درس انقلاب علمی یکی از دروس بسیار مهم در مقطع کارشناسی ارشد چندین رشته علیالخصوص رشته تاریخ علم است که به صورت جامع و کامل به مباحثی مثل موارد زیر میپردازد: روایتی دقیق و مستند ...
درس انقلاب علمی یکی از دروس بسیار مهم در مقطع کارشناسی ارشد چندین رشته علیالخصوص رشته تاریخ علم است که به صورت جامع و کامل به مباحثی مثل موارد زیر میپردازد:
تصور رایج از انقلاب علمی قرن هفدهم چنین است که وقوع این انقلاب علمی فقط زمانی ممکن شد که انسان نخستین بار، با کمک اعداد و با استفاده از تجربه، روش نوین علم تجربی را کشف کرد. طبق این تصور، سیطره کمیات و محسوسات به زدودن تقدس طبیعت منجر شد و به این ترتیب، علم نوین زاده شد. در این درس خواهیم دید چرا این نگاه از جهات مختلف خام، واژگون و غیرتاریخی است و چگونه این نگاه سطحی و ایدئولوژیزده روایت دقیق و مستند از تاریخ را مخدوش و معکوس میکند.
با توجه به محتوای این درس میتوان گفت این درس برای همه کسانی که به مباحث نظری و تاریخی علاقهمند هستند مناسب و کاربردی است؛ اما به طور مشخص و با توجه به چارتهای درسی دانشگاهی این درس برای دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته تاریخ علم تهیه و تولید شده است و برای استفاده از مباحث ارائه شده نیاز است تا شرکتکنندگان محترم حداقلی از آشنایی با مباحث نجوم و فیزیک را داشته باشند.
الزامی که در برگزاری این دوره وجود دارد مربوط به اهمیت موضوع این دوره و کاربرد مباحث ارائه شده در شناخت ریشه های علم نوین و آشنایی صحیح با علوم قدیم است. منابع مورد استفاده در برگزاری این دوره شامل منابع رایجی است که در همه دانشگاههای معتبر از جمله در دانشگاه تهران مورد استفاده قرار میگیرد.
دوره آموزش انقلاب علمی در پاییز 1400 طی 13 جلسه در دانشگاه تهران برگزار شده است.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 4 امتیاز
3 نظرامیرمحمد گمینی، عضو هیئتعلمی پژوهشکدهی تاریخ علم دانشگاه تهران. فارغالتحصیل رشتهی تاریخ و فلسفهی علم از مؤسسهی پژوهشی حکمت و فلسفهی ایران است. از او آثاری چون کتاب «دایرههای مینایی: پژوهشی در تاریخ کیهانشناسی در تمدن اسلامی» و کتاب «مواجهه با داروین» منتشر شده است. فعالیت پژوهشی او در زمینهی تاریخ نجوم در ایران و جوامع اسلامی است. همچنین پژوهشهایی در زمینهی تاریخ ورود علوم جدید، از جمله دربارهی نظریهی تکامل و نجوم کپرنیکی، به ایران در مجلات پژوهشی داخلی و بینالمللی منتشر کرده است.
اطلاعات بیشتر