اولین چیزی که شما در دوره آموزش شاخصهای کلیدی عملکرد استارتاپ فرا خواهید گرفت، درک این نکته است که شما چیزی را که نتوانید اندازه بگیرید، نمیتوانید بر روی موفقیتش حساب باز کنید.در نتیجه نیاز ... ادامه
آشنایی با مقدمات و مفاهیم اولیهی کارآفرینی
اولین چیزی که شما در دوره آموزش شاخصهای کلیدی عملکرد استارتاپ فرا خواهید گرفت، درک این نکته است که شما چیزی را که نتوانید اندازه بگیرید، نمیتوانید بر روی موفقیتش حساب باز کنید.
در نتیجه نیاز است تا کوشش کنید که همه چیز را به اعدادی قابل لمس و قابل درک برای همه تبدیل کنید تا بتوانید رشد و افول عملکردی هرچیز و یا هر شخص را به راحتی نظاره کنید. شاخص کلیدی عملکرد که معادل فارسی عبارت Key Performance Indicator است و به اختصار KPI نیز خوانده میشود، به ما کمک میکند تا عملکرد هر شخص را نه به طور کاملا دقیق، اما به طریقی قابل قبول و تقریبی بسنجیم.
یکی از مشکلات استارتاپها در حال حاضر این است که این استارتاپها بر پایه KPI عمل نمیکنند و در سطوح مختلف این استارتاپ شاخصهای کلیدی عملکرد برای هر فرد به طور مجزا تعریف نشده است.
یکی از بزرگترین محاسن تعریف KPI برای هر فرد این است که آن شخص میداند تمرکز خود را باید معطوف چه چیزهایی و تلاش خود را در راستای کدام اهداف افزون کند. متاسفانه شرکتهایی که به ارزیابی عملکرد و شاخصهای کلیدی عملکرد کارکنانشان اهمیت نمیدهند و عملکرد کارکنانشان را به صورت حسی و یا با صحبت کردن میسنجند از دو سو ضرر میکنند.
در وهلهی اول، اهمیت قائل نشدن برای شاخص کلیدی عملکرد و تعیین نکرد آن برای هر فرد، باعث میشود تا تمرکز و انرژی کارکنان سازمان پراکنده شده، نتیجهی مورد نظر به طور تمام و کمال حاصل نشود و انرژی صرف شدهی کارکنان سازمان به چشم نیاید.
در وهلهی دوم، سازمان متوجه نخواهد شد که کدام یک از کارکنان تمام توانایی خود را به کار میبندند و کدام یک از کارکنان با تمام توان خود کار نمیکنند. همین دو امر، باعث میشود تا مشکلات ساختاری و فرآیندی هر بخش مشخص نشود و در راستای بهبود آنها کوچکترین تلاشی نیز صورت نگیرد.
معمولا در سازمانها اگر نیروی کاری بد و نیروی کاری خوب در کنار یکدیگر قرار بگیرند و آن سازمان سیستم ارزیابی عملکرد نداشته باشد، نیروی کاری خوب و پرتوان نیز رفته رفته انگیزهاش را از دست میدهد و به نیروی کاری بد تبدیل میشود.
نیاز است تا در هر سازمان، افراد بر اساس کار و تلاشی که انجام میدهند سنجیده شوند. اگر یک شخص تمام همّ و غم خود را به کار بگیرد و تلاشش دیده نشود، پس از مدتی خود را با افراد دیگر مقایسه خواهد کرد که تلاش کمتری میکنند، اما حقوق و دستمزدشان هیچ تفاوتی نمیکند. به همین سبب، نیاز است تا برای هر فرد KPI تعریف شود تا آن فرد در راستای بهبود و ارتقاء آن تلاش کند.
یکی دیگر از مفاهیم مطرح در حوزهی کسب و کار شاخصهای کلیدی موفقیت (Key Success Factors) یا KSFها هستند. همانطور که گفته شد، نیاز است تا همه چیز را اندازه بگیریم. در نتیجه موفقیت استارتاپها نیز باید اندازهگیری شود که این مهم ممکن نیست مگر با مشخص کردن KSFهای هر کسب و کار. نیاز است تا برای هر استارتاپ و کسب و کاری مشخص باشد که در چه حالتی به موفقیت رسیده و در چه شرایط باید تلاش خودش را برای رسیدن به موفقیت بیشتر کند.
همانند KPI برای هر کسب و کاری میتوان KSFهایی تعریف کرد که اگر آن کسب و کار به شاخصهای کلیدی موفقیت مربوط به خودش برسد و یا آنها را بهبود ببخشد، موفق شده است. تعیین شاخصهای کلیدی عملکرد مناسب برای هر فرد در استارتاپها یکی از شاخصهای کلیدی موفقیت مهم در کسب و کارها است. اگر بخواهیم به طور سادهتر بگوییم، اول باید ببینیم که این استارتاپ یا کسب و کار به چه دلیل شکل گرفته و سپس دلیل شکل گیری آن را کمی کنیم.
مثلا یک کسب و کاری تشکیل شده تا صف نانواییها را کوتاهتر کند و نان را راحتتر به دست مشتریان برساند. این کسب و کار چه تعداد مشتری داشته باشد موفق شده است؟ یا مثلا این کسب و کار اگر در چند شهر کشور فعال باشد به موفقیت رسیده است؟
شما در دورهی آموزش شاخصهای کلیدی عملکرد استارتاپ همراه با محمدرضا فرحی با بیش از 40 KPI پرکاربرد در استارتاپها آشنا خواهید شد که سه بخش مجزای: شاخصهای کلیدی عملکرد محصول، شاخصهای کلیدی عملکرد مالی و شاخصهای کلیدی عملکرد کاربر تفکیک شدهاند. به عبارت بهتر تمام KPIهایی که یک کسب و کار میتواند تعیین کند، معرفی شده و در انتها الگوریتمهایی معرفی شده است تا شما شاخصهای کلیدی عملکرد مربوط به کسب و کار خودتان را از بین این KPIها بتوانید انتخاب کنید.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 52 امتیاز
6 نظردر صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرینها و پروژههای الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل به اشتراک گذاشتن در
مدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: سجاد شکوهیار
محمدرضا فرحی، در سال 1383 برای تحصیل در رشته مهندسی صنایع وارد دانشگاه صنعتی شریف شد. وی پس از آن تحصیلات خود را در رشته اقتصاد در مدرسه اقتصاد تولوز فرانسه و در رشته فایننس در دانشکده تحصیلات تکمیلی اقتصاد بارسلونا ادامه داد.
سه سال پیش پس از بازگشت به ایران، ایشان به عنوان مشاور معاون وزیر راه و مشاور رییس هیأت مدیره بیمه البرز فعالیتِ کاری خود را آغاز کرد و در ادامه به عنوان مدیر مالی، به شرکت سرمایهگذاریِ رهنما پیوست. وی تجربه گرانقدر ارزشگذاری و تعیین برنامه سرمایهگذاری، طراحی برنامه اعطای سهام به پرسنل، کمک به اداره بهینه هیأت مدیره و تعیین شاخصهای کلیدی رشد، طراحی مدل درآمدی و غیره را در دهها استارتاپ دارد.
آقای فرحی در سال 1395 استارتاپ بیمه بازار را پایهگذاری کرد، و اکنون رییس هیأت مدیره در این شرکت است. ایشان همچنین به صورت ماهانه با همراهی سازمان بورس و انجمن سرمایهگذاران خطرپذیر ایران، کارگاههای مختلفی مانند ارزشگذاری، مذاکره سرمایه گذار - استارتاپ، Stock Option و غیره برای مدیران شرکتهای سرمایهگذاری عمومی و خصوصی برگزار میکند.
اطلاعات بیشتر
مدرس: محمدرضا فرحی
مدرس: محمدرضا فرحی
مدرس: محمدرضا فرحی
مدرس: محمدرضا فرحی