مکانیک سیالات یکی از شاخههای وسیع در مکانیک محیط های پیوسته را تشکیل میدهد. مکانیک سیالات هم با همان اصول مربوط به مکانیک جامدات آغاز میشود، ولی آنچه که سرانجام آن دو را از هم ...
مکانیک سیالات یکی از شاخههای وسیع در مکانیک محیط های پیوسته را تشکیل میدهد. مکانیک سیالات هم با همان اصول مربوط به مکانیک جامدات آغاز میشود، ولی آنچه که سرانجام آن دو را از هم متمایز میسازد، این است که سیالات بر خلاف جامدات قادر به تحمل تنش برشی نیست. با دانستن این مسئله معادلههایی برای تحلیل حرکت سیالات طرحریزی شده است. این معادلات به احترام ناویه و استوکس دو ریاضیدان بریتانیایی و فرانسوی به نام معادلات ناویه-استوکس نامیده میشوند.
معادلات اساسی حاکم بر دینامیک سیالات عبارتاند از معادله بقای جرم و بقای مومنتم (یا همان معادلات ناویه-استوکس) میباشند. با وجود ابداع معادلات حاکم بر دینامیک سیالات که تاریخچهٔ آن به بیش از ۱۵۰ سال میرسد، غیر از چند مورد خاص (همانند جریان بر روی صفحه تخت و جریان درون لولهها در حالت آرام) حل تحلیلی برای این معادلات یافت نشدهاست. به جز چند حالت خاص اساسی مکانیک سیالات، بقیهٔ حلها به صورت تجربی استخراج و استفاده میشود. روش دیگر برای حل معادلات استفاده از روش دینامیک محاسباتی سیالات میباشد.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 30 امتیاز
15 نظرنظرات بیشتر
دکتر میرمصدق جمالی استاد رسمی دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف میباشد. ایشان فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی عمران (دانشگاه صنعتی شریف), کارشناسی ارشد مهندسی سازه (دانشگاه صنعتی شریف)و کارشناسی ارشد ریاضیات کاربردی (دانشگاه بریتیش کلمبیا) میباشد. دکتر جمالی دکترای خود در مهندسی سواحل و بنادر را در سال1998 از دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا دریافت نمود و در سال 1377 به عضویت هیأت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف درآمد. زمینه پژوهشی ایشان هیدرودینامیک زیست محیطی است و از زمان استخدام در دانشگاه صنعتی شریف ضمن همکاری با دانشگاههای بریتیش کلمبیای کانادا و MIT آمریکا به تدریس و پژوهش در این زمینه اشتغال داشته که حاصل آن انتشار مقالات متعدد در ژورنالهای معتبر بین المللی بوده است. برای اطلاعات بیشتر به صفحه شخصی ایشان در سایت دانشگاه صنعتی شریف به آدرس sina.sharif.edu/~jamaliمراجعه نمایید.
اطلاعات بیشتر