آموزش رایگان انتقال حرارت

درس «انتقال حرارت استاد دکتر محمدرضا مراد» در نیم‌سال دوم سال تحصیلی 99-98، در دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف ارائه شده‌است. علم انتقال گرما یا انتقال حرارت به تحلیل آهنگ انتقال گرما در سیستم ...

4.2 (27 امتیاز)
5,266 دانشجو
محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

1 فصل 21 جلسه 11 ساعت ویدیو
انتقال حرارت

پیش‌نیاز‌ها

درباره دوره

درس «انتقال حرارت استاد دکتر محمدرضا مراد» در نیم‌سال دوم سال تحصیلی 99-98، در دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف ارائه شده‌است.

 

علم انتقال گرما یا انتقال حرارت به تحلیل آهنگ انتقال گرما در سیستم می‌پردازد. این علم ازاین‌جهت با ترمودینامیک متفاوت است که در آن از شارش حرارت و ارتباط آن با دما، زمان و مکان صحبت خواهد شد. در ترمودینامیک محاسبه تغییرات دما با زمان و ارتباط شارش حرارت با دما هدف نیست بلکه از حرارت به‌عنوان ورودی و خروجی‌های یک سیستم در تحلیل قوانین کلی ترمودینامیکی استفاده می‌شود. انتقال انرژی از طریق شارش گرما ازآنجاکه به یک کمیت قابل اندازه‌گیری به نام دما ارتباط دارد، دارای مفهوم فیزیکی است.

گرما نوعی انرژی است که به علت اختلاف دما بین دو سیستم، از یکی به دیگری منتقل می‌شود و می‌تواند از مرز یک سیستم عبور کند. دما معیاری است برای تعیین میزان گرمی یا سردی یک جسم. سامانه یا سیستم مجموعه یا گروهی از اشیاء مرتبط یا غیرمرتبط است که هدف یا اهدافی خاص را دنبال می‌کنند، به‌گونه‌ای که واحدی پیچیده را تشکیل دهند. یک سامانه معمولاً دربرگیرنده بخش‌ها و عناصری است که به‌هم‌پیوسته شده‌اند تا جریان و روند داده‌ها، ماده یا انرژی را آسان‌تر سازند. یک سامانه معمولاً واحدهایی دارای برهم‌کنش دارد که برای آن‌ها می‌توان الگوهای ریاضی تشکیل داد. شرط انتقال حرارت اختلاف دما است. اگر دو سیستم در حال ارتباط با یکدیگر هم‌دما نباشند، گرما از ناحیه پر دما (گرم) به ناحیه کم دما (سرد) جریان می‌یابد و این جریان تا زمانی ادامه می‌یابد که دو سیستم هم‌دما شوند. چون گرما به دلیل وجودِ گرادیان دمایی شارش می‌یابد، دانستن توزیع دما ضروری است؛ بنابراین در این درس توزیع دمای مکانی در جسم و محاسبه آن حائز اهمیت است. همچنین اگر توزیع دما با زمان متغیر باشد دانستن این تغییر نیز در این درس حائز اهمیت و مورد هدف است.

در علوم مهندسی، جابه‌جایی گرما شامل فرآیندهای رسانش گرمایی، تابش گرمایی، همرفت یا جابه‌جایی می‌شود و اغلب بیش از یکی از این فرآیندها در حال رخ‌دادن است. در انتقال گرمای رسانشی، رسانش گرما حالتی از جابه‌جایی انرژی، درون یا بین بدنه اجسام از طریق ذرات تشکیل‌دهنده جسم است. رسانش در همه شکل‌های ماده صورت می‌گیرد، یعنی در جامدها، مایع‌ها، گازها و پلاسماها. در رسانش، بر خلاف همرفت و تابش گرمایی، گرما از درون خود جسم شارش می‌یابد. در انتقال حرارت همرفت حرکت جمعی ذرات یک سیال و یا همان سرعت سیال باعث انتقال گرما بین سیال و یک سطح می‌شود. در انتقال حرارت تابش یا تشعشع نیز امواج الکترومغناطیس بین دو سطح باعث انتقال حرارت بین آن دو سطح می‌شود. انتقال گرمای رسانشی و جابه‌جایی نیازمند گرادیان دما در ماده است. اما انتقال گرمای تشعشعی به محیط مادی نیاز ندارد. تشعشع فرایند بسیار مهمی است و از نظر فیزیکی یکی از جالب‌ترین نوع انتقال گرماست. بسیاری از فرایندهای گرمایش، سرمایش، خشک‌کردن، احتراق سوخت‌های فسیلی و تابش خورشید با تشعشع سروکار دارند.

 

درس انتقال حرارت در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارائه می‌شود و پیش‌نیازهای این درس عبارتند از ریاضیات مهندسی و ترمودینامیک.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.2

از مجموع 27 امتیاز

12 نظر

9 ماه پیش

بیان کامل و خوبی دارن و جاهایی که در حوصله بحث نیست رو به خوبی سرنخ میدن که اگر کسی نیاز داشت بیشتر مطالعه کنه. به نظرم استفاده از اسلاید های انگلیسی اتفاقا خیلی خوبه که با اصطلاحات انگلیسی هم آشنا باشیم و بتونیم به جاش ازشون استفاده کنیم. تنها مشکلی که هست اینه که خیلی صدای ویدیوها کمه و باید صدای سیستم رو خیییلییی زیاد کرد و با دقت گوش کرد. باتشکر از آقای دکتر مراد و همچنین تیم خوب مکتبخونه

محدثه رجائی راد

محدثه رجائی راد

1 سال پیش

با سلام و احترام، اول از همه از فراهم آوردن چنین سایت عالی و واقعا موثر در راستای آموزش جامع و همه جانبه از شما سروران گرامی نهایت سپاس و قدردانی را دارم. درس انتقال حرارت 1 واقعا یکی از دروس موثر و کمی سخت هست که در اکثر دانشگاه ها مفاهیم و کاربردها در مقطع کارشناسی به خوبی تفصیل نمیشود، ولی در دوره تدوین شده توسط جناب آقای دکتر محمدرضا مراد، این کاستی ها تا حد ایده آلی برطرف شده است و به نظرم موارد مورد نیاز به خوبی توضیح داده شده اند. برای بنده که دانشجوی تحصیلات تکمیلی دکتری در رشته مهندسی مکانیک-تبدیل انرژی دانشگاه صنعتی سهند تبریز هستم و بعد از یک ماه آزمون جامع خواهم داد واقعا موثر هست. من از زحمات این استاد ارجمند سپاسگذارم. با تشکر

مهیار عوض پور

مهیار عوض پور

1 سال پیش

با سلام تشکر بابت دوره عالی ولی خب جزوه خود استاد یعنی منظور جزوه ای که استاد در دوره تدریس می کنند رو از کجا تهیه کنیم خود سایت بارگذاری نکرده؟؟

دانشجوی دوره

1 سال پیش

اگر قصد دیدن این دوره را دارید، حتما قبلش دوره انتقال حرارت دکتر بهرنگ سجادی رو مشاهده بفرمایید. در این صورت، با دیدن دوره دکتر مراد، دوره و مرور خوبی برایتان خواهد بود و به مباحث مطرح شده تسلط بیشتری پیدا می کنید.

محسن جهان بخش آبکناری

محسن جهان بخش آبکناری

2 سال پیش

توضیحات عالیه

عایشه امیری

عایشه امیری

2 سال پیش

سلام من خیلی راضی بودم، استاد مراد مفاهیم را خیلی عالی بیان کردن، با اینکه دوره مجازی بود چیزی کم نگذاشتند

دانشجوی دوره

نظرات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

محمدرضا مراد
محمدرضا مراد
2 دوره
5,809 دانشجو

محمدرضا مراد، دانشیار دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف

 

تحصیلات

دکتری مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف 1383

کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف 1377

کارشناسی مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف 1375

 

زمینه‌های تحقیقاتی: جریان‌های چند فازی، ترمودینامیک و انتقال حرارت کاربردی

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.

صفحات پربازدید