مهارتهای نرم (Soft skills) که در منابع مختلف با نامهایی نظیر مهارتهای بنیادی، مهارتهای زندگی یا مهارتهای فردی نیز شناخته میشوند، به آن دسته از مهارتهای غیرفنی گفته میشود که با ویژگیهای روانی و ذهنی ... ادامه
آشنایی با مهارتهای نرم
معرفی مهارتهای نرم ضروری برای تحلیلگران فرآیند و پیادهسازان نرمافزاری
آموزش مهارت حل خلاقانه مساله
آشنایی با تاثیر مدلهای ذهنی در مواجهه با مسائل
مهارتهای نرم (Soft skills) که در منابع مختلف با نامهایی نظیر مهارتهای بنیادی، مهارتهای زندگی یا مهارتهای فردی نیز شناخته میشوند، به آن دسته از مهارتهای غیرفنی گفته میشود که با ویژگیهای روانی و ذهنی افراد آمیخته شده است. باتوجه به اهمیت و ضرورت بالای مهارتهای نرم در توسعه فردی، موفقیت شغلی و شخصی افراد، یادگیری و کسب دانش در مورد این مهارتها، در زمینههای استخدام، آموزش کارکنان در کسب و کارهای مختلف، مدیریت عمومی و تقریباً هر جنبه دیگری از زندگی، توجه فزایندهای را در سالهای اخیر به خود جلب کردهاند.
یکی از مهمترین ویژگیهای مهارتهای نرم این است که علاوه بر نیاز مبرم به آن در محیطهای کاری و نقش مکملی آنها برای مهارتهای سخت/ فنی (Hard skills)، در بسیاری از چالشهای زندگی شخصی افراد نیز مفید و کاربردی هستند. با این حال، معمولا در محیطهای آموزشی و آکادمیک سنتی، این مهارتها در برنامههای درسی استاندارد جایی نداشته و کمتر مورد توجه قرار میگیرند.
باتوجه به عدم وجود آموزش کامل و مناسب در خصوص مهارتهای نرم در محیطهای آموزشی رسمی، اکثرا فارغ التحصیلان آماده به کار ضعفهای عمدهای در این حوزه داشته و علاوه بر آنها، این موضوع به یکی از چالشهای اصلی مدیران کسب و کاری (Business managers) برای جذب نیروها تبدیل شدهاست. چرا که طبق گزارشات کسب وکاری بخش زیادی از مدیران معتقدند که داشتن مهارتهای نرم به اندازه مهارتهای سخت و حتی بیشتر، برای استخدام افراد لازم است. از این رو بسیاری از سازمانها و شرکتهای خصوصی و غیرخصوصی و دانشگاههای مختلف اقدام به برگزاری دورههای مهارتهای نرم برای رشد و توسعه فردی (Personal development) کارکنان، مدیران و دانشجویان میکنند.
به طور کلی، در این دوره فراگیر با مفاهیم مربوط به مهارتهای نرم، انواع مهارتهای لازم در این حوزه و اهمیت تمرین و رشد در این حوزه آشنا شده و با اصول، تکنیکها، نکات، مثالها و مفاهیم مربوط به یکی از مهمترین مهارتهای نرم به نام مهارت حل خلاقانه مسائل آشنا خواهد شد که میتواند تاثیر به سزایی در توسعه فردی و موفقیت در زندگی شخصی و کاری افراد داشته باشد.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 11 امتیاز
3 نظرمحمدرضا نامدار در حال حاضر دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت هستند و پنج سال سابقه تدریس دروس مهندسی صنایع در دانشگاههای دولتی کشور را دارند. ایشان علاوه بر چاپ مقالات متعدد در نشریات داخلی و بین المللی، سابقه داوری مقالات را نیز دارند. همچنین وی سابقه حضور به عنوان تحلیلگر فرآیند و کسبوکار در پروژههای متعدد ملی در حوزه طراحی و پیادهسازی سیستمهای نرمافزاری را داشته و در سالهای اخیر اقدام به برگزاری دورههای آموزشی مهارتهای نرم برای کارکنان سازمانها نموده است. از حوزههای آموزشی و تحصیلی مورد علاقه ایشان میتوان به آموزش اصول نگارش مقالات علمی، اصول مدیریت و رهبری، توسعه فردی، مهارتهای نرم و کار در حوزه تحلیل فرآیندهای کسب و کاری و تحلیل سیستمهای نرمافزاری اشاره کرد.
اطلاعات بیشتر