کانون ارزیابی و توسعه، بهعنوان معتبرترین و پیشرفتهترین مرکز در ارائهی روش صحیح ارزیابی شایستگیهای افراد در محیطهای واقعی کار به آنها کمک میکند و نتایج آن ارزیابیها را میتوان بیش از روشهای دیگر ارزیابی ...
کانون ارزیابی و توسعه، بهعنوان معتبرترین و پیشرفتهترین مرکز در ارائهی روش صحیح ارزیابی شایستگیهای افراد در محیطهای واقعی کار به آنها کمک میکند و نتایج آن ارزیابیها را میتوان بیش از روشهای دیگر ارزیابی قابلاتکا دانست. دستیابی به روشهای درست سنجش افراد و اختصاص پایگاه دادهای قابل استناد یکی از دغدغههای امروزهی مدیران منابع انسانی هر سازمان است. ( این موضوع برای کسانی که در رشته مدیریت به خصوص مدیریت منابع انسانی فعالیت دارند بسیار حائز اهمیت است).
کانون ارزیابی و توسعه میکوشد این فرایند را که در بسیاری از کشورهای پیشرو مورداستفاده قرارگرفته است و در کشورمان نیز از اوایل دهه هشتاد شمسی تا به اکنون استفاده میشود به بهترین شکل اجرا نموده و تا جایی که دولت نیز آن را برای تمام دستگاههای اجرایی خود ابلاغ کرده است، بهخوبی و با کیفیتی در سطح جهانی عرضه کند.
ارزیابیهای کانون ارزیابی (Assessment Center) مطابق با استاندارد رفتار، توسط ارزیاب آموزشدیده در چند تمرینات شبیهسازیشده مرتبط با شغل و پرسشنامههای شخصیتی و آزمونهای توانایی از طریق تکنیکهای ارزیابی (ORCE, STAR, ECR, …) طبقهبندی رفتاری بررسیشده و درنهایت با پیشرفتهترین روشها موردسنجش قرار میگیرند.
این قضاوتها در جلسه جمعبندی (Wash up) متشکل از ارزیابان طرحشده و یا طی فرایند آماری اطلاعات با هم تلفیق میشوند. تمامی اطلاعات آماری بهمنظور بهرهگیری و توسعه جمعآوریشده و در جلسه ارزیابان، رفتارهای جامع داوطلب در تمرینهای مختلف بررسی و نتیجه عملکرد در قالب گزارش بازخورد به فرد، متولی منابع انسانی و مدیر ارشد ارائه میگردد.
سیستم مدیریت مبتنی بر شایستگی افراد و سنجش استعداد کارکنان، نمونهای از گام مهم صنعت کشور برای ایجاد شایستهسالاری مدنی است، شایستهسالاری که این روزها میبایست از خود و سازمان خودمان آغاز کنیم.
مدتهاست دانشمندان و اندیشمندان مدیریت، از مدیریت مبتنی بر شایستگی سخن میگویند و سازمانهای هزاره سوم، امروزه از مفهومی به نام سرمایه انسانی یاد میکنند. حالآنکه موجودیت شایستگی منابع انسانی و نیز چالشهای سد راه توسعه منابع انسانی متعدد بوده و نیازمند بررسی و استفاده از تجارب متخصصان این بخش است، سرمایهی انسانی بهعنوان کلیدیترین سرمایهی هر سازمان چه در حوزه توسعه عملکرد و چه در بخش جریان سازی استراتژی منتهی به اهداف سازمان، نقش ویژهای دارد.
توسعه منابع انسانی بهعنوان شریک اصلی استراتژیک، بهعنوان راز ماندگاری سازمانها و نهادهای پیشرو تلقی شده است. ماندگاری و تداوم سازمان بهعنوان عنصر اثربخش جامعه در توسعه فرهنگ و بهبود وضعیت اقتصادی نیز حائز اهمیت است.
امروزه دیگر مهمترین چالش در عرصه کسبوکار، موضوع فناوری نیست؛ بلکه بهرهبرداری از سرمایههای انسانی هوشمند و مستعد، راز اصلی رویارویی با چالشهای سازمانی است. بر همین اساس، در دنیای امروز، متخصصان این حوزه بهمنظور بالا بردن مهارت، توان و شایستگی فردی افراد خود چه در تیمهای کاری و چه در زندگی شخصی خود، تلاشهای متعددی میکنند، در سالهای اخیر، متفکران مدیریت از مفهومی به نام مدیریت استعداد سخن گفتهاند، تابهحال به محدودیتهای بروز خلاقیت و استعداد کارکنان خود در سازمان اندیشیدهاید؟ وجود قوانین سختگیرانه و همچنین محدودیتهای ارائهی نظرات و پیشنهادات کارمندان تحت نظارت دستورالعمل، حاکی از عدم بهرهگیری از توانایی و استعداد عناصر مهم سازمان شماست.
یقیناً قدم اول برای در اختیار داشتن سازوکار نوین و کارآمد برای مدیریت استعداد سازمانی، ایجاد پایگاه دادهای قابلاتکا از اطلاعات افراد مستعد و شایستگیهای هر یک از ایشان در سازمان میباشد. پایگاهی مبتنی بر ارزیابی شایستگیها و توانمندیهای افراد، بر اساس استعدادها و مهارتهایشان، دریافت نقاط قابل بهبودی که شاید با دریافت اطلاعات و یا آموزش، به رشد و توسعهی سازمان نیز کمک کند.
ازآنجاییکه دوره حاضر مهارتها و نکات محوری کانون ارزیابی و توسعه را مطرح میکند، توصیه میگردد کتاب "عوامل کلیدی موفقیت در مراکز ارزیابی"، انتشارات سازمان مدیریت صنعتی را که مدرس آن را تألیف کرده است را مطالعه نمایند. مطالعه این کتاب به شما کمک میکند که بخشهای دانشی این فرایند را از قبل بدانید تا آمادگی لازم برای فهم موضوعات مطرحشده، آسانتر گردد.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 44 امتیاز
11 نظرنظرات بیشتر
پس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتبخونه، در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل اشتراکگذاری در
دکتر حمزه جمشیدی کهساری فارغالتحصیل دوره دکتری مدیریت منابع انسانی از دانشگاه تهران هستند که از سال 1383 بهطور تخصصی در حوزه کانونهای ارزیابی و توسعه شایستگیهای مدیریتی فعالیت دارند. در این حوزه نیز مؤلف دو کتاب بومی و چند مقاله علمی و پژوهشی هستند و در بیش از 50 شرکت و سازمان مختلف دولتی و خصوصی مدیر یا مجری کانون ارزیابی بوده اند؛ ضمن اینکه سالها مدرس دروس مدیریت در دانشگاه تهران میباشند و بیش از 200 دوره تربیت ارزیاب در سازمانهای مختلف کشور برگزار نمودهاند. در حال حاضر فعالیتهای اجرایی ایشان در کنار فعالیتهای علمی و تحقیقاتی مرتبط با کانون ارزیابی و توسعه مدیران همچنان ادامه دارد.
اطلاعات بیشتر