دوره رایگان هوش مصنوعی

در اين درس از آموزش هوش مصنوعی جنبه‌هایی از هوشمندی نظير حل مساله، توانایی ذخيره دانش و استنتاج و همچنين برنامه‌ريزی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از آنجا که دسته گسترده ای از مسائل می‌توانند ... ادامه

3.9 (38 امتیاز)
20,567 دانشجو
محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

1 فصل 25 جلسه 29 ساعت ویدیو
فیلم های آموزشی

درباره دوره

در اين درس از آموزش هوش مصنوعی جنبه‌هایی از هوشمندی نظير حل مساله، توانایی ذخيره دانش و استنتاج و همچنين برنامه‌ريزی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از آنجا که دسته گسترده ای از مسائل می‌توانند در قالب مساله جستجو بيان شوند، ابتدا در مورد استفاده از روش‌های جستجو برای حل مسائل بحث خواهد شد. همچنين چگونگی استفاده از دانش خاص يک مساله (يا دسته ای از مسائل) جهت بهبود زمان جستجو بررسی می‌شود. ذخيره دانش و استنتاج نيز بخش ديگری از توانایی عامل‌های هوشمند است که در اين درس به آن پرداخته خواهد شد. در اين خصوص به منطق گزاره ای، مرتبه اول و منطق احتمالاتی و چگونگی استنتاج در اين منطق‌ها می‌پردازيم. همچنين درباره مبحث برنامه‌ريزی که هدف آن يافتن برنامه‌ای از کنش‌ها برای رسيدن به اهداف است، صحبت خواهد شد.

محتوای این دوره مربوط به سال 96 می‌باشد که جلسه 10 ناقص ضبط شده‌است. همچنین در مکتب خونه انواع دوره آموزش هوش مصنوعی، آموزش برنامه نویسی و آموزش پایتون به عنوان مکمل و پیش نیاز این دوره موجود است.

هوش به معنای توانایی تفکر،جستجو ،استخراج اطلاعات و تصمیم‌گیری در شرایط تجربه نشده است. بنابر‌این می‌توان نتیجه گرفت که یک موجود هوشمند، موجودی است که توانایی تفکر، جستجو، استنتاج و استخراج اطلاعات و تصمیم‌گیری در شرایط تجربه نشده را داشته باشد. تصور عموم افراد از واژه‌ی هوش مصنوعی، ربات‌های بی‌جان و بی‌احساسی است که به زودی قرار است جای فعالیت های انسانی را گرفته و انجام امور را راحت‌تر و سریع‌تر کنند اما اینگونه نیست. سیستم‌های دارای هوش مصنوعی به سیستم‌هایی گفته می شود که می‌توانند واکنش‌هایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی را داشته باشند. به عبارت دیگر سیستمی که توانایی درک وقایع و تصمیم گیری در خصوص مسائل مختلف داشته باشد را هوش مصنوعی می‌گوییم.

تصور کنید از قبل به یک فرد گفته می‌شود اگر توسط کسی دنبال شدید از یک مسیر خاص حرکت کنید در صورتی که فرد همین عمل را بدون تغییری انجام دهد می‌توان گفت در اینجا هوشمندی وجود نداشته است اما اگر این مسیر به دلایلی بسته شده باشد با توجه به شرایط موجود، فرد باید استنتاج و استدلال کرده و از هوش خود برای حل مسئله و همچنین تصمیم گیری در شرایط تجربه نشده استفاده کند. از تفاوت‌های اساسی بین هوش ماشینی و هوش انسانی می‌توان به دقت و سرعت میان آن‌ها اشاره کرد. ممکن است سیستمی تنها به واسطه اطلاعات بیشتری که در حافظه ذخیره کرده است سرعت و دقت بیشتری در پردازش و انجام عملیات داشته باشد پس به این نتیجه می‌رسیم که هوشمندی ارتباطی با سرعت و دقت در سیستم‌های مختلف ندارد. 

همزمان با پیدایش کامپیوتر، تحقیق و شناخت علم هوش مصنوعی توسط "وارن مک کلود" و "والتر پیتز" از سال 1943 میلادی آغاز شد که رفته رفته با پیشرفت علم و کشف الگوریتم‌های خاص و استفاده از دانش فیزیولوژی و عملکرد نرون در مغز، پای شبکه‌های عصبی و سیستم‌های پیچیده امروزی به میدان آمد. هوش مصنوعی در کسب‌و‌کارهای مختلف کاربردهای متفاوتی دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به هوش مصنوعی در فضا، برقراری امنیت، سلامت، آموزش پرورش، اقتصاد و... اشاره نمود. صاحب نظران این علم ۴ رویکرد مختلف برای تعریف هوش مصنوعی دارند که عبارتند از :

  • منطقی فکر کردن
  • منطقی عمل کردن
  • انسان گونه فکر کردن
  • انسان گونه عمل کردن

 

به طور کلی هوش مصنوعی شاخه‌ای از علوم رایانه است که هدف اصلی از ساخت و توسعه‌ی آن، ماشین های هوشمندی است که مانند انسان وقایع را درک کنند و قدرت تصمیم گیری داشته باشند. درس آموزش هوش مصنوعی با کلام ساده و روان "سرکار خانم مهدیه سلیمانی" استادیار دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف ضبط شده است. استاد سلیمانی با تکیه بر درک مبانی الگوریتم‌ها، این دوره را با آموزش مباحث مرتبط با عامل‌های هوشمند و جستجوی ناآگاهانه آغاز و با گراف و برنامه ریزی، منطق گزاره و منطق مرتبه اول به پایان می‌رساند. درس هوش مصنوعی از دروس اصلی مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار و سخت‌افزار به حساب آمده همچنین به دلیل اهمیت بالای این مبحث، گرایشی تحت عنوان هوش مصنوعی در کارشناسی ارشد رشته تحصیلی مهندسی کامپیوتر در نظر گرفته شده که در آن با جزئیات بیش‌تری از هوش مصنوعی و طراحی آن آشنا خواهید شد.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

3.9

از مجموع 38 امتیاز

21 نظر

1 ماه پیش

عالی بود

دانشجوی دوره

2 ماه پیش

بسیار عالی بود همراه با توضیحات کامل

دانشجوی دوره

4 ماه پیش

عالی

دانشجوی دوره

5 ماه پیش

با دیدن سه جلسه ابتدایی این درس به این موضوع پی بردم که کاش سر کلاس خودم توی دانشگاه نمیرفتم! حداقل در سه جلسه ابتدایی مباحث به شدت کامل و کافی بودن. پیشنهاد میشه استفاده کنید اگر به ویدیو نیاز دارید. با تشکر از استاد سلیمانی عزیز.

رضا فرخی خشت

رضا فرخی خشت

6 ماه پیش

عالیه عالی

حمیدرضا شومالی خوزانی

حمیدرضا شومالی خوزانی

1 سال پیش

ممنون از زحمتی که کشیدید استفاده کردم مفید بود

دانشجوی دوره

نظرات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

مهدیه سلیمانی
مهدیه سلیمانی
2 دوره
40,342 دانشجو

دکتر سلیمانی استادیار دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف است.وی مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرده و در موضوعات یادگیری ماشین، الگوشناسی، بازیابی و جستجوی اطلاعات، سیستم‌های هوشمند تحقیق و پژوهش داشته است.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.