مدیریت پروژه چابک یک رویکرد تکراری برای برنامهریزی و هدایت فرآیندهای پروژه است. این رویکرد بر بهبود مستمر، انعطافپذیری حوزه، ورودی تیم و ارائه محصولات با کیفیت ضروری تمرکز دارد. در واقع مدیریت پروژه چابک ...
رویکرد و فلسفهی مدیریت پروژه ی اجایل شامل اصول و تکنیکها
ستون های اسکرام و نحوهی پشتیبانی آنها
پنج رویداد مهم اسکرام و نحوه تنظیم هر رویداد برای یک تیم اسکرام
نحوه مربیگری یک تیم چابک و کمک به آنها برای غلبه بر چالشها
برای استفاده بهتر از این دوره بهتر است با مفاهیم مدیریت پروژه آشنایی داشته باشید.
مدیریت پروژه چابک یک رویکرد تکراری برای برنامهریزی و هدایت فرآیندهای پروژه است. این رویکرد بر بهبود مستمر، انعطافپذیری حوزه، ورودی تیم و ارائه محصولات با کیفیت ضروری تمرکز دارد. در واقع مدیریت پروژه چابک مجموعهای از اصول و فرآیندهایی است که سرعت، انعطافپذیری و همکاری را در توسعه پروژهها در اولویت قرار میدهد. این یک رویکرد تکراری برای مدیریت پروژه است که بر ارائه سریع و کارآمد نتایج از طریق تجزیه پروژههای پیچیده به وظایف کوچکتر و قابل مدیریت تمرکز دارد. مدیریت پروژه چابک بر همکاری بین اعضای تیم تأکید کرده، بازخورد و شفافیت را تشویق خواهد کرد و بهبود مستمر را ترویج میکند. دوره آموزش مدیریت پروژه چابک با هدف آموزش این تکنیک جذاب تهیه و تدوین شده است که در ادامه آن را معرفی خواهیم کرد.
دوره مدیریت پروژه چابک در جهت تغییر در نحوه ساخت و عرضه محصولات و خدمات به شرکتهای پیشرو معرفی خواهد شد؛ بنابراین این دوره آموزش مدیریت پروژه چابک برای افرادی که بهعنوان یک کارشناس کنترل پروژه مشغول به کار هستند یا میخواهند وارد دنیای مدیریت پروژه شوند، کاملاً مناسب خواهد بود. این افراد با شرکت در دوره مدیریت پروژه چابک با مفاهیم، تکنیکها و اصول مدیریت و کنترل پروژه آشنا خواهند شد. دوره مدیریت پروژه باهدف یادگیری تمام فرایندهای مدیریت و کنترل پروژه از مرحله آغازین تا تحویل کامل پروژه تشکیل شده است. با وجود چنین ویژگیهایی بهتر که در ادامه این دوره را بیشتر بررسی کنید تا با آگاهی کامل تصمیم بگیرید.
Agile project Management یک دوره آموزش کاربردی صفرتا صد در جهت یادگیری مدیریت پروژه چابک است. در آموزش Agile فرایندها و تکنیکهای کلیدی چابک به شکل کاربردی آموزش داده میشوند. همچنین هنگامیکه شرکتکنندگان در کارگاه دوره شرکت کنند، زیرساختهای لازم را یاد میگیرند که بتوانند مدیریت پروژه به روش چابک را در سازمانها با استفاده از ارائه مثالهای واقعی به کار ببرند. بعد از اینکه آموزشهای دوره به پایان رسید و افراد توانمندیهای لازم را کسب کردند، میتوانند در جایگاههایی مانند PMO یا کارشناس دفتر مدیریت پروژه، کارشناس واحد برنامهریزی و کنترل پروژه، Agile coach یا همان مربی چابک، اسکرام مستر و product owner قرار بگیرید.
دوره مدیریت پروژه چابک مدیران مختلف و مالکان محصول، تا کسانی که در بازاریابی همکاری دارند را همراهی میکند. همه این افراد میتوانند از این دورهها برای موفقیت در سازمان خود استفاده کنند. برای اینکه افراد بتوانند اصول و راهکار استفاده بهینه از مدیریت پروژه چابک را یاد بگیرند، مطالب با بیانی ساده و بهصورت عملی تدریس خواهند شد. بهاینترتیب است که آنها میتوانند ارزشهای واقعی خود را به شکلی درست به مشتری عرضه کنند؛ بنابراین هدف اصلی از برگزاری دوره آموزش مدیریت پروژه چابک آموزش صفرتا صد اصول و راهکارها است تا متخصصان بتوانند بهراحتی از آنها بهره ببرند.
سرفصلهای دوره آموزش مدیریت پروژه چابک به صورت فهرست زیر است:
با تغییراتی که هر روز در جامعه و کل دنیا اتفاق میافتد، سرعت تغییرات در محیط کسبوکار و پروژهها، افراد و سازمان نیز چند برابر شده است؛ بنابراین افراد باید خود و پروژههایشان را با این تغییرات وفق دهند. بهطورکلی چابک Agile تصمیم دارد این طرز فکر را مهم جلوه داده و گسترش دهد.
در استانداردهای متداول مانند PMBOK و Prince2 مدیریت و کنترل پروژه نیز به سمت چابکی حرکت میکنند. در این دورهها طرز فکر متخصصان به سمت توانمندی و پیشتازی طرز تفکر چابک در همه حوزهها میرود. علاوه بر مشاغل مربوط به پروژه چابک دیگر مهارتها نیز به تسلط بر چارچوبهای مرتبط با چابک در حوزه شغلی خود اهمیت میدهند.
نکتهای که این دوره آموزش مدیریت پروژه چابک را با سایر دورهها متفاوت خواهد کرد، داشتن یک پروژه کاربردی جامع در خصوص توسعه نرمافزارهای حوزه شبکههای اجتماعی و پیامرسان است. در دوره مدیریت پروژه چابک Gamification بهکاررفته که این دوره را با فعالیتهای کلاسی همراه میکند. در این مسیر کتاب مدیریت پروژه چابک، بهعنوان رویکردی برای رسیدن به موفقیت، به افراد کمک میکند. همچنین مطالعه مقاله مدیریت پروژه چابک به پیشرفت در این دورهها سرعت میبخشد.
در پایان دوره گواهینامه مورد تأیید وزارت علوم و با قابلیت ترجمه به افراد داده میشود. یکی از راههای گرفتن مدرک شرکت در آزمون ACP است. شما میتوانید با نشان دادن این مدرک به صاحبان کار خود نشان دهید با اصول اجایل حرفهای کاملاً آشنا هستید.
مدیریت پروژه چابک یا اجایل (Agile Project Management/APM) یک روش نوین و انعطافپذیر برای مدیریت پروژههایی است که در آنها نیازمندیها، فناوریها و محیطها به سرعت تغییر میکنند. این روش بر خلاف روشهای سنتی مدیریت پروژه مانند PMBOK که بر برنامهریزی دقیق و کنترل مراحل پروژه تاکید دارند، بر تعامل، همکاری، تحویل محصولات قابل استفاده و بهبود مستمر متمرکز است.
مدیریت پروژه چابک از اصول و ارزشهای فلسفه چابکی (Agile Manifesto) که در سال ۲۰۰۱ توسط ۱۷ توسعهدهنده نرمافزار اعلام شد، الهام گرفته است. این فلسفه بر این اعتقاد استوار است که:
· افراد و تعاملات بر فرآیندها و ابزارها مهمترند؛
· نرم افزارهای مدیریت پروژه چابک کارآمد بر مستندات کامل مهمترند؛
· همکاری با مشتری بر قراردادهای رسمی مهمتر است؛
· پاسخگویی به تغییرات بر دنبال کردن برنامه مهمتر است.
APM از چندین متدولوژی یا فریمورک مختلف برای پیادهسازی اصول چابکی استفاده میکند. از معروفترین این متدولوژیها میتوان به اسکرام (Scrum)، کانبان (Kanban)، اکستریم پروگرمینگ (Extreme Programming)، لین (Lean) و داد (DAD) اشاره کرد. هر یک از این متدولوژیها دارای ویژگیها، اصطلاحات و فرآیندهای خاص خود هستند که باید با توجه به نوع و شرایط پروژه انتخاب و اجرا شوند.
مدیریت پروژه agile دارای مزایای زیادی برای پروژههاست تا به تیمهای توسعه و مشتریان کمک کند. برخی از این مزایای مدیریت پروژه چابک عبارتند از:
1. افزایش رضایتِ مشتری و ذینفعان از طریق تحویل زودهنگام و مداومِ محصول یا خروجی ارزشمند
2. کاهش هزینهها و زمان تحویل پروژه از طریق کاهش اسراف و اضافهکاری
3. افزایش کیفیت محصول یا خروجی از طریق استفاده از روشهای آزمون و کنترل کیفیت مداوم
4. افزایش همکاری و ارتباط بین اعضای تیم پروژه و ذینفعان از طریق جلسات روزانه، بازبینی و بازاندیشی
5. افزایش انگیزه و تعهد اعضای تیم پروژه از طریق اعطای اختیار و مسئولیت به آنها
6. افزایش انعطافپذیری و قابلیت تطبیق با تغییرات محیطی و نیازهای ذینفعان از طریق ارزیابی و اولویتبندی مداوم نیازها و ویژگیها
اگر به یادگیری و اجرای مدیریت پروژه چابک علاقهمند هستید، میتوانید از منابع مختلفی مثل کتاب، دوره، مقاله مدیریت پروژه چابک استفاده کنید که در اینجا برای هر کدام چند نمونه معرفی میکنیم:
برخی از کتابهایی که به صورت تخصصی و جامع در مورد مدیریت پروژه چابک نوشته شدهاند، عبارتند از: Agile Project Management with Scrum نوشته Ken Schwaber، Lean Software Development: An Agile Toolkit نوشته Mary Poppendieck و Tom Poppendieck، Extreme Programming Explained: Embrace Change نوشته Kent Beck و Cynthia Andres و The Lean Startup: How Today’s Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses نوشته Eric Ries.
میتوانید از دورههای آموزشی که به صورت آنلاین یا حضوری در مورد مدیریت پروژه چابك ارائه میشوند، استفاده کنید. این دورهها میتوانند به شما کمک کنند تا نظریه و عمل مدیریت پروژه چابك agile را بهتر بیاموزید و مهارتهای لازم را تقویت کنید. برخی از این دورهها عبارتند از: دوره آموزش اصول چابکی مدیریت پروژه که توسط مکتب خونه به صورت آنلاین ارائه میشود، دوره مدیریت پروژه چابک با اسکرام که توسط Scrum.org به صورت حضوری یا آنلاین ارائه میشود، دوره توسعه نرمافزار چابک با ایکسپی که توسط Industrial Logic به صورت آنلاین ارائه میشود و دوره راهاندازی استارتاپ چابک که توسط Udemy به صورت آنلاین ارائه میشود.
مقالاتی که به صورت علمی یا عملی در مورد مدیریت پروژه چابک نوشته شدهاند، نیز بسیار کاربردی است. چنین مقالاتی میتوانند کمک کنند تا از آخرین پژوهشها و تجربیات در زمینه مدیریت پروژه agile آگاه شوید و از آنها الهام بگیرید. برخی از این مقالات عبارتند از: Agile software development: The current state of research نوشته Torgeir Dingsøyr، Sridhar Nerur، VenuGopal Balijepally و Nils Brede Moe، Lean software development: What exactly are we talking about? نوشته Mary Poppendieck و Tom Poppendieck، What is extreme programming? نوشته Kent Beck و Martin Fowler و The lean startup نوشته Eric Ries.
در این بخش، به طور خلاصه به معرفی سرفصلهای دوره اصول چابکی مدیریت پروژه در این صفحه از سایت مکتب خونه میپردازیم. این دوره شامل 33 سرفصل است که به بررسی مفاهیم، روشها، چارچوبها و ابزارهای مرتبط با مدیریت پروژه چابك میپردازد. این سرفصلها عبارتند از:
اجایل؛ بیان چیستی و چرایی چابک: در این سرفصل، تعریف و تاریخچه اجایل به عنوان یک فلسفه و یک رویکرد در توسعه نرمافزار و مدیریت پروژه مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین دلایل و موقعیتهایی که استفاده از اجایل مناسب است، شرح داده میشود.
Agile manifesto بهمنظور بیانیه چابک: در این سرفصل، محتوا و اهمیت بیانیه چابک که در سال ۲۰۰۱ توسط ۱۷ توسعهدهنده نرمافزار ارائه شد، مورد توضیح و تحلیل قرار میگیرد. این بیانیه شامل چهار ارزش و دوازده اصل است که ذهنیت و رویکرد چابک را تعریف میکند.
تعریف چابک و بیان اصول و ارزشهای آن: در این سرفصل، تعریف چابک به عنوان یک روش توسعه و مدیریت پروژه که بر مشارکت، تکرار، آزمایش و پاسخگویی به تغییرات تمرکز دارد، ارائه میشود. همچنین اصول و ارزشهای چابک که در بیانیه چابک آمده است، مورد بررسی و توضیح قرار میگیرد.
آشنایی با مدیریت پروژه آبشاری: در این سرفصل، مدیریت پروژه آبشاری به عنوان یک رویکرد سنتی و پیشبینیپذیر در اجرای پروژهها معرفی میشود. در این رویکرد، پروژه به چندین فاز مانند تحلیل، طراحی، پیادهسازی، آزمون و راهاندازی تقسیم میشود و هر فاز باید به طور کامل انجام شود؛ قبل از اینکه فاز بعدی شروع شود. مزایا و معایب این رویکرد نیز در این دوره مورد بحث قرار میگیرد.
Predictive vs. Adaptive؛ مقایسه مدیریت پروژه چابک و آبشاری: در این سرفصل، دو نوع رویکرد پیشبینیپذیر و تطبیقپذیر در مدیریت پروژه مقایسه میشوند. شرایط و موقعیتهایی که هر یک از این رویکردها مورد بررسی قرار میگیرند.
آشنایی با مدیریت پروژه Hybrid: در این سرفصل، مدیریت پروژه هیبریدی به عنوان یک رویکرد ترکیبی از مدیریت پروژه چابک و آبشاری معرفی میشود. در این رویکرد، برخی از فعالیتها و فازهای پروژه به صورت آبشاری و برخی دیگر به صورت چابک انجام میشوند. مواردی که این رویکرد میتواند مفید باشد، نیز بیان میشوند.
بررسی ویژگیهای افراد چابک: در این سرفصل، ویژگیها و صفاتی که باید افرادِ فعال در پروژههای چابک داشته باشند، مورد بررسی قرار میگیرد. از جمله: انگیزه، تعهد، همکاری، ارتباط، خلاقیت، یادگیری، تطبیقپذیری و مسئولیتپذیری هستند.
بررسی رابطه چابک و مشتریمداری: چابک و مشتریمداری دو مفهوم مرتبط و مکمل هستند که در مدیریت پروژه چابک اهمیت زیادی دارند. چابک و مشتریمداری با هم ارتباط دارند که به ارتباط این دو به طور مفصل پرداخته میشود.
مدل Cynefin و چارچوب Stacy: در این سرفصل، مدل Cynefin و چارچوب Stacy به عنوان دو ابزار برای تحلیل و درک وضعیتهای مختلف پروژه معرفی میشوند. مدل Cynefin پنج دامنه از وضعیتها را تعریف میکند. چارچوب Stacy دو محور از عدمِ قطعیت و ابهام را در نظر میگیرد و چهار منطقه از وضعیتها را تعریف میکند.
تعریف تکرارشونده و افزایشی در چابک: در این سرفصل، دو نوع روشِ تکرارشونده و افزایشی در مدیریت پروژه چابک تعریف و مقایسه میشوند. روش تکرارشونده به این معناست که هر تکرار یا اسپرینت شامل همه فعالیتهای تحلیل، طراحی، پیادهسازی، آزمون و راهاندازی است و در هر تکرار یک نسخه کامل از محصول یا خروجی تحویل میدهد. روش افزایشی به این معناست که هر تکرار یا اسپرینت شامل بخشی از محصول یا خروجی است که به صورت جزئی تحویل میدهد و در تکرارهای بعدی به آن اضافه میشود. هر دو روش مزایا و معایب خود را دارند و بسته به نوع پروژه میتوان از آنها استفاده کرد و در این مورد استادِ دوره برای شما بیشتر توضیح میدهد.
چیستی تله چارچوبها و ستاره قطبی چابک: در این سرفصل، دو مفهوم تله چارچوبها و ستاره قطبی چابک مورد بررسی قرار میگیرند. در تله چارچوبها تیمهای پروژه به جای تمرکز بر ارزشها و اصول چابک، تنها به رعایت قوانین و فرآیندهای چارچوبهای مدیریت پروژه چابک مانند اسکرام یا کانبان میپردازند و از انعطافپذیری و تطبیقپذیری چابک دور میشوند. ستاره قطبی چابک یک ابزار برای ارزیابی و بهبود عملکرد تیمهای پروژه چابک است که شامل شش بعد از کارایی، کیفیت، ارزش، ارتباط، انگیزه و تعامل است. این ابزار به تیمهای پروژه کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنند و برنامههای بهبودی را اجرا کنند.
بر شمردن روشهای مختلف در مدیریت پروژه چابک: در این سرفصل، روشهای مختلفی که در مدیریت پروژه چابك وجود دارند، معرفی میشوند. از جمله: روشها اسکرام، کانبان، اسکرامبان، لین، لین استارتاپ، اکسپریم پروگرمینگ و غیره. هر یک از این روشها ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود را دارند و باید بسته به نوع و شرایط پروژه از آنها استفاده کرد.
تعریف Scrum: در این سرفصل، اسکرام به عنوان یکی از معروفترین و پرکاربردترین روشهای مدیریت پروژه چابک تعریف و معرفی میشود. اسکرام یک چارچوب ساده و کارآمد است که برای توسعه و تحویل محصولات پیچیده و نوآورانه استفاده میشود. اسکرام بر مبنای سه نقش، سه محصول و پنج رویداد ساخته شده است.
بررسی اصول و ارکان در اسکرام: در این سرفصل، اصول و ارکانی که اسکرام بر آنها بنا شده است، مورد بررسی و توضیح قرار میگیرند. این اصول و ارکان شامل امپریسیسم، خودسازماندهی، هماهنگی، تکرارشونده و غیره هستند.
توضیح نقش و وظایف مالک محصول: در این سرفصل، نقش و وظایف مالک محصول در اسکرام توضیح داده میشود. مالک محصول شخصی است که مسئولیت تعریف، ارزیابی و اولویتبندی نیازها و ویژگیهای محصول را بر عهده دارد. مالک محصول باید با ذینفعان و مشتریان ارتباط برقرار کند و نیازهای آنها را در قالب یوزر استوریها در بکلاگ محصول ثبت کند و برخی وظایف دیگر که توسط استاد، مفصل توضیح داده میشود.
بررسی وظایف و نقش اسکرام مستر: در این سرفصل، وظایف و نقش اسکرام مستر در اسکرام گفته میشود. شخص در سِمتِ اسکرام مستر مسئولِ رعایت چارچوب و قواعد اسکرام توسط تیم پروژه است. اسکرام مستر مسئول بهبودِ مستمر عملکرد تیم پروژه است و نقش یک مربی و مشاور را دارد.
معرفی تیم توسعه اسکرامی: در این سرفصل، تیم توسعه اسکرامی به عنوان یکی از نقشهای اسکرام معرفی میشود. تیم توسعه اسکرامی گروهی کوچک از افراد است که مسئول پیادهسازی و تحویل محصول یا خروجی پروژه هستند. ویژگیهایی که تیم باید داشته باشد در دوره به آنها اشاره خواهد شد.
جلسات اسکرام شامل جلسه بازبینی، بکلاگ، برنامهریزی، اسپرینت، روزانه اسکرام، مرور با ذینفعان و بازاندیشی: در این سرفصل، جلسات اسکرام که شامل جلسه بازبینی، بکلاگ، برنامهریزی، اسپرینت، روزانه اسکرام، مرور با ذینفعان و بازاندیشی هستند، مورد بررسی و توضیح قرار میگیرند. این جلسات به تیم پروژه کمک میکنند تا برنامهریزی، اجرا، ارزیابی و بهبود فعالیتهای خود را به صورت مداوم انجام دهند. هر یک از این جلسات دارای هدف، زمان، شرکتکنندگان و خروجی مشخصی هستند که در این سرفصل مورد بیان قرار میگیرند.
شناختن lmprovemnt Board: در این سرفصل، lmprovemnt Board به عنوان یک ابزار برای نمایش وضعیت و پیشرفت فعالیتهای تیم پروژه معرفی میشود. lmprovemnt Board به تیم پروژه کمک میکند تا از شفافیت، هماهنگی، انعطافپذیری و بهرهوری بالاتری برخوردار شود.
بگ لاگ محصول و راهبری آن: در این سرفصل، بکلاگ محصول و راهبری آن توضیح داده میشود. بکلاگ محصول لیستی از نیازها و ویژگیهای محصول است که توسط مالکِ محصول تعریف و اولویتبندی میشوند. بکلاگِ محصول باید مشخصاتی داشته باشد. راهبری بکلاگ توسط مالک محصول انجام میشود و باید با در نظر گرفتن ارزش، هزینه، ریسک و وابستگی انجام شود.
User Story و Acceptance DOR,Criteria, DoD: در این سرفصل، یوزر استوری و معیارهای پذیرش، DOR و DoD مورد بررسی قرار میگیرند. یوزر استوری روشی برای تعریف نیازها و ویژگیهای محصول از دیدگاه کاربران است که با استفاده از یک جمله ساده و مشخص به فرمتی خاص نوشته میشود. معیارهای پذیرش یک لیست از شرایطی است که باید برای پذیرش یک یوزر استوری برآورده شوند.
معرفی NFR: در این سرفصل، NFR به عنوان یک نوع خاص از یوزر استوری معرفی میشود. NFR مخفف Non-Functional Requirement است که به معنای نیاز غیرعملکردی یا نیازِ کیفی است. NFR ها باید به صورت یوزر استوری نوشته شوند و معیارهای پذیرش، DOR و DoD داشته باشند.
آشنایی با تخمین یوزر استوریها: در این سرفصل، روشهای مختلفی برای تخمین یوزر استوریها مورد بررسی قرار میگیرند. تخمین یوزر استوریها به معنای تعیین زمان، هزینه و منابع لازم برای انجام یوزر استوریها است. روشهای مختلفی برای تخمین یوزر استوری وجود دارد که به تیم پروژه کمک میکند بتواند برنامهریزی مناسبی برای اسپرینتها انجام دهد و انتظارات مشتریان را مدیریت کند.
معرفی اسکرام ۲۰۲۰: اسکرام ۲۰۲۰ نسخه بهروز شده و ساده شده ی چارچوب اسکرام است که در نوامبر ۲۰۲۰ منتشر شد. اسکرام ۲۰۲۰ با حفظ اصول و ارکان اسکرام، برخی از جزئیات و تعاریف را حذف یا تغییر داده است تا اسکرام را برای استفاده در پروژههای مختلف منعطفتر کند. برخی از تغییرات مهم اسکرام ۲۰۲۰ در این سرفصل توضیح داده میشود.
بررسی ضد الگوها و اشتباهات در اسکرام: ضد الگوها و اشتباهات در اسکرام به معنای رفتارها، عادتها، فرآیندها و ساختارهایی هستند که باعث کاهش اثربخشی و کارایی اسکرام میشوند. ضد الگوها و اشتباهات در اسکرام میتوانند در سطوح مختلف مانند نقشها، فعالیتها، محصولات و سازمان رخ دهند. با ذکر مثال در این دوره میتوانید بهتر این موضوع را درک کرد.
بیان روشهای kanban و scrumban: کانبان و اسکرامبان دو روش مدیریت پروژه چابک هستند که بر اساس اصول لین توسعه یافتهاند. کانبان باعث میشود که تیم پروژه به صورت مداوم وضعیت و پیشرفت کارهای خود را مشاهده و بهبود ببخشد. روش اسکرامبان ترکیبی از اسکرام و کانبان است. اسکرامبان باعث میشود که تیم پروژه با توجه به نیازهای مشتریان و تغییرات محیطی، بتواند به صورت انعطافپذیر و بهینه کارهای خود را انجام دهد.
شمارش روشهای Lean و Lean Startup: لین و لین استارتاپ دو روش مدیریت پروژه چابک هستند که بر اساس اصول تولید چابک توسعه یافتهاند. لین بر اساس حذف هدررفت و افزایش ارزش عمل میکند. اما لین استارتاپ بر اساس ایجاد، اندازهگیری و یادگیری عمل میکند.
معرفی روش XP: eXtreme Programming روشی از مدیریت پروژه چابک برای توسعه نرمافزار است. XP بر اساس برخی اصول و ارزشها از تیمهای توسعه نرمافزار میخواهد که با کیفیت بالا، سرعت بالا و تغییرپذیری بالا، نرمافزارهایی را برای مشتریان خود توسعه دهند.
یادآوری روشهای Scale و اجرای این روش در سطح سازمان: روشهای Scale روشهایی هستند که برای اجرای مدیریت پروژه چابک در سطح سازمانهای بزرگ و پیچیده طراحی شدهاند. روشهای Scale با توجه به نوع و شرایط سازمانها میتوانند متفاوت باشند که با آنها آشنا خواهید شد.
یادآوری مفهوم تحول چابک و چارچوب آن: تحول چابک به معنای تغییر فرهنگ، ساختار، فرآیند و رفتار سازمانها به سمت استفاده از مدیریت پروژه چابک است. تحول چابک فرآیندی پیچیده و زمانبر است که نیاز به تعهد، همکاری، یادگیری و بهبود مستمر دارد. تحول چابک با استفاده از چارچوبهای مختلفی مانند ADKAR، Kotter، Agile Fluency و غیره انجام میشود و با توجه به شرایط و نیازهای هر سازمان میتوانند متفاوت باشند. برخی از مراحل کلی تحول چابک عبارتند از:
● تشخیص نیاز به تغییر و ایجاد بینش و انگیزه برای آن
● تعیین راهبرد و برنامه تحول و ایجاد تیمهای تحول
● اجرای تغییرات و ایجاد تجربههای مثبت و موفق برای آن
● تثبیت تغییرات و ایجاد تعهد و فرهنگ چابک در سازمان
مدیریت پروژه چابک یک روش مدیریت پروژه است که با تمرکز بر ارزش، کیفیت، انعطافپذیری و پاسخگویی به تغییرات، محصولات و خدمات با ارزش و کیفیت بالا را برای مشتریان ارائه میدهد. Agile Project Management با استفاده از روشها، چارچوبها و ابزارهای مختلفی مانند اسکرام، کانبان، لین، لین استارتاپ، XP، Scale، توسعه مستمر، تحویل مستمر، lmprovemnt Board و غیره انجام میشود.
اگر به برنامه ریزی چابک agile علاقهمند هستید، دوره مدیریت پروژه چابک برای شما مناسب است. در این دوره، با مفاهیم، روشها، چارچوبها و ابزارهای مختلف مدیریت پروژه چابك آشنا میشوید و میتوانید آنها را در پروژههای خود به کار ببرید. به کمک این دوره یاد میگیرید که:
· با توجه به نیازهای مشتریان و تغییرات محیطی، محصولات و خدمات با ارزش و کیفیت بالا را ارائه دهید و از رضایت و وفاداری مشتریان اطمینان حاصل کنید.
· با تغییر فرهنگ، ساختار، فرآیند و رفتار سازمانها، از اصول و ارزشهای چابک پیروی کنید و از بهرهوری و اثربخشی بالاتری برخوردار شوید.
· با تعهد، همکاری، یادگیری و بهبود مستمر، مهارتها و تواناییهای خود را افزایش دهید و به تیمهای چابک موفق تبدیل شوید.
پس از اتمام این دوره، میتوانید گواهینامه مدیریت پروژه چابک را دریافت کنید و از آن به عنوان یک مزیت در رزومه خود استفاده کنید.
دوره مدیریت پروژه چابک به کسانی که در حوزه مدیریت و کنترل پروژه فعالیت دارند یا قصد این کار را دارند طرز فکر وفق دادن پروژه و خود با تغییرات ایجاد شده را یاد میدهد. این دوره در کنار بیان بسیاری از روشهای چابک کمک میکند افراد بهصورت عملی نیز بهترین کار خود را تحویل دهند. در این راه کتاب و مقاله و حتی برنامههایی مانند اکسل به افراد کمک خواهد کرد. اگر به فکر یادگیری مدیریت چابک پروژه هستید هماکنون با ثبتنام در دوره آموزش مدیریت پروژه چابک، اولین و مهمترین گام را در این مسیر بردارید. همچنین در مکتب خونه انواع دوره آموزش مدیریت پروژه دیگر به عنوان مکمل و پیشنیاز این دوره موجود است.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 17 امتیاز
6 نظرگواهیهای شغلی Google بخشی از برنامه Grow with Google است که از طریق آموزشهایی مانند این درس در تلاش است تا به همه کسانی که نیروی کار امروز را تشکیل میدهند و دانشآموزانی که نیروی کار فردا را هدایت میکنند آموزش دهد و با ایجاد بستری مناسب زمینه دسترسی به بهترین آموزشها و ابزارهای Google برای رشد مهارتها، مشاغل و کسبوکارها را ایجاد کند.
اطلاعات بیشتر