آموزش طراحی سازه
آموزش طراحی سازه برای طراحی و تحلیل سازههای ساختمانی، برج، تونل و سکوهای نفتی و غیره امری ضروری است. طراحی یک سازه فرآیندی برنامه ریزی شده است و یکی از شاخههای تخصصی رشته مهندسی عمران به شمار میآید. برای طراحی سازه ضمن این که دانش و تجربه بالا نیاز است، خلاقیت و مهارت در کار نیز لازم است. طراحی اصلی سازهها است که پایداری و استحکام سازه را تضمین میکند. افرادی که قصد طراحی سازه را دارند، باید در دوره آموزش اصولی طراحی سازه شرکت کنند تا نکات لازم را بیاموزند. جالب است بدانید که شما میتوانید در مکتب خونه تمامی آن چیزی که برای طراحی سازه نیاز دارید، آموزش ببینید.
طراحی سازه و ساختمان حرفهای فنی است که جهت ساخت المانهای ساختمانی و اسکلت ساختمان کاربرد دارد. با طراحی سازه میتوان برنامه ریزی ساخت سازه فولادی و بتنی را به خوبی پیش برد. چرا که طراحی اصولی پایه سازه را محکم میکند و در استحکام ساختمان نقش زیادی دارد. در طراحی سازه ابعاد و اندازه تیرچه، ستون، دیوارها و نوع بتن مصرفی در ساخت سازه تعییین خواهد شد.
متخصصین طراحی سازه میبایست از علم، دانش، تخصص و مهارت بالایی برخوردار باشند و دقت زیادی صرف کنند تا در نهایت سازهای مقاوم را طراحی نمایند. از این رو شرکت در دورههای تخصصی آموزش طراحی سازه برای مهندسین عمران الزامی است.
طراحی سازه بتنی و فولادی نوعی از طراحی سازه است که اخیرا مورد توجه و تمرکز قرار گرفته است. مهندسین طراحی ساختمان بتنی و فولادی باید ابتدا سازه را معماری کنند و با درک معماری سازه، تناقضها را برطرف نمایند. بدون آموزش طراحی سازه فولادی مهندسین قادر به طراحی پروژههای مقاوم نخواهند بود.
در طراحی سازههای بتنی و سازههای فولادی معماران به محدودیتها و آیین نامههای اجرای سازه توجه میکنند. سازه این دسته از پروژهها اگر با معماری آنها تناسب نداشته باشد، جذابیت بصری هم نخواهد داشت. ضمن این که کیفیت سازه کاهش پیدا میکند. بنابراین در طراحی سازههای بتنی و فولادی آیین نامهها و مباحث و نکات مهم باید در نظر گرفته شوند.
طراحی سازه مراحل مختلفی دارد. این مراحل به طور کلی یکسان هستند؛ اما برای برخی از پروژهها ممکن است مراحل بیشتری اضافه شوند یا چندین مرحله حذف شود.
اولین گام در آموزش طراحی سازه بررسی نقشههای معماری است. در این مرحله باید محل قرار گیری ستون، نوع خاک محل پروژه و محل راه پله و آسانسور بررسی شوند. طراح اسکلت میبایست سازه را به گونهای طراحی کند که کاملا مطابق با معماری پروژه باشد. بررسی محل بازشو ساختمان، بررسی درزهای پروژه و ... نیز در مرحله بررسی نقشه مهم است.
در گام بعد مهندسین با انجام محاسبات سازه مدل اولیه را ارائه میکند. در این مرحله ارتفاع طبقات و محل اکس ستونهای نقشه اولیه مورد توجه قرار میگیرند. سپس با استفاده از نرم افزارهای مناسب مدل سازی مثل نرم افزار ETABS طرح اولیه ایجاد میشود. در این مدل طبقات مختلف ساختمان بر یکدیگر منطبق هستند. نیروهایی همچون زلزله و بارهای اضافی وارده به ساختمان نیز در این مرحله محاسبه خواهند شد.
پس از طراحی مدل اولیه سازه، مهندسین باید اسکلت ساختمان را طراحی کنند. اگر از نظر اقتصادی قرار باشد با هزینهای کم سازه را بسازید، مهندسین سازه کم هزینهتری را طراحی میکنند. طراحی ابعاد ستونها، دیوارهای برشی طبقات و محل قرار گیری تیر و مهاربند در مرحله سوم از آموزش طراحی سازه به شما آموزش داده میشود.
در این مرحله از طراحی سازه یک ساختمان شما باید نقشههای اولیه که با نرم افزارهای مختلف طراحی نمودهاید را به مهندس معماری ارائه کنید. مهندسین معماری و مهندسین محاسبه سازه در این مرحله شکل دقیقتری از مدل را ارائه میکنند. در شکل جدید اسکلت سازه جزئیات بیشتری دارد.
ترسیم نقشههای اجرایی در سازه جزو مهمترین مراحل طراحی سازه است. در آموزش طراحی سازه به این مرحله توجه زیادی میشود. در این مرحله تیم طراحی، طراحی مورد نظر خود را به واسطه نقشههای اجرایی سازه به تیم سازنده ساختمان منتقل مینماید. مهندسین باید توجه داشته باشند که هر گونه اشتباه در ترسیم نقشه میتواند خسارتهای زیادی را برای اجرا ایجاد کند. پس در این مرحله چندین بار نقشه ترسیم شده تحت بررسی قرار میگیرد.
آخرین مرحله در آموزش طراحی سازه به تهیه دفترچه محاسبات اختصاص دارد. تمام روشهایی که مهندسین برای طراحی سازه به کار گرفتند، در دفترچه محاسبات سازه ذکر میشود. به منظور ثبت و حفظ اسناد تهیه این دفترچه ضروری است. سپس مهندس محاسبی که سازه را طراحی نموده است، این دفترچه را مهر و امضا میکند و هر گونه نکته که لازم است را در آن ذکر میکند. در نهایت این دفترچه توسط سازمان نظام مهندسی بررسی شده و به تایید میرسد. زمانی که مهر نظام مهندسی در پایه دفترچه محاسبات سازه باشد، یعنی طراحی سازه به پایان رسیده است. معمولا آموزش طراحی سازههای فولادی با etabs انجام میشود؛ اما شما میتوانید از نرم افزارهای دیگری نیز برای طراحی ساز کمک بگیرید.
ضمن تشریح مراحل طراحی سازه در آموزشهای مربوطه، به نکات مورد توجه در این زمینه هم پرداخته میشود. مهمترین نکات در این زمینه عبارتند از:
اولین و مهمترین مسئولیت مهندسین عمران در طراحی سازه، ارائه سازهای ایمن و مستحکم است. چنین سازهای در مقابل بار عادی و فشار زلزله پایداری دارد. جهت دستیابی به ایمنی در طراحی سازه لازم است آیین نامههای طراحی سازه مورد توجه قرار بگیرند. همکاری مهندسین طراحی سازه با دانش و تجربه بالا میتواند در افزایش امنیت سازه تقش مؤثری ایفا کند.
نکته مهم دیگری که در آموزش طراحی سازه ذکر میشود، هماهنگی طرح سازه با طرح معماری آن است. در این طراحی فضاهای مد نظر طرح معماری مدخوش نمیشوند؛ بلکه مورد توجه قرار میگیرند. همچنین پنجرهای کم یا زیاد نمیشود. در کل اگر بخواهیم بگوییم، طراحی سازه نباید به عملکرد کلی معماری ساختمان آسیب بزند. پس اگر تلاش تیم مهندسی سازه در راستای تلاش تیم معماری پیش برود، بهترین نتایج حاصل میشوند.
اخیرا تیرهایی با دهانه بلند در ساختمان سازی کاربرد دارند. در این موارد ستون میانی حذف میشود و طراحی ساختمان بهبود پیدا میکند. با توجه به دهانههای بلند شما میتوانید طراحی سازه را به بهترین شکل ممکن پیش ببرید. افزون بر آن، باید ارتفاع تیرهای سازه مناسب در نظر گرفته شوند. یک شرکت طراحی سازه با کاهش مفید ارتفاع ستونها میتواند فضاهای بهینهتری ایجاد کند. خوشبختانه در دورههای آموزش طراحی سازه چنین نکات مهمی در اختیار شما قرار میگیرند.
یکی از مهمترین پارامترها در آموزش طراحی سازه بتنی و فولادی، راحتی در اجرا است. در برخی موارد پیچیدگیهای بیش از حد امکان خطا در اجرای سازه را افزایش میدهند. در حالی که طراحی ساده یک سازه میتواند کارآمدتر باشد. با کاهش میزان پیچیدگیها در طراحی سازه
عناصر مختلفی که در سازه بتنی یا فلزی به کار گرفته میشوند، باید تیپ بندی شوند. اگر این عناصر متنوع باشند، تیم اجرای سازه در خواندن و تحلیل نقشه طراحی با مشکل مواجه میشود. یکی از وظایف مهندسین طراحی سازه تیپ بندی و یکسان کزدن مقاطع سازه است.
شرکتهای طراحی سازه باید با توجه به نکات و مواردی که ذکر کردیم، آیین نامههای امنیت ساختمان را نیز مورد توجه قرار دهند. در این آیین نامهها اصول طراحی سازه ذکر شدهاند. با بهینه سازی طراحی سازه هزینههای غیر ضروری و اضافی ساختمان سازی از بین خواهد رفت.
کوچکترین اشتباهات محاسباتی که در طراحی سازه ایجاد شوند، ممکن است خسارات زیادی را ایجاد کنند. جهت بهبود دقت و سرعت در فرآیند طراحی سازه، لازم است از نرم افزارهای مربوطه استفاده نمایید. برخی از پرکاربردترین نرم افزارها در طراحی سازه عبارتند از:
· اتوکد: برای تهیه نقشه سازه از این نرم افزار استفاده میشود.
· نرم افزار ETABS: برای طراحی و تحلیل ساختمانهای یک طبقه، چند طبقه و سازههای بتنی کاربرد دارد. این نرم افزار برای مهندسی ساختمانی مقاوم در برابر زلزله کاربرد دارد.
· نرم افزار Tekla: این نرم افزار برای طراحی سازههای بتنی و فولادی مناسب است. Tekla زمان طراحی سازه را کاهش میدهد و تغییرات را هم به راحتی اعمال میکند.
· برنامه MicroStation: یکی دیگر از برنامههای پرکاربرد که در دورههای تخصصی آموزش طراحی سازه به آن پرداخته میشود، برنامه MicroStation است. این برنامه بیشتر برای مدل سازی سازههای حمل و نقل کاربرد دارد.
آموزش طراحی سازه باید بسیار باکیفیت باشد تا در ارتقای مهارت مهندسین نقش ایفا کند. در این دورهها سرفصلهای زیادی تعریف میشوند که مفاهیم مربوط به هر سرفصل به صورت کامل و جامع توضیح داده شدهاند. پکیج آموزش طراحی سازه که مکتب خونه به شما ارائه میکند، پکیجی جامع است. در این پکیج چگونگی هماهنگ کردن طرح معماری با سازه آموزش داده میشود و پس از انجام آموزشها، پشتیبانی انجام میشود. در واقع به هنگام تمرین دوره طراحی سازه میتوانید از پشتیبانیهای پیشرفته کارشناسان ما برخوردار شوید.
در این دوره استانداردهایی نظیر isf نیز تبیین میشوند تا سازههایی کاملا ایمن توسط مهندسین حرفهای و مبتدی طراحی شود. در کل شرکت در دورههای مکتب خونه برای طراحی سازه مهارت عملی شما در کار را رشد میدهد. جهت شرکت در این دورهها میتوانید همین حالا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
دورههای آموزش طراحی سازه مکتب خونه برای مهندسین و دانشجویانی که در رشته مهندسی عمران تحصیل میکنند، بسیار مناسب است. این دورهها سبب تقویت مهارت مهندسین میشود تا به شکلی حرفهای وارد بازار کار طراحی سازه شوند. علاوه بر مهندسین مبتدی، مهندسین حرفهای با شرکت در دورههای آموزش طراحی ساختمان و سازه میتواند با انواع نرم افزارها و آیین نامهای به روز رسانی شده آشنایی پیدا کنند. سپس با روشهای نوین به طراحی اصولی سازهها بپردازند.
اهداف تعیین شده برای دورههای آموزشی طراحی سازه عبارتند از:
· افزایش پایداری سازه: سازهها در اثر اعمال فشار ممکن است دچار واژگونی شوند. با آموزش اصولی طراحی سازه میتوان برنامه ریزی برای اجرای سازه را به خوبی انجام داد.
· ایمنی سازه: سازههای فلزی و بتنی که گاها با بتن آرمه طراحی میشوند، باید بار و فشارهای محیطی را تحمل کنند. افزایش امنیت سازه یکی از مهمترین مباحث در آموزش طراحی کردن سازه است. مهندسین باید توانایی طراحی سازهای بدون خرابی، بدون فروپاشی و شکستگی را داشته باشند.
· افزایش دوام سازه و سرویس پذیری سازه: سازهها باید برای مدت زمانی معین دوام داشته باشند. همچنین سازهها نباید ترک بخورند یا تغییر شکل داشته باشند. در پکیج آموزشی طراحی سازه میتوان نکات و اصول طراحی سازهای بادوام، پایدار و ایمن را آموخت.