طرحریزی واحدهای صنعتی، علم در کنار هم قرار دادن تجهیزات، ماشینآلات، ابزار، مواد و نیروی انسانی و حاکم کردن یک سیستم حملونقل بر آن بهمنظور کسب حداکثر راندمان است. طرحریزی واحدهای صنعتی یکی از زمینههای ... ادامه
طرحریزی واحدهای صنعتی، علم در کنار هم قرار دادن تجهیزات، ماشینآلات، ابزار، مواد و نیروی انسانی و حاکم کردن یک سیستم حملونقل بر آن بهمنظور کسب حداکثر راندمان است. طرحریزی واحدهای صنعتی یکی از زمینههای تخصصی رشته مهندسی صنایع بوده که تأثیر بسیاری بر کارایی تولید و افزایش بهرهوری دارد، اگر به تکنیکها مسلط باشیم میتوان صرفهجویی قابل ملاحظهای برای حفظ و استفاده بهینه از منابع ایجاد کرد، در همهی سازمانهای تولیدی و خدماتی همواره تغییر رخ میدهد (دستگاه جدید خریداری میگردد یا درحال توسعه و یا در بعضی مواقع درحال محدود شدن میباشند) لذا بودجه و صرف هزینه در آنها صورت میگیرد و بنابراین تکنیکهای تحریری میتواند صرفه جویی در هزینهها ایجاد کند. هزینههای حمل و نقل معمولاً گران است و باید بتوان حمل و نقل را بهبود بخشید و هزینههای حملونقل گاهی اوقات بین ۲۵ تا ۱۰۰ درصد به قیمت محصول اضافه میکند.
انواع مسائلی که میتوان آنها را در طرحریزی واحدهای صنعتی بررسی کرد که شامل ایجاد یک واحد جدید، تغییر در طرح محصول، معرفی یک محصول جدید، تغییر در روش ساخت، تغییر در ماده اولیه، گسترش یا محدود کردن بخشها، تعویض وسایل قدیمی، از بین بردن موانع تولیدی (گلوگاهها) در طرحریزی واحدهای صنعتی بهدنبال سادهسازی فرایندهای تولید، به حداقل رساندن هزینههای حملونقل، حفظ انعطافپذیری، استفاده موثر از فضا، حداقل کردن سرمایهگذاری روی ماشین آلات، حداکثر استفاده از زمین فضا و نیروی انسانی، تامین ایمنی و آسایش لازم برای کارکنان، حداقل کردن جریان برگشتی، حداقل کردن تأخیرات (قابل اجتناب و غیرقابل اجتناب)، بهبود کنترل موجودی شمارش موجودی، عملیات تولیدی هستیم.
دوره تهیه شده حاضر از یک سو پاسخگوی نیاز دانشجویان کارشناسی رشته مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی بوده بهطوری که با استفاده از محتویات این دوره میتوانند پروژههای ایجاد واحد صنعتی و طرحریزی را به انجام رسانند و از سوی دیگر پاسخگوی نیاز دانشجویان ورودی به کارشناسیارشد رشته مهندسی صنایع با گرایش مهندسی صنایع جهت شرکت در آزمون ورودی به این رشته است. این دوره نتیجه سالها تدریس این درس در دانشگاههای سراسری در ایران بوده و همچنین حاصل از تجربه مشاوره و انجام پروژههای صنعتی است که به دانشجویان این امکان را میدهد بهطورکامل به درس طرح ریزی واحدهای صنعتی چه برای استفاده در پروژههای صنعتی و روزمره کشور و چه در حوزهی آکادمیک دانشگاهی و مقاطع تحصیلات تکمیلی از این دوره استفاده نمایند.
***این دوره در پاییز 98 ضبط شدهاست***
اطلاعات بیشتر
از مجموع 21 امتیاز
11 نظرنظرات بیشتر
دانشگاه تفرش
مدرس: بهزاد اشجری
دانشگاه تهران
مدرس: نوید خادمی
دانشگاه تهران
مدرس: مهسا نوری
مدرس: جمعی از اساتید
دکتر بهزاد اشجری ورودی سال ۱۳۵۵ دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رشته مهندسی صنایع و دانشآموختهی گرایش ارشد تولید صنعتی هستند.
ایشان از سال ۱۳۶۴ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مشغول به تدریس بودهاند و از سال ۱۳۷۸ جهت راهاندازی رشته مهندسی صنایع در دانشگاه تفرش، که زیرمجموعه دانشگاه امیرکبیر بودهاست، مستقر شدهاند. پس از تأسیس رشته مهندسی صنایع در دانشگاه، به مدت ۱۸ سال رئیس دانشکده صنایع بوده و در سال ۱۳۹۶ بازنشسته شدهاند.
ایشان در حال حاضر با دانشگاههای تفرش و صنعتی امیرکبیر مشغول به همکاری هستند.
زمینه اصلی تحقیقاتی ایشان تحقیق در عملیات میباشد و تاکنون موفق به ثبت 14 مقاله علمی شدهاند.
اطلاعات بیشتر