×
ribbon

آموزش رایگان علم مواد

درس علم مواد چیست؟ درس علم مواد چکیده‌ای فشرده از 10 درس بنیادین رشته مهندسی مواد است که برای اکثر رشته‌های مهندسی ارائه می‌شود تا دانشجویان بتوانند ضمن آشنایی با مواد، مشخصات و طبقه‌بندی آن‌ها، ... ادامه

ارائه دهنده:  دانشگاه تهران  دانشگاه تهران
مدرس دوره:
 95% (1585 رای)
 رایگان
  
زمان مورد نیاز برای گذارندن دوره:  36 جلسه
مجموع محتوای آموزشی:  27 ساعت ویدئو
 (قابل دانلود می‌باشد)

سرفصل‌های دوره آموزش رایگان علم مواد

فصل دوم: ساختارهای اتمی و پیوندهای بین اتمی
فصل پنجم: نفوذ
فصل هفتم: مکانیزم‌های استحکام بخشی و کاهش استحکام
فصل دهم: استحاله مواد
فصل یازدهم: خواص و کاربردهای فلزات
فصل دوازدهم: مواد غیرفلزی

درباره دوره

درس علم مواد چیست؟

درس علم مواد چکیده‌ای فشرده از 10 درس بنیادین رشته مهندسی مواد است که برای اکثر رشته‌های مهندسی ارائه می‌شود تا دانشجویان بتوانند ضمن آشنایی با مواد، مشخصات و طبقه‌بندی آن‌ها، آموخته‌های خود را در حوزه‌های مختلف مهندسی بهتر به‌کار گیرند. در این درس به ارتباط بین فرایندهای تولید، ساختارهای مواد، خواص مواد و عملکرد آن‌ها پرداخته می‌شود و انتظار می‌رود که دانشجو در نهایت بتواند بین انواع مواد مهندسی تفکیک قائل شده و خواص و کاربردهای آنها را شناسایی نموده و تأثیر کلی فرایند های تولید بر روی خواص نهایی را به درستی تفسیر نماید.

هدف از آموزش رایگان درس علم مواد ؟

 درس علم مواد با ارائه خواص عمومی مواد، ویژگی‌ها و طبقه‌بندی‌های کلی آن‌ها آغاز می‌شود. سپس دانشجویان با ساختارهای بلوری مواد، نواقص آن‍‌ها و تأثیر نواقص بلوری بر خواص فیزیکی و مکانیکی آشنا می‌شوند. در گام بعدی خواص مکانیکی مواد با نگاهی به تحولات ریزساختاری و خواص بلوری بررسی و تفسیر می شوند و تاثیر میکرومکانیزم ها بر استحکام بخشی و کاهش استحکام مورد تحلیل قرار می گیرد. با مرور محتوی آموزش داده شده تا این مرحله دانشجویان برای ارزشیابی میان ترم آماده می‌شوند.

 سپس دانشجویان در ارتباط با تخریب مواد در اثر انواع بارگذاری‌ها مانند شکست، خستگی و خزش آموزش می‌بینند. این بخش مهم از درس مفاهیم بسیار کاربردی را در ارتباط با نحوه استفاده از مواد در شرایط گوناگون بارگذاری شرح و بسط می‌دهد. در سه فصل بعدی درس، خواص فیزیکی مواد در قالب نفوذ، استحاله‌های فازی و دیاگرام‌های فازی مورد مطالعه قرار می‌گیرند. در این سه فصل به هم تنیده دانشجویان با اصول آلیاژسازی و تاثیر عناصر آلیاژی بر ریزساختارها و خواص نهایی آشنا می‌شوند. بعد از تکمیل استحاله‌های فازی بحث آشنایی با خواص و کاربردهای فلزات با تمرکز بر آلیاژهای آهنی و غیر‌آهنی عنوان می‌شود.

در این فصل فلزات صنعتی مختلف یک به یک معرفی و هر کدام با توجه و تکیه بر آموخته های فصل های قبل مورد بررسی و تفسیر قرار می گیرند. بعد از فلزات در سه جلسه مجزا سرامیک‌ها، پلیمر‌ها و کامپوزیت‌ها معرفی می‌گردند. در هر یک از این جلسات مثال‌های متعددی از مواد ارائه و کاربردها و ویژگی‌های آن‌ها مرور می‌شود.

در انتها لازم به تکرار مجدد است که این درس بسیار مهم عملاً چکیده ای از دروس بنیادین رشته مهندسی مواد است و به گونه ای طراحی شده است که همه دانشجویان مهندسی با اصول اولیه مواد آشنا شوند تا در آینده شغلی بتوانند در صورت نیاز مسیری صحیح برای مراجعه عمیق‌تر داشته باشند. این درس برای دانشجویان رشته های مکانیک، صنایع، معدن، مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی پلیمر و مهندسی نساجی توصیه می شود.

دانشجویان مهندسی مواد هم می توانند از این درس به عنوان مرجع تکرار و مرور سریع و فشرده دروس خود بهره برداری نمایند. امیدوارم تلاش من در تهیه درس علم مواد بتواند کمکی هر چند اندک در افزایش کیفیت آموزش دانشجویان عزیز داشته و در نهایت منجر به پیشرفت روز افزون ملت ایران و آبادانی میهن عزیزمان شود. 

درباره استاد

maktabkhooneh-teacher علیرضا صادقی

دکتر علیرضا صادقی دانش‌آموخته دانشگاه علم و صنعت در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی مواد و متالورژی هستند. ایشان پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی شریف، مقاطع دکتری و فوق دکتری خود را در دانشگاه مک گیل و توکیو گذرانده‌اند.

دکتر علیرضا صادقی هم اکنون استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه تهران هستند.

مشاهده پروفایل و دوره‌‌های استاد

نظرات کاربران  ( نظر)

صفحه 1 از
محمدرضا فرامرزی 1402-06-15
دانشجوی دوره
واقعا دوره عالی بود بسیار از دکتر سپاسگزاریم بخاطر آموزش عالی که داشتند
1402-04-09
دانشجوی دوره
خداوکیلیبی اغراق استفاده کردم راضی ام دمتون گرم
حمید صادق زاده 1402-03-10
دانشجوی دوره
سپاسگزارم بسیار عالی و تدریس مفهومی و روان
1402-02-24
دانشجوی دوره
بسیار عالی و مفید. ممنون.
1402-01-05
دانشجوی دوره
دروه بسیار بسیار عالی با تشکر از زحمات فراوان مکتب خونه.سوالی داشتم که جزوات استاد رو از کجا میشه دانلود کرد؟
مکتب‌خونه
همراه عزیز؛ از اینکه نظر خود را با ما در میان گذاشتید صمیمانه سپاسگزاریم. در صورت وجود و ارائه فایل مورد نیاز توسط استاد، در دوره بارگذاری شده است در غیر این صورت فایلی ارائه نشده است.
محمدجواد صادق دوست 1401-11-27
دانشجوی دوره
باسلام من برای امتحان پایان ترم که از فصل ۹ به بعد بود استفاده کردم و تسلطی به درس نداشتم مهم ترین کارکردش این بود که ترسم از نمودار های فازی ریخت و مفاهیم بسیار جذاب و کاربردی ارائه شده به طوری که دوست داشتم وقت بیشتری داشتم و باقی آموزش رو هم میدیدم. اگر تعداد مثال ها بیشتر بود یا حل تمرین ضمیمه بشود این آموزش بی نقص خواهد بود.
مهدی منصوری 1401-09-14
دانشجوی دوره
دکتر صادقی واقعا عالی تدریس میکنند،این آموزش بینظیره.
1401-08-19
دانشجوی دوره
عالی بود.
1401-05-03
دانشجوی دوره
خیلی متشکرم از در خوبتون.
1401-04-17
دانشجوی دوره
بسیار عالی دکتر صادقی بی نظیر هستند
1401-03-20
دانشجوی دوره
تا حالا دو بار این دوره را دیده‌ام. بار اول بسیار کند و با طمانینه و بار دوم را به صورت روزنامه‌وار و سریع. سرعت صحبت و ارایه مطلب خیلی خوبه. دانش خوبی دارن و آن را به شیوه خوبی ارایه می‌دن. خود من از اینکه استاد خیلی کند صحبت کنه اذیت می‌شم ولی انصافا دکتر صادقی با توانایی که داشتن، خیلی خوب و منظم و با یک روند منطقی درس را جلو بردن. جا داره از ایشون و همچنین تیم مکتب‌خونه، یک تشکر ویژه داشته باشم. فقط نمی‌دونم که چرا توی پروفایلم، پیشرفت دوره را برای من، صفر درصد در نظر گرفته. پیشرفت من، ۲۰۰ درصده که به نظرم تا ۶۰۰٪ هم جا داره که براش وقت بگذارم.
1401-02-06
دانشجوی دوره
بسیارعالی و بینظیر بود
1401-01-26
دانشجوی دوره
واقعا خداخیرتون بده خیلی کمکم کردین ای کاش همه استادا اینطوری با ارامش و جزبه جز و مفید تدریس کنن این اموزش میلیون ها تومان ارزش داره
1401-01-24
دانشجوی دوره
سلام دوره فوق العاده بود ،تدریسشون عالی هست، پیشنهاد میکنم دوستان استفاده کنن واقعا مفید هست ،با تشکر از بچه های مکتب خونه
1400-12-13
دانشجوی دوره
استاد صادقی درجه یک تدریس میکنند واقعا عالی تشکر از بچه های مکتبخونه
1
2
صفحات پربازدید
poster
  
برگزار کننده:  دانشگاه تهران
  
زمان مورد نیاز برای گذارندن دوره:  36 جلسه
مجموع محتوای آموزشی:  27 ساعت ویدئو
 (قابل دانلود می‌باشد)