×
ribbon

آموزش مهندسی معکوس با فایل ابر نقاط و مش در کتیا

دوره آموزش مهندسی معکوس با فایل ابر نقاط و مش چیست؟ مهندسی معکوس یا Reverse Engineering یکی از روش های تولید است که می توان با سرعت بالا و صرف زمان و هزینه کم به ... ادامه

ارائه دهنده:  مکتب‌خونه  مکتب‌خونه
مدرس دوره:
 100% (27 رای)
سطح: مقدماتی
 پلاس
  
زمان مورد نیاز برای گذارندن دوره:  5 ساعت
مجموع محتوای آموزشی:  5 ساعت ویدئو
 (قابل دانلود می‌باشد)

آنچه در این دوره می‌آموزیم:

 آموزش مهندسی معکوس در کتیا

 آموزش ویرایش فایل های مش

 یادگیری روش های اسکن قطعات

 آموزش مهندسی معکوس قطعات صنعتی

پیش‌نیاز‌ها

در تمام مراحل این دوره سعی شده است تا مباحث با زبانی روان و ساده توضیح داده شود تا مخاطبان محترم بتوانند به سادگی از آموزش ارائه شده استفاده کنند، اما برای یادگیری و استفاده حداکثری از آموزش­‌های ارائه شده لازم است تا مخاطب با موارد زیر آشنایی داشته باشد:

  • آشنایی با محیط Sketcher برای طراحی دو بعدی
  • آشنایی با محیط Part Design برای طراحی سه بعدی و تبدیل سطح به حجم
  • آشنایی با محیط Generative Shape Design این یک محیط پیشرفته برای طراحی سطوح می‌باشد و آشنایی کامل با این محیط می تواند تضمین کننده موفقیت در مهندسی معکوس باشد. در این محیط می توانیم سطوح قطعات مختلف را طراحی کنیم و به قطعه هدف بررسیم.

سرفصل‌های دوره آموزش مهندسی معکوس با فایل ابر نقاط و مش در کتیا

مقدمه

در این فصل به بررسی اجمالی دوره مهندسی معکوس در نرم افزار کتیا می‌پردازیم. در مرحله اول نیاز است که با فلسفه مهندسی معکوس آشنا شویم و اصول اولیه مهندسی معکوس را بیاموزیم. در ادامه به نرم افزار کتیا می‌پردازیم و تاریخچه این نرم افزار مهم مهندسی را می‌آموزیم. 

  مقدمه
"01:00  
  مهندسی معکوس چیست؟
"04:18  
  مقدمه نرم افزار کتیا
"05:16  
  انواع مهندسی معکوس
"05:00  
آشنایی با مهندسی معکوس

در این فصل به بررسی مهندسی معکوس با استفاده از فایل مش و ابر نقاط می‌پردازیم و به بررسی کامل این نوع فایل‌ها و روش ایجاد این دو فایل اشاره می‌کنیم. ما در مجموع دو نوع دستگاه برای بدست آوردن فایل‌های مش و ابر نقاط داریم. این دو روش را به صورت کامل در این فصل شرح می‌دهیم و بهترین روش برای اسکن قطعات بدست می‌آید.

  مقدمه
"00:53  
  فایل مش و ابر نقاط
"03:14  
  دستگاه CMM
"03:16  
  دستگاه اسکن سه بعدی
"04:22  
محیط Digitized Shape Editor

در این فصل کار با نرم افزار کتیا آغاز می‌شود. ما وارد محیط نرم افزار می‌شویم و در این محیط می‌توانیم فایل های مش و ابر نقاط را وارد نرم افزار کنیم. در این فصل بیشتر کارهای ویرایشی روی فایل ابر نقاط و مش انجام می‌شود. از آنجا که فایل‌های اسکن شده دقت سطح خیلی بالایی ندارند پس باید ما با انجام ویرایش روی این فایل‌ها به فایل مش و ابر نقاط بهتر و هموارتری دست پیدا کنیم. در ادامه روش ایجاد منحنی‌های اسکن را می‌آموزیم و در نهایت در این فصل مقدمات و الفبای مهندسی معکوس را یاد می‌گیریم.

  مقدمه
"01:28  
  جعبه‌ ابزار Cloud Import
"08:21  
  جعبه ابزار Cloud Edition
"12:23  
  جعبه ابزار Cloud Reposit - قسمت اول
"05:18  
  جعبه ابزار Cloud Reposit - قسمت دوم
"08:25  
  جعبه ابزار Cloud Operations
"11:56  
  جعبه ابزار Mesh - قسمت اول
"07:06  
  جعبه ابزار Mesh - قسمت دوم
"05:15  
  جعبه ابزار Mesh - قسمت سوم
"11:56  
  جعبه ابزار Mesh - قسمت چهارم
"06:29  
  جعبه ابزار Mesh Edition
"05:36  
  جعبه ابزار Scan Creation - قسمت اول
"10:10  
  جعبه ابزار Scan Creation - قسمت دوم
"08:52  
  جعبه ابزار Curve Creation
"13:49  
محیط Quick Surface Reconstruction

می‌توان گفت این محیط و این فصل مقدمه طراحی سطوح است. در این محیط ما هم می‌توانیم سطوح آماده بدست آوریم و همچنین می‌توانیم منحنی‌های مختلفی به وجود بیاوریم و کارهای ویرایشی را روی کروها انجام دهیم. و از کروهای به وجود آمده در محیط Generative Shape Design برای طراحی سطوح استفاده کنیم.

  مقدمه
"01:23  
  جعبه ابزار Domain Creation
"08:37  
  آموزش ابزار Sketch from Scan
"09:02  
  جعبه ابزار Surface Creation
"12:08  
  جعبه ابزار Cloud Analysis
"04:28  
تمرین

یکی از مهم‌ترین فصل های این آموزش این فصل است. ما در این فصل از مثال کاربردی ساده شروع به کار می‌کنیم و یک فایل مش را از صفر تا صد مهندس معکوس می‌کنیم. در این فصل نه تنها فایل طراحی سطوح را بدست می‌آوریم بلکه وارد محیط part design شده و سطح ترسیم شده را به جسم سالید تبدیل می‌کنیم. در ادامه با مهندسی معکوس پره فن رادیاتور ماشین، از اکثر ابزار های یادگرفته شده در این آموزش استفاده خواهیم کرد. پس لازم به ذکر است که به این فصل توجه ویژه‌ای شود.

  مقدمه
"00:52  
  تمرین مهندسی معکوس آچار - قسمت اول
"17:10  
  تمرین مهندسی معکوس آچار قسمت - قسمت دوم
"07:07  
  تمرین مهندسی معکوس آینه بغل خودرو - قسمت اول
"05:45  
  تمرین مهندسی معکوس آینه بغل خودرو - قسمت دوم
"06:27  
  مهندسی معکوس پره فن رادیاتور - قسمت اول
"11:55  
  مهندسی معکوس پره فن رادیاتور - قسمت دوم
"19:49  
  مهندسی معکوس پره فن رادیاتور - قسمت سوم
"08:14  
  مهندسی معکوس پره فن رادیاتور - قسمت چهار
"12:58  
  مهندسی معکوس پره فن رادیاتور - قسمت پنجم
"10:05  
  مهندسی معکوس پره فن رادیاتور - قسمت ششم
"07:18  
  تمرین مهندسی معکوس قطعه صنعتی متقارن
"13:54  
  توضیحالت تکمیلی
"02:48  

درباره دوره

دوره آموزش مهندسی معکوس با فایل ابر نقاط و مش چیست؟

مهندسی معکوس یا Reverse Engineering یکی از روش های تولید است که می توان با سرعت بالا و صرف زمان و هزینه کم به هدف نهایی که قطعه صنعتی است، رسید. مبنای اصلی این روش استخراج دانش اولیه قطعات از روی قطعه اصلی است و در نهایت به قطعه‌ای مشابه قطعه اصلی دست پیدا می‌کنیم. به عبارتی در مهندسی معکوس مسیر مهندسی از پایان به آغاز انجام می شود. مهندسی معکوس بیشتر در کشور های در حال توسعه انجام می­شود و مهندسان در این روش در تلاش هستند با مهندسی معکوس در زمان کم فاصله خود را با کشورهای توسعه یافته کاهش دهند. مهندسی معکوس به طور عمده در پزشکی، صنایع نظامی و صنعت به کار می‌رود.

مهندسی معکوس روش‌های مختلفی دارد. در یکی از این ‌ها ما با استفاده از تصاویر قطعات و تصاویر دو بعدی در نرم افزار قطعه را طراحی می‌کنیم. در این روش با استفاده از فایل Dxf فرایند مهندسی معکوس انجام می‌شود. ما در این آموزش ما به دنبال مهندسی معکوس با استفاده از فایل‌های ابر نقاط و مش هستیم. برای مهندسی معکوس با فایل‌های ابر نقاط و مش در ابتدا باید با وسایل و اسکنر‌های مختلف سه بعدی و دوربین های Optical از روی قطعه اولیه اسکن گرفت و طرح اولیه قطعه به صورت مجموعه ای از نقاط به دست می آید. سپس این فایل ابر نقاط در نرم‌افزارهای طراحی به فایل مش تبدیل شده و نیمی از فرایند مهندسی معکوس در این جا به پایان می‌رسد. سپس به دنبال طراحی سطح بر روی فایل مش هستیم و بعد از طراحی دقیق سطح وارد محیط های طراحی سالید می‌شویم و قطعه نهایی را به وجود می‌آوریم و در این لحظه قطعه طراحی شده را با قطعه اصلی مقایسه می‌کنیم. اگر دقت قطعه بالا باشد میتوانیم قطعه طراحی شده را تولید کرده و در صنعت استفاده کنیم.

نرم‌افزارهای مهندسی فرایند مهندسی معکوس را آسان‌تر کرده اند. امروزه نرم‌افزار‌های زیادی در زمینه مهندسی معکوس به کمک مهندسان آمده‌اند که دقت و سرعت مهندسی معکوس را بالا برده‌اند. یکی از این نرم‌افزارهای نرم‌افزار مهندسی کتیا است یکی در زمینه مهندسی معکوس بسیار قدرتمند و دقیق عمل می‌کند.

نرم افزار کتیا تولید شرکت Dassault Systemes یک نرم افزار قدرتمند در زمینه CAD و CAM می‌باشد و در زمینه CAE نیز نیاز مهندسان را برطرف می‌کند. نرم افزار کتیا یک محیط بسیار آسانی دارد.

هدف از دوره مهندسی معکوس با فایل های ابر نقاط و مش

مهندسی معکوس یکی از مهم ترین روش‌های تولید است. کسب مهارت در این زمینه می‌تواند بسیار سودده و پردرآمد باشد. ما در این دوره به دنبال آموزش اصول پایه‌ای و اولیه مهندسی معکوس هستیم و در ادامه وارد نرم افزار کتیا شده و از صفر تا صد مهندسی معکوس با فایل مش و ابر نقاط را می آموزیم.

دوره آموزش مهندسی معکوس برای چه کسانی طراحی شده است؟

این آموزش برای دانشجویان و همچنین شاغلین در صنعت ارائه شده است و برای استفاده از این دوره آشنایی بر محیط‌های طراحی سطوح نرم‌افزار کتیا لازم می‌باشد.

درباره استاد

maktabkhooneh-teacher مهدی شمشیری

مهندس مهدی شمشیری فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید (شکلدهی ورق) در دانشگاه شهید رجایی تهران است. ایشان اولین مقاله در زمینه شکل‌دهی غلتکی انعطاف‌پذیر گرم در ایران را ارائه کرده‌اند. ایشان در دوره کارشناسی کار با نرم‌افزار کتیا را به‌صورت حرفه‌ای آغاز و بعد از کسب مهارت کافی شروع به تدریس حضوری نرم‌افزار کتیا و تدریس به‌صورت آنلاین در سایت‌های مختلف کردند. در کنار تدریس بسیاری از پروژه‌های صنعتی شرکت‌ها توسط ایشان طراحی و اجرا شده است. در کنار نرم‌افزار کتیا، به نرم‌افزارهای  اکسل، پاورپوینت، ورد، اکسس، آباکوس، اتوکد، سالیدورکس، کیشات و ... تسلط دارند. ایشان در کنار رشته مهندسی مکانیک سابقه 6 سال فعالیت در بازارهای مالی بخصوص بازار فارکس و بورس را در کارنامه خود دارند و به صورت تخصصی به تدریس بازارهای مالی مشغول هستند.

مشاهده پروفایل و دوره‌‌های استاد

نظرات کاربران  ( نظر)

صفحه 1 از
حمید 1402-06-10
دانشجوی دوره
من دوره های کتیای مهندس شمشیری رو دنبال میکنم. این دوره هم مانند دیگر دوره ها از کیفیت بالایی برخوردار است. ممنون از مهندس و عوامل مکتبخونه
احمدرضا 1402-05-30
دانشجوی دوره
این آموزش یکی از کامل ترین آموزش ها در زمینه مهندسی معکوس.هست تمرین فصل آخر بسیار عالی بود. ممنون از آموزش عالیتون
رادمهر 1402-05-02
دانشجوی دوره
چند تا از فیلم هارو تماشا کردم. دوره خیلی کاملی هست. ممنون بابت این آموزش
محمدرضا بختياري 1401-11-10
دانشجوی دوره
مهم ترين بخش اين آموزش فصل پنجم كه بخش تمرين مي باشد.با توجه به اينكه مثال هاي انتخاب شده از خود نرم افزار نمي باشد و فايل متفرقه مي باشد لذا دانشجو به اين فايل ها دسترسي ندارد و امكان تمرين مناسب نمي باشد. و اين فايل ها نيز در دوره موجود نمي باشد. (لازم به ذكر است كه استاد در فصل پنجم درس دوم ثانيه 50 الي 55 ذكر مي كند كه من اين فايل ها را در اختيار دانشجو قرار مي دهم ) من با تيم پشتيباني تماس گرفتم تا فايل ها را به دوره اضافه نمايند ولي متاسفانه پشتيباني فرمود نياز نمي باشد. با اين تفاسير، به نظر اينجانب دوره مفيد نمي باشد. و خريد دوره را تاييد نمي كنم با تشكر
مکتب‌خونه
همراه عزیز؛ ضمن تشکر از همراهی و اطلاع رسانی شما، فایل مورد نظر در فصل پنجم قسمت مقدمه آپلود شد.

آموزش مهندسی معکوس با فایل ابر نقاط و مش

مهندسی معکوس به معنا این است که ما به جای آن که از سوال به جواب برسیم از جواب به سمت سوال حرکت کرده و سوال مسئله را کشف میکنیم. یعنی در این روش مسئله حل شده است و ما به دنبال سوال هستیم. در صنعت به این صورت می توان تفسیر کرد که ما یک قطعه آماده داریم و می خواهیم به روش های تولید و ساخت قطعه پی ببریم. این روش بیشتر برای کشور های در حال توسعه استفاده می‌شود و کاربرد دارد و یادگیری روش‌های مهندسی معکوس می‌تواند سودده و پر درآمد باشد.

محیط های مهندسی معکوس در کتیا

برای مهندسی معکوس محیط های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش ها در این دوره آموزشی ارائه می‌شود و با استفاده از سه محیط می‌توانیم این کار را انجام دهیم. محیط‌های استفاده شده در این دوره به شرح زیر است.

محیط Digitized Shape Editor: در این محیط ما به دنبال ویرایش فایل‌های ابر نقاط و مش هستیم. پس اولین مرحله مهندسی معکوس در این محیط انجام می‌شود و مقدمات مهندسی معکوس با ویرایش فایل های اسکن فراهم می شود.

محیط Quick Surface Recon: در این مرحله ما می‌توانیم سطوح آمده یا کروهای مورد نیاز برای طراحی سطح را ایجاد کنیم. این محیط مرحله میانی مهندسی معکوس است و مقدمه ورود به محیط طراحی سطح می‌باشد.

محیط Generative Shape Design: این محیط یک محیط پیشرفته برای طراحی سطوح می‌باشد. آشنایی کامل با این محیط می تواند تضمین کننده موفقیت در مهندسی معکوس باشد. در این محیط می توانیم سطوح قطعات مختلف را طراحی کنیم و به قطعه هدف بررسیم.

محیط Part Design: اگر با نرم افزار کتیا آشنا باشید حتما نام این محیط به گوش شما آشنا است. از این محیط برای تبدیل اشکال دو بعدی به جسم سالید و سه بعدی استفاده می‌شود. در این محیط ابزارهای مهم دیگری وجود دارد که می‌تواند سطوح ترسیم شده را به جسم سالید تبدیل کنیم. پس می‌توان گفت نهایی‌ترین و آخرین مرحله مهندسی معکوس در کتیا این محیط است.

poster
  
برگزار کننده:  مکتب‌خونه
  
زمان مورد نیاز برای گذارندن دوره:  5 ساعت
مجموع محتوای آموزشی:  5 ساعت ویدئو
 (قابل دانلود می‌باشد)