کسب مهارت استفاده از بانک پرسش برای موفقیت در آزمون
کسب مهارت ترسیم نقشه مفهومی متن برای موفقیت در آزمون
کسب مهارت خوانش و بازخوانش برای موفقیت در آزمون
آشنایی با تکنیک چرخهی خوانش
این دوره شامل آموزش تکنیک چرخهی خوانش است. این تکنیک به شما کمک میکند تا در آزمونهای متن بنیان (آزمونهایی که پرسشهای آنها از محتوای متنی است و نه فرمول) موفق شوید. اگرچه کاربست این تکنیک برای کسانی که قصد گذراندن آزمون دارند مفید است اما این کاربست تنها به این مورد محدود نمیشود.
این تکنیک به شما کمک میکند از طریق طرح پرسش و ترسیم نقشهی مفهومی متن را بفهمید پس برای مقاصد دیگر نیز مفید است. راهبرد این تکنیک برای موفقیت در آزمون، فهم روشمند متن است و نه کار طاقتفرسای حفظکردن محتوای متن. این تکنیک این امکان را به شما میدهد که همچون یک استراتژیست عمل کنید. استراتژیستی که میداند چگونه منابع، پرسشها و نقشههای مفهومی را بکار گیرد تا به هدف خود برسد.
این تکنیک جدید سه مبنا یا اساس دارد. مبنای نخست، تجربه است. این تکنیک از تجربهی سالیان تدریس در مقطع متوسطه و دانشگاه برگرفته شده است. مبنای دوم، دانش هرمنوتیک است که در آن نظریههایی دربارهی ماهیت فهمیدن بهطورکلی و فهمیدن متن به طور اختصاصی مطرح شده است. در بین این نظریهها، نظریهی دور هرمنوتیکی هیدگر و خوانش بهمثابه گفتگوی افقهای گادامر مبنا و پایهی نظری تکنیک چرخهی خوانش را تشکیل میدهند. مبنای سوم، پژوهشهای جدید دربارهی حافظه است که این پژوهشها را روانشناسان شناختی انجام دادند.
این تکنیک از دو عنصر اساسی پرسش و نقشه مفهومی تشکیل شده است. رابطهی این دو عنصر در این تکنیک تقدموتأخر یا به سخن روشنتر ترتیب اولی و دومی نیست، بلکه در یکچرخهی دایرهوار در کنار هم تکنیک چرخهی خوانش را به وجود میآورند و هدف در این آموزش این است که مهارت جو چگونگی این چرخه یا بهعبارتدیگر مهارت استفاده از این دو عنصر بهصورت دایرهوار را یاد بگیرد و آن را در فرایند مطالعه خود بکار ببرد تا به موفقیت در آزمون پیشروی خود برسد.
عباس نعمتی دانش آموخته فلسفه از دانشگاه علامه طباطبایی است. ایشان مدرس فلسفه و منطق هستند و دارای گواهینامه شرکت در دورههای تخصصی مشاوره و برنامهریزی تحصیلی هستند. از تجربه و سوابق تدریس ایشان می توان به تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی، تدریس در مقطع متوسطه در شهر تهران و تدریس در کارگاه مهارت مطالعه نام برد. که در راستای این تجربه تدریس، مورد تقدیر توسط مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران بخاطر تولید محتوای آموزشی در برنامه شاد و همچنین مورد تقدیر توسط رئیس کتابخانههای عمومی اسلامشهر بخاطر برگزاری کارگاه مهارت مطالعه قرار گرفتهاند. لازم به ذکر است تکنیک مطالعه «چرخه ی خوانش» روشی جدید و نوآورانه است که توسط ایشان طراحی شده است.
کلیه مطالب این دوره بهصورت پایهای بیان شده و نیاز بهپیش نیاز خاصی نمیباشد.
یکی از راههای موفقیت در زندگی عضویت در نهادها و سازمانهای اجتماعی است. این نهادها گاهی برای پذیرش عضویت خود آزمونهایی برای متقاضیان عضویت اخذ میکنند. اگرچه این آزمونها برای مقاصد متفاوت و مختلفی از متقاضی گرفته میشود و در نتیجه تفاوتهای غیرقابلانکاری دارند اما دارای ساختار مشترکی هستند.
برای نمونه آزمون هایی که توسط نهادها و موسسات متفاوتی چون آموزش و پرورش، سازمان سنجش و دانشگاه در مقاطع مختلف (متوسطه، کاردانی، کارشناسی و دکتری) گرفته میشود برای مقاصد متفاوتی است این مقاصد از اخذ مدرک تحصیلی (دیپلم، کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری) گرفته تا استخدام در دستگاههای اجرایی دولتی و غیردولتی است، و همچنین این آزمونها در رشتههای تحصیلی متفاوتی چون علومانسانی، تجربی، ریاضی و یا مهندسی برگزار میشود، اما این آزمونها، علیرغم تفاوتهای آشکار و غیرقابلانکار، دارای ساختاری مشترک هستند.
نخستین وجه اشتراک این است که همه ی آنها دربردارنده ی پرسشهای کتبی هستند (چهارگزینهای، صحیح و غلط، کوتاه پاسخ، تشریحی) دوم اینکه، پاسخ این پرسشها در منابع کتبی مشخص (کتابها، جزوات و ...) قابلدستیابی است و سوم، برای مطالعه باید تنها مطالبی از آن منابع را خواند که قابلیت طرح پرسش داشته باشند.
بنابراین، ما نیاز به یک تکنیک و به سخن دقیقتر، نرمافزاری ذهنی داریم که بر اساس آن بتوانیم پرسشها را برای یک مطالعه روشمند سازماندهی کنیم. این تکنیک باید این امکان را برای ما فراهم کند تا بتوانیم مجموعه یا بانکی از پرسشها (پرسشهای آزمونهای سالهای قبل) ایجاد کنیم و آنها را در نقشههای مفهومی برای یک مطالعه هدفمند بکار گیریم.
با این تکنیک باید بتوانیم میان پرسشها، نقشه مفهومی یکچرخه ی خوانش ایجاد کنیم تا ما به فهم متن برسیم. فهمی در راستای موفقیت در آزمون. همچنین این تکنیک باید ما را یاری کند تا متناسب باهدف، مقطع تحصلی و رشته، خودمان روش مطالعه مفید و کارآمد، برای رسیدن به موفقیت را بیابیم. در واقع محصول کاربست این تکنیک، یک دانشآموز یا دانشجوی استراتژیست خواهد بود. کسی که فعالانه در فرایند مطالعه برای آزمون پیشروی خود، برنامهی مطالعه طراحی میکند.