با ظهور تکنولوژی دیجیتال، نیاز به انتقال دادههای دیجیتال (صفر و یک منطقی) از یک نقطه به نقطه دیگر چه توسط سیم و چه بهصورت بیسیم حس میشود و به همین دلیل متخصصین برق و ...
با ظهور تکنولوژی دیجیتال، نیاز به انتقال دادههای دیجیتال (صفر و یک منطقی) از یک نقطه به نقطه دیگر چه توسط سیم و چه بهصورت بیسیم حس میشود و به همین دلیل متخصصین برق و الکترونیک اقدام به طراحی سیستمهایی تحت عنوان مخابره دادههای دیجیتال کردند تا بتوانند اطلاعات را در قالب صفر و یک منطقی از یک نقطه به نقطه دیگر انتقال دهند.
در عصر حاضر که به عصر ارتباطات معروف است، داشتن معلومات عمومی در حوزهی علوم ارتباطات و مخابرات آنالوگ و دیجیتال، امری مفید است. مخصوصاً اگر این معلومات تخصصی و فنی باشد. بر همین اساس، آموزش حاضر تحت عنوان دوره آموزش مخابرات 2، به دادن اطلاعات بیشتر در حوزه مخابرات آنالوگ و بهخصوص دیجیتال اختصاص دارد و مخاطبان خود را به کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه تشویق و ترغیب میکند.
درس مخابرات 2 یا مخابرات دیجیتال یکی از مهمترین دروس دانشگاهی رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی است و بهصورت تئوری و کاربردی ارائه میشود. درس مخابرات 2 تخصصیترین درس رشته برق گرایش مخابرات، و جزء دروس اجباری رشته برق گرایش الکترونیک است. به همین دلیل درس مخابرات 2 (مخابرات دیجیتال) در مجموعه دروس کارشناسی رشتهی برق اهمیت ویژهای دارد.
هدف از دوره آموزش مخابرات 2 (مخابرات دیجیتال) این است که دانشجویان با مبانی مخابرات دیجیتال، مدولاسیونها، تئوری اطلاعات و انتقال سیگنال آنالوگ توسط سیستم مخابرات دیجیتال آشنا شوند. کسب توانایی لازم برای مدلسازی و محاسبه عملکرد سیستمهای مخابرات دیجیتال برای مدولاسیونهای دیجیتال مختلف، شناخت نظریه اطلاعات پیوسته و گسسته، محاسبه ظرفیت کانال، نحوه استفاده از کدهای تصحیح خطا (کدینگ کانال) و کدینگ منبع از دیگر اهداف این دوره آموزشی است.
اگرچه برای گذراندن این درس در دانشگاه باید درس اصول سیستمهای مخابراتی (مخابرات ۱) را بهعنوان پیشنیاز گذرانده باشید، در این دوره آموزشی سعی شدهاست مطالب به زبان ساده بیان شوند. البته هنوز هم برای فهم آسانتر این دوره، آشنایی با درس اصول سیستمهای مخابراتی (مخابرات 1) توصیه میشود، همچنین به دلیل اینکه مخابرات نوین بر مبنای آمار و احتمالات بنا شده است، و به دلیل وابستگی زیاد این درس به مسائل آماری و احتمالاتی، تسلط به مطالب اساسی آمار و احتمالات نیز ضرورت دارد.
این دوره از هر نظر کامل است و تمامی مباحث درس مخابرات 2 را بهطور کامل پوشش میدهد. بنابراین این دوره هم برای افرادی که مشتاق یادگیری کلیات این درس هستند و هم برای افرادی که نگاه جزییتر و تخصصیتری به درس دارند، مفید است.
دوره آموزش مخابرات 2، در وهله اول، برای دانشپژوهان حوزه مهندسی برق گرایشهای مخابرات و الکترونیک مناسب است و در مرحله بعد برای سایر علاقهمندان رشتههای ارتباطاتی، از مهندسان کامپیوتر و آیتی گرفته تا رشتههای فنی و حرفهای در حوزه ارتباطات مفید خواهد بود.
درس مخابرات 2 (مخابرات دیجیتال) شامل پانزده سرفصل مختلف است. این سرفصلها عبارتاند از:
این دوره طی 26 جلسه و در دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر ضبط شدهاست
***این دوره درحال تکمیل است***
اطلاعات بیشتر
از مجموع 11 امتیاز
10 نظرنظرات بیشتر
دکتر حمیدرضا امین داور، استاد مهندسی برق مخابرات سیستم دانشگاه امیرکبیر هستند. ایشان از سال 1372 تا 1375 عضو هیئتعلمی دانشگاه صنعتی شریف بودند و از سال 1372 عضو هیئتعلمی دانشگاه امیرکبیر هستند. ایشان دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق، کارشناسی ریاضیات کاربردی، کارشناسی ارشد مهندسی برق و دکتری مهندسی برق از دانشگاه واشنگتن هستند.
اطلاعات بیشتر