درس آمار و احتمال را باید به دو قسمت تقسیم نماییم: (الف) آمار (ب) احتمال هر دو مفاهیم آمار و احتمال برای زمینهای از دانش که با عدم قطعیت همراه است توسعه یافتهاند. ولی احتمال ... ادامه
درس آمار و احتمال را باید به دو قسمت تقسیم نماییم: (الف) آمار (ب) احتمال
هر دو مفاهیم آمار و احتمال برای زمینهای از دانش که با عدم قطعیت همراه است توسعه یافتهاند. ولی احتمال و آمار یک فرق بزرگ باهم دارند:
1- احتمال در خصوص شرایطی تحلیل را جلو میبرد که وضعیت جامعه برای ما کاملاً معلوم است، ولی اطلاعات نمونه مشخص نیست. در اینجا بر اساس اطلاعات و وضعیت جامعه، میخواهیم به یک تصور و برداشت نسبی مناسب از نمونه برسیم. پس هرگونه سؤالی دررابطهبا نمونه از ما پرسیده شود، بر اساس اطلاعات ما از جامعه به آن سؤال پاسخ داده میشود. در نیمه اول این درس، در خصوص احتمال صحبت میشود، به زبان ساده احتمال یعنی عددی در فاصله [1 ، 0] که میزان یقین درباره امری را بیان میکند، مثلاً میگوییم احتمال بارش باران در آبان ماه در مکانی مشخص کمتر از 50% است (باتوجهبه اطلاعات کاملی که از بارشهای سالهای گذشته داریم).
2- آمار دررابطهبا اطلاعات جامعهای بحثوبررسی میشود که تعدادی از جنبههای آن جامعه برای ما نامعلوم است. در آینده میبینید که این جنبهها میانگین، واریانس یا نسبتی از جامعه است. چون اطلاعاتی از جامعه وجود ندارد در تلاش برای بهدستآوردن یک تقریب و برآوردی از پارامترهای جامعه با استفاده از اطلاعات یک نمونه هستیم، به زبان ساده، علم آمار موقعیتهایی را بحثوبررسی میکند که جنبههایی از جامعه نامعلوم است، ولی وضعیت نمونه برای ما مشخص است و از روی نمونه میخواهیم نگاهی بر جامعه داشته باشیم و تاحدامکان اطلاعات تقریبی دررابطهبا جامعه کسب نماییم. ما در نیمه دوم این دوره به آمار میپردازیم.
آموزش رایگان آمار و احتمال مناسب چه کسانی است؟
درس آمار و احتمال یکی از دروس پایه در مقطع کارشناسی بسیاری از رشتهها (مهندسی و علوم) است. حجم ارائهشده در این دوره، برای یک درس سه واحدی مناسب است.
منابع مورد استفاده در این دوره چیست؟
اطلاعات بیشتر
از مجموع 28 امتیاز
12 نظرنظرات بیشتر
نوید خادمی، عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران است. وی دوره پسادکتری برنامهریزی حملونقل را در سالهای 2015 – 2016 در لابراتوار Thema در Cergy Paris University در پروژهای از آژانس ملی تحقیقات فرانسه (ANR) سپری کرده است. ایشان دکترای مهندسی برنامهریزی حملونقل خود را از دانشگاه علم و صنعت ایران به همراه یک سال فرصت مطالعاتی در پروژه Sustain City کمیسیون اروپا اخذ کرده است و کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش راهوترابری خود را (1382-1384) از دانشگاه تهران دریافت نموده است. از سمتهای وی میتوان به مدیر مرکز مطالعات راه و حملونقل (CTS) دانشگاه تهران و مؤسس و مدیر آزمایشگاه گرافیک رایانهای در مهندسی عمران (CGC) دانشگاه تهران اشاره کرد.
اطلاعات بیشتر