با توجه به آموزش کامل تمامی مهارت های مورد نیاز طراحی سه بعدی، این دوره برای همهی مخاطبان قابل استفاده است و پیش نیاز خاصی ندارد، اما آشنایی ابتدایی با نقشه کشی و توانایی نقشه خوانی می تواند مفید باشد.
بدیهی است که آگاهی قبلی از دیگر نرم افزار های طراحی سه بعدی نیز باعث افزایش سرعت یادگیری این دوره خواهد شد.
نرم افزار کتیا (CATIA)، نرمافزاری مهم و آشنا در حوزه طراحی است که در جعبهابزار طراحی صنعتی مهمترین عنصر آن بهحساب میآید. دوره آموزش نرم افزار کتیا به آموزش این نرم افزار محبوب میپردازد و دانشجو با گذراندن این دوره به جنبههای مختلف آن آشنا خواهد شد. قبل از اینکه دوره آموزش نرم افزار کتیا معرفی شود، ابتدا کمی در رابطه با این نرم افزار به گفتگو خواهیم پرداخت.
نرم افزار کتیا (CATIA) نرمافزاری تجاری و یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی صنعتی و طراحی محصول برای رشته طراحی صنعتی، مهندسی صنایع و آموزش مهندسی مکانیک به شمار میآید. این نرم افزار با در دست داشتن ابزارهای گوناگون و منوهای متنوع نیازهای تمامی کاربران را برای داشتن نرم افزاری خوب برطرف میکند. نرم افزار کتیا نرم افزاری بسیار جامع و کامل برای طراحی هر نوع طراحی سه بعدی و دو بعدی است.
این نرم افزار در عین سادگی، آنقدر قدرتمند است که کاربردهای بسیار زیادی را در زمینههای خودروسازی و هوافضا و همچنین تست محصولات ساخته شده از خود ارائه میدهد. در ایران نیز بسیاری از شرکتها هستند که برای طراحی و تولید انواع محصولات و ابزارها از این نرم افزار استفاده میکنند. نرم افزار کتیا در کنار نرمافزارهای طراحی مدل سهبعدی و دوبعدی دیگری مانند راینو و Solidworks و غیره، گزینه بسیار عالی برای آموزش و کسب تخصص در زمینه طراحیهای صنعتی است. در دوره آموزش نرم افزار کتیا، نحوه کار این نرم افزار به صورت تمام و کامل پوشش داده خواهد شد.
در دوره آموزش نرم افزار کتیا ویژگیهای این نرم افزار بهصورت تخصصی و عملی بررسی خواهند شد.
محیط نرم افزار کتیا از ماژولهای متعددی تشکیل شده است که از هر کدام از آنها با توجه به نیازی که کاربر دارد میتواند از آن استفاده نماید.
متداولترین ماژول کتیا که در تمامی دورههای آموزشی کتیا مقدماتی تا پیشرفته میتواند وجود داشته باشد، محیط طراحی مکانیکی است. در این محیط همانند اکثر نرمافزارهای طراحی صنعتی شما قادر خواهید بود کارهایی نظیر طراحی دوبعدی و سهبعدی نقشهکشی، ابعاد دهی به قطعات، مدلسازی، مونتاژ قطعات، تعیین تلرانس، طراحی جوش، طراحی قالبهای پلاستیکی یا فلزی و بسیاری از کارهای دیگری را انجام دهید. در دوره آموزش نرم افزار کتیا مکتب خونه، محیط طراحی این نرم افزار مورد بررسی واقع شده است.
ماژول شکلدهی یا Shape محیطی برای طراحی آزاد قطعات مکانیکی در نرم افزار کتیا است. این محیط دارای ابزارهای بسیار ساده و اولیه برای ترسیم سطوح مختلف، طراحی قالب، کشیدن نقشههای قطعات پیچیده بهصورت دوبعدی و سهبعدی است. ماژول shape یکی از پرکاربردترین محیطهای این نرم افزار است.
قطعاً با نرمافزارهای آنالیز تخصصی رشته مهندسی مکانیک مثل انسیس (ANSYS) کارکردهاید و این را بهخوبی میدانید که تحلیل سازههای مهندسی که طراحی میکنید دارای اهمیت هستند اما ازآنجاییکه انتقال قطعه مدل شده از محیط یک نرم افزار به محیط دیگر دشوار بوده و همچنین طراحی دوباره قطعه در محیط یک نرم افزار آنالیزور نیز زمانبر است، با کمک نرم افزار کتیا دیگر این مشکل را نخواهید داشت چراکه کتیا دارای ماژولی مخصوص برای آنالیز و شبیهسازی قطعات مکانیکی بهحساب میآید.
اگر با ماشینهای صنعتی مانند دستگاههای CNS یا NC کار میکنید قطعاً با نرمافزارهای مدلسازی مربوط به آنها نیزآشنایی دارید. نرم افزار کتیا در چند سال اخیر ماژولی را برای افرادی که با چنین دستگاههایی سروکار دارند فراهم کرده است. بدین گونه دیگر نیازی به استفاده از نرمافزارهای مشابه وجود ندارد با داشتن این نرم افزار میتوانید کلیه فعالیتهای مربوط به ماشینکاری اعم از شبیهسازی تولید قطعه، مدلسازی و بهینهسازی زمان ساخت قطعه را یکجا انجام دهید.
دیجیتال موک آپ یا مدل سازی آزمایشی، ماژولی محبوب و پرکاربرد است که همیشه مورد تقاضای بسیاری از دانشجویان و مهندسان بهحساب میآید. این مازول از سه بخش بسیار کاربردی تشکیل شده است:
نرم افزار کتیا ماژولهای جذاب دیگری نیز دارد، بهعنوانمثال محیط مونتاژ که برای مونتاژ قطعات طراحی شده بکار گرفته میشود یا ماژول جوشکاری که در آن انواع روشهای جوشکاری و محیط طراحی قالبهای ریختهگری، محیط درفت Draft که برای طراحی دوبعدی استفاده میگردد.
ماژول طراحی سازهای که غالباً برای کاربران مهندسی عمران استفاده میگردد. محیط تلرانس گذاری بهصورت سهبعدی، طراحی قالبهای پلاستیکی و فلزی، ماژول آنالیز ایرادهای قطعات دارای خم یا لبه، محیط ورقکاری، ماژول طراحی آزاد که برای طراحی بدنه خودروها استفاده میشود و بسیاری از محیطهای دیگر که باعث شده افزار کتیا به یکی از محبوبترین نرمافزارهای تخصصی مهندسی تبدیل شود.
به دلیل اینکه نرم افزار کتیا یکی از قویترین نرمافزارهای طراحی صنعتی بوده و به خاطر داشتن موتورهای شبیهسازی قوی، برای اجرای دستورهای مختلف آن شما به یک کامپیوتر با پردازشگر قدرتمند نیازمند هستید تا بتوانید پروژههای خود را بهآسانی انجام دهید؛ بنابراین به یک سیستم 64 بیتی، کارت گرافیک خوب و مناسب، هارد دیسک با فضای زیاد و رم قوی نیاز دارید، زیرا نرم افزار کتیا یک برنامه مبتنی بر گرافیک است که برای شبیهسازی و آنالیز از دستور رِندِرگیری بهره میگیرد.
همچنین به دلیل بالا بودن حجم خود برنامه شما به فضای کافی برای نصب آن نیاز خواهید داشت؛ و درنهایت هرچقدر کَش رم بالاتری داشته باشید اجرای کتیا با سرعت بیشتری صورت میپذیرد.
در دوره آموزش نرم افزار کتیا تمام محیطهای گفته شده معرفی و به آنها خواهیم پرداخت تا کاربر به بهترین شکل محیط و نحوه کار آن را درک کند.
نرم افزار Catia امروزه توانسته جایگاه خوب و مناسبی را در کنار سایر نرمافزارهای گرافیکی دیگر، بگیرد. درواقع نرمافزارهای گوناگونی برای مدلسازی، تحلیل و بهینهسازی فرآیند ساخت در ایران و جهان وجود دارد که کتیا یکی از آنها است.
شرکتهای بزرگی مثل بوئینگ، ایرباس، آئودی، فورد، زیمنس، نیسان و… در طراحیهای خود از نرمافزار کتیا بهره میگیرند. در ایران نیز 2 شرکت معروف خودروسازی سایپا و ایرانخودرو نرمافزار کتیا را بهعنوان نرمافزار اصلی طراحی خود انتخاب کردهاند. قطعاً مسلط بودن به نرم افزار CATiA، تمام نیازهای یک مهندس مکانیک در جهت طراحی صنعتی را برطرف میسازد.
اگر میخواهید به نرم افزار کتیا مسلط شوید و توانایی این را داشته باشید که وارد بازار کار آن شوید، هماکنون از طریق ثبتنام در دوره آموزش نرم افزار کتیا مکتب خونه، اولین قدم را بردارید.
دورههای مرتبط دیگر:
آقای علیرضا محمدزاده فارغ التحصیل کارشناسی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) و دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف میباشند، ایشان سابقه تدریس دورههای حضوری نرم افزار کتیا، در انجمن مهندسان مکانیک ایران (ISME) و انجمنهای علمی مهندسی مکانیک دانشگاههای صنعتی شریف و امیرکبیر را در رزومه کاری خود دارند. از افتخارت تحصیلی ایشان میتوان به کسب رتبه تک رقمی آزمون کارشناسی ارشد در دو رشته مهندسی مکانیک و مهندسی هوافضا، کسب رتبه در المپیادهای دانشجویی و تقدیر شده به عنوان دانشجوی نمونه دانشگاه امیرکبیر و ... نام برد.