دوره آموزش ریاضی عمومی2 چیست؟
درس ریاضی عمومی 2 یکی از واحدهای الزامی دانشگاهی در مقطع کارشناسی است که پس از درس ریاضی عمومی 1 باید گذرانده شود. اخذ درس ریاضی 2 برای تمام دانشجویان رشته های مهندسی اعم از: برق، عمران، کامپیوتر، معماری و علوم مختلف پایه الزامی است و پیشنیاز بسیاری از دروس تخصصی هر کدام از رشتههای تحصیلی که پیشتر ذکر شد است.
در میان تمام علوم، علم ریاضی از گذشته تا امروز از اهمیت و کارایی حائز اهمیتی برخوردار بوده که آن را از سایر دانشها متمایز و برجسته کردهاست. از 1800 سال پیش از میلاد که بابلیها در زمینه خواص تجریدی اعداد به پژوهش پرداختند، ریاضیات در کنار جنبه های ادراکی نظری، به صورت ابزاری که همه روزه در زندگی افراد به کار میرفت، درآمد. در این میان، ریاضیات عمومی نقش مهمی را در دانش ریاضی ایفا میکند.
در درس ریاضی عمومی 2 ابتدا به آموزش مبحث جبر خطی و سپس به موضوع هندسه تحلیلی پرداخته میشود. هندسه را به صورت علم مطالعه خواص اشکال میتوان تعریف نمود. روشهای متعددی برای حل مسائل هندسی وجود دارد. از جمله هندسه اصل موضوعی که مبتنی بر منطق است و یا هندسه دیفرانسیل که مبتنی بر حساب دیفرانسیل و انتگرال میباشد. یکی از اهداف درس ریاضی عمومی 2، استفاده از جبر خطی در حل مسائل هندسه است که این علم را هندسه تحلیلی مینامند.
بعد از آموزش کامل هندسه تحلیلی، به آنالیز برداری و آنالیز توابع چند متغیره پرداخته میشود. در این دوره آموزشی درس ریاضی عمومی 2 می آموزیم که کارکردن با پایه های تعامد معمولاً راحت است و در برخی مسائل نظیر نرمالسازی منحنی ها و یا رویه های درجه دوم لازم است تا پایه داده شده را متعامد کنیم. در نتیجه در این درس، تعامد و مختصات قطبی نیز تعریف خواهد شد. پس از آن توابع چند متغیره را از جنبه های حد، مشتق و انتگرال مورد بررسی قرار می گیرند. در نهایت، انتگرال منحنی ها و کاربردهای آنها، انتگرال رویه ها و قضایای استوکس و گاوس معرفی می شوند.
هدف از دوره آموزش ریاضی عمومی 2 چیست؟
میدانیم که یکی از مشکلات درس ریاضی، حجیم و دشوار بودن کتابها و منابع موجود در بازار است. هم چنین مدرسین این درس در دانشگاه ها، به دلیل کمبود وقت، گاهی تنها به تدریس و بیان سرفصل های این درس میپردازند و از آن جا که فرصتی برای حل و تشریح مسائل کاربردی وجود ندارد، از درک و فهم عمیق این درس که از دروس مهم و پیش نیاز درسهای تخصصی در ترم های آتی میباشد، باز میمانند.
هدف از این دوره آموزشی، ارائه مفاهیم و حل مسائل کاربردی در ریاضی عمومی 2 با پرهیز از بیان مطالب اضافی برای مدیریت در زمان دانشجویان است.
دوره آموزش ریاضی عمومی 2 مناسب چه کسانی است؟
درس ریاضی عمومی 2 یکی از دروس انکارناپذیر اکثر رشته های دانشگاهی از جمله تمامی رشته های مهندسی و علوم پایه است.
یکی از بزرگترین ضعفه ای دانشجویان در دروس ریاضی، عدم رغبت به یادگیری آن و فقدان پایه علمی مناسب در یادگیری است. دوره آموزش ریاضی 2 مناسب دانشجویانی است که قصد دارند به جای مطالعه سطحی چند منبع، به یادگیری عمیق و کاربردی مطالب طبقه بندی شده درس ریاضی عمومی 2 در مدت زمان کمتری بپردازند تا در آزمونهای پایان ترم دانشگاهی بتوانند به سوالات پاسخ دهند.
بعد از فراگیری دوره آموزش ریاضی عمومی 2 چه مهارتهایی کسب خواهید کرد؟
با مفاهیم مربوط به مقدمه جبر و فضاهای جبری، ضرب داخلی و هندسه اقلیدسی، روشهای نمایش تابع، مشتقهای مرتبه بالاتر، روشهای نمایش تابع، انتگرال ها و تغییر متغیرها، میدان برداری و قضایای برداری کاملاً آشنا خواهید شد.
میتوانید مسائل مربوط به سرفصلهای بالا را به راحتی حل کنید.
سرفصل دروس به شکل منظم و در زمان مشخصی، طبقه بندی شده و میتوانید برای مطالعه و مرور آن برنامه ریزی دقیقی داشته باشید.
آموزشی درس ریاضی عمومی 2 بر اساس محتوای کتابها و جزوه های معتبر مربوط به ریاضی 2 منطبق با سرفصلهای مصوب وزارت علوم است و در آن مدرس به آموزش ریاضی عمومی و با روش مساله محور پرداخته است. از فیلم آموزش ریاضی عمومی 2 نه تنها در درک مفاهیم مرتبط با درس ریاضی 2، بلکه میتوان از آن به شیوههای مختلفی در امر آموزش حساب دیفرانسیل، انتگرال و هندسه تحلیلی نیز استفاده کرد.
سیاوش شهشهانی استاد ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف است. او دانش آموخته دانشگاه برکلی - کالیفرنیا است و از سال 1353 به هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف پیوست. سیاوش شهشهانی سالهای متوالی دروس ریاضی عمومی را در دانشگاه شریف ارائه کرده است. زمینهی فعالیت و تحقیقات وی در ریاضیات سیستمهای دینامیکی است و در سال 1382 به عنوان چهرهی ماندگار ریاضیات کشور معرفی شد.
اطلاعات بیشترسرفصلهای دوره آموزش ریاضی 2 عبارتند از:
مقدمه جبر و توصیف جبری، زیرفضاهای مستوی، ضرب داخلی و هندسه اقلیدسی در فضای حقیقی، روش گرام اشمیت، نگاشت و تابع خطی، ضرب خارجی 2، حجم و دترمینان، بردار ویژه، تعریف تعامد، مختصات قطبی، خم پیوسته و منظم، روشهای نمایش تابع، مجموعه تراز 2، تغییر مختصات، پیوستگی و حد، مشتق و تقریب خطی، میدان گرادیان، مشتق پارهای مرتبه بالاتر، قاعده زنجیرهای، نقاط بحرانی و آزمون مشتق، توابع ضمنی و مشتق ضمنی، بهینه سازی و قضیه لاگرانژ، انتگرال، انتگرال و قضیه نقطه میانی، انتگرال چند متغیره، تغییر متغیر در انتگرال و تعویض مختصات، میدان برداری، خم و قضایای برداری (کرل، دیورجانس و گرادیان)، قضیه گرین، انتگرال روی سطح خمیده.
صفحه
1
از
2