مکاترونیک

مکاترونیک

مهندسی مکاترونیک کاربرد رشته‌های مهندسی از گذشته در زندگی روزمره و صنعت همواره مورد توجه بوده‌است؛ رشته‌های مختلف مهندسی هر کدام با اهداف ویژه خود کاربردی هستند و در محل‌های خاص استفاده می‌شوند اما گاهی نیاز است تا از چندین رشته و تخصص در کار برای پیشبرد اهداف استفاده شود به خصوص در زمینه‌هایی که عدم همکاری حوزه‌های مختلف خروجی ایده‌آلی را ارائه نخواهد داد، به همین دلیل یک مهندس ژاپنی در سال 1969 از شرکت یاسکاوا رشته‌ای را ابداع کرد که تا حد کمتری از مهندسی کنترل و اتوماسیون به کار گرفته شود؛ این رشته با نام مکاترونیک جایگزین واژه سیستم‌های الکترومکانیکی شد. برای این هدف در مکتب خونه انواع دوره آموزش مکاترونیک قرار داده شده است که در زیر قابل مشاهده هستند.

 23 نتیجه برای "مکاترونیک --- مهندسی مکانیک --- دانشگاهی: فنی و مهندسی" با فیلترهای مشخص شده در مکتب‌خونه موجود است.
مرتب‌سازی نتایج بر اساس:

آموزش جامع دوره مهندسی مکاترونیک

امروزه حوزه‌های میان‌رشته‌ای، طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده‌اند و درصد زیادی از متقاضیان را به سمت خود کشانده‌اند. مهندسی پزشکی، مکاترونیک و غیره از این دست رشته‌ها هستند که آینده در دست آن‌ها قرار دارد. آموزش مهندسی مکاترونیک به شما کمک می‌کند تا بتوانید در قسمت‌های مختلفی فعالیت کرده و زمینه کاری‌تان را گسترش دهید.

مهندسی مکاترونیک چیست؟

در واقع مکاترونیک یک مجموعه است که بین چند رشته مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی کنترل و مهندسی مولکولی پدید آمده است. به عبارت بهتر اطلاعات مفیدی از این رشته‌ها استخراج شده و گرد هم آمده‌اند تا در نهایت منجر به یک گرایش جدید تحت عنوان مهندسی مکاترونیک شوند.

هدف از آموزش مهندسی مکاترونیک چیست؟

هدف از آموزش مهندسی مکاترونیک دست پیدا کردن به سیستم های ساده‌تر، کم‌هزینه‌تر، راحت‌تر و انعطاف‌پذیرتر است که بشر بتواند با کمک آن‌ها، کیفیت زندگی خود را ارتقا دهد. کسانی که دوره آموزش مهندسی مکاترونیک را پشت سر گذرانده‌اند یا به عبارتی فارغ‌التحصیل آن هستند، می‌توانند بر اجرای انواع طرح‌های مهندسی نظارت داشته باشند.

برای موفقیت و پیشرفت در رشته مهندسی مکاترونیک نیاز است تا با نرم‌افزارهای مطرح رشته مکاترونیک آشنایی داشته باشید. اصلی‌ترین نرم‌افزارهای این رشته مهندسی موارد زیر هستند:

تاریخچه مکاترونیک

برای اولین بار، واژه مکاترونیک از زبان یک مهندس ژاپنی که در قسمت کنترل کامپیوتری موتورهای الکتریکی فعالیت می‌کرد خارج شد. پس می‌توان گفت اولین جرقه این رشته از کشور ژاپن زده شد. البته قبل از این واقعه نیز MECHATRONICS وجود داشت، ولی نه به این صورت صنعتی و با این عنوان! درواقع مکاترونیک جایی در میان رشته‌های مکانیک و الکترونیک بود و بعدها جایگزین سیستم‌های الکترومکانیکی شد. پس از مدتی این گرایش رواج بسیار زیادی پیدا کرده و درصد بالایی از متقاضیان به آن روی آوردند.

طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده آینده بسیار درخشانی نیز در انتظار افرادی است که آموزش مهندسی مکاترونیک را به خوبی پشت سر گذاشته‌اند. در کشور ما نیز این رشته طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده و به همین خاطر منابع مطالعاتی مختلفی به زبان فارسی در این حوزه گردآوری شده است تا علاقه‌مندان بتوانند به راحتی به این منابع دسترسی داشته باشند.

بعد از شرکت در آموزش مهندسی مکاترونیک چه چیزهایی می‌آموزید؟

  • پیدا کردن دیدگاه خلاقانه: اشخاصی که این گرایش را برای آموزش یا ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند، باید خلاقیت بسیار بالایی داشته باشند؛ چراکه مهندسان مکاترونیک باید به عنوان یک سازنده و یا حتی یک مخترع در جامعه فعالیت کنند.
  • توانایی کار با نرم افزارها و فناوری‌های مختلف: افرادی که از آموزش مهندسی مکاترونیک فارغ التحصیل می‌شوند، باید بتوانند با کمک نرم‌افزارهای گوناگون و تکنولوژی چاپ سه بعدی، اقدام به مدل سازی برای ایده‌های خود کرده و به آن‌ها جامه عمل بپوشانند.
  • قدرت تحلیلی: این مهندسان باید بتوانند از اطلاعات سایرین نیز به خوبی بهره برده و با در کنار هم گذاشتن تکنیک‌های مختلف، جدیدترین، اقتصادی‌ترین، راحت‌ترین و مناسب‌ترین راه‌حل را برای هر موضوعی ارائه دهند.
  • انعطاف‌پذیری: مهندسان فعال در حوزه مکاترونیک توانایی برنامه ریزی بالا و درعین‌حال، انعطاف‌پذیری خوب و تطبیق‌پذیری بسیار زیادی دارند. به همین دلیل است که می‌توانند با گروه‌های مختلف کار کنند.

حوزه های فعالیت mechatronics

از آنجایی که مکاترونیک از به هم پیوستن چندین گرایش و رشته خلق شده است، دامنه کاربرد بسیار وسیع و گسترده‌ای داشته و حوزه‌های مختلفی را پوشش می‌دهد. در این قسمت، چند نمونه از آن‌ها را نام می‌بریم.

در آموزش مهندسی مکاترونیک چه افرادی موفق‌تر خواهند بود؟

برای اینکه شرکت‌کنندگان در این دوره‌های آموزشی به نتیجه مطلوبی رسیده و به موفقیت نسبی دست پیدا کنند، بهتر است ویژگی‌های شخصیتی خاصی داشته باشند که عبارت‌اند از:

  • خلاقیت بالا برای ساخت و طراحی سیستم‌های مکاترونیکی کاربردی و جذاب
  • مهارت انجام کارهای گروهی
  • سخت‌کوشی و تلاش
  • مدیریت و رهبری 
  • قدرت تصمیم‌گیری خوب برای غلبه بر بحران‌های احتمالی پیش رو 

یک مهندس مکاترونیک باید بتوانید به‌خوبی تئوری را با کارهای عملی تلفیق کرده و در این راستا به کسب تجربه نیز بپردازد. برای این کار شخص نیاز دارد تا بتواند به طراحی پلن‌های مختلفی بپردازد و قدرت ریسک خوبی نیز داشته باشد. برای کسب موفقیت هرچه بیشتر در این مسیر، باید علاقه ذاتی به ریاضیات، فیزیک، مکانیک و همچنین ساخت ربات در فرد وجود داشته باشد تا همواره و در هر شرایطی نسبت به گسترش و به‌روزرسانی اطلاعات خود در زمینه مکاترونیک، رغبت داشته باشد.