یکی از مهمترین مباحثی که مدیران در شرایط پر تلاطم کنونی نیاز است تا بر آن واقف باشند بحث مدیریت ریسک است که جز یکی از مهمترین مباحث مدیریت است. لازم است تا مدیران ارشد ... ادامه
آشنایی با مبحث "مدیریت عملیات" و یا "مدیریت زنجیره تامین" توصیه می شود ولی الزامی نیست.
یکی از مهمترین مباحثی که مدیران در شرایط پر تلاطم کنونی نیاز است تا بر آن واقف باشند بحث مدیریت ریسک است که جز یکی از مهمترین مباحث مدیریت است. لازم است تا مدیران ارشد و مدیران میانی سازمان تا حد قابل قبولی بر بحث مدیریت ریسک و عللالخصوص مدیریت ریسک عملیاتی مسلط باشند تا بتوانند سازمان را در شرایط عدم قطعیت و پر خطر به درستی مدیریت کنند و سازمان را از شرایط پر ریسک خارج کنند.
باید توجه داشت که ریسک را نمیتوان از هیچ کاری حذف کرد و ریسک امری همیشگی است. مهم این است که بتوان ریسک در کارها را پذیرفت و به نحو احسن آن را کنترل کرد. در ادامه اهمیت بحث مدیریت ریسک عملیاتی را برای درک بهتر با یک مثال نشان خواهیم داد.
یکی از سختترین شرایط برای کسب و کارها و استارتاپهای ایرانی در سالهای گذشته، شیوع بیماری کرونا بوده است. شیوع این بیماری نه تنها باعث شد تا خیلی از کسب و کارها به خاطر محدودیتهای وضع شده منبع درآمدی خود را از دست بدهند، بلکه باعث شد خیلی از محصولات، کالاها و خدمات نیز اهمیت خودشان را از دست بدهند و نیاز به آنها کم شود.
در این شرایط خیلی از کسب و کارها نتوانستند مشکلات به وجود آمده را حل کنند و مجبور شدند تا نیروهای خود را تعدیل کرده و بعضا اعلام ورشکستگی کنند. اما خیلی از کسب و کارها نیز از شرایط موجود استفاده کردند و مدلهای درآمدی جدیدی برای خود ایجاد کردند و استارتاپهایی نیز بودند که شیوع این بیماری آنها را کمک کرد تا بیش از پیش دیده شوند و رشدی را تجربه کنند که در شرایط عادی با صرف هزینه بسیار بیشتر و در طی زمانی طولانیتر میتوانستند به این رشد برسند.
مدیریت ریسک عملیاتی همان برگ برندهای است که این کسب و کارها و استارتاپها، در مقابل شرکتهای ضرر دیده داشتند. مدیران این کسب و کارها به درستی حساسیت شرایط جدید را درک کردند و تلاش کردند تا روشهای درآمدی جدیدی برای کسب و کارشان ایجاد کنند.
دربارهی مدیریت ریسک عملیاتی، پژوهشهای زیادی شده و کتابهای زیادی نوشته شدهاست که اکثریت این پژوهشها بر این نکته اتفاق نظر دارند که در خیلی از اوقات، ریسک نمیتوان الزاما به چشم یک تهدید نگاه کرد و آن را میتوان به چشم یک فرصت نیز نگاه کرد.
در مثال بالا نیز همانطور که گفته شد کسب و کارهای بسیاری زیان دیدند، اما استارتاپهایی نیز بودند که از این شرایط استفاده کردند و با تغییر در محصولشان، آن را مطابق با نیاز شرایط جدید جامعه به کاربرانشان عرضه کردند.
شاید یکی از دلایلی که بزرگترین اختراعات و پیشرفتها در علم و تکنولوژی در زمان جنگ اتفاق افتاده است نیز همین امر باشد. مدیریت ریسک عملیاتی به رهبران کشورها در زمان جنگ کمک کرد تا مشکلات را به شکلی دیگر نگاه کنند و برای حل آنها و برون رفت از شرایط پر مخاطره، راهکارهایی خلاقانه به کار ببندند.
شما در درس مدیریت ریسک عملیاتی با تدریس احسان الهی، آموزش خواهید دید تا چگونه در شرایط عدم قطعیت ریسک را کاهش دهید و در واقع مدیریت ریسک عملیاتی به شما نشان خواهد داد تا با راهکارهای عملی، شرایط را به نفع خودتان تغییر دهید.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 29 امتیاز
7 نظرنظرات بیشتر
در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرینها و پروژههای الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط دانشگاه صنعتی شریف صادر میشود و در اختیار شما قرار میگیرد. (صدور و ارسال این مدرک تا شش ماه بعد از فارغ التحصیلی زمان خواهد برد.)
قابل به اشتراک گذاشتن در
دانشگاه صنعتی شریف
مدرس: سارا بانکی
مدرس: حمزه جمشیدی کهساری
مدرس: مزدک عبائی
مدرس: فرزاد مینویی
آقای دكتر سید احسان الهی دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی مکانیک بوده و همچین کارشناسی ارشد مدریت اجرایی (MBA) را در سازمان مدیریت صنعتی طی نموده است. در سال 2007 میلادی موفق به کسب مدرک دکترا در رشته مهندسی صنایع و سیستمها از دانشگاه مینسوتای آمریکا گردیده است و در حال حاضر استاد دانشگاه ماساچوست (بوستون) بوده و از سال 2007 میلادی، با رتبه دانشیاری، مشغول تدریس و تحقیق در دانشکده "علوم مدیریت و سیستمهای اطلاعاتی" این دانشگاه میباشد. قبل از فعالیتها و مشاغل آکادمیک، دارای سالها سابقه کاری در سمتهای مختلف در داخل کشور بوده است، زمینههای تحقیق و تدریس او شامل مدیریت عملیات، مدیرت زنجیره تامین، تئوری بازی، مدیریت ریسک عملیاتی و مطالعات رفتاری در تصمیمگیری مدیران میشود و نتایج تحقیقات در نشریات علمی روز شامل موارد زیر به چاپ رسیده است:
Management Science, International Journal of Production Economics, Knowledge and Process Management, and Foresight
اطلاعات بیشتر
مدرس: سید احسان الهی
مدرس: سید احسان الهی