آموزش رایگان مخابرات 2

با ظهور تکنولوژی دیجیتال، نیاز به انتقال داده‌های دیجیتال (صفر و یک منطقی) از یک نقطه به نقطه دیگر چه توسط سیم و چه به‌صورت بی‌سیم حس می‌شود و به همین دلیل متخصصین برق و ... ادامه

محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

1 فصل 26 جلسه 32 ساعت ویدیو
مخابرات 2

پیش‌نیاز‌ها

درباره دوره

با ظهور تکنولوژی دیجیتال، نیاز به انتقال داده‌های دیجیتال (صفر و یک منطقی) از یک نقطه به نقطه دیگر چه توسط سیم و چه به‌صورت بی‌سیم حس می‌شود و به همین دلیل متخصصین برق و الکترونیک اقدام به طراحی سیستم‌هایی تحت عنوان مخابره داده‌های دیجیتال کردند تا بتوانند اطلاعات را در قالب صفر و یک منطقی از یک نقطه به نقطه دیگر انتقال دهند.

در عصر حاضر که به عصر ارتباطات معروف است، داشتن معلومات عمومی در حوزه‌ی علوم ارتباطات و مخابرات آنالوگ و دیجیتال، امری مفید است. مخصوصاً اگر این معلومات تخصصی و فنی باشد. بر همین اساس، آموزش حاضر تحت عنوان دوره آموزش مخابرات 2، به دادن اطلاعات بیشتر در حوزه مخابرات آنالوگ و به‌خصوص دیجیتال اختصاص دارد و مخاطبان خود را به کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه تشویق و ترغیب می‌کند.

درس  مخابرات 2 یا مخابرات دیجیتال یکی از مهم‌ترین دروس دانشگاهی  رشته‌ مهندسی برق در مقطع کارشناسی است و به‌صورت تئوری و کاربردی ارائه می‌شود. درس مخابرات 2 تخصصی‌ترین درس رشته برق گرایش مخابرات، و جزء دروس اجباری رشته برق گرایش الکترونیک است. به همین دلیل درس مخابرات 2 (مخابرات دیجیتال) در مجموعه دروس کارشناسی رشته‌ی برق اهمیت ویژه‌ای دارد.

هدف از دوره آموزش مخابرات 2 (مخابرات دیجیتال) این است که دانشجویان با مبانی مخابرات دیجیتال، مدولاسیون‌ها، تئوری اطلاعات و انتقال سیگنال آنالوگ توسط سیستم مخابرات دیجیتال آشنا شوند. کسب توانایی لازم برای مدل‌سازی و محاسبه عملکرد سیستم‌های مخابرات دیجیتال برای مدولاسیون‌های دیجیتال مختلف، شناخت نظریه اطلاعات پیوسته و گسسته، محاسبه ظرفیت کانال، نحوه استفاده از کدهای تصحیح خطا (کدینگ کانال) و کدینگ منبع از دیگر اهداف این دوره آموزشی است.

 

پیش‌نیازهای دوره مخابرات 2 چیست؟

اگرچه برای گذراندن این درس در دانشگاه باید درس اصول سیستم‌های مخابراتی (مخابرات ۱) را به‌عنوان پیش‌نیاز گذرانده باشید، در این دوره آموزشی سعی شده‌است مطالب به زبان ساده بیان شوند. البته هنوز هم  برای فهم آسان‌تر این دوره، آشنایی با درس اصول سیستم‌های مخابراتی (مخابرات 1) توصیه می‌شود، همچنین به دلیل اینکه مخابرات نوین بر مبنای آمار و احتمالات بنا شده است، و به دلیل وابستگی زیاد این درس به مسائل آماری و احتمالاتی، تسلط به مطالب اساسی آمار و احتمالات نیز ضرورت دارد.

 

تمایز این دوره با سایر دوره‌ها چیست؟ این دوره برای چه کسانی مناسب است؟

این دوره از هر نظر کامل است و تمامی مباحث درس مخابرات 2 را به‌طور کامل پوشش می‌دهد. بنابراین این دوره هم برای افرادی که مشتاق یادگیری کلیات این درس هستند و هم برای افرادی که نگاه جزیی‌تر و تخصصی‌تری به درس دارند، مفید است.

دوره آموزش مخابرات 2، در وهله اول، برای دانش‌پژوهان حوزه مهندسی برق گرایش‌های مخابرات و الکترونیک مناسب است و در مرحله بعد برای سایر علاقه‌مندان رشته‌های ارتباطاتی، از مهندسان کامپیوتر و آی‌تی گرفته تا رشته‌های فنی و حرفه‌ای در حوزه ارتباطات مفید خواهد بود.

 

سرفصل‌های این دوره آموزشی:

درس مخابرات 2 (مخابرات دیجیتال) شامل پانزده سرفصل مختلف است. این سرفصل‌ها عبارت‌اند از:

  • پیشگفتار و مقدمه
  • تجزیه‌وتحلیل سیگنال‌های تصادفی و تعیین‌کننده
  • شمای مدولاسیون دیجیتال
  • دریافت‌کننده‌های بهینه برای کانال‌های AWGN
  • حامل و نماد همگام‌سازی
  • معرفی و مقدمه تئوری اطلاعات
  • کد بلوک‌های خطی
  • کدهای مبتنی بر شبکه و گراف
  • مخابرات دیجیتال در کانال‌های باند محدود
  • تطبیق
  • سیستم‌های چند حامل و چند کاناله
  • سیگنال‌های طیف انتشار برای مخابرات دیجیتال
  • محوشدگی
  • سیستم‌های چند آنتنی
  • مخابرات چند کاربره

 

این دوره در چند جلسه و کدام دانشگاه ضبط شده‌است؟

این دوره طی 26 جلسه و در دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر ضبط شده‌است

 

***این دوره درحال تکمیل است***

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.9

از مجموع 10 امتیاز

10 نظر

1 سال پیش

بهترین دوره مخابرات دیجیتال شک نکنید.

محمدرضا فیضی

محمدرضا فیضی

1 سال پیش

چقدر خوب می شد درس پردازش سیگنال و wavelet رو هم از ایشون قرار می دادید. تمرین ها و جزوه وکتابی که معرفی کردن هم بذارید خیلی دوره کامل میشه. برای همه ی دروس اگر این سیاست برقرار باشه که کنار ضبط درس همیشه تمرین و امتحان پایانی و جزوه و کتاب و یا پاورپونت های تدریس شده و در کل هر چیزی که یک دانشجوی اون کلاس دریافت کرده ما هم به عنوان دانشجوی مجازی بتونیم داشته باشیم واقعا عالی و کامل میشد . مثل سایت دانشگاه mit ocw یا edx, coursera که یک آکادمی عالی شدن. خدا خیرتون بده به خاطر این سایت و تمام خوبی هاش.

دانشجوی دوره

1 سال پیش

سلام دکتر حمیدرضا امین داور، فراتر از یک استاد دانشگاه ، انسانی شریف و فرامادی هستند. خوش به حال دانشجو و دانشگاهی که از چنین فرشته ای بهره مند بشه. جدای قدرت تدریس ، حضور در کلاس ایشان ، سبب رشد معنوی و تقویت ایمان و اعتقاد به خداوند می شود. بسیار بسیار از مکتبخونه متشکریم که ویدیوهای ارزشمند استاد امین داور رو در اختیار قرار داده .. بی شک بهترین اقدام سایت مکتبخونه میتونه همین باشه .

دانشجوی دوره

1 سال پیش

دوستان میدونید مرجع درس کدوم کتاب هست؟؟ پروکیس یا کارسون؟

دانشجوی دوره

2 سال پیش

با سلام. آیا این دوره کامل ضبط شده است و همین 26 جلسه می باشد؟ خواهشا بررسی فرمایید. با تشکر.

دانشجوی دوره

2 سال پیش

سلام لطفا ویدیو های بعدیش رو قرار بدین ممنون

رضا نظری

رضا نظری

نظرات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

حمیدرضا امین داور
حمیدرضا امین داور
5 دوره
9,262 دانشجو

دکتر حمیدرضا امین داور، استاد مهندسی برق مخابرات سیستم دانشگاه امیرکبیر هستند. ایشان از سال 1372 تا 1375 عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف بودند و از سال 1372 عضو هیئت‌علمی دانشگاه امیرکبیر هستند. ایشان دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق، کارشناسی ریاضیات کاربردی، کارشناسی ارشد مهندسی برق و دکتری مهندسی برق از دانشگاه واشنگتن هستند.

اطلاعات بیشتر

دیگر دوره‌های حمیدرضا امین داور

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.