در درس آموزش رایگان روشهای تولید تلاش شده است که همه فناوری مورداستفاده در صنعت در دستهبندیهای مناسب کنار یکدیگر گردآوری و ارائه شوند. لازم به تأکید است که باتوجهبه گستره این درس جزئیات این ...
در درس آموزش رایگان روشهای تولید تلاش شده است که همه فناوری مورداستفاده در صنعت در دستهبندیهای مناسب کنار یکدیگر گردآوری و ارائه شوند. لازم به تأکید است که باتوجهبه گستره این درس جزئیات این فناوریها موردبحث قرار نمیگیرد. عملاً هر فصل ارائه شده خود بهتنهایی میتواند در قالب یک درس یا حتی بیشتر از یک درس مستقل ارائه شده و جزئیات بیشتر مورد کنکاش قرار گیرد.
بهعنوانمثال فصل نخست درس روشهای تولید با عنوان "فرایندهای مبتنی بر انجماد" که در چند جلسه ارائه میشود خود گزیدهای مختصر از پنج درس ریختهگری، انجماد، جوشکاری، روشهای تولید پلیمرها و سرامیکها است. علاقهمندان بعد از گذراندن این درس میتوانند مرجع یافتن پاسخهای دقیقتر به سؤالات خود را در دروس تفصیلیتر جستجو نمایند. در این درس سرفصلهای متنوع از جمله فرایندهای ریختهگری (پیوسته و قطعهریزی) و تکنولوژی جوشکاری، فناوریهای ساخت قطعات پلیمری و سرامیکی، فرایندهای شکلدهی از جمله نورد، فورج، اکستروژن و کشش سیم، فرایندهای شکلدهی ورق (قالب و پرس)، فرایندهای ماشینکاری مانند تراشکاری، سوراخکاری، فرزکاری و سنگزنی و در نهایت فناوریهای مرتبط با متالورژی پودر گردآوری و ارائه شده است.
در این درس به دانشجویان آموخته میشود که برای ساخت قطعات مختلف، فناوریهای مختلف قابلاستفاده است. در چنین شرایطی طراح فرایند تولید باتوجهبه خواص موردنظر، امکانات موجود و هزینههای تولید بهترین فناوری را انتخاب میکند. دانشجویی که این درس را با موفقیت سپری نماید میتواند فناوریهای بکار رفته برای ساخت قطعات مختلف را از روی شکل هندسی، مشخصات، جنس، خواص و عملکرد تعیین نموده و برای ساخت قطعات جدید باتوجهبه این ویژگیها فناوری مناسب را پیشنهاد دهد. برایناساس آشنایی و تسلط بر خواص مواد برای علاقهمندان به این درس ضروری بوده و عملاً درس علم مواد پیشنیاز این درس است.
این درس بسیار مهم بهگونهای طراحی شده است که همه دانشجویان مهندسی با فناوریهای بکار رفته در ساخت و تولید قطعات صنعتی آشنا شوند تا در آینده شغلی بتوانند در صورت نیاز مسیری صحیح برای مراجعه عمیقتر داشته باشند. این درس برای دانشجویان رشتههای مکانیک، صنایع، معدن، مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی پلیمر و مهندسی نساجی توصیه میشود. دانشجویان مهندسی مواد هم میتوانند از این درس بهعنوان مرجع تکرار و مرور سریع و فشرده دروس خود بهرهبرداری نمایند. امیدوارم تلاش من در تهیه درس روشهای تولید بتواند کمکی هرچند اندک در افزایش کیفیت آموزش دانشجویان عزیز داشته و در نهایت منجر به پیشرفت روزافزون ملت ایران و آبادانی میهن عزیزمان شود. کلاسهای ارائه شده در این مجموعه در ترم دوم سال تحصیلی 1399-1400 برای دانشجویان رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تهران ضبط و آمادهسازی شده است.
***این دوره درحال تکمیل است***
اطلاعات بیشتر
از مجموع 30 امتیاز
14 نظرنظرات بیشتر
دکتر علیرضا صادقی دانشآموخته دانشگاه علم و صنعت در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی مواد و متالورژی هستند. ایشان پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی شریف، مقاطع دکتری و فوق دکتری خود را در دانشگاه مک گیل و توکیو گذراندهاند.
دکتر علیرضا صادقی هم اکنون استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه تهران هستند.
اطلاعات بیشتر