آشنایی با مقدمات اکوسیستم استارتاپی

آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی واژه‌ای است که این روزها بیشتر به گوش می‌رسد. استارتاپ‌ها یا همان شرکت‌های نوپا کسب‌وکارهای جدید هستند که بر پایه تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه علمی-اقتصادی ... ادامه

5 (1 امتیاز)
1,491 دانشجو
بنیاد خوارزمی
بنیاد خوارزمی
امیر عسگری

امیر عسگری

محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

1 فصل 1 جلسه 2 ساعت ویدیو
آشنایی با مقدمات اکوسیستم استارتاپی

درباره دوره

آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی واژه‌ای است که این روزها بیشتر به گوش می‌رسد. استارتاپ‌ها یا همان شرکت‌های نوپا کسب‌وکارهای جدید هستند که بر پایه تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه علمی-اقتصادی دارند.

از طرفی به مجموعه‌ای از عناصر و بازیگرانی که ارتباط معناداری بین آن‌ها وجود دارد، اکوسیستم می‌گویند. بنابراین اکوسیستم استارتاپی متشکل از استارتاپ‌ها و سایر عناصری است که با هدف مشخصی با هم ارتباط برقرار کرده و موجب رشد و توسعه اقتصادی در جامعه می‌شوند.

اجزای اکوسیستم استارتاپی چیست؟


هر اکوسیستم استارتاپی دارای اجزای زیر است که به صورت فیزیکی یا مجازی در یک محیط قرار گرفته‌اند و به عنوان یک سیستم برای ساخت شرکت‌های استارتاپی با هم تعامل دارند.

  • دولت
  • دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی
  • شرکت‌ها و صندوق‌های تامین مالی
  • مراکز رشد
  • شتاب‌دهنده‌ها
  • فضاهای کار اشتراکی
  • سازمان های ارائه‌دهنده خدمات (خدمات مالی، حقوقی و...)
  • شرکت‌های بزرگ
  • سایر تسهیل‌کنندگان

از جمله عناصر اصلی اکوسیستم استارتاپی می‌توان از ایده‌ها، اختراعات، تحقیقات، کارآفرینان، مربیان و اعضای تیم استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران فرشته نام برد.

تمام این عناصر و اجزا با هم ارتباط متقابل دارند؛ به طوری که هر اکوسیستم از عوامل داخلی و محیطی تاثیر پذیرفته و همچنین بر آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

این ارتباطات و نحوه صحیح مدیریت آن‌ها در پایداری اکوسیستم نقش مهمی بازی می‌کند.

چرا اکوسیستم‌های استارتاپی مهم هستند؟


در دنیای پیچیده امروز نیاز به شبکه‌سازی و همکاری در تمام صنایع برای پیشرفت و رشد حس می‌شود. اکوسیستم‌های استارتاپی با ایجاد فرصت‌های جدید در ابعاد مختلف یک صنعت و افزایش همکاری و پیشتیبانی از کسب‌وکارها زمینه را برای رشد و توسعه سریع‌تر آن‌ها فراهم می‌کند.

این اکوسیستم توانایی بالقوه‌ای نه تنها در رشد فرصت‌های شغلی بلکه شکل‌گیری صنایع و نقش‌های جدید دارد. این امر باعث ایجاد تنوع در موقعیت‌های کاری و کمک به افراد با استعداد برای یافتن شغل مناسب می‌شود.

ساخت و توسعه اکوسیستم‌های استارتاپی باعث افزایش نوآوری و تحقیقات در زمینه‌های مختلف شده و می‌تواند کشور را در سطح بین‌المللی مطرح کند.

پشتیبانی مدام از نوآوری در صنایع کیفیت و میزان تولید محصول یا ارائه خدمات را افزایش داده و فرصت‌های بزرگی برای بازار صادراتی فراهم می‌کند.

چگونه می‌توان یک اکوسیستم استارتاپی راه‌اندازی کرد؟


تا اینجا با کلیت اکوسیستم‌های استارتاپی و اهمیت وجود آن‌ها در جامعه آشنا شدیم. ممکن است سوال پیش بیاد که چگونه می‌توانیم یک اکوسیستم استارتاپی در شهرمان ایجاد کنیم. برای ساخت اکوسیستم استارتاپی پنج گام لازم است. این پنج گام عبارتند از:

گام اول) با هم‌فکری و همکاری آغاز به کار کنید. برای ساخت یک اکوسیستم استارتاپی تفکر سنتی کسب‌وکار را فراموش کنید. روی توانمندی‌های خود سرمایه‌گذاری کرده و از تخصص و هم‌فکری سایر شرکت‌ها و حتی رقبایتان برای هم‌افزایی و پیشرفت استفاده کنید.

گام دوم) نقشه کلی اکوسیستم استارتاپی خود را ترسیم کنید. این نقشه یک نمای کلی از اکوسیستم شما را نشان می‌دهد. جزئیات آن عبارتند از: فضاهای کار اشتراکی، رویدادهای شبکه‌ای، شبکه‌ها و گروه‌ها حرفه‌ای، شتاب‌دهنده‌ها و انکوباتورها، موسسات آموزشی، سازمان‌های دولتی و... برای ترسیم این نقشه می‌توانید از بوم اکوسیستم استارتاپی استفاده کنید.

گام سوم) شبکه‌سازی کنید. شبکه‌سازی مهم‌ترین گام در ایجاد اکوسیستم استارتاپی است. تعدادی از کارآفرینان را به یک دورهمی دعوت کنید. هدف از این مهمانی ایجاد یک فضای باز و صمیمی است تا در آن افراد ایده‌های خود را به اشتراک بگذارند، ارتباط برقرار کنند، از فرصت‌های ایجاد شده در شهر خود مطلع شوند و از آن الهام بگیرند.

گام چهارم) با دولت همکاری کنید. دولت نقش اساسی در پشتیبانی از اکوسیستم شما خواهد داشت. فقط کافی است مزایای اکوسیستم استارتاپی را برای آن بیان کنید تا از بودجه و کمک آن در برگزاری رویدادها و اقدامات استفاده کنید.

گام پنجم) صادق باشید. از اکوسیستم استارتاپی خود مدینه فاضله نسازید. تمام توان خود را روی پیشرفت و انجام پروژه‌های اکوسیستم بگذارید و در نهایت اجازه دهید بازار در مورد محصولات و خدمات اکوسیستم قضاوت کند.

که در آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی این پنج گام بطورکامل توضیح دادیم.

چرا باید در وبینار رایگان آشنایی با مقدمات اکوسیستم استارتاپی مکتب‌خونه شرکت کنیم؟
کسب‌وکار‌ها در دنیای پیچیده و متغیر امروز برای پیشرفت به شبکه‌سازی و هم‌فکری نیاز دارند. در واقع تفکر و رقابت سنتی امروزه هیچ جایگاهی ندارد و اکوسیستم استارتاپی نقش مهمی در موفقیت و ایجاد نوآوری در کسب‌وکارها و صنایع بازی می‌کند.

بنابراین ما در مکتب‌خونه بر آن شدیم تا طی یک وبینار آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی کلیت مفهوم اکوسیستم استارتاپی را برایتان شرح دهیم.

امیدواریم آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی برای شما مفید و کاربردی باشد.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

5

از مجموع 1 امتیاز

1 نظر

3 ماه پیش

بسیار وبینار پر بار و جذابی بود. فقط چطوری میتونم به فایل های این وبینار دسترسی داشته باشم، لطفا یکی بهم برسونه. یه چارت فرایندی توش هست خیلی دلم میخواد داشته باشمش

محمدحسین همتی

محمدحسین همتی

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

امیر عسگری
1 دوره
1,491 دانشجو

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.