قیمت گذاری محصولات استارتاپی چگونه انجام میشود؟ عدهای از افراد وجود دارند که برای تهیه کردن محصول مورد نظر خود، ابتدا کیفیت، مزیت و کارایی و نوع برند محصول را مدنظر قرار میدهند و سپس ... ادامه
قیمت گذاری محصولات استارتاپی چگونه انجام میشود؟ عدهای از افراد وجود دارند که برای تهیه کردن محصول مورد نظر خود، ابتدا کیفیت، مزیت و کارایی و نوع برند محصول را مدنظر قرار میدهند و سپس به قیمت میرسند.
این افراد کیفیت و کارایی را معیار اصلی خرید خود قرار میدهند زیرا توقع دارند که محصولی که تهیه میکنند، دارای عمر طولانی مدتی باشد و مزیت و کارایی عالی را به همراه داشته باشد.
اما دسته دوم، افرادی هستند که معمولا به دلیل نداشتن بودجه کافی، مجبور هستند تا محصول مورد نیاز خود را در قیمت پایین تهیه کنند و اولویت اول آنها قیمت است.
در واقع تولیدکنندهها و شرکتهای مختلف برای محصولات خود و محصولات مورد نیاز مردم، قیمتهای گوناگون و زیادی را تعیین میکنند.
از نظر برخی از افراد، تعیین کردن قیمت کار سادهای است ولی این کاملا برعکس از آنچه به نظر میرسد است. قیمتگذاری محصولات استارتاپی شرکتهای مختلف در حوزههای گوناگون، چیزی نیست که بتواند به راحتی انجام داد و نیاز به روش و تکنیکهای خاصی دارد.
بهتر است بدانید که تمام شرکتها اغلب، قیمت گذاری محصولات استارتاپی محصولات را بر اساس هزینه تولید، میزان کار انجام شده و تبلیغاتی که در پیش است، انجام میدهند و سپس درصدی را برای کسب سود به آن مبلغ اضافه میکنند. به این ترتیب از این راه به روی محصول خود ارزشگذاری میکنند.
اما نکته مهمی که حائز اهمیت است، این است که قیمت گذاری محصولات استارتاپی به صورت استراتژیهای گوناگونی انجام میشود که هر یک از آنها در شرایط مختلف دارای اثرگذاری خاصی هستند.
بهتر است با این روشها آشنا شوید و اطلاعات لازم را در این باره به دست آورید.
قیمت گذاری محصولات استارتاپی:
از این استراتژی شرکتهایی استفاده میکنند که معمولا نوپا هستند و برای جایگیری در بازار رقابت، پایین حد قیمت را تعیین و ارائه میکنند.
به این ترتیب این برندها میتوانند مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب کنند و در نتیجه باعث رسیدن به معروفیت و شهرت در بازار و همچنین محبوب شدن در میان افراد میشود.
این باعث خواهد شد تا برای همیشه یکسری مشتری علاقهمند و وفادار را برای خود پیدا کنید و عامل موفقیت شما خواهد بود.
نکته مهمی که در قیمتگذاری نفوذی اهمیت دارد این است که این سبک از تعیین قیمت ممکن است خطرناک باشد زیرا در صورت ارائه محصولات جدید و کسب مشتریان ثابت شروع به افزایش قیمت میکنید و در نتیجه این باعث از دست دادن مشتری خواهد شد.
اما سوالی که ذهن افراد را درگیر میکند، این است که چگونه باید رفتار کرد که بتوان هم مشتریان وفادار را حفظ کرد و هم قیمت را افزایش داد.
در این مبحث، باید بدانید که شرکت باید در زمینه کیفیت و مزیت محصول ارائه شده تمام تلاش خود را به کار بگیرد، تا محصولی با کیفیت بالا ارائه دهد و سپس به افزایش قیمت تدریجی محصولات بپردازد.
در این صورت قیمتگذاری محصولات استارتاپی، باعث از بین رفتن مشتریان نخواهد شد و آنها باز هم به دلیل کیفیت بالای محصول ارائه شده وفادار خواهند ماند.
در این روش از قیمتگذاری محصولات استارتاپی، شرکت تولیدکننده، بلااستثنا بعد از ارائه محصول، قیمتهای بالایی را عرضه میکند.
تنها دلیل این کار این است که این برند قصد دارد تا به سرعت به سود و هزینه صرف شده تولید دست پیدا کند. به این ترتیب این برند با استفاده از قیمتگذاری گزاف، سعی بر این دارد تا شهرت خود را حفظ کند و همچنان هزینههای تولید، منابع انسانی، نوآوری و غیره را پوشش دهد.
اغلب از این روش برای کوتاهمدت بهره میبرند تا هزینههای از دست رفته را بازگردانند. این یک روش عالی است که باید به صورت تخصصی و حرفهای انجام شود در غیر این صورت زیان و از دست دادن مشتری را به همراه خواهد داشت.
تمام محصولاتی که در برندها و شرکتهای مختلف طراحی و تولید میشود، دارای چرخهای هستند که به نام چرخه عمر شهرت دارد که این محصول باید تمام مراحل معرفی، رشد، بلوغ و افول را پشت سر بگذارد.
در این صورت اگر این محصولات دارای کیفیت بالاتری نسبت به محصولات شرکتهای رقبا داشته باشند، با هر میزان هزینهای که تعیین کند، میتواند مخاطبین خود را حفظ کند.
همچنین زمانی که مشتریان نیز تکنولوژی بالاتر و بهروزتر این برند را در مقابل رقبا و هزینهای که برای آن تعیین شده است، مشاهده کنند، به مشتریان وفادار تبدیل میشوند.
برخی از برندها به دلیل اینکه بتوانند در بازار جایگاه ویژهای را به دست آورند، شروع به قیمتگذاری محصولات خود به صورتی میکنند که با قیمت محصولات رقبا همسان است.
در این صورت مشتریانی که آنها را به دلیل قیمت کنار گذاشته بودند، باز به سمت آنها برخواهند گشت و به مشتریان پایه ثابت تبدیل میشوند.
در این صورت مشتری باید نسبت به ارزش محصولی که تهیه کرده است، مبلغ کمتری را ارائه دهد و این باعث بیشرفت برند خواهند شد. این سبک از استراتژی قیمتگذاری محصولات استارتاپی بسیار تاثیرگذار و مهم است.
این سبک از استراتژی معمولا برای شرکتهای کوچک به کار برده میشود. برندهای کوچک برای کسب اعتماد مشتری، به ایجاد تخفیف، برای نمونه تخفیفهای فصلی و تخفیف در هنگام کاهش موجودی انبار میپردازند.
به این ترتیب این شرکت قبل از ارائه این استراتژیف با تبلیغات مشتریان را برای خرید ترغیب میکند.
در این سبک، شرکت به راحتی میتواند متناسب با ارزش و زحمتی که برای طراحی کالای خود کشیده است، برای محصول تولید شده قیمت بالایی را تعیین کند.
این استراتژی امکان این را فراهم میکند که شرکت تا هر مقداری که تمایل دارد میتواند قیمت را بالا ببرد بدون آنکه با از دست دادن مشتری و کاهش فروش روبهرو شود.
بهتر است بدانید که این روش برای برندهای مشهور و شناخته شده است که دارای سابقه طولانی مدتی میباشند.
در نهایت بهتر است بدانید که قیمتگذاری محصولات استارتاپی آنطور که تصور میکنید راحت نیست و برای حفظ کسب و کار خود، باید برای ارائه بهترین قیمت تلاش کرد.
نحوه قیمت گذاری محصولات استارتاپی به عوامل زیادی بستگی دارد. در واقع استراتژی قیمت گذاری محصولات استارتاپی به استارتاپ کمک میکند تا بتواند قیمت مناسبی بر روی محصولات خود گذاشته و در محیط کسب و کار خود به رقابت بپردازد. استراتژیهای کلان کسب و کار، نوع محصول تولیدی، قیمت گذاری رقبا و محیط حاکم بر بازار است که روش قیمت گذاری را تعیین میکند. در ادامه با برخی از این استراتژی ها آشنا می شویم.
قیمت گذاری برای بقا یکی از راهکارهایی است که در مواقع بحرانی میتواند مورد استفاده قرار گیرد. همیشه در دوره زمانی کوتاه این استراتژی قیمت گذاری محصول استارتاپی کمک میکند تا کسب و کار در شرایط بحرانی دوام آورده و این دوره را پشت سر بگذارد. در این شرایط ممکن است قیمت گذاری کمتر از هزینههای تمام شده باشد و تنها بخشی از هزینههای تولید را پوشش دهد. این روش در شرایطی مانند رکود بازار، کم شدن میزان فروش، تغییر نیازهای مصرف کننده، رقابت زیاد و... میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
در این روش استارتاپها با برآورد میزان دقیق تقاضا و هزینههای تولید میتوانند تولید خود را بهگونهای برنامه ریزی کنند که محصول با قیمت خوبی به فروش رسیده و حداکثر سود را بهدست بیاورند. بهعنوان مثال یک شرکت تولید ماسک قصد دارد در شرایط کرونا با طراحی ماسکهای مدرن فروش خود را بالا برده و مشتری زیادی نصیب خود کند. برای این کار ممکن است قصد خرید دستگاههای جدید داشته باشد. البته این استراتژی قیمت گذاری محصولات استارتاپی برای مدت زیاد قابل اجرا نیست؛ زیرا بازار پویا بوده و میزان تقاضا متغیر است.
یکی دیگر از استراتژیهای قیمت گذاری محصولات استارتاپی نفوذ در بازار یا Market Penetration است. در شرایطی که رقابت در بازار بسیار زیاد و مشتری نسبت به قیمت حساس است استارتاپ میتواند قیمت محصولات خود را نسبت به رقبا پایین بیاورد. با این کار مشتریهای زیادی را جذب کرده و سهم بیشتری از بازار را بهدست میآورد. چنین روشی در زمانی میتواند مؤثر باشد که تعداد زیاد مشتریان کم شدن حاشیه سود را جبران کند. بهعنوان مثال فروشگاههای زنجیرهای همواره تخفیف از روش نفوذ در بازار برای جذب مشتری استفاده میکنند.
یکی دیگر از استراتژیهای قیمت گذاری محصولات استارتاپی عرضه اولیه به قیمت بالا است. در این روش محصول جدید ابتدا به قیمت بالایی ارائه شده و بعد به مرور قیمت آن کم میشود. عرضه کنندگان محصولات الکترونیک و گوشیهای هوشمند از این روش استفاده میکنند. بهعنوان مثال در آغاز عرضه مدل جدیدی از گوشی قیمت را در بالاترین حد نگه میدارند تا مشتریان همیشگی خرید خود را انجام دهند. بعد از مدتی قیمتها را پایین میآورند تا فروش خود را در سطح بالایی نگه دارند. البته این روش برای تمامی محصولات کارساز نیست. تنها زمانی میتوانیم این روش را به کار ببریم که مطمئن هستیم محصول ما مشتری بهاندازه کافی دارد.
وقتی شرکت یا استارتاپ محصولات خود را با کیفیت بالا به بازار عرضه میکند همیشه ارزنده است و میتواند محصولات خود را با قیمت بالا به فروش برساند. بهعنوان مثال شرکتهایی مانند اپل، استارباکس و بی ام دبلیو همیشه محصولات بسیار با کیفیتی تولید میکنند و مشتریان علاقه مند و وفادار خود را دارند. حال اگر یک استارتاپ همیشه محصولات با کیفیت بالا تولید کند بر نحوه قیمت گذاری محصولات استارتاپی تاثیرگذار بوده و میتواند محصولات خود را با قیمت بالا به فروش برساند.
اطلاعات بیشتر
در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرینها و پروژههای الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل به اشتراک گذاشتن در
مدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: جادی میرمیرانی
محمدرضا فرحی، در سال 1383 برای تحصیل در رشته مهندسی صنایع وارد دانشگاه صنعتی شریف شد. وی پس از آن تحصیلات خود را در رشته اقتصاد در مدرسه اقتصاد تولوز فرانسه و در رشته فایننس در دانشکده تحصیلات تکمیلی اقتصاد بارسلونا ادامه داد.
سه سال پیش پس از بازگشت به ایران، ایشان به عنوان مشاور معاون وزیر راه و مشاور رییس هیأت مدیره بیمه البرز فعالیتِ کاری خود را آغاز کرد و در ادامه به عنوان مدیر مالی، به شرکت سرمایهگذاریِ رهنما پیوست. وی تجربه گرانقدر ارزشگذاری و تعیین برنامه سرمایهگذاری، طراحی برنامه اعطای سهام به پرسنل، کمک به اداره بهینه هیأت مدیره و تعیین شاخصهای کلیدی رشد، طراحی مدل درآمدی و غیره را در دهها استارتاپ دارد.
آقای فرحی در سال 1395 استارتاپ بیمه بازار را پایهگذاری کرد، و اکنون رییس هیأت مدیره در این شرکت است. ایشان همچنین به صورت ماهانه با همراهی سازمان بورس و انجمن سرمایهگذاران خطرپذیر ایران، کارگاههای مختلفی مانند ارزشگذاری، مذاکره سرمایه گذار - استارتاپ، Stock Option و غیره برای مدیران شرکتهای سرمایهگذاری عمومی و خصوصی برگزار میکند.
اطلاعات بیشتر
مدرس: محمدرضا فرحی
مدرس: محمدرضا فرحی
مدرس: محمدرضا فرحی
مدرس: محمدرضا فرحی