آموزش PSpice

هنگام شروع پروژه برای ساخت مدارهای الکتریکی، بررسی و طراحی اولیه این مدارها به صورت عملی بسیار هزینه‌بر و طاقت‌فرسا خواهد بود. بنابراين به نرم‌افزارهای شبیه‌سازی کامپیوتری برای شبیه‌سازی مدارات نیاز است. این شبیه‌سازی مدار ...

4.9 (7 امتیاز)
5,172 دانشجو
محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

آموزش Pspice

آموزش پروژه محور Pspice

آموزش کاربردی Pspice

آموزش کامل Pspice

محتوای دوره

2 فصل 4 جلسه 1:56 ساعت ویدیو
بخش اول
بخش دوم

درباره دوره

هنگام شروع پروژه برای ساخت مدارهای الکتریکی، بررسی و طراحی اولیه این مدارها به صورت عملی بسیار هزینه‌بر و طاقت‌فرسا خواهد بود. بنابراين به نرم‌افزارهای شبیه‌سازی کامپیوتری برای شبیه‌سازی مدارات نیاز است. این شبیه‌سازی مدار فاصله بین تحلیل نظری تا ساخت عملی را پر می‌کند. نرم‌افزار Pspice معروف‌ترین نرم‌افزار برای شبیه‌سازی در فرکانس میانی به‌حساب می‌آید که دوره آموزش Pspice با هدف آموزش این نرم‌افزار تهیه و تدوین شده است.

 این نرم‌افزار به حدی امکانات دارد که شبیه‌سازی‌های انجام‌شده اختلاف بسیار کمی با واقعیت خواهند داشت. مهندسین برق افرادی هستند که به صورت حرفه‌ای با این نرم‌افزار سروکار دارند‌. بنابراین اگر از کسانی هستید که در این رشته تحصیل‌کرده یا به آن علاقه دارید، آموزش Pspice را دنبال کنید.  در ادامه به معرفی این دوره آموزشی خواهیم پرداخت.

معرفی دوره آموزش Pspice

این درس به آموزش نرم‌افزار PSpice می‌پردازد. PSpice نرم‌افزاری است که برای شبیه‌سازی مدارهای الکتریکی به کار می‌رود و تمامی علاقه‌مندان به مهندسی برق بایستی با این نرم‌افزار آشنایی داشته باشند. دوره آموزش Pspice به همت استاد محمدرضا موسوی کلان در مکتب خونه تهیه شده است و در آن کار با این نرم‌افزار در نزدیک به ٢ ساعت آموزش داده خواهد شد.

سرفصل‌های دوره آموزش Pspice

در آموزش Pspice سرفصل‌هایی انتخاب شده که این سرفصل‌ها و تعدادی از دروس آن به شرح زیر است: 

فصل اول: مقدمه‌ای از نرم‌افزار Pspice

در این فصل با نرم‌افزار Pspice آشنا می‌شوید و نحوه نصب آن را یاد می‌گیرید. همچنین به صورت تئوری با کاربردها و بخش‌های مختلف این نرم‌افزار آشنایی پیدا می‌کنید.

فصل دوم: آشنایی با روش‌های ساخت مدار

در فصل دوم را درباره شیوه‌های ترسیم مدار، واردکردن مدار به محیط شماتیک و وارد شدن مدار به محیط capture یاد خواهید گرفت. به‌این‌ترتیب می‌توانید مدارهای ساده را شبیه‌سازی کنید.

فصل سوم: قطعات و سیم‌کشی مدارها

در فصل سوم مطالبی درباره شناسایی و پیدا کردن قطعات و سیم‌کشی مدارها به شما یاد داده می‌شود. در نتیجه می‌توانید یک مدار ترسیم شده را تحلیل کرده و از قسمت‌های مختلف آن سر در بیاورید.

فصل چهارم: تحلیل مدارهای الکتریکی

در فصل چهارم اطلاعات تکمیلی و پیشرفته درباره تحلیل نقطه کار و مدارهای الکتریکی به دست می‌آورید. برای مثال مهارت‌های زیر را در پایان این فصل از آموزش Pspice به دست خواهید آورد:

  • بررسی dc sweep با جاروب منبع ولتاژ
  • بررسی dc sweep با جاروب پارامتر مدل
  • تحلیل dc sweep با جاروب پارامتر Global
  • تحلیل dc sweep با جاروب پارامتر حرارت
  • بررسی dc sweep با چند جاروب
  • تفاوت‌ها و شباهت‌های مقاومت ورودی و خروجی
  • تحلیل Ac sweep
  • نویز در Ac sweep
  • شناسایی Transient
  • بررسی فوریه

فصل پنجم: ساخت و تغییر مدل‌ها در مدار الکتریکی 

در فصل پنجم از آموزش pspice اطلاعاتی را درباره مدل‌ها در مدار الکتریکی به دست می‌آورید. برای مثال متوجه خواهید شد که مدل چیست و با شیوه مرتب کردن مدل‌ها آشنا می‌شوید. همچنین امکانات ساخت مدل‌ها و شیوه‌های ساخت مدل از دیگر مطالبی است که در این فصل به شما یاد داده می‌شوند. موارد زیر از جمله اطلاعاتی هستند که در پایان فصل پنجم به دست خواهید آورد:

  • Pspice Model Editor
  • شیوه‌های شناسایی پارامترها در مدل
  • فعال و غیرفعال کردن تهیه اتوماتیک سمبل
  • شیوه وارد شدن از محیط capture به Pspice Model Editor
  • درست کردن مدل دیودی
  • تغییر پارامترهای مدل با کمک Edit Model Text 

فصل ششم: مدل‌سازی آنالوگ

در فصل ششم از آموزش Pspice به معرفی مدل‌سازی آنالوگ پرداخته می‌شود و قطعات پایه برای ساخت مدارها بررسی می‌شوند. علاوه بر این اطلاعاتی درباره قطعات رابطه‌ای، قطعات رابطه‌ایABM1  و قطعات رابطه‌ایABM2  را هم به دست خواهید آورد

فصل هفتم: مدل کردن قطعات دیجیتال 

در فصل هفتم از این دوره آموزشی شما با ویژگی‌های مدل برای یک قطعه دیجیتال آشنا شده و مشخصه‌های ورودی و خروجی را خواهید شناخت. همچنین نحوه ساخت مدل دیجیتال با کمک PINDLY & LOGICEXP هم در این فصل به شما آموزش داده می‌شود.

فصل هشتم: پروژه‌های کاربردی 

برای آشنایی بیشتر با نحوه کار این نرم‌افزار، در فصل هشتم یک سری پروژه و تمرین کاربردی به شما داده می‎‌شود. برای مثال شبیه‌سازی مدار دیودی در دماهای متفاوت، حساب کردن مدار تونن و نورتن، محاسبه نویز در یک مدار مقاومتی و شبیه‌سازی مدار با OP_AMP مهم‌ترین مطالب و پروژه‌هایی هستند که در فصل هشتم به شما یاد داده می‎شوند.

کاربرد دوره آموزش Pspice 

کاربرد این دوره به صورت فهرست موارد زیر است:

  • در محیط capture و نرم‌افزار capture شماتیک مدار ترسیم می‌شود.
  • در این آموزش شبیه‌سازی مدارات الکترونیکی و الکتریکی از نرم‌افزارهای ORCAD Capture  و orCAD PSpise  استفاده می‌شود.
  • در این آموزش، نحوه ساخت پروژه نیز آموزش داده خواهد شد.
  • اغلب برای شبیه‌سازی دقیق مدارات الکترونیکی آنالوگ و مداراتی که شامل میکروکنترلرها نیستند، از نرم‌افزار پی اسپاس Pspice  استفاده می‌کنند. نرم‌افزارهای دیگری برای شبیه‌سازی مدارات الکترونیکی مبتنی بر میکروکنترلر وجود دارد. بنابراين به آموزش میکروکنترلرها نیاز است.
  • در آموزش Pspice تمام نکات مربوط به تحلیل Sweep در جریان Ac و DC  با کمک جاروب‌ها بیان خواهد شد. 
    orCad Pspice شامل نرم‌افزار orcad می‌شود که انواع مختلف آن برای طراحی نقشه شماتیک، شبیه‌سازی مدارات الکترونیکی و طراحی برد مدار چاپی یا طراحی Pbc استفاده می‌شوند‌.
  • از ترانزیستور BJT  برای ساخت تقویت‌کننده‌ها در الکترونیک استفاده می‌شود. این ساخت شامل شیوه‌های مختلف برای اتصال ورودی و خروجی به سه سر ترانزیستور خواهد بود. یکی از این روش‌ها اتصال امیتر مشترک است. یادگیری این شیوه در آموزش Pspice به‌طور کامل بیان می‌شود.
  • در آموزش Pspice کارهایی ظریف و بررسی‌ها مانند سیم‌کشی در مدارات بدون اتلاف وقت و انرژی به سرعت و ساده آموزش داده شده‌اند.

جمع‌بندی

نرم‌افزار Pspice یک نرم‌افزار معروف برای شبیه‌سازی و تحلیل مدارات الکترونیکی و الکتریکی است که مناسب مهندسان برق است. این نرم‌افزار در محیط نرم‌افزار ordac طراحی‌های مختلف مانند برد مدار چاپی، طراحی شماتیک، شبیه‌سازی مدارات الکترونیکی را انجام می‌دهد. با پیاده‌سازی این طراحی‌ها در عمل متوجه شباهت زیاد آن‌ها با واقعیت خواهید شد. بنابراین آموزش Pspice بسیار کارآمد و مهم در زمینه مهندسی برق خواهد بود.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.9

از مجموع 7 امتیاز

3 نظر

5 ماه پیش

شیر مادر نان پدر حلالت

زهرا عالیشاه

زهرا عالیشاه

1 سال پیش

واقعا بهترین دوره ای بود که تا حالا در زمینه آموزش PSPICE دیدم مطالب توسط مدرس با بیانی شیوا و قابل فهم قشنگ به مخاطب فهمونده می شود و مشکلی در یاد گیری نخواهید داشت و به بهترین شیوه ممکن تحلیل ها رو یادمیگیرین به جرئت میتوانم بگوییم بهترین دوره در زمینه آموزش PSPICE هست(البته به صورت مقدماتی) جا داره یه خواهشی هم بکنم از عوامل سایت خوبه مکتب خونه که اگر میشه یه دوره پیشرفته هم بزارن. در پایان از مدرس محترم و عوامل محترم سایت خوبه مکتب خونه کمال تشکر و قدر دانی رو دارم و بهترین ها را برایتان آرزومندم.

حسین تقدیری

حسین تقدیری

1 سال پیش

سلام و خداقوت. به نظر من دوره خیلی خوب و کاملی بود. دوره از مباحث پایه شروع شد و رفته رفته سطح مسائل بالاتر رفت که به همین دلیل با کاربردهای بیشتر و پیشرفته تر از اسپایس آشنا شدیم. فقط لطفا یک دوره پیشرفته تر هم قرار بدید که به ابزارها و کاربردهای دیگه اسپایس هم پرداخته بشه؛ چون کلی ابزار و آپشن های مختلف زیادی توی اسپایس هست( مثلا توی پنجره ای که نوع شبیه سازی را تعیین میکنیم، کلی سربرگ دیگه هست که من کمتر جایی دیدم که بهشون اشاره ای شده باشه) . ممنون

علی حمیدیا

علی حمیدیا

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

محمدرضا موسوی کلان
محمدرضا موسوی کلان
2 دوره
6,472 دانشجو

میر محمدرضا موسوی کلان هم اکنون مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق (گرایش مخابرت) در دانشگاه صنعتی شریف است.
وی به فعالیت در زمینه مخابرات بیسیم و تئوری صف علاقه دارد.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.

صفحات پربازدید