل ثبتنام
14. مدل دسترسی محدود
15. مدل بازار فروش
16. مدل پرداخت متناسب با مصرف
هریک از این مدلها تعریف و مثالهای متفاوتی دارند و برای هر مدل میشود ویژگیهایی ذکر کرد. اما آنچه واضح است این است که شما برای هر کسبوکار با توجه به زمینه فعالیت آن کسبوکار میتوانید از یکی از مدلهای گفته شده استفاده کنید.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 34 امتیاز
5 نظرپس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتبخونه، در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل اشتراکگذاری در
اطلاعات بیشتر