مبانی علوم اعصاب شناختی

علوم شناختی که به طور ساده به صورت «پژوهش علمی دربارهٔ ذهن و مغز» تعریف می‌شود، شاخه‌ای میان‌رشته‌ای است که از رشته‌های مختلفی مانند روان‌شناسی، فلسفه ذهن، عصب‌شناسی، زبان‌شناسی، انسان‌شناسی، علوم رایانه و هوش مصنوعی ... بیشتر

4.7 (121 امتیاز)
8,168 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

14 فصل 198 جلسه 21 ساعت ویدیو
بخش اول - کلیات
  فصل 1 - مقدمه
مشاهده
"11:17
  فصل 2 - خودمهاری
مشاهده
"05:32
  فصل 3 - مصرف انرژی
مشاهده
"07:45
  فصل 4 - جایگاه ایران در حوزه علوم شناختی
"03:07
  فصل 5 - آشنایی با کتب درسی و مولفین آن
"08:53
  فصل 6 - تاریخچه علم اعصاب شناختی
"08:12
  فصل 7 - ساختار مغز
"11:12
  فصل 8 - تصویربرداری از مغز
"04:59
  فصل 9 - ابعاد مکانی در مغز
"05:53
  فصل 10 - ابعاد زمانی در مغز
"08:28
  فصل 11 - مدلهای شناختی( واقعیت یا مجاز)
"08:31
  فصل 12 - پردازشهای شناختی(هشیار و ناهشیار)
"06:21
  فصل 13 - عملکرد مغز(فراگیر یا ناحیه ای)
"08:19
  فصل 14 - معرفی مدل ریزش پل برای آسیب مغزی
"03:34
  فصل 15 - جمع بندی
"03:14
بخش دوم : عملکرد شناختی در یک چارچوب کاربردی
بخش 3 : سلول عصبی
بخش 4 - مغز
بخش 5 : تصویر برداری مغز
بخش 6 - روش های نقشه برداری مغز
بخش 7 - تصمیمات اهداف و اقدامات
بخش 8 - هنر دیدن
بخش 9 : یادگیری و حافظه
بخش 10 : تفکر
بخش 11 : شناخت اجتماعی
بخش 12 : شناخت اجتماعی
بخش 13 : رشد کردن
بخش 14 : مغز هوشیار است

درباره دوره

علوم شناختی که به طور ساده به صورت «پژوهش علمی دربارهٔ ذهن و مغز» تعریف می‌شود، شاخه‌ای میان‌رشته‌ای است که از رشته‌های مختلفی مانند روان‌شناسی، فلسفه ذهن، عصب‌شناسی، زبان‌شناسی، انسان‌شناسی، علوم رایانه و هوش مصنوعی تشکیل شده است. این علم به بررسی ماهیت فعالیت‌های ذهنی مانند تفکر، طبقه‌بندی و فرایندهای که انجام این فعالیتها را ممکن می‌کند می‌پردازد. به صورت مشخص تر از جمله اهداف اصلی این رشته پژوهش در زمینه بینایی، تفکر و استدلال کردن، حافظه، توجه، یادگیری، و مباحثی مربوط به زبان می‌باشد. علوم اعصاب شناختی به بررسی نحوه اجرای پردازشهای شناختی در مغز میپردازد . این دوره آموزشی در 14 فصل (یک ترم) و بر مبنای ویرایش جدید (سال 2014)کتاب "مبانی علوم اعصاب شناختی" ادموند بارز با ترجمه دکتر کمال خرازی (انتشارات سمت ، www.samt.ac.ir) به آموزش پایه های این علم به تمامی علاقه مندان مستقل از زمینه تحصیلی پرداخته است . روش های ارزیابی و مداخله در علوم اعصاب شناختی مقدماتی و پیشرفته دروس بعدی تدریس شده توسط دکتر اختیاری است که به تدریج روی وبسایت قرار داده میشود .

 

دانلود اسلایدها (بخش 1)

دانلود اسلایدها (بخش 2)

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.7

از مجموع 121 امتیاز

51 نظر

9 ساعت پیش

استاد دوره، دکتر اختیاری، تسلط کامل و جامعی روی مباحث دارن و خیلی خوب مفاهیم رو بهم ربط میدن و خیلی هم خوب بیان میکنن. ارتباط خوبی بین علم و کاربرد برقرار میکنن. دوره خیلی خوبیه، مخصوصا بعنوان آشنایی و درآمدی بر علوم اعصاب شناختی.

محمدرضا سلمانی جلودار

1 ماه پیش

این دوره واقعا کاربردی و عالی بود خیلی تشکر میکنم از تیم گردآورنده و جناب دکتر اختیاری خیلی زحمت کشیدن این دوره رو در اختیار ما قرار دادن تا نهایت استفاده رو از دانش ایشان بصورت رایگان ببریم خدا خیرشون بده

دانشجوی دوره

1 ماه پیش

سلام و عرض ادب.بیان و شیوه ی توضیح استاد انقدر ساده و شیوا و راحته که دو بخش رو من پشت سر همنگاه کردم.فقط کمی صدا پایینه و تصویر نامشخص میشه که باز هم در کنار این تدریس عالی قابل چشم پوشیه.نظر به این که رشته ی تحصیلی من اصلا به علوم شناختی مربوط نیست.شاید بازاریابی کمی نیاز به اطلاعاتی داره که گفته اما به طور تخصصی نه.همچنین رشته ی دوران لیسانسم که حسابداریه کاملا نامربوطه.پس با غیر ارتباط بودنش چقدر تدریس شیرینه که انقدر من بهش کشش دارم.با تشکر از استاد عزیز و گرامی.

دانشجوی دوره

2 ماه پیش

خیلی عالی توضیح میدن

دانشجوی دوره

3 ماه پیش

عالی شیوه تدریس بسیار روان و عالی خیلی لذت بردم

دانشجوی دوره

3 ماه پیش

عالی بود

دانشجوی دوره

نظرات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

حامد اختیاری
9 دوره
18,810 دانشجو

دکتر حامد اختیاری، در سال 1375 با کسب رتبه 11 وارد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران شد؛ رویارویی روزمره با افراد دچار اختلالات SUD ، علاقه‌مندی وی را نسبت به «نوروساینس و اختلالات شناختی مرتبط» برانگیخت به‌طوری‌که توانست با دریافت اولین کمک‌هزینه پژوهشی این حوزه در سال 2000، نخستین مقاله‌ی علمی خود را در سال 2001 با عنوان «نقش کورتکس پره فرونتال در تصمیم‌گیری‌های خطرناک» به چاپ برساند. فارغ‌التحصیلی ایشان در سال 2004 و پس از دفاع از پایان‌نامه‌اش در رابطه با تصمیم‌گیری خطرناک و رفتار بدون فکر، با اشتغال در «مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران» (INCAS) هم‌زمان شد که در نهایت به راه‌اندازی آزمایشگاه عصبی-شناختی ایشان در سال 2005 انجامید. دکتر اختیاری همچنین در سال 2010، یک برنامه تحقیقاتی را با نام «Translational Neuroscience Program» در پژوهشکده مطالعات علوم‌شناختی (ICSS) در تهران آغاز کرد. پذیرش در مقطع دکترای تصویربرداری عصبی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 2011 ، آغازگر شروع پروژه‌ی پایان‌نامه‌ای در مورد مبانی عصبی مهار پاسخ به وسیله‌ی fMRI شد که درنهایت به مهاجرت ایشان به آمریکا برای ادامه تحصیل در مقطع فوق دکترا و همکاری در مؤسسه‌ی تحقیقات مغزی لوریت LIBR با دکتر مارتین پاولوس، در همین زمینه منجر شد؛ ایشان از سال 2018 به بعد تاکنون، در جایگاه هیئت علمی در این مؤسسه به فعالیت مشغول‌اند.

اطلاعات بیشتر

دیگر دوره‌های حامد اختیاری

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.

تمام حقوق این وب‌سایت برای شرکت ندای دانش همراه ایرانیان (مکتب‌خونه‌‌‌‌) است.