آموزش ترکی کاربردی یکی از بهترین راهها برای ارتباط تجاری، اقتصادی و فرهنگی با کشور ترکیه است. در حال حاضر، بیش از 70 میلیون نفر در دنیا به زبان ترکی استانبولی صحبت میکنند که این افراد معمولا در ترکیه یا قبرس ساکن هستند. قدم اول برای یادگیری مهارتهای نوشتن، خواندن، شنیدن و صحبت کردن، یادگیری حروف الفبا است. بعد از آن باید به سراغ آموزش لغات ترکی استانبولی با تلفظ آنها بروید. دقت داشته باشید که ریشه ترکی استانبولی با ترکی آذربایجانی یکسان است و در گذشته این دو زبان یکی بودند. اما با گذشت زمان تفاوتهایی میان این دو به وجود آمد. در حال حاضر اگر فردی به ترکی آذری تسلط داشته باشد، خیلی سریع میتواند مکالمات روزمره ترکی استانبولی را یاد بگیرید.
قبل از شروع آموزش ترکی کاربردی باید به این سوال مهم جواب بدهید. چرا که داشتن هدف پیش از شروع هر کاری بسیار مهم است و انگیزه کافی برای ادامه مسیر را میدهد. هدفهای مختلفی برای یادگیری یک زبان وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
بعد از مشخص کردن هدف، باید با توجه به آن برنامهای قابل اعتماد بریزید. برنامهای که برای یادگیری تنظیم میکنید، نباید آنقدر سنگین باشد که نتوانید انجام دهید و نه آنقدر سبک که بعد از مدت کوتاهی آن را رها کنید. اگر زمان زیادی برای آموزش ترکی کاربردی ندارید، بهتر است با روزی نیم ساعت شروع کنید. با گذشت زمان میتوانید آن را به یک ساعت و بیشتر افزایش دهید. حتی امکان تقسیم نیم ساعت به سه تا ده دقیقه نیز وجود دارد.
دقت داشته باشید که مشخص کردن هدف علاوه بر ایجاد انگیزه، در انتخاب منابع نیز نقش مهمی ایفا میکند. به طور مثال اگر قصد ترجمه کتابهای ترکی به زبان فارسی یا تحصیل در دانشگاه را دارید، باید به سراغ منابع آکادمیک بروید. اما اگر هدفتان از آموزش ترکی کاربردی، یادگیری مکالمه است، باید کلمهها و عبارات روزمره را یاد بگیرید.
یکی از مهمترین سوالات افراد در یادگیری زبان جدید، نقطه شروع آن است. در پاسخ به این سوال باید گفت، اولین مرحله آموزش یک زبان جدید، یادگیری حروف الفبای آن است. زبان ترکی 29 حرف دارد و با حروف لاتین نوشته میشود. با این تفاوت که 3 حرف x، q و w در آن وجود ندارد. با یادگیری حروف، به راحتی میتوانید کلمات را بخوانید و متوجه معنای آنها شوید. بهترین راهکار برای یادگیری لغات ترکی استانبولی با تلفظ صوتی، استفاده از دیکشنریهای آنلاین است. بعد از یادگیری کلمات نیز باید به سراغ قواعد دستوری بروید.
در صورتی که هدفتان یادگیری مکالمات روزمره است، توصیه میکنیم از کلمات ساده مثل سلام و احوال پرسی شروع کرده و آرام آرام کلمات و جملات پیشرفته را یاد بگیرید. در اوایل کار شاید یادگیری همین احوالپرسی نیز برای عدهای سخت باشد. اما با گذشت زمان و تمرین و تکرار، تلفظ آنها راحت میشود.
یکی از بخشهای هیجان انگیز یادگیری زبان جدید، مکالمه است. به همین دلیل توصیه میکنیم از همان ابتدا مکالمه را در اولویت قرار دهید تا انگیزهتان برای ادامه مسیر بیشتر باشد.
بعد از یادگیری حروف، کلمات پرکاربرد و عبارات روزمره، برای تقویت مهارتهای زبانی (خواندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن) باید از منابع مختلفی استفاده کنید. اینکه به سراغ کدام یک از منابع بروید، بستگی به شما دارد. در زیر مهمترین منابع برای یادگیری را معرفی کردهایم.
اگر به تازگی یادگیری این زبان را شروع کردهاید و منبعی برای آموزش زبان ترکی استانبولی رایگان میگردید، سایتها و اپلیکیشنها بهترین انتخاب هستند. از جمله سایتهای برتر در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
یکی از بهترین راههای یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل، مطالعه کتابهای آموزشی است. کتابهای زیادی برای آموزش ترکی کاربردی وجود دارد که در ادامه برخی از آنها را معرفی خواهیم کرد.
علاوه بر کتابهایی که معرفی کردیم، برای یادگیری مکالمه ترکی میتوانید از کتابهای زیر استفاده کنید.
راه بعدی برای آموزش ترکی کاربردی، شرکت در دورههای آموزشی آنلاین یا حضوری است. اگر وقت کافی یا شرایط لازم برای استفاده از اپلیکیشنها یا کتابها را ندارید، بهترین راهکار شرکت در دوره آموزش ترکی آنلاین است. به این دورهها در هر زمان و مکانی دسترسی دارید و به راحتی میتوانید از زمانهای تلف شده برای یادگیری استفاده کنید.
علاوه بر موارد بالا، این دورهها توسط اساتید باتجربه و حرفهای تدریس میشود و امکان مطرح کردن سوالات با آنها وجود دارد. بنابراین اگر به دنبال یک منبع عالی برای یادگیری هستید، دورههای آموزشی را به شما توصیه میکنیم.
در کنار استفاده از منابع معرفی شده در بالا، بهتر است از سایر تکنیکها نیز برای تقویت مهارتهای زبانی استفاده کنید. این مساله کمک میکند تا در مدت زمان کوتاهی به لغات و گرامر این زبان مسلط شوید. در ادامه برخی از بهترین تکنیکهای یادگیری سریع ترکی استانبولی را معرفی کردهایم.
یکی از بهترین راههای آموزش ترکی کاربردی، گوش دادن به آهنگهای ترکی است. آهنگ باعث میشود تا گوشهایتان به این زبان عادت کند و مهارت شنیداری و درک و تلفظ تقویت شود.
سریعترین راه برای یادگیری زبان جدید، سفر به همان کشور و قرار گرفتن در معرض آن است. حتی اگر امکان سفر به این کشور را ندارید، فردی را در اطراف خود پیدا کرده و با او تمرین کنید. با وجود شبکههای اجتماعی، پیدا کردن چنین آدمهای خیلی راحت است.
در حال حاضر گروهها و شبکههای اجتماعی مختلفی برای یادگیری زبان ترکی کاربردی وجود دارد که با مراجعه به آنها میتوانید افراد بومی ترکیه را پیدا کنید. با کمک این افراد خیلی سریعتر با مباحث مختلف این زبان آشنا خواهید شد.
راه بعدی برای تقویت مهارتهای زبانی، دنبال کردن اخبار است. سایتهای مختلفی به صورت روزانه اخبار مربوط به اتفاقات ترکیه را منتشر میکنند که با یک جستجوی ساده آنها را پیدا خواهید کرد.
اگر در ابتدای راه هستید، خواندن کتابهای کودکان بهترین گزینه به شمار میرود. با کمک این کتابها، جملات ساده را خیلی سریعتر یاد میگیرید. وجود عکسهای مختلف نیز سرعت یادگیریتان را چندین برابر میکند.
در میان همه روشهایی که در بالا معرفی کردیم، تماشای فیلم و سریال بهترین روش برای آموزش ترکی کاربردی است. زیرا هم جنبه سرگرم کننده دارد و هم جنبه یادگیری. تماشای فیلم مهارتهای شنیدن و صحبت کردن را تقویت میکند. البته اگر فیلم را با زیرنویس تماشا کنید، مهارت خواندن و حتی نوشتن نیز تقویت میشود. برای شروع میتوانید از کارتون یا فیلمهای کودکانه شروع کنید. بعد از آن بهتر است به سراغ فیلمهای مورد علاقهتان بروید.
یکی از سوالات مهم در آموزش زبان ترکی به فارسی، مدت زمان یادگیری این زبان و مسلط شدن به آن است. در پاسخ به این سوال باید گفت، مدت زمان آموزش ترکی کاربردی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد و نمیتوان زمان خاصی را برای آن تعیین کرد. اینکه در روز چقدر برای یادگیری وقت میگذارید و چقدر تمرین انجام میدهید، حائز اهمیت است. در حالت کلی، بین 1 الی 2 سال برای یادگیری زبان جدید نیاز دارید.
اگر دوست دارید سریعتر به ترکی استانبولی مسلط شوید، توصیه میکنیم در دوره آموزش ترکی استانبولی مکتب خونه شرکت کنید. این دورهها به صورت اصولی، مباحث مختلف این زبان را به شما یاد میدهند. علاوه بر آن، میتوانید سوالات خودتان را به صورت مستقیم از اساتید بپرسید. البته قبل از انتخاب دوره، حتما در آزمون تعیین سطح شرکت کنید تا با توجه به سطحتان، دوره مناسب را انتخاب نمایید.