آموزش تقویت رایتینگ زبان انگلیسی بخشی مهم و نسبتاً دشوار از مراحل یادگیری این زبان محسوب میشود. به طور کلی دست به قلم شدن در هر زبانی چالشهای مخصوص خود را دارد. حتی ممکن است گاهی در تحریر به زبان مادری نیز با سختیهایی روبرو شویم؛ زیرا مهارت رایتینگ به گرامر صحیح جملات و املای درست کلمات خلاصه نمیشود. بلکه اصول و قواعدی دارد که باید به درستی آموزش ببینیم تا متن نوشته شده واضح و متقاعد کننده باشد.
برای یادگیری اصول نوشتن نیاز به تمرین رایتینگ دارید. فرقی نمیکند رایتینگ آیلتس، تافل یا هر آزمون دیگری را مد نظر داشته باشید. یا حتی ممکن است نخواهید در آزمون خاصی شرکت کنید و جهت مباحث تخصصیتر مانند مقاله نویسی برای انتشارات انگلیسی زبان قصد تقویت رایتینگ خود را دارید. در هر صورت میتوانید با چند تمرین ساده و مستمر یادگیری رایتینگ انگلیسی را به بهترین شکل ممکن به ثمر برسانید. ا
تقویت مهارت Writing به صورت غیر مستقیم بر روی دیگر مهارتهای زبان شما تأثیر میگذارد. پس اگر زبان را یک ابزار ارتباطی در نظر بگیریم ارتقای توانایی فردی در رایتینگ میتواند تأثیر مثبت خود را در ارتباطات شما در حوزه کاری و فعالیتتان به وضوح نشان دهد. برای تقویت این مهارت باید تکنیکهایی بهینه پیدا کرده و به کمک آنها تمرین کنید. اما قبل از یادگیری تکنیکها باید یک سری مهارت پایه داشته باشید که عبارتاند از:
· تسلط کافی به گرامر زبان انگلیسی
· تسلط کافی به ساختار جمله در انگلیسی
· داشتن دانش واژگان غنی و گسترده
· تسلط کافی به املا و نوشتار کلمات
این مهارتها تأثیر زیادی بر نوشتن میگذارند اما کافی نخواهند بود. هدف از تمرین رایتینگ همین است. با کمک مهارتهای بالا باید به توانایی ذهنی در موارد زیر برسیم.
· آشنایی با ساختار صحیح انواع متن
· درست نویسی
· دقیق نویسی
· واضح نویسی
· متقاعد کردن مخاطب
برای شروع کار و قبل از استفاده از تکنیکهای تقویت رایتینگ انگلیسی باید قواعد سادهای را در نظر بگیریم. این قواعد در عین سادگی تأثیر بسیار زیادی در کیفیت یادگیری شما خواهند گذاشت.
کار با نمونه ساده رایتینگ بهترین انتخاب برای شروع خواهد بود. همه ما در مدرسه برای یادگیری زبان فارسی با جملات ساده شروع کردیم. پس این یک اصل مهم برای یادگیری زبان هست. جملات ساده ساختار اولیه ذهنی را از زبان مورد نظر ایجاد میکنند.
میتوانید نوشتن به زبان انگلیسی را بخشی از برنامه روزانه خود در نظر بگیرید. بهعنوانمثال نوشتن لیست کارهایی که در طول روز باید انجام دهید یا کارهایی که در آن روز انجام دادید. با این کار خود را به چالش بکشید تا کلمات جدید یاد بگیرید. مهم نیست چند کلمه باشد. سعی کنید جملات یکسان را با اشکال و ساختار مختلف بنویسید. پس از مدتی ذهن به صورت ناخودآگاه به سمت جملات پیچیدهتر خواهد رفت.
اگر دقت کرده باشید Reading and writing همیشه همراه هم هستند. پس با فرض این که در حال تقویت رایتینگ انگلیسی هستید ریدینگ را فراموش نکنید. میتوانید همان لیستی را که در برنامه روزانه خود دارید را بخوانید. اما بهتر است نمونه رایتینگ انگلیسی آماده پیدا کرده و آن را بخوانید. در اوایل این تمرین نیز سعی کنید متن ساده و کوتاه باشد.
خواندن متن مورد نظر را چندین بار تکرار کنید. هدف از این کار تنها تلفظ درست یا یادگیری گرامر و ساختار جمله نیست. باید مفهوم جمله را یاد بگیرید. پس با دقت و تمرکز بالا این تمرین را انجام دهید. طوری تمرین کنید که هر وقت خواستید جملات را دوباره بخوانید درک مطلب برایتان راحت باشد.
نباید از کنار تمرینات به سادگی رد شوید. هر جملهای که مینویسید و هر کلمهای که استفاده میکنید را مورد بررسی قرار دهید. ساختار، گرامر و کلمات باید متناسب و صحیح باشند. در غیر این صورت تمرین فایدهای ندارد. میتوانید جملههای خود را با جملات مشابه در اینترنت مقایسه کنید تا اشتباهات متن آشکار شوند.
در ادامه آموزش تقویت رایتینگ انگلیسی باید توجه داشته باشید یکی از قواعد مهم در یادگیری یک زبان فکر کردن به آن زبان است. در واقع زمانی که در حال نوشتن روزمره هستید همین کار را انجام میدهید. اما باید علاوه بر آن تمرینی مجزا برای این کار در نظر بگیرید. حتی نیاز به تعیین زمان برای این تمرین نیست. هر ساعتی از روز فرصت داشتید تلاش کنید جملات و گفت و گوی ذهنی خود را به انگلیسی برگردانید.
شاید قواعدی که در بخش قبلی معرفی کردیم بیشتر شبیه تکنیک تقویت رایتینگ انگلیسی باشند. اما اینطور نیست. در اصل تمام کیفیت تمریناتی که در ادامه مطرح خواهیم کرد به رعایت اصول گفته شده بستگی دارد. این قواعد نحوه انجام تکنیکها را نشان میدهند؛ بنابراین با در نظر گرفتن مطالب پیشین سراغ ادامه مطلب میرویم.
کلمات نقش اساسی در جمله سازی و رایتینگ انگلیسی دارند. هر چه دایره لغات انگلیسی گستردهتری داشته باشید تمرین رایتینگ راحتتر خواهد بود و از نظر زمان نیز جلو میافتید؛ زیرا وقتی میخواهید یک جمله فارسی را به انگلیسی برگردانید بجای جستجوی کلمه در گوگل از ذهن و حافظه خود کمک میگیرید. در این صورت اعتماد به نفس بالاتری هم خواهید داشت.
دایره لغات بالا بدون گرامر به درد نمیخورد. شاید وقتی لغات را میشناسید خواندن و ترجمه متن انگلیسی تا حدودی برایتان آسان شود. اما برای نوشتن کمک خاصی نمیکند؛ بنابراین مهارت گرامر خود را در حد قابل قبولی تقویت کنید. در این مورد نیاز به تعیین سطح ندارید. هر وقت حس کردید نوشتن جملات ساده دیگر سختی گذشته را ندارد یعنی گرامر زبان انگلیسی را فرا گرفتید. البته که کامل نخواهد بود اما به قول معروف گلیم خود را از آب میکشید. باقی مسائل حین تمرین حل میشوند.
نوشتن خاطرات روزانه تمرین فوقالعادهای برای تقویت رایتینگ انگلیسی هست. این تکنیک یک تمرین ابتدایی بوده و توسط بسیاری از مدرسین این زبان توصیه میشود. اما اغلب افراد علاقهای به نوشتن خاطره ندارند. اگر شوق یادگیری رایتینگ انگلیسی کمکی به تقویت انگیزه شما در خاطره نویسی نمیکند این کار را بیخیال شوید.
ولی در صورتی که این تمرین برایتان جذاب هست سعی کنید از کلی گویی پرهیز شود. هدف از این کار تقویت رایتینگ انگلیسی است. پس هر چه جزئیات بیشتر از روز خود را ثبت کنید متن بیشتری نوشتید و هر چه بیشتر بنویسید مهارت بالاتری کسب میکنید.
نوشتن انشا میتواند روش جایگزین مناسبی برای افرادی باشد که با خاطره نوشتن مشکل دارند. روزانه حداقل یک موضوع انتخاب کرده و در مورد آن شروع به نوشتن کنید. مطلوب خواهد بود برای کسب نتایج بهتر موضوعات انتخابی از حوزههای مختلف باشند.
هر بار که بخواهیم در مورد یک موضوع تکراری بنویسیم تغییرات زیادی در ساختار جمله و نوع مطلب قابل مشاهد است. این کار پیشرفتهای اتفاق افتاده در مهارت رایتینگ را به ما نشان داده و فرصتی دوباره برای اصلاح اشتباهات پیشین فراهم میکند. در نتیجه این تکنیک را میتوانید به همراه روشها قبلی به صورت روزانه استفاده کنید.
یکی از مهارتهای زبانی توصیف اتفاقات، صحنهها و اشیا است. از این جهت میتوانیم این ابزار را به عنوان تمرین در نظر بگیریم. سعی کنید روزانه یک اتفاق را توصیف کنید. از آنجایی که ممکن است در طول روز اتفاق خاصی نیفتاده باشد یا مشغله ذهنی اجازه یادآوری را ندهد، پیشنهاد میکنیم روزانه یک تصویر از اینترنت دانلود کرده و تمام اجزای آن را با جزئیات دقیق توصیف و توضیح دهید.
خلاصه نویسی یک متن نسبتاً طولانی در تقویت مهارت رایتینگ نقش مهمی دارد. به جرئت میتوان گفت کسی که بتواند متون مربوط به یک زبان را به گونهای خلاصه کند که مفاهیم موجود در متن به طور کلی و صحیح منتقل شوند، مهارت بالایی در آن زبان دارد. به دلیل این که در خلاصه نویسی سعی بر استفاده از جملاتی متفاوت و کوتاهتر است، میتوانید قوه خلاقیت ذهن خود را نیز تقویت کنید.
بله. از دوستان یا هر فردی که مهارت خوبی در رایتینگ دارد کمک بگیرید. متن خود را در اختیار این اشخاص قرار دهید و نظر آنها را بخواهید. حتی لازم نیست فردی که متن را بررسی میکند مهارت رایتینگ بالایی داشته باشد. گاهی اوقات همین که او هم در حال یادگیری و تمرین باشد کافی هست. اگر کسی را به عنوان پارتنر انتخاب کردید چه بهتر. تمرین با همراهی یک هم مسیر بسیار شیرینتر و انگیزهبخشتر است.
اگر ذوق داستان سرایی دارید میتوانید از این قابلیت برای تقویت رایتینگ انگلیسی استفاده کنید. داستان نویسی توانایی ویژهای هست که افراد کمی از آن برخوردارند. در صورتی که شما این مهارت را دارید یک امتیاز مثبت محسوب میشود. در حالت کلی از هر مهارت زبانی و ذهنی میتوان برای تقویت رایتینگ استفاده کرد.
این تکنیک فوقالعاده را به عنوان پیشنهاد ویژه ما در نظر بگیرید. بداهه نویسی علاوه بر تقویت رایتینگ انگلیسی میزان تسلط شما را نیز به چالش خواهد کشید. از این روش زمانی استفاده کنید که در انتخاب ایده تمرین دچار تردید هستید. البته محدودیتی در این امر وجود ندارد؛ بنابراین این روش میتواند تمرین اصلی شما باشد.
برای تقویت رایتینگ انگلیسی علاوه بر تکنیکهای مناسب باید منابع آموزشی خوبی داشته باشیم. منابع اشکال مختلفی دارند که استفاده از هر کدام با توجه به موقعیت و شرایط نتیجه مناسب خود را خواهد داشت. در ادامه منابع آموزش تقویت رایتینگ انگلیسی را در پلتفرمهای مختلف معرفی میکنیم.
کتاب، این یار دیرین و مهربان بشر همیشه بهترین منبع آموزش محسوب میشود. انتشارات انگشت شماری در سطح جهان کتابهای آموزش انگلیسی چاپ میکنند. از میان همین تعداد معدود بهترین کتابهای رایتینگ به شرح زیر هستند.
· کتاب IELTS Advantage Writing Skills
· کتاب Barrons Writing for the IELTS
· کتاب Collins Writing for IELTS
· کتاب Barrons Writing for TOEFL iBT
· کتاب Successful writing
· کتابهای Inside Writing
· کتابهای Longman Academic Writing Series
· کتابهای Real Writing
· کتاب Improve your IELTS Writing Skills
· کتاب days’ practice for IELTS Writing 15
· کتاب High-scoring IELTS Writing Model Answers
· کتاب Speaking and Writing Strategies for the TOEFL iBT
· کتاب Collins Skills for the TOEFL iBT Test
· کتاب Master Writing Skills
· کتاب Longman’s Preparation Course for the TOEFL Test: iBT Writing
سایتها دومین منبع مناسب برای یادگیری زبان پس از کتاب به شمار میروند. در حقیقت میتوان گفت یک وبسایت حالت مدرن شده کتاب است. پیشنهاد میکنیم در صورت نیاز از سایتهای زیر برای تقویت رایتینگ انگلیسی کمک بگیرید.
· وبسایت Quick and dirty tips from Grammar Girl
· وبسایت Cambridge Assessment
· وبسایت British Council
· وبسایت Grammarly
· وبسایت Hamingway
· وبسایت Udemy
· وبسایت Coursera
· وبسایت Cambridge English write and improve
· وبسایت Project Gutenberg
· وبسایت 750 Words
· وبسایت Hemingwayapp
· وبسایت writing9
· وبسایت Easy Write
استفاده از اپلیکیشنها در حوزههای مختلف کاری و تحصیلی در سالهای اخیر رونق بسیار زیادی گرفته است. موبایل را میتوان همیشه به همراه داشت. این قابلیت تلفن همراه محدودیت مکانی و زمانی شما را حذف میکند. در اصل اگر از اپلیکیشن برای تقویت رایتینگ انگلیسی استفاده شود، دیگر نیازی به همراه داشتن بار اضافی مانند کتاب ندارید. البته وب اپلیکیشنها نیز این امکان را فراهم میکنند با این تفاوت که باید اتصال اینترنت داشته باشیم.
برخی از اپلیکیشنهای رایج آموزش تقویت رایتینگ انگلیسی:
· اپلیکیشن 750 WORDS
· اپلیکیشن COFFITIVITY
· اپلیکیشن DAILY PAGE
· اپلیکیشن IA WRITER PRO
· اپلیکیشن Calmly Writer
· اپلیکیشن Hemingway Editor
رایتینگ انگلیسی یکی از ۴ مهارت اصلی این زبان است که باید تسلط خوبی نسبت به آن داشته باشیم. برای تقویت مهارت رایتینگ تکنیکهای مختلفی وجود دارند که در این مطلب بهترین آنها معرفی شدند. همچنین منابع یادگیری رایتینگ انگلیسی را با پلتفرمهای مختلف مورد بررسی قرار دادیم. برای دریافت آموزشهای بیشتر زبان انگلیسی میتوانید از صفحه آموزش زبان انگلیسی مکتب خونه کمک بگیرید.