آموزش رایتینگ تافل

کلمه TOEFL در واقع مخفف عبارت Test Of English as a Foreign Language می‌باشد، بنابراین این آزمون برای سنجش دانش زبان انگلیسی افرادی که زبان انگلیسی، زبان مادری آن‌ها نیست طراحی شده است. تافل یکی ... ادامه

4.3 (86 امتیاز)
2,632 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

8 فصل 44 جلسه 9 ساعت ویدیو
Introduction
Integrated Task
Independent Writing
What to Write?
Cohesion
Grammar for Writing
Punctuation
Final Comments

پیش‌نیاز‌ها

پیش‌نیاز این دوره، General English: Intermediate است، در واقع آشنایی با سطح متوسط زبان برای شروع این دوره الزامی است.

درباره دوره

کلمه TOEFL در واقع مخفف عبارت Test Of English as a Foreign Language می‌باشد، بنابراین این آزمون برای سنجش دانش زبان انگلیسی افرادی که زبان انگلیسی، زبان مادری آن‌ها نیست طراحی شده است. تافل یکی از بهترین آزمون‌های استاندارد شده برای ارزیابی مهارت افراد در زبان انگلیسی است که در این دوره به قسمت رایتینگ تافل می‌پردازیم.

این آزمون از چهار بخش تشکیل شده است: بخش اول مهارت ریدینگ، بخش دوم مهارت لیسنینگ، بخش سوم مهارت اسپیکینگ و در نهایت رایتینگ تافل بخش چهارم و انتهایی این آزمون است.

از آنجایی که در بخش رایتینگ، بایستی تمامی مهارت‌های زبان انگلیسی خود را به کار بگیرید این بخش به یکی از مهم‌ترین و سخت‌ترین قسمت‌های این آزمون تبدیل شده است به همین دلیل در دوره آموزش رایتینگ تافل، به شما آموزش‌های لازم در جهت بهبود هر چه بیشتر این مهارت داده می‌شود. 

از آگوست سال ۲۰۱۹ تغییراتی در آزمون تافل ایجاد شده است که توصیه می‌شود از اینجا بیشتر مطالعه کنید.

هدف از دوره آموزش رایتینگ تافل چیست؟

بدون شک بهترین راه برای موفقیت در بخش رایتینگ تافل، عادت کردن به نوشتن متون انگلیسی در مورد موضوعات مختلف است. کسانی که روزانه برای مهارت رایتینگ خود زمان کافی اختصاص ندهند، حتی اگر از دامنه لغت و تسلط گرامری خوبی بهره ببرند، باز هم در بخش Writing آزمون تافل موفق نخواهند بود.

در این دوره با هدف بالا بردن توانایی نوشتاری از طریق بکارگیری تمرین‌ها و تکالیف متعدد، سعی بر عادت دادن افراد به نوشتن شده است. 

 

دوره آموزش رایتینگ تافل مناسب چه کسانی است؟

این دوره برای افرادی که به دلایل متعددی همچون ادامه تحصیل در دانشگاه‌های بزرگ خارجی به‌خصوص دانشگاه‌های امریکایی و یا اشتغال به کار در شرکت‌های بین‌المللی قصد مهاجرت دارند و آزمون تافل را برای سنجش توانایی خود در زبان انگلیسی انتخاب می‌کنند، مناسب است. 

شایان ذکر است که به علت عملکرد پایین ایرانی‌ها در بخش رایتینگ تافل و آیلتس، تمامی افرادی که به هر دلیل، قصد شرکت در آزمون تافل را دارند نیازمند این دوره می‌باشند.

 

بعد از فراگیری دوره آموزش رایتینگ تافل چه مهارت‌هایی کسب خواهید کرد؟

با ساختار سوالات بخش Writing در هر دو بخش تلفیقی integrated و مستقل independent آزمون اینترنتی تافل، قالب سوالات، نحوه‌ی یادداشت برداری حین شنیدن متون شنیداری که به شکل تشریحی و عملی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند، آشنا می‌شوید.

در این دوره شما یاد می‌گیرید تا با ایده‌پردازی و انسجام متن با تکنیک‌ها و استراتژی‌های خاص و البته ساده در قسمت رایتینگ تافل، مهارت نوشتاری خود را ارتقا بخشید. این تکنیک‌‍‌ها و استراتژی‌ها برای بسط منطقی ایده‌ها حاصل سال‌ها تجربه در تدریس دوره‌های آزمون تافل بوده‌است. 

در این دوره علاوه‌بر نکات گرامری مورد نیاز، تمپلیت‌های مناسب رایتینگ تافل را فرا خواهیدگرفت.

 

منابع، پیش نیاز‌ها و منابع مکمل

پیش‌نیاز این دوره، General English: Intermediate است، در واقع آشنایی با سطح متوسط زبان برای شروع این دوره الزامی است.

 

ویژگی‌های متمایز دوره آموزش رایتینگ تافل چیست؟

از آنجا که یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث به وجود آمدن ترس از یک آزمون در افراد می‌شود، ناشناخته و مبهم بودن آن آزمون است، در این دوره در ابتدا به خوبی با آزمون تافل و به‌خصوص قسمت رایتینگ آن آشنا می‌شوید که باعث می‌شود تا با فراغ بالی بیشتر به ادامه فراگیری خود بپردازید.

بخش رایتینگ تافل، شامل دو قسمت است که در قسمت اول بایستی به یک فایل صوتی گوش فرا دهید و نکات مهم موجود در آن را نوت برداری کنید بنابراین بر خلاف دوره‌های رایتینگی که تمام تمرکز خود را بر مهارت رایتینگ می‌گذارند در این دوره به بهبود مهارت شنیداری و چگونگی نوت‌برداری از آن نیز پرداخته می‌شود. 

در قسمت دوم بخش رایتینگ تافل، چگونگی ایده پردازی برای پاسخ‌دهی به سوال این قسمت آموزش داده می‌شود. این توانایی فرای بداهه نویسی‌های موجود در سایت‌ها و یا پیشنهاد به حفظ کردن پاسخ‌ها بوده و به شما توانایی بیان و بسط ایده‌های خودتان را می‌دهد که به طور حتم تصحیح کننده رایتینگ شما را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد!

آشنایی با کاربرد نشانه‌گذاری در متن و ساختارهای گرامری پیشرفته، از دیگر خصوصیات شاخص این دوره است که متن شما را به متون آکادمیک نزدیک‌تر می‌سازد.

و در نهایت، اجباری بودن پروژه‌ها و تکالیف این دوره باعث می‌شود تا به نوشتن متن به زبان انگلیسی عادت کرده و روز‌به‌روز مهارت نوشتاری خود را بهبود بخشید.

 

 

ساختار کلی آزمون رایتینگ تافل 

بخش رایتینگ برای سنجش توانایی نوشتن به زبان انگلیسی در محیط دانشگاهی طراحی شده است بنابراین از شما انتظار می‌رود که قادر به نوشتن به شیوه‌ای واضح و سازمان‌یافته باشید. این بخش شامل دو سوال است و برای پاسخ به این دو سوال 50 دقیقه زمان دارید. 

 

سوال اول: سوال ترکیبی یا تلفیقی (Integrated Task)

سوال ترکیبی یا تلفیقی به این معناست که در آن تنها یک مهارت شما مورد سنجش قرار نمی‌گیرد بلکه سه مهارت شما مورد آزمون واقع می‌شود! در این سوال فقط قرار نیست که شما چیزی بنویسید بلکه شما متنی چهار پاراگرافی را مطالعه خواهید کرد و پس از آن شنونده­‌ی صحبت‌های یک استاد درباره‌ی همان متن اما با دیدگاهی متفاوت، خواهید بود و پس از آن باید در بیست دقیقه بنویسید که نظر استاد درباره ‌ی متن چیست و دلایل استاد برای تصدیق و یا رد متن چه بوده است.

شما برای حدود 3 دقیقه فرصت خواهید داشت تا متن را مطالعه کنید پس در این زمان سعی کنید به دنبال ایده اصلی متن باشید و نکات کلیدی که به متن مربوط هستند را نت‌برداری کنید؛ پاراگراف اول متنی که به شما داده می‌شود همیشه پاراگراف ایده اصلی متن است! و پاراگراف‌های بعدی در حمایت از آن ایده آمده و دلایل آن را توضیح می‌دهند.

سپس به مدت تقریبی 2 دقیقه به صحبت‌های یک استاد گوش فرا می‌دهید؛ در این زمان باید شش دانگ حواستان به گفته‌های استاد در مورد نکات کلیدی‌ای که در مورد متن نت‌برداری کردید، باشد و آن‌ها را یاد‌داشت کنید. در سوال اول همیشه از شما خواسته می‌شود تا نکاتی که در درس شنیدید را خلاصه کرده و توضیح دهید که آن‌ها چطور به نکات موجود در متنی که خواندید، مربوط می‌شوند؛ پس اگر فقط با استفاده از متن به سوال اول رایتینگ تافل جواب دهید، شما اصلا به پاسخ درستی به سوال نداده‌اید! 

هم‌چنین در این سوال بایستی به گزارش آنچه که مطالعه کرده و گوش داده‌اید بپردازید بنابراین نوشتن در مورد آنکه شما چه فکر می‌کنید منجر به کسر شدن نمره از شما خواهد شد پس کار شما در این قسمت رایتینگ، گزارشگر بودن است!

شما به مدت 20 دقیقه فرصت دارید تا رایتینگ خود را تایپ کنید اما نگران نباشید! خبر خوب اینکه صفحه‌ی نمایش شما به دو قسمت تقسیم خواهد شد که در یک قسمت آن، متن ریدینگ شما دوباره باز می‌گردد و قابل دسترسی است و در قسمت دیگر صفحه، می‌توانید رایتینگ خود را در آنجا تایپ کنید. حداقل تعداد کلمات معمول که باید تولید شود بین 150 تا 225 کلمه است البته شما در صورت توان، می‌توانید بیش از این مقدار نیز بنویسید!

برای نوشتن پاسخ به این سوال، شما بایستی ارتباط بین ریدینگ و لیسنینگی که می‌شنوید را درک کنید بنابراین در این آزمون اگر مهارت شنیداری شما ضعیف باشد نه‌تنها در رایتینگ که در کل آزمون عملکرد خوبی نخواهید داشت.

 

موضوعات رایج در بخش تلفیقی رایتینگ تافل:

طبق تجربه­‌های به‌دست آمده موضوعات مورد بحث در بخش رایتینگ تلفیقی عمدتا پیرامون موارد زیر بوده است:

  • موضوعات هنری نظیر معماری، طراحی، عکاسی، ادبیات، موسیقی.
  • موضوعات علوم طبیعی مانند میکروب‌شناسی، پزشکی، فیزیولوژی، بیوشیمی.
  • موضوعات علم فیزیک، هواشناسی، ستاره شناسی، زمین شناسی، شیمی، کامپیوتر.
  •  و موضوعاتی پیرامون روانشناسی، تجارت و بازاریابی، آموزش، زبان­شناسی و غیره از موضوعاتی هستند که در این بخش با آن‌ها روبرو خواهید شد.

 

سوال دوم: سوال مستقل (Independent Task)

در این بخش از رایتینگ تافل شما به مدت 30 دقیقه فرصت دارید تا یک مقاله برای پاسخ به سوال خود بنویسید. در این مدت زمان بایستی تمامی مهارت‌های نوشتاری خود نظیر گرامر، نشانه‌گذاری‌ها، ایده‌پردازی، بسط ‌دادن و سازماندهی خود را به خواننده متن خود برسانید و به او بفهمانید که تا چه میزان توانایی زبان نوشتاری دارید.

در این سوال بر خلاف تسک قبلی، بایستی کاملا نظر خود را در مورد یک مساله بیان کنید. قرار نیست محتوای شوخ و یا سرگرم‌کننده‌ای برای انتقال به خواننده داشته باشید بلکه بایستی بتوانید نظر خود را به طور روشن به خواننده ابراز کنید. در نظر داشته باشید که زیادگویی و درازنویسی معیار یک جواب قابل قبول برای ممتحنین نیست.

 

سوالات مربوط به بخش مستقل

به‌طور معمول انتظار می‌رود که نوشته شما حداقل شامل 300 کلمه باشد. در تسک دوم با چنین سوالاتی روبه‌رو می شوید:

  • موافق یا مخالف هستید؟
  • شما کدامیک را ترجیح می دهید؟
  • شما از این ایده، حمایت کرده یا آن را نقض می کنید؟

در پاسخ به سوال دوم رایتینگ، در ابتدا باید تصمیم بگیرید که کدام جانب را خواهید گرفت و سپس از دلایل و مثال‌های خود برای دفاع از نظرتان استفاده کنید. سعی نکنید که از قبل، متن و تمپلیت‌های اساتید و سایت‌ها را حفظ کنید چون هر سوال ویژگی‌های خودش را دارا بوده و این کار فقط باعث می‌شود نمره از دست بدهید!

 

نمره دهی رایتینگ تافل

از آنجا که آگاهی کامل از نحوه آزمون و نمره‌دهی آن باعث می‌شود تا استرس کمتری را تجربه کنیم و به نمره مطلوب خود نزدیک‌تر شویم در این قسمت به شرح شیوه نمره‌دهی می‌پردازیم. شایان ذکر است که شما بایستی بدانید که نمره رایتینگ آزمون شما قرار است به کجا ارائه شود (دانشگاه، محل کار و یا سفارت به منظور مهاجرت) تا حد نصاب نمره موردنظر آنجا را بدانید و برای کسب آن تلاش کنید.

به‌طور کلی نمره رایتینگ از 30 نمره در نظر گرفته می‌شود و نمره‌های بالای 24 نشان‌دهنده توانایی خوب شما در نوشتار است. اما نمره بین 17 تا 23 نمره قابل قبول برای اکثر دانشگاه‌ها نخواهد بود چون به دست آوردن آن نیاز به تلاش نخواهد داشت و معمولا همه زبان آموزان بدون آمادگی برای آزمون، می‌توانند در این طیف نمره کسب کنند!

در تسک اول رایتینگ تافل، توانایی بسط، سازمان‌دهی و استفاده درست از زبان در نوشته شما نمره‌دهی می‌شود؛ منظور از بسط این است که چقدر توانایی انتخاب اطلاعات مهم از درسی که در لیسنینگ گوش داده‌اید را دارید و چقدر قادر به ارتباط دادن آن به اطلاعاتی که در متن خوانده‌اید، هستید.

در سازمان‌دهی به شیوه پاراگراف‌بندی، استفاده از کلمات ربط برای ارتباط بین پاراگراف‌ها و پرهیز از بیهوده‌گویی در نگارش شما توجه می‌شود. از تکرار حرف‌های خود با جمله‌بندی‌ها و لغات متفاوت بپرهیزید چون باعث از دست رفتن نمره شما در این سوال می‌شود!

استفاده درست از زبان اشاره به ساختار درست جملات، دانش واژگان، انتخاب درست لغت متناسب با هدف و استفاده از گرامر دارد. 

در تسک دوم، به کیفیت کلی نوشته شامل بسط، سازمان‌دهی، دفاع از ایده با آوردن دلیل و استفاده درست از زبان نمره داده می‌شود؛ بسط صحیح به این معناست که چطور ایده اصلی خود را بیان می‌کنید و چطور جزئیات، دلایل و مثال‌های خود را برای حمایت از آن می‌آورید.

در سازمان‌دهی تسک دوم، استفاده از پاراگراف و استفاده درست از کلمات ربط مانند However/Moreover/Firstly/Secondly,… در نوشته شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. از طرف دیگر، متن شما به لحاظ دلایلی که برای دفاع از ایده خود آورده‌اید سنجیده می‌شود چون این دلایل بایستی منطقی و مرتبط باشند و در نهایت مانند تسک اول، بیهوده‌گویی یا همان تکرار ملال‌آور حرف‌هایتان موجب کسر نمره شما خواهد شد.

استفاده درست از زبان نیز مشابه تسک اول رایتینگ نمره‌دهی می‌شود.

 

نکات مهم برای افزایش نمره رایتینگ تافل

پارافریز کردن را تمرین کنید. پارافریز به معنای دوباره نوشتن یک جمله یا عبارت با استفاده از لغات و ساختاری متفاوت است. برای پارافریز کردن شما باید دانش لغات خود را بالا برده و قادر باشید از مترادف‌ها و هم‌خانواده‌ها استفاده کنید.

با گذراندن دوره آموزش رایتینگ تافل، یاد بگیرید که ایده اصلی یک درس را که در یک فایل صوتی پخش می‌شود تشخیص دهید. در سایت‌های گوناگون، فایل‌های صوتی اساتید در دسترس هستند؛ تنها کافیست به آن‌ها گوش کرده و مطالب اصلی آن‌ها را یادداشت‌برداری کنید.

دو متن از دو نویسنده مختلف اما در مورد یک موضوع یکسان بخوانید و برای هر کدام یک خلاصه بنویسید و سپس برای خودتان توضیح دهید که این دو متن چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با هم دارند؛ همچنین سعی کنید ایده‌های دو متن را به یکدیگر مربوط ساخته تا به یک گزارش کامل از آن‌ها دست پیدا کنید.

مقالاتی که در آن نویسنده به توضیح نظرات خود پرداخته بخوانید و در مورد اینکه با آن‌ها موافق یا مخالف هستید شروع به نوشتن کنید؛ پس از نوشتن خود را عادت دهید تا اشتباهات گرامری‌ را پیدا کرده و آن‌ها را اصلاح کنید. برای شروع از سایت‌هایی که به صورت آنلاین اشتباهات گرامری را تشخیص می‌دهند، استفاده کنید.

مدیریت زمان را فرا بگیرید به‌طوری که بتوانید برنامه‌ریزی برای نوشتن و اصلاح متن خود در طول مدت 30 دقیقه داشته باشید.

 

چه کسی رایتینگ تافل را تصحیح می‌کند

تصحیح رایتینگ توسط یک فرد که از او به‌عنوان (Rater) یاد می‌شود انجام می‌شود. علاوه بر آن، از یک برنامه به اسم (Criterion) برای نمره دادن به گرامر، نشانه‌گذاری، باهم‌آیی لغات، ساختارها، پاراگراف‌بندی و استایل رایتینگ شما استفاده می‌شود.

شرکت در دوره آموزش رایتینگ تافل، به شما این امکان را می‌دهد تا متوجه شوید این برنامه به چه مواردی حساس است که با رعایت آن‌ها نمره بهتری را کسب کنید.

 

شایعات در مورد نحوه نمره‌دهی رایتینگ تافل

  • به کمیت نوشته نمره داده می‌شود!
  • کاربرد لغات فراوان کامپلکس و سخت، نمره ما را بالا می‌برد!
  • تمام ساختارهای گرامری را بایستی در نوشته خود به کار بریم!
  • نوشتن مقدمه طولانی، نمره ما را بالا می‌برد!
  • برای پاسخ‌دهی تسک دوم می‌توان از قبل تمپلیت‌هایی حفظ کرده و از آن‌ها استفاده نمود!
  • حتما باید 3 دلیل برای نظر خود بیاوریم وگرنه نمره بالا در رایتینگ تافل نمی‌گیریم!

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.3

از مجموع 86 امتیاز

14 نظر

7 ماه پیش

عالی و کامل

فاطمه حیدری

فاطمه حیدری

8 ماه پیش

به شدت توصیه میشه بهتر از اون چیزی بود که فکر میکردم !

شادمهر رادمنش

شادمهر رادمنش

1 سال پیش

بسیار عالی محتوای کامل با بیانی شیوا و قابل فهم

علی اکبر عاشوری

علی اکبر عاشوری

1 سال پیش

سلام دوستان این دوره، دوره ی خوبیه برای شروع تا به تنتیجه رسوندن رایتینگ تافل

صبا یزدانی

صبا یزدانی

2 سال پیش

ضمن عرض سلام و احترام، دوره بسیار خوب و مفیدی بود و با اینکه من قبلا تافل داده بودم و کلاس هم رفته بودم، باز مطالب جدید یاد گرفتم. در تصحیح تمرین ها هم خیلی منظم عمل می کنند و با فاصله ۴-۵ روز جواب تصحیح رو ارسال می کنند. ممنون از خانم شمس

رضا کیان

رضا کیان

3 سال پیش

منطق تدریس‌شونو خیلی دوست دارم. و به نظرم خیلی حرفه ای دارند آموزش میدن. کاملا کاربردیه توصیه هاشون.

محمد جوّی

محمد جوّی

نظرات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

این دوره در کدام مسیرهای یادگیری است؟

درباره استاد

مهسا شمس
مهسا شمس
3 دوره
3,737 دانشجو

مهسا شمس، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد زبان‌شناسی و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی (دانشگاه تهران)، از سال 1388 تجربه‌ تدریس دوره‌های مکالمه، بحث آزاد، آیلتس، تافل، زبان عمومی، دورهای تلفظ و لهجه آمریکایی و همین‌طور دوره‌های تربیت مدرس در معتبر‌ترین مؤسسات آموزشی مختلف از جمله مرکز زبان دانشگاه تهران دارند.

علاوه ‌بر این ایشان سوابقی همچون تسلط به زبان فرانسه، گویندگی به زبان انگلیسی، راهنمایی تورهای گردشگری، ویراستاری متون و TESOL ... را در کارنامه کاری خود دارند.

ایشان از سال 1392 تاکنون، مدرس دوره‌های تافل مرکز زبان دکتر برزآبادی هستند و سابقه تدریس همه مهارت‌های TOEFL iBT را دارند.

اطلاعات بیشتر

دیگر دوره‌های مهسا شمس

سوالات پرتکرار

حداقل و حداکثر زمانی که می توانم یک دوره را بگذرانم چقدر است؟

برای گذراندن دوره حداقل زمانی وجود ندارد و شما می توانید در هر زمانی که مایل هستید فعالیت های مربوطه را انجام دهید. برای هر دوره یک حداکثر زمان تعیین شده است که در صفحه معرفی دوره می توانید مشاهده کنید که از زمان خرید دوره توسط شما تنها در آن مدت شما از ویژگی های تصحیح پروژه ها توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه بهره مند خواهید بود.

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.