برای شروع آموزش زبان ترکی استانبولی در مرحلهی اول، بهتر است که الفبای زبان ترکی را بیاموزید. زمانی که الفبا را متوجه شوید به راحتی میتوانید کلمات را تلفظ کنید. تنها ممکن است که با ...
این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.
برای شروع آموزش زبان ترکی استانبولی در مرحلهی اول، بهتر است که الفبای زبان ترکی را بیاموزید. زمانی که الفبا را متوجه شوید به راحتی میتوانید کلمات را تلفظ کنید. تنها ممکن است که با معنای کلماتی که تلفظ میکنید آشنا نباشید. این موضوع را به راحتی می توانید با یادگیری زبان ترکی استانبولی برطرف نمایید.
زبان ترکی استانبولی در واقع مانند زبان های فنلاندی و مجارستانی از شاخه های زبان اورال آلتایی گرفته شده است. زبان ترکی استانبولی و دیگر زبان های شبیه به این زبان را، زبان آغوز می گویند.
در دوره آموزش زبان ترکی استانبولی ، زبانآموز، تنها به تماشای یک فیلم آموزشی نمیپردازد. این دورهها به گونهای طراحی شده که کاربر، خود را در محیطی کاملا شبیه محیط کلاس احساس میکند و به مطالب آموزشی متنوع و جذاب، از تمرین و آموزش تا فیلم و موزیک و همچنین مدرس آنلاین برای رفع اشکالات درسی، دسترسی دارد.
این دوره برای آموزش زبان ترکی استانبولی در مرحله مقدماتی طراحی شده است بهطوری که با مفاهیم اولیه و مقدماتی این زبان آشنا شده و بتوانید در سطح مقدماتی از این زبان در مکالمه و نوشتار خود بهره ببرید؛ طبق معیار بینالمللی برای سنجش یادگیری زبان، این دوره شما را به سطح اول از A1 میرساند.
زبان ترکی استانبولی، رایجترین زبان از شاخه زبانهای ترکی در جهان است. زادگاه ترکی استانبولی به زمان امپراطوری عثمانی برمیگردد زمانیکه این زبان به عنوان زبان رسمی این امپراطوری انتخاب شد. آتاتورک، اولین رئیس جمهور ترکیه، اصلاحات بسیار زیادی را در مورد این زبان به کار بست و الفبای لاتین را جایگزین الفبای عربی عثمانی کرد.
فراگیری مهارتهای لازم برای برقراری ارتباط موثر به زبان ترکی، هدف اصلی این دوره است. در این دوره تلاش شده است تا با استفاده از عناوین متنوع و کاربردی، یادگیری زبان ترکی برای شما سریعتر و سادهتر اتفاق بیفتد زیرا تکیه بر کاربرد جملات و ساختارهای گرامری، اعتمادبهنفس و انگیزه شما را جهت فراگیری بالا خواهد برد.
افرادی که علاقمند به یادگیری زبان ترکی استانبولی هستند، دانشآموزان و دانشجویانی که میخواهند تحصیلات خود را در ترکیه ادامه دهند ، کسانی که به دلایل شغلی میبایست به این زبان تسلط کافی داشته باشند و همچنین افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه و یا زندگی در این کشور را دارند میتوانند از این دوره بهره کافی ببرند.
منبع اصلی این دوره بر اساس مجموعه پنج جلدی کتابهای استانبول (Istanbul) است که به منظور آموزش زبان ترکی توسط بهترین اساتید دانشگاه استانبول تالیف شده است. این منبع از طرف دانشگاههای ترکیه و مدرسهای زبان ترکی مورد تایید قرار گرفته است.
از آنجایی که این دوره از سطح پایه، آموزش را شروع خواهد کرد بنابراین پیش نیاز نداشته و همه افرادی که قصد فراگیری زبان ترکی را از ابتدای امر دارند، میتوانند از این دوره استفاده کنند.
این دوره به صورت مرحلهبهمرحله و با تکیه بر آموزش کاربردی اصطلاحات پایه، انگیزهتان برای یادگیری را بالا برده و شما را به پیشرفت در این زبان، ترغیب میکند؛ در واقع شروع یادگیری با اصطلاحات و کلماتی که تشابه زیادی به زبان فارسی خودمان دارند باعث میشود حس کنیم فراگیری این زبان برایمان کار سختی نخواهد بود.
در خلال آموزش با فرهنگ مردم ترکیه و شیوه زندگی در آنجا آشنا میشوید که این موضوع، یادگیری این زبان را برای شما سادهتر خواهد ساخت زیرا مطالب کاربردیتر را فرا گرفته و هنگام ورود به این کشور، سورپرایز نشده و با اعتمادبنفس میتوانید ارتباط کلامی بگیرید.
استاد این دوره نهایت تلاش را در بازبینی تکالیف نشان داده بهطوری که فراگیران بتوانند از این دوره حداکثر استفاده را ببرند و با زبانی ساده و خالی از تکلف به تدریس دروس میپردازند.
در ابتدای فصل اول آموزش زبان ترکی، با شیوه آشنایی و احوالپرسی آشنا میشویم که به علت وجود واژهها و ساختارهای مشابه با زبان فارسی بسیار شیرین بهنظر خواهد رسید؛ یادگیری این بخش حتی قبل از حروف الفبا منجر به بالا رفتن آمادگی شما در بخشهای بعد میگردد.
حروف الفبا، نحوه تلفظ آنها و آشنایی با حروف صدادار از دیگر مطالبی است که در فصل اول به آنها پرداخته میشود. برای حل کردن تمرینات نگران نباشید زیرا این موضوع به خوبی مورد بحث قرار خواهد گرفت. در بخش نهایی اسامی اشاره و پسوندهای جمع و سوالی مطرح میگردند.
در فصل دوم همانطور که از اسم آن هویداست به پسوندهای موقعیتی و شیوه ساختن سوال و پاسخ برای یک موقعیت مکانی پرداخته میشود؛ سپس اعداد اصلی، تبدیل آنها به اعداد ترتیبی و جملهسازی با آنها مطرح شده و در ادامه نحوه ساخت جملات اسمیه و جملات کوتاه به صورت خبری، سوالی و منفی مورد بحث قرار میگیرند. در انتهای این فصل با فرهنگ مردم کشور ترکیه آشنا خواهید شد.
فصل سوم با آموزش مصدر و زمان حال استمراری آغاز میگردد زیرا فصل سه برای پاسخگویی به این سوال که مشغول انجام چه کاری هستید، طراحی شده است. نکات موجود در زمان حال استمراری مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت با پسوندهای جهت این بحث تکمیل میگردد. در انتهای این فصل قبل از پرداختن به موضوع فرهنگ ترکیه با فعل خواستن و گرامر آن آشنا خواهید شد.
علاوه بر پروژهها و تمرینات فصلهای پیشین، در فصل چهارم پروژهای از شما خواسته میشود که میبایست با دانش گفتاری و نوشتاری که از این دوره به دست آوردید به آن پاسخ دهید. این پروژه الزامی بوده و بخش اعظم نمره نهایی شما از دوره آموزش زبان ترکی استانبولی را تعیین خواهد کرد.
قبل از پرداختن به آموزش زبان ترکی استانبولی و روشهای یادگیری آن بهتر است بیشتر با این زبان آشنا شویم.
برخی زبان ترکی استانبولی را پنجمین زبان پر کاربرد دنیا بعد از زبانهای مطرح دنیا مانند انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و اسپانیایی معرفی میکنند. از آنجا که ترکها در مناطق جغرافیایی گستردهای ساکن شدهاند، زبان ترکی در کشورهای مختلفی برای برقراری ارتباط به رسمیت شناخته میشود. تعداد افرادی که زبان مادری آنها ترکی استانبولی است، امروزه به 71 میلیون نفر میرسد. جالب است بدانید زبان ترکی تنها مختص کشور ترکیه نیست و این زبان در کشورهای مختلفی رایج است. در قبرس زبان ترکی یک زبان رسمی است و در این کشور 19 درصد مردم زبان ترکی را به عنوان زبان اول استفاده میکنند. بیش از یک و نیم میلیون ترکزبان در بلغارستان، مقدونیه و یونان و بیش از 3 میلیون در آلمان (و سایر کشورهای شمال اروپا) زندگی میکنند. همچنین حدود 40،000 ترک زبان در ایالات متحده امریکا ساکن هستند.
زبان ترکی گویشهای مختلفی دارد. گویشی که امروزه به عنوان زبان ترکی استاندارد شناخته شده، گویش استانبولی آناتولی است. زبان ترکی در طول تاریخ دستخوش تغییرات بسیاری بوده است. این زبان به سه گروه اصلی ترکی قدیمی (از قرن 7 تا 13)، ترکی میانه (از 13 تا 20) و ترکی جدید (از قرن 20 به بعد) تقسیم شده است. زبان ترکی همانند زبانهای فنلاندی و مجارستانی متعلق به شاخه آلتای از خانواده زبانی اورال-آلتائیک است. ریشه زبان ترکی از زبان ترکی منطقهی اوغوز گرفته شده است و این زبان به زبانهای آذربایجانی، ترکمنی، قشقایی و ترکی گاگائوز بالکان نزدیک است. نیای زبان ترکی استانبولی مدرن در قرن یازدهم میلادی توسط ترکان سلجوقی از آسیای میانه گرفته شده است که به ترکی عثمانی معروف است. زبان ترکی عثمانی کلمات بسیاری را از زبانهای فارسی و عربی وام گرفته است که در دورهی امپراتوری عثمانی به زبان ترکی وارد شدند.
در سال 1928، مصطفی کمال آتاتورک به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای نوسازی ترکیه، فرمانی مبنی بر جایگزینی الفبای عربی با الفبای لاتین صادر کرد. واژه های وام گرفته از زبانهای عربی و فارسی نیز با معادل ترکی جایگزین شدند. از این اقدام آتاتورک در تاریخ به اسم فارسیزدایی یاد میشود. امروزه فقط دانشمندان و کسانی که خواندن را قبل از 1928 یاد گرفته اند، میتوانند متنی ترکی را که به خط ترکی عثمانی نوشته شده است بخوانند.
یادگیری یک زبان خارجه بهصورت سلیس، تلاش و وقت زیادی را میطلبد بنابراین خود را با صبر و انگیزه تجهیز کنید تا برای این سفر آماده شوید! امیدواریم با یاری مکتبخونه بتوانید بهترین شروع را برای یادگیری زبان ترکی استانبولی داشته باشید.
برای یادگیری هر زبانی مراحلی در نظر گرفته میشود که با توجه به اثربخشی آنها، به مرور بهعنوان بهترین شیوه آموزش مورد استفاده قرار میگیرند. در دوره درس زبان ترکی مکتب خونه نیز تلاش شده است تا با بهروزترین و بهترین شیوه آموزش، قدمبهقدم به سطوح بالاتر این زبان دست پیدا کرد. در ادامه، مراحل آموزش زبان ترکی استانبولی را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
در همان ابتدای کار کاغذ و خودکاری بردارید و هدف خود را بنویسید. این مهمترین مرحله است. چرا که بسته به هدفتان باید میزان زمانی که به یادگیری اختصاص میدهید، متفاوت باشد. مثلا فردی که ترکی استانبولی را برای تحصیل و کار در کشورهای ترک زبان یاد میگیرد نسبت به شخصی که برای مسافرت، تفریح و گردش به این کشور قصد یادگیری زبان را دارد بسیار نیازمند تمرین بیشتری است. آموزش زبان ترکی استانبولی برای فارسی زبانان به ویژه به دلیل هم آوایی و وجود واژگان مشترک برای ایرانیان ترک زبان (ترک ایرانی) بسیار آسانتر بوده و با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
همانطور که گفته شد ترکزبانان مردمانی مهماننواز هستند که آشنایی و احوالپرسی برای آنها بسیار حائز اهمیت است. نکته مثبتی که در مورد زبان ترکی برای ما فارسیزبانان وجود دارد این است که به علت وجود بسیاری از کلمات فارسی در آن، یادگیری این قسمت از زبان آنها برایمان بسیار شیرین و ساده خواهد بود!
بنابراین یادگیری آشنایی و احوالپرسی حتی پیش از یادگیری حروف الفبا، اعتمادبهنفس و انگیزه لازم برای گذراندن آموزش زبان ترکی به شما میدهد چون بهراحتی میتوانید با یک ترکزبان، کلام را آغاز کنید!
حال که هدفتان مشخص شد، زمان یادگیری الفبای زبان ترکی استانبولی است. توجه کنید که الفبای این زبان را به خوبی یاد بگیرید. در زبان ترکی استانبولی از 29 حرف (8 حرف صدادار و 21 حرف بیصدا) در نوشتار استفاده میشود. همان طور که پیشتر گفتیم در زبان ترکی استانبولی از الفبای لاتین استفاده میشود که با تغییرات جزئی به صورت الفبای ترک درآمده است. این یک مزیت محسوب می شود چرا که شما مجبور نیستید یک الفبای کاملا جدید را از صفر یاد بگیرید. جالب است بدانید اکثر حروف الفبا تلفظی مشابه حروف انگلیسی دارند. تنها تعداد کمی از حروف تلفظ متفاوتی دارند. حروفی که تلفظ آنها متفاوت از تلفظ انگلیسی است را پیدا کرده و روی یادگیری آنها زمان بیشتری بگذارید. چالش یادگیری الفبای ترکی این است که برخی از صداها در زبان فارسی وجود ندارند. برای این که تلفظ این حروف را به خوبی یاد بگیرید، حتما از ویدیوهای آموزشی استفاده کنید تا بتوانید حالت لبها را همزمان با شنیدن صوت ببینید. این روش به شما در ادا کردن درست تلفظ واژهها کمک بهسزایی خواهد کرد.
با اینکه در زبان ترکی، الفبای لاتین مشابه آنچه که در زبان انگلیسی وجود دارد، میبینید اما در مورد لغات و گرامر، هیچگونه شباهتی بین این دو زبان وجود ندارد. الفبای ترکی شامل 29 حرف است که 8 حرف آن صدادار و 21 حرف آن بیصداست؛ در واقع الفبای ترکی یک نسخه تطبیق داده شده از الفبای لاتین با 6 حرف اضافه است.
این 6 حرف اضافه شده به الفبای ترکی ç, ğ, ş, ı, ö, ü هستند. توجه داشته باشید که در میان حروف الفبای ترکی حروف q, w, x را نمییابید چون این حروف به الفبای زبان ترکی راه داده نشدهاند!
برای تلفظ لغات در زبان ترکی، نگران چیزی نباشید چون در زبان ترکی دقیقا همان چیزی را که تلفظ میکنید، مینویسید! هر حرف تنها یک صدا دارد و حروف بیصدای دوتایی مانند آنچه که در زبان انگلیسی میبینید (Sh,Ch,…) وجود ندارند پس هیچچیز گیج کنندهای در این زبان نیست؛ هرچند گاهی شاهد استثناهایی نیز در آن هستیم.
پس از یادگیری الفبا و سیستم آوایی این زبان، میتوانید بهطور مستقیم متون ترکی را بخوانید حتی اگر معنای متونی که میخوانید را ندانید!
با اینکه گرامر زبان ترکی بسیار منطقی بوده و یادگیری زبان ترکی استانبولی بسیار لذتبخش است، بعضی نکات آن به زمان و تلاش بیشتری برای یادگیری نیاز دارند که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
بر خلاف زبان انگلیسی که در آن، افعال بودن (to be) وجود دارد در آموزش زبان ترکی استانبولی چنین افعالی را نمیبینیم زیرا در این زبان، از پسوندها برای این منظور استفاده میشود. 5 پسوند در این زبان (شامل اول و دوم شخص مفرد، اول، دوم و سوم شخص جمع) وجود دارد. همانطور که میبینید در سوم شخص مفرد، پسوندی وجود ندارد.
از آنجایی که هر ضمیر، پسوند خاص خود را داراست بنابراین ضمیر آغازی در جملات به علت جلوگیری از تکرار، حذف میشود. در واقع با شنیدن پسوند، شما به ضمیر آن پی برده و نیازی به استفاده دوباره از آن ضمیر در ابتدای جمله نخواهد بود.
در زبان ترکی با اضافه کردن یک یا چند پسوند، شما میتوانید ویژگیهای دستوری یک لغت و یا حتی یک جمله را تغییر دهید! این پسوندها میتوانند به جمع بودن، مالکیت، نفی کردن، مجهول بودن و دیگر ویژگیهای توصیفکننده یک کلمه اشاره داشته باشند.
اضافه شدن پسوندها به ریشه لغات، ممکن است آنها را طولانی کرده و تلفظ آنها را برای شما ترسناک سازد! اما جای هیچ نگرانی وجود ندارد زیرا شما میتوانید شیوه تجزیه و جداسازی آنها را یاد بگیرید. ساختن جملات با استفاده از اضافه کردن پسوند متناسب با ضمیر، بهطور باورنکردنی ساده است؛ شاید در ابتدا این کار گیجکننده بهنظر برسد اما با کمی تمرین، در آن تسلط مییابید.
نکته جالب دیگر و البته خوشحالکننده برای ما فارسیزبانان در مورد گرامر زبان ترکی، ترتیب لغات در ساختار یک جمله است؛ در این زبان همانند زبان فارسی ترتیب «فاعل- مفعول- فعل» برای ساختن یک جمله استفاده میشود و فعل همیشه در آخر جمله میآید.
امکانات و تکنولوژیهای مختلف باعث شده آموزش زبان ترکی استانبولی به طرز قابل توجهی آسان و لذتبخش شود. برای یادگیری یک زبان جدید نیاز نیست تمام زمان خود را صرف خواندن کتابهای سنگین تئوریک و قواعد خشک دستور زبان کنید. بلکه به راحتی میتوانید در هرکجا که هستید از منابع مختلفی برای یادگیری و تمرین زبان استفاده کنید. زبان ترکی دارای حروف صدادار همخوان است و از این رو گوش دادن به موسیقی ترکی روشی است که میتواند روند یادگیری شما را تسریع کند. با گوش دادن به موسیقی ترکی توانایی درک شنیداری شما بالا رفته و در نتیجه تلفظ شما نیز تقویت میشود.
محیط و ارتباط با افراد ترک زبان، یکی از بخشهای ضروری برای فراگیری آن است. اگر میخواهید زبان ترکی را سریع فرا گرفته و بتوانید صحبت کنید میبایست زبان ترکی را به زندگی روزانه خود اضافه کنید! برای این کار کافیست یکی از راهکارهای آموزش زبان ترکی استانبولی که در ادامه میآیند را به کار بگیرید:
ارتباط با ترکزبانان، بهترین راه برای فراگیری زبان ترکی در کوتاهترین زمان است! اگر در حال حاضر امکان ملاقات افراد ترکزبان و یا مسافرت به ترکیه برای شما وجود ندارد، میتوانید چتها و گفتگوهای آنلاین با این افراد را هر زمان که بخواهید شروع کرده و مدت زمان آموزش زبان ترکی استانبولی خود را کوتاهتر سازید.
کتابهای آموزشی برای یادگیری هر زبانی جز ارکان ضروری به شمار میرود. اما این تنها شامل آن دسته از کتابهایی که با هدف آموزش زبان طراحی شدهاند، نمیشود. شما میتوانید داستانهای کودکانه به زبان ترکی استانبولی بخوانید. کتاب داستان کودکان واژهها و جملات سادهای دارد و معمولا دارای تصویر است که در درک معنی پاسخ گوی نیاز شماست و همهی اینها در کنار هم مجموعهای مناسب برای استارت یادگیری زبان شما محسوب میشود. همچنین میتوانید ترجمهی کتابی که از پیش به زبان دیگر مطالعه کردید را تهیه کنید. با این روش هم زبان ترکی را یاد میگیرید و هم از یادگیری خود لذت میبرید.
سفر کردن به کشورهای ترک زبان نیز از راههای بسیار موثر در یادگیری زبان ترکی است. اگرچه با وجود دنیای مجازی و شبکههای اجتماعی، شما هر زمان و ساعت از شبانه روز این امکان را دارید تا با کسانی که زبان مادری آنها ترکی استانبولی است، ارتباط برقرار کرده و مهارت صحبت کردن خود را تقویت کنید. اگرچه این روش غیرآکادمیک است اما بسیار مفید واقع شده و تحقیقات نشان داده که افرادی که این روشها را به جای روشهای آکادمیک انتخاب میکنند، احتمال این که یادگیری خود را نیمه کاره رها کنند، بسیار کمتر از آن دسته از افراد است که روشهای آکادمیک را انتخاب میکنند.
برای یادگیری هر زبانی بسیار مهم است که با شرایط سیاسی، اجتماعی و آداب و رسوم مردمانی که آن زبان را به عنوان زبان مادری خود صحبت میکنند، آشنا شویم. یکی از راههای به دست آوردن اطلاعات در این خصوص گوش دادن به اخبار و خواندن سایتهای مطبوعاتی در زمینههای مختلف اعم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی ورزشی است. این مطالعه در کنار تقویت مهارت خواندن و شنیدن شما، تصویری از شرایط مختلف مردمانی که زبانشان را یاد میگیرید، در ذهن شما ایجاد میکند.
اکثر زبان آموزان فارسی زبان معتقدند آموزش زبان ترکی استانبولی چندان سخت نیست. زبان ترکی استانبولی یک زبان آوایی است و اگر از پایه طرز صحیح تلفظ و الفبا را به خوبی یاد بگیرید، با چالش بزرگی در این مسیر مواجه نخواهید شد. یادگیری زبان ترکی حتی برای کسانی که قصد مهاجرت یا سفر به کشورهای ترک زبان را ندارند هم میتواند بسیار مفید واقع شود چرا که میتواند یک فرصت شغلی عالی برای شما ایجاد کند. این روزها با افزایش متقاضی زبان ترکی استانبولی، بازار کار مدرسان و مترجمان این زبان نیز به شدت داغ است.
زبان ترکی استانبولی نهتنها زبانی است که توسط مردم کشور ترکیه صحبت میشود بلکه رایجترین زبان در میان خانواده زبانهای ترکی در کل دنیاست که در قرن هشتم در مغولستان توسعه پیدا کرد. امروزه آموزش زبان ترکی استانبولی در مدارس کشور ترکیه و قبرس به عنوان زبان رسمی، انجام شده و در دیگر کشورهای دنیا نیز ترکزبانانی وجود دارند که آن را به فرزندان خود آموزش میدهند.
زبان ترکی، زبان مادری بیش از هشتاد میلیون نفر در سرتاسر جهان است که آن را به بیستمین زبان رایج در دنیا تبدیل میسازد. در فرهنگ ترکی، مهمانپذیری جایگاه بسیار والایی دارد و ترکزبانان هنگامیکه تلاش شما را برای صحبت به زبان ترکی میبینند بسیار خوشحال شده و به شما کمک میکنند تا منظور خود را بیان کنید!
برای یادگیری اصولی زبان ترکی استانبولی نیازمند آشنایی با سطوح مختلف این زبان هستید. به همین جهت در ادامه این بخش همراه ما باشید تا سطوح زبان ترکی را باهم بررسی کنیم.
سطح ابتدایی برای آموزش زبان ترکی استانبولی با عنوان A شناخته میشود که خود شامل A1 و A2 است. در سطح اولیه (A1) یا Temel که جنبه آشنایی با زبان ترکی استانبولی داشته، شما قادر خواهید بود علاوه بر آشنایی با الفبا و مقدمات زبان ترکی استانبولی، جملات ساده را در متون ترکی تشخیص دهید، کلمات و عبارات ساده را بیان کنید و آنها را در جملات کوتاه مورد استفاده قرار دهید.
در سطح (A2) یا Orta Öncesiشما میتوانید مهارت خود را در درک واژگان پیچیده و جملات طولانی تر ارتقا دهید. همچنین توانایی دارید این واژگان و جملات را در مکالمات روزمره به مرور استفاده کنید و موقعیتهای تکراری و عادات روزانه خود را بیان کنید.
پس از گذراندن سطح مقدماتی وارد سطوح متوسط زبان ترکی استانبولی خواهیم شد که شامل دو سطح B1 و B2 بوده و همانند سطوح مقدماتی پس از گذراندن هر کدام از این سطوح دارای مهارتها و قابلیتهای بهتر و بیشتری در زمینه زبان ترکی استانبولی خواهید شد.
پس از گذراندن سطوح B1 (Orta düzey) و B2 (Yüksek orta) شما تا حد بسیاری توانایی درک مطالب و گفتگوهای زبان ترکی استانبولی را خواهید داشت و میتوانید به راحتی با کسانی که زبان ترکی استانبولی را میشناسند گفتگو کنید. همچنین میتوانید متون نسبتا سنگین زبان ترکی استانبولی به همراه درک اخبار و مطالب روزمره را به دست خواهید آورد.
آخرین سطح در یادگیری زبان ترکی استانبولی سطح پیشرفته بوده و شامل دو مرحله C1 و C2 میشود. انتظار میرود بعد از پایان این سطح شما توانایی درک موضوعات پیچیده و سخنرانیهای تخصصی به همراه درک متون تخصصیتر را داشته باشید.
یکی از سوالاتی که برای بسیاری از یادگیرندگان زبان ترکی استانبولی وجود دارد "مدت زمان یادگیری زبان ترکی استانبولی است". در نگاه اول این مورد کاملا به شما و همت تان بستگی دارد که برای یادگیری زبان ترکی استانبولی چه هدفی را دنبال میکنید. اما به گفته کارشناسان و افرادی که در حوزه آموزش زبان هستند، یادگیری زبان ترکی استانبولی بین 1 تا 2 سال زمان نیاز دارد. البته بدیهی است برای فراگیری سریع تر این زبان شما می توانید در دورههای فشردهتری ثبت نام کرده تا زبان ترکی استانبولی را فرا بگیرید.
نام دیگر این آزمون TPE (Turkish Proficiency Exam) بوده که میزان تسلط شما در زمینه دانش زبان ترکی استانبولی و مهارت-های آن را سنجش میکند و افرادی که بتوانند نمره قبولی را در آن کسب کنند از کلاس زبان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ترکیه معاف خواهند شد.
این آزمون در 2 جلسه برگزار میشود و مهارتهای شما در این آزمون سنجیده خواهد شد. همچنین افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارند نیازمند هستند که مدرک فوق را به همراه داشته باشند.
این آزمون مناسب دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطعی بالاتر از لیسانس را دارند و میخواهند فعالیت خود را در حوزههای آکادمیک ادامه دهند.
آزمون آلس زبان ترکی استانبولی سالی 2 بار در ماههای نوامبر و مارس در کشورهای قبرس، قرقیزستان و ترکیه برگزار میشود و کسانی که نیازمند دریافت این مدرک هستند باید به این کشورها سفر کنند تا بتوانند در آزمونها شرکت کنند.
اعتبار مدرک این آزمون در حدود 3 سال است و شامل دو بخش ریاضی و زبان بوده و مجموعا شامل 200 سوال است که باید در مدت 3 ساعت به آنها پاسخ داده شود.
دانش آموزانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی در مراکز آموزش عالی ترکیه و دانشگاههای آنجا را دارند باید در این آزمون موفق شده و نمره قبولی را دریافت کنند.
این آزمون شامل 2 بخش بوده که مهارتهای پایه یادگیری شما را مورد ارزیابی قرار خواهد داد. این قسمت شامل 80 سوال (45 سوال IQ و 35 سوال ریاضی است.) که باید در مدت زمان 90 دقیقه با آنها پاسخ داده شود. لازم است این نکته را یادآور شویم که توضیحات این بخش به صورت انگلیسی و ترکی داده خواهد شد.
بخش دوم این آزمون بر پایه یادگیری زبان ترکی استانبولی است و 60 دقیقه زمان دارد که در آن مهارت نوشتاری افراد در زبان ترکی استانبولی سنجیده میشود.
در این مقاله سعی شد علاوه بر آشنایی با زبان ترکی استانبولی و سطوح مختلف این زبان با آزمونهای مختلف زبان ترکی استانبولی و نحوه برگزاری و آماده سازی یادگیرندگان برای آزمونها توضیحاتی را ارائه کنیم.
همچنین شما می توانید با مراجعه به دورههای آنلاین آموزش زبان ترکی استانبولی در سایت مکتب خانه اقدام به فراگیری این زبان پرکاربرد کنید.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 199 امتیاز
57 نظرنظرات بیشتر
پس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتبخونه، در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل اشتراکگذاری در
فاطمه عصری پور فارغالتحصیل ممتاز پیراپزشکی از دانشگاه تبریز و دارای مدرک تخصصی آموزش زبان ترکی استانبولی هستند. بیش از 24 سال در حوزه زبان ترکی استانبولی فعالیت مستمر داشتهاند و بیش از 10 سال به صورت حرفهای این زبان را تدریس کردهاند. از معدود اساتیدی هستند که در ایران به تدریس کتاب نوین İstanbul پرداختهاند و به دلیل تحقیقات و نیز تعامل پیوسته با اساتید مجرب زبان ترکی استانبولی در دانشگاههای ترکیه همواره جدیدترین و موثرترین سبکهای آموزش را در تدریس خود پیاده کردهاند.
اطلاعات بیشتر