دستگاههای CNC مختلفی در صنعت وجود دارد. به طور کلی دستگاههایی که در آنها با استفاده از ابزار برشی بخشی از متریال خام ماشینکاری میشود و در نهایت قطعه اصلی ما ایجاد میگردد به دو ...
برنامهنویسی ماشینهای Mill-Turn
آشنایی با استراتژیهای برنامهنویسی دستی
آشنایی به سیستم مختصاتی Polar
کسب اعتماد به نفس برای برنامهنویسی قطعات پیچیده
-آشنایی کامل به G کد و M کدهای مورد استفاده از برنامه نویسی تراش دو محور
-آشنایی کامل به اپراتوری تراش و فرز CNC
-آشنایی به عملیاتهای فرزکاری
- آشنایی با محیط یکی از نرم افزار های CAD مثل SOLIDWORKS , CATIA
دستگاههای CNC مختلفی در صنعت وجود دارد. به طور کلی دستگاههایی که در آنها با استفاده از ابزار برشی بخشی از متریال خام ماشینکاری میشود و در نهایت قطعه اصلی ما ایجاد میگردد به دو دسته تراش cnc و فرز cnc تقسیم میشوند. با پیشرفت صنعت، ماشینآلات CNC به سمتی رفتند که بتواند همزمان هم قابلیت تراش یا همان Turning و قابلیت فرز یا همان Milling را داشته باشند. به این دستگاهها ماشینهای CNC mill-turn machines میگویند.
این دستگاهها به عنوان دستگاه مادر شناخته میشوند و اپراتور این دستگاهها همزمان باید با عملیاتهای تراش و فرز آشنایی داشته باشند. ماشینهای تراش CNC در سادهترین حالت ممکن دارای دو محور X و Z هستند. اما زمانی که قابلیت فرزکاری به این دستگاهها اضافه میشوند در مرحله اول آپشن محور C و در مرحله دوم محور Y به این ماشینها اضافه میگردد.
علاوه بر دو محور C و Y در تارت این دستگاه یک قابلیت موتور ابزار زنده یا همان Live tool اضافه میشود تا با بهکارگیری این ابزار، عملیات فرزکاری صورت بگیرد.
بهکارگیری این قابلیتهای جدید که به دستگاهها افزوده شده نیازمند دقت، دانش و تجربه بیشتری نسبت به ماشینهای cnc دو محور دارد
قبل از اینکه ماشینهای Mill-Turn وارد صنعت بشوند، شاید نیاز بود یک قطعه چند بار در دستگاه تراش و فرز باز و بسته شود این دستگاهها به ما آزادی عمل بیشتر و قابلیتهای بهتر ماشینکاری را خواهند داد و از جابهجای قطعه بین چند دستگاه جلوگیری خواهد کرد. ما در این دوره با استفاده از روشهای متفاوت، یاد میگیریم که چگونه از این قابلیت اضافه شده به ماشین CNC استفاده کنیم
برنامهنویسی این ماشینها دارای چالشهای زیادی است و معمولاً صنعتکارها به دلیل همین چالشها از برنامهنویسی دستی خودداری میکنند و به سمت استفاده از نرمافزارهای CAM میروند و از طرفی به دلیل نبودن پست پروسسور مناسب و ایدهآل برای این نرمافزارها معمولاً نتایج خوبی نخواهند داد و خروجی نهایی این نرمافزارها دارای مشکلاتی خواهد بود.
هرچند که صنعت در حال حرکت به سمت استفاده کامل از نرمافزارهای CAM میباشد اما توانایی برنامهنویسی دستی این دستگاهها در کنار استفاده از این نرمافزارها میتواند نتایج خیلی بهتری داشته باشد.
در بخش مقدمه این دوره از مجموعه دورههای آموزش برنامه نویسی مکتب خونه به طور کامل مزیتها و معایب استفاده از برنامهنویسی دستی را برای شما توضیح دادهام. پیشنهاد من اینه که بخش مقدمه را بطور کامل مشاهده کنید تا از جزئیات این دوره آگاه بشوید.
در این دوره سعی شده تمام عملیاتها با مثالهای کاربردی آموزش داده شود، قالبی متفاوت از تدریسهای دانشگاهی دارد و سعی شده فضای دوره بهگونهای باشد تا صنعتکارها بهخوبی بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
حتماً به پیشنیازهای تعیین شده توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین استفاده را از این دوره ببرید.
-آشنایی کامل به G کد و M کدهای مورد استفاده از برنامه نویسی تراش دو محور
-آشنایی کامل به اپراتوری تراش و فرز CNC
-آشنایی به عملیات های فرزکاری
- آشنایی با محیط یکی از نرم افزارهای CAD مثل SOLIDWORKS , CATIA
اطلاعات بیشتر
محمد اسدپور ، دانش آموخته کارشناسی مهندسی مکانیک بیوسیستم از دانشگاه شهید چمران اهواز. ایشان تجربه 6 ساله در صنعت ماشینکاری در صنایع مختلف نفتی، خودرویی، پزشکی و همچنین تجربه برنامهنویسی با انواع مختلفی از ماشینهای CNC پیشرفته را دارند.
اطلاعات بیشتر