در این دوره هدف اصلی، آشنایی مخاطبان با چگونگی طراحی پلهای فولادی از مباحث مهندسی عمران و مهندسی راهآهن مطابق آییننامه بارگذاری ایران و آییننامه طراحی پلهای آشتو است. مخاطب دوره می تواند پس از ... ادامه
در این دوره هدف اصلی، آشنایی مخاطبان با چگونگی طراحی پلهای فولادی از مباحث مهندسی عمران و مهندسی راهآهن مطابق آییننامه بارگذاری ایران و آییننامه طراحی پلهای آشتو است. مخاطب دوره می تواند پس از گذراندن این دوره، طراحی پل راه یا راهآهن دوعنصری با تیرورق فولادی مرکب و همچنین طراحی تکیهگاه ارتجاعی و کوله پل را انجام دهد.
باتوجهبه مطالب ارائهشده در این دوره که شامل تعاریف اولیه تا پیچیدهترین مباحث مربوط به طراحی پلها و سازههای فولادی است میتوانیم بگوییم این دوره مناسب تمامی علاقهمندان به مباحث فنی و عمرانی و طراحی سازه است اما اگر با دید مشخص و حرفهایتر به این دوره نگاه کنیم مخاطب اصلی این دوره دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی عمران و عمران سازه و مهندسی راهآهن هستند. به دلیل جامعیتی که در این دوره مدنظر بوده است میتوان انتظار داشت که تمامی علاقهمندان با حداقل آشنایی با مباحث مطرحشده بتوانند از این دوره استفاده و بهره کافی داشته باشند.
منبع اصلی مورداستفاده در این درس آییننامه بارگذاری پلها (نشریه 139)، آییننامه طراحی پلهای راه و راهآهن در برابر زلزله (نشریه 463) و آییننامه طراحی پلهای آشتو به روش ضرایب بار و مقاومت (ویرایش هشتم) است.
مباحثی که در این دوره به شرکتکنندگان آموزش داده میشود عبارتند از:
1- طبقهبندی انواع پلها
2- اجزای پل دو عنصری تیردال
3- معرفی آییننامه آشتو
4- معرفی نشریهی 139
5- مدلسازی عددی پل
6- بارگذاری و تحلیل پل راه
7- بارگذاری و تحلیل پل راهآهن
8- تركيبهای بارگذاری
9- عرض موثر دال پل تکعنصری از بار کامیون
10- سهم لنگر خمشی و نیروی برشی تیر از بار کامیون در پل دو عنصری تیردال
11- طراحی پل دو عنصری راه با تیرورق فولادی مرکب
12- انواع سیستم تکیهگاهی
13- سیستم تکیهگاهی ارتجاعی مسلح
14- انواع کوله و اجزای آن
15- بارهای وارد بر کوله
16- کنترل لغزش کوله
17- کنترل واژگونی کوله
18- طراحی سازهای پی کوله
موارد نام برده شده در این قسمت در پنج فصل ارائه و معرفی میگردد:
الزامی که در ارائه این دوره بهوسیله مکتبخونه وجود داشت مشکلات دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته مهندسی عمران در مباحث مطرح شده و درس مورد اشاره بود. بهاینترتیب باتوجهبه اهمیت این درس و جایگاهی که برای این درس وجود دارد تصمیم بر ارائهی این درس گرفته شد.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 13 امتیاز
2 نظردکتر شروان عطایی، متولد سال 1355 در تهران هستند، ایشان دانشآموخته دبیرستان مفید 1، دانشکده فنی دانشگاه تهران (کارشناسی عمران در سال 1377، کارشناسی ارشد سازه در سال 1379) و دانشگاه تربیتمدرس (دکتری سازه در سال 1385) هستند.
اطلاعات بیشتر