آموزش تغییر نگرش

فرقی نمی‌کند چند‌ساله باشید و یا در چه مرحله‌ای از زندگی خود به سر می‌برید، دوره آموزش تغییر نگرش ضروریات زندگی را مثل : بیشترین بهره‌وری از یادگیری آنلاین و دوره‌های همگانی آموزش آنلاین (MOOC)، ...

3.3 (19 امتیاز)
3,249 دانشجو
مقدماتی
McMaster University
McMaster University
Barbara Oakley
Dr. Terrence Sejnowski

Barbara Oakley

+ 1 مدرس دیگر

محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

4 فصل 53 جلسه 5 ساعت ویدیو
هفته اول- تغییر ممکن است
هفته دوم- مباحثی عمیق‌تر در خصوص یادگیری شادمانه
هفته سوم- یادگیری و شغل
هفته چهارم- اتخاذ یک سبک زندگی توام با یادگیری

درباره دوره

فرقی نمی‌کند چند‌ساله باشید و یا در چه مرحله‌ای از زندگی خود به سر می‌برید، دوره آموزش تغییر نگرش ضروریات زندگی را مثل : بیشترین بهره‌وری از یادگیری آنلاین و دوره‌های همگانی آموزش آنلاین (MOOC)، فرا‌گیری نحوه جستجو و کار با مشاورین حوزه‌های گوناگون و آشنایی با اسرار اجتناب از عادات کسل‌کننده شغلی و شکست‌ها را به شما آموزش می‌دهد.

تحول ذهن (Mind shift) به معنای تغییر عمیق در زندگی که به‌خاطر یادگیری اتفاق می‌افتد است، بنابراین این دوره به شما یاد می‌دهد تا از عادات ملال‌آور زندگی و بینش‌هایی که منجر به ارزش‌گذاری جهل بر صلاحیت عمومی می‌شود، دوری جسته و به بینش‌های کاربردی مبتنی بر علم دست یابید.

هدف از دوره آموزش تغییر نگرش چیست؟

این دوره به‌منظور کمک به پیشرفت شغلی و زندگی شما در دورانی که امر یادگیری با سرعت زیادی در حال اتفاق افتادن است، طراحی شده‌است. در این دوره در مورد چگونگی یادگیری و تغییر مؤثر حتی در بزرگسالی، بینش‌های کاربردی علمی ارائه شده و علاوه بر تجاربی که از گذشته دارید، جهت‌های جدید خارق‌العاده برای مسیر یادگیری زندگی شما ایجاد خواهد کرد.

دوره آموزش تغییر نگرش مناسب چه کسانی است؟

ازآنجا که این دوره سبک یادگیری شما را تغییر خواهد داد و به شما آموزش می‌دهد تا چطور به‌صورت مؤثرتر و گسترده‌تری بیاموزید، برای تمام افرادی که می‌خواهند یادگیری خود را ارتقا بخشیده و به موفقیت‌های شغلی دست یابند، مناسب است.

بعد از فراگیری دوره آموزش تغییر نگرش چه مهارت‌هایی کسب خواهید کرد؟

  • آمورش شیوه یادگیری
  •  یادگیری مادام‌العمر
  • تکنیک پومودورو (مدیریت زمان)
  •  فرا یادگیری

در انتهای این دوره قادر خواهید بود شیوه یادگیری مؤثر و کارا در یادگرفتن موضوعات مختلف به کار ببندید و همچنین در تمام عمر از لذت یادگیری بهره‌مند خواهید شد زیرا متناسب با اصول یادگیری خود می‌توانید اقدام به فرا‌گیری امور نمایید نه با سرعت یادگیری دیگر فرا‌گیران!

یکی از مهارت‌های مفید که پس از این دوره به دست خواهید آورد، شیوه مناسب مدیریت زمان است که در دوره آموزش تحول ذهن با بهره‌گیری از تکنیک پومودورو به آموزش برنامه‌ریزی روزانه برخلاف شیوه‌های کسل‌کننده و نا‌کارآمد معمول پرداخته می‌شود.

فرا یادگیری یا همان فرا آموزی یکی از زیر‌شاخه‌های فرا شناخت است که مرتبط با فرایند یادگیری بوده و در آن فرد می‌تواند در مورد فرایندهای یادگیری که به خودش اختصاص دارد آموزش ببیند و متناسب با آن، اقدام به فراگیری مطالب نماید!

ویژگی‌های متمایز دوره آموزش تغییر نگرش چیست؟

این دوره برای آموزش شیوه نگرش به چیز‌هایی که در حال یادگیری آن‌ها هستید و همین‌طور شیوه نگرش شما به جایگاه خود در جامعه پیرامونی‌تان طراحی شده‌است بنابراین علی‌رغم محدودیت‌های دنیای واقعی که در زندگی همه ما وجود دارد می‌توانید همان چیزی باشید که می‌خواهید باشید!

پس از گذراندن این دوره خواهید دید که با استفاده از برخی ابزار‌ها و بینش‌های ذهنی، می‌توانید چیز‌های بسیار بیشتری را یاد بگیرید و انجام دهید، بسیار بیشتر از آنچه که تصور می‌کردید!

این دوره شامل 4 فصل است که در طی مدت 4 هفته برگزار شده و در هر فصل ویدئو‌های مربوطه برای فرا‌گیران قابل‌ دسترس خواهند بود؛ این ویدئو‌ها منابع و محتوای آموزشی مورد نیاز این دوره به‌حساب آمده و در پایان هر فصل، یک تمرین برای مرور آموخته‌ها داده خواهد شد و پس از گذراندن فصل چهارم، آزمون این دوره، آموخته‌های شما را مورد سنجش قرار خواهد داد.

تغییر نگرش

«نگرش» یکی از مهم‌ترین و مفهومی‌ترین شاخه‌های علم روانشناسی اجتماعی به شمار می‌رود. نگرش آن‌قدر اهمیت دارد که بعضی از صاحب‌نظران، روانشناسی اجتماعی را علم مطالعه نگرش‌های افراد می‌دانند.

پژوهشگران با شناخت دقیق نگرش‌های افراد، نه‌تنها می‌توانند رفتار آن‌ها را پیش‌بینی کنند، بلکه می‌توانند با ایجاد تغییر در نگرش‌های آن‌ها، رفتارشان را تغییر دهند و یا به عبارت علمی‌تر رفتار آن‌ها را مهندسی کنند.

یادگیری، انتخاب سبک زندگی و یا حتی تغییر و تحولات ناگهانی در اعتقادات، گرایش‌های مذهبی، سیاسی و… مواردی هستند که با شناخت دقیق و عمیق نگرش‌ها، می‌توان به‌آسانی به آن‌ها دست‌یافت و به‌گونه‌ای اصولی آن‌ها را مدیریت نمود.

در زندگی هر انسان لحظه‌های سختی پیش می‌آیند که برای مبارزه با آن‌ها باید خیلی قوی بود. در این مبارزه، حرف‌ها و قضاوت‌های دیگران و مرور خاطرات گذشته هیچ کمکی به ما نمی‌کنند و تنها طرز تفکر و اعتقادات ما است که می‌تواند به دادمان برسد.

دید هرکس نسبت به زندگی از احساسات درونی‌اش سرچشمه می‌گیرد. اگر باورهایمان منفی باشند، خوشبختی و شادی را از بین می‌برند. پس اگر فکر می‌کنید نگرش یا طرز فکرتان در رابطه با موضوعی خاص اشتباه است، باید نظریه‌های تغییر نگرش را یاد گرفته و با کمک آن‌ها دید خود را تغییر دهید.

برای پیشرفت در زندگی و شغل، باید تغییراتی در نگرش خود ایجاد کنید. همچنین باید تکنیک‌های مربوط به مدیریت زمان مانند تکنیک پومودورو را بیاموزید.

تغییر در نگرش

"تغییر" امری عادی در دنیای امروز است. این اتفاق خواه‌ناخواه برای تمام افراد در زندگی رخ می‌دهد. بعضی‌اوقات حتی متوجه آن‌هم نمی‌شوید. این اتفاق نشان می‌دهد که تحولات سریع در زمینه‌های گوناگون امری اجتناب‌ناپذیر در زندگی روزمره ماست و در هر مرحله‌ای از زندگی که هستیم باید خودمان را آماده تغییرات جدید نگه‌داریم.

چطور می‌توانیم خود را برای تغییرات آماده کنیم؟ برای انجام این کار باید بیشتر در مورد داشته‌ها و توانایی‌های پنهان خود بیاموزیم، در مورد یادگیری به‌صورت عمیق‌تری آموزش ببینیم و یاد بگیریم که چگونه از داشته‌هایمان در مواجهه با فرصت‌های مختلف استفاده کنیم.

افراد مختلف طرز فکر، میزان هوش و قدرت درک متفاوتی دارند. مهم‌ترین نکته برای پیشرفت و موفقیت این است که توانایی تصمیم‌گیری در موقعیت‌های مختلف را داشته باشید. لازمه این کار، داشتن ذهنی منعطف است.

اگر ذهنی انعطاف‌پذیر داشته باشید، می‌توانید خود را برای شرایط مختلف آماده کنید. افرادی که فکر می‌کنند خیلی باهوش هستند، وقتی کار اشتباهی انجام می‌دهند، قبول نمی‌کنند که کارشان اشتباه بوده و از آن عبور می‌کنند. درصورتی‌که اگر کمتر خودخواه باشند و بتوانند با اشتباهاتشان روبرو شوند، می‌توانند ذهنشان را تغییر داده، اشتباه خود را قبول کنند و برای آن راه‌حل مناسبی ارائه دهند.

برای داشتن ذهنی منعطف باید در مورد چیزهای مختلف تجربه به دست بیاوریم. به این کار یادگیری فعال هم گفته می‌شود. یعنی برای آنکه چیزی را یاد بگیریم، باید در فعالیت‌های کوچک و بزرگ مربوط به آن موضوع شرکت کنیم و در مورد آن فکر کنیم و با مدیریت زمان با استفاده از تکنیک پومودورو یادگیری خود را به بهره‌وری برسانیم.

نظریه‌های تغییر نگرش

حالا با علم به اینکه برای داشتن زندگی بهتر و شادتر، باید در نگرش خود تغییراتی ایجاد کنیم، به بررسی نظری‌های تغییر نگرش می‌پردازیم.

چندین نظریه طبقه‌بندی‌شده در رابطه با تغییر نگرش در ادبیات پیشنهادشده است، اما اکثر آن‌ها مشابه هستند. در اینجا چهار مورد از مهم‌ترین نظریه‌های تغییر نگرش را بررسی خواهیم کرد.

  •   نظریه توافق
  •  نظریه یادگیری
  • نظریه قضاوت اجتماعی
  • نظریه کارکردی
  • نظریه توافق

این نظریه توسط آزگود و تانن باوم در سال ۱۹۹۵ ارائه‌شده است. طبق این نظریه تغییر نگرش، هر فرد نظری مثبت یا منفی در مورد هر شیء، موضوع یا شخص دارد. در صورت وجود اختلاف‌نظر بین افراد، لازم است هرکدام از افراد یا همه آن‌ها برای برقراری تعادل کاری انجام بدهند.

نظریه یادگیری

نظریه تغییر نگرش یادگیری توسط هاولند و همکارانش جانیس و کلی در سال ۱۹۵۳ شکل گرفت. طبق این نظریه، افراد تمایل دارند که بر روی نظراتشان پافشاری کنند. مگر اینکه فرد روش یادگیری جدیدی را تجربه کند. ارتباطاتی که در آن‌ها هم سؤال ارائه می‌شود و هم پاسخی را پیشنهاد می‌کند به‌عنوان تجربیات یادگیری شناخته می‌شوند.

 پذیرش پاسخ پیشنهادی به فرصت برای تمرین ذهنی و تعداد مشوق‌های موجود در آن رابطه بستگی دارد.

هاولند و همکارانش فرض کردند که وقتی مردم پیامی دریافت می‌کنند، برای جواب دادن به آن دو روش پاسخ توصیه‌شده و پاسخی که در ذهنشان به وجود می‌آید را بررسی می‌کنند. در این حالت برای اینکه تغییر نگرش اتفاق بیفتد، تمرین خیلی زیاد لازم است. محققان دانشگاه ییل از انگیزه به‌عنوان محرکی مهم برای تقویت و درنتیجه پذیرش باورها و نگرش‌های جدید یادکردند.

نظریه قضاوت اجتماعی

نظریه تغییر نگرش قضاوت اجتماعی توسط روانشناس ترکیه‌ای به نام شریف در سال ۱۹۳۵ ارائه شد. این نظریه بیان می‌کند که پذیرش یک دیدگاه در فرد سه بخش دارد: گستره پذیرش، طرد و عدم التزام.

در این نظریه نگرش‌های خود شخص معیار قضاوت است و هنگامی‌که دیدگاه تازه‌ای بیان می‌شود، این دیدگاه در گستره پذیرش، طرد و یا عدم التزام فرد قرار می‌گیرد. یعنی فرد یا این نظریه را می‌پذیرد، یا آن را رد می‌کند و یا هیچ حسی به آن نخواهد داشت. نظریه‌ای زودتر پذیرفته می‌شود یا نگرش را تغییر می‌دهد که در گستره پذیرش یا عدم التزام قرار بگیرد.

نظریه کارکردی

کاتز در سال ۱۹۶۰ این نظریه تغییر نگرش را بیان کرد. نگرش‌ها کارکردهای مختلفی دارند که دراین‌بین می‌توان به کارکرد سازگارانه، کارکرد دفاعی، کارکرد دانشی و کارکرد ارزشی اشاره کرد. برای اینکه تغییر نگرش رخ دهد، باید بین نگرش و نیازی که توسط نگرش برآورده می‌شود ناسازگاری وجود داشته باشد. یعنی برای تغییر نگرش، باید کارکرد آن را تغییر داد.

تکنیک پومودورو

برای ایجاد تغییر در زندگی، باید نظریه‌های تغییر نگرش را با خود تمرین کنیم و در این میان از زمان هم بهترین بهره را ببریم. یکی از روش‌های مؤثر در مدیریت زمان، استفاده از تکنیک پومودورو است.

راز مدیریت زمان در تکنیکی به نام پومودورو نهفته است. پومودورو در زبان ایتالیایی به معنای گوجه‌فرنگی است.

این روش محبوب مدیریت زمان از شما می‌خواهد که در بین جلسات کاری و یا درسی متمرکز وقفه‌های کوتاه مکرر ایجاد کنید تا تمرکزی پایدار داشته باشید و خستگی‌تان رفع شود.

اگر در طول روز موضوعات کوچک و بی‌اهمیت حواستان را پرت می‌کند، بهره‌وری لازم را در کار یا درس ندارید، کارهای ناتمام زیادی دارید یا بیش‌ازحد نسبت به خودتان خوش‌بین هستید، تکنیک پومودورو را امتحان کنید.

تکنیک پومودورو چیست؟

تکنیک پومودورو توسط یک پژوهشگر، کارآفرین و نویسنده به نام «فرانچسکو سیریلو» در اواخر سال ۱۹۸۰ ابداع شد. این تکنیک با تایمری به شکل گوجه‌فرنگی اجرا می‌شد. او این تکنیک را برای پیگیری و رسیدن به اهداف تحصیلی‌اش در دانشگاه به کار می‌برد. پیاده‌سازی تکنیک پومودورو کار بسیار ساده‌ای است:

«زمانی که قصد انجام کار بزرگی را دارید، آن را به اهداف کوچک و کوتاه‌مدت با زمان محدود تقسیم‌بندی کنید.»

این تمرین به مغز شما کمک می‌کند که در مدتی کوتاه روی وظیفه‌­ای مشخص تمرکز کند و از پرش فکری جلوگیری به عمل می‌آورد. همچنین انرژی شما به‌یک‌باره از دست نمی‌رود و بازدهی و کارایی‌تان در بالاترین سطح خود خواهد ماند. این سیستم به‌صورت یک چرخه عمل می‌کند و باگذشت زمان متوجه بهبود عادات مغزی خود می‌شوید. نتیجه وقفه‌های زمانی را نیز در تقویت انگیزه و شکوفایی استعدادهایتان خواهید دید.

مراحل انجام تکنیک پومودورو

قدم اول : یک هدف مشخص کنید.

قدم دوم :  تایمر را روی ۲۵ دقیقه تنظیم کنید.

قدم سوم : تایمر را روی ۲۵ دقیقه تنظیم کنید.پ

قدم چهارم: ۵ دقیقه استراحت کنید.

قدم پنجم : پس از هر ۴ چرخه پومودورو، میزان استراحت خود را ۱۵ الی ۳۰ دقیقه افزایش دهید.

بنابراین، شما هرروز خود را با یک برنامه‌ریزی بر طبق تکنیک پومودورو آغاز می‌کنید. این موضوع باعث می‌شود که رفته‌رفته منظم‌تر شوید و نگرش خود را همراه با برنامه‌ریزی دقیق، برای رسیدن به شرایط شغلی و تحصیلی بهتر، تغییر دهید.

 

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

3.3

از مجموع 19 امتیاز

7 نظر

10 ماه پیش

سلام خیلی خیلی مفید بود و پیشنهاد میدهم همه دانش آموزان و دانشجویان و معلم ها و استاد ها این آموزش را ببینند، خودم دانشجو ام و وقتی که در درس هام پیشرفت قابل توجهی نداشتم و واقعا نا امید بودم این آموزش را دیدم خیلی بهم کمک کرد بهتر درس بخوانم و کمتر استرس داشته باشم، مطالب فوق العاده بود، خیلی زیاد ممنونم

ریحانه طرقی

ریحانه طرقی

3 سال پیش

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت گروه مکتبخونه و تشکر فراوان بابت دوره های بسیار ارزشمندی که ارائه می دهید. متاسفانه زیرنویس دوره تغییر نگرش قابل دانلود نیست.

محمد فیضی

محمد فیضی

3 سال پیش

دوره خوبی بود که میتونه دیدگاه جدیدی نسبت به مسیله یادگیری بهمون بده. زیرنویس واقعا ترجمه بدی داره. به نظرم دوره فقط برای کسی مفیده که زبان اصلی ببینه دوره رو.

هدی علی گودرز

هدی علی گودرز

5 ماه پیش

سلام دوره ها میتونست خیلی خلاصه تر باشه خیلی باتشکر از تیم خوب مکتب خونه

نیلوفر شهرضائی

نیلوفر شهرضائی

2 سال پیش

باسلام. ضمن تشکر ازتهیه این دوره های عملی بسیارخوب حیف نیست که یک ترجمه سطحی وکلمه به کلمه باعث تنزل کیفیت و درک و فهم دیدار کننده بشه ویا باعث دلسردی بعضی دیگر . لطفا مورد توجه وبررسی قرار دهید. واین امتیاز هم بدلیل ترجمه آن میباشد.تشکر

دانشجوی دوره

2 سال پیش

نسبت به تایم زمانی که مصرف کرد،بازدهی نسبتا خوبی داشت واسم... مرسی از مکتب‌خونه❤

احسان کبریتی

احسان کبریتی

نظرات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

Barbara Oakley
Barbara Oakley
2 دوره
4,874 دانشجو

باربارا اوکلی، PhD ،PE استاد مهندسی در دانشگاه اوکلند در روچستر، میشیگان و "مربی نوآوری" کورسرا است. کارهای او بر رابطه پیچیده بین علوم اعصاب و رفتار اجتماعی متمرکز است. تحقیقات دکتر اوکلی در وال استریت ژورنال با عنوان "انقلابی" توصیف شده‌ است. وی در رسانه‌های مختلفی از آکادمی علوم ملی، وال استریت ژورنال و نیویورک تایمز مجموعه مقالات متفاوتی منتشر کرده‌ است.

اطلاعات بیشتر

Dr. Terrence Sejnowski
Dr. Terrence Sejnowski
1 دوره
3,249 دانشجو

ترنس سجنوسکی پیشگام علوم اعصاب محاسباتی است و هدف او درک اصول پیوند مغز با رفتار است. آزمایشگاه وی از هر دو روش تجربی و مدل‌سازی برای مطالعه خصوصیات بیوفیزیکی سیناپس‌ها و نورون‌ها و پویایی جمعیت شبکه‌های بزرگ نورون‌ها استفاده می‌کند. مدل‌های جدید محاسباتی و ابزارهای جدید تحلیلی برای درک چگونگی نمایش مغز از جهان و شکل‌گیری بازنمایی‌های جدید از طریق الگوریتم‌های یادگیری برای تغییر نقاط قوت سیناپسی اتصالات بین نورون‌ها ، ساخته شده‌اند.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.