آموزش زبان هندی برای افرادی که دوست دارند با کشور رنگارنگ و زیبای هندوستان بیشتر آشنا شوند، اهمیت دارد. زبان هندی، بخشی از فرهنگ هند است. به همین دلیل یادگیری زبان هندی میتواند در شناخت فرهنگ و آداب و رسوم این دیار، نقش مهمی داشته باشد.
انگیزههای زیادی برای یادگیری زبان دوم وجود دارد. ممکن است بخواهید به یک کشور خاص سفر کنید و ترجیح دهید تا با زبان مردم آنجا آشنا باشید. یادگیری زبان برای سفر، به شما کمک میکند تا سفر راحتتر و ایمنتری داشته باشید. ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی و نیز مهاجرت شغلی یا تجارت از دیگر انگیزههای رایج برای یادگیری زبان خارجی بهشمار میآیند.
هندی، زبان رسمی در کشور هند است. هندوستان نیز کشور پهناوری است که برای تجارت، تحصیلات، سفر و دیگر مقاصد، مورد توجه افراد بسیار زیادی قرار گرفته است. وقتی زبان هندی را بلد باشید، با بالغ بر ۱ میلیارد جمعیت این کشور، قادر به برقراری ارتباط خواهید بود.
آموزش زبان هندی برای ما فارسی زبانان، چندان دشوار نیست. زبان فارسی با زبان هندی واژگان مشترک فراوانی دارد. در حقیقت زبان هندی۷ با دیگر زبانها نظیر سانسکریت، اردو و پنجابی و زبانهای هندوایرانی و هندواروپایی، ریشهی مشترکی دارد. البته رسمالخط و الفبای زبان هندی، با زبان فارسی کاملاً متفاوت است.
بهطور کلی زبان هندی در سه مرحله آموخته میشود. یادگیری الفبا، یادگیری گرامر و سپس واژگان هندی این سه مرحله را تشکیل میدهند. توجه داشته باشید که یادگیری گرامر و واژگان برای ارتقای سطح زبان هندی، مدام تکرار خواهد شد.
یادگیری الفبای هندی یکی از مهمترین سرفصلهای آموزش زبان هندی بهشمار میآید. رسمالخط و شکل استاندارد نگارشی در زبان هندی، دیواناگری است. این خط، برخلاف رسمالخط فارسی، از چپ به راست نوشته میشود. رسمالخط دیواناگری ۴۷ کاراکتر دارد که ۱۴ حرف صدادار و مصوت و مابقی آن (یعنی ۳۳ حرف) بیصدا یا صامت هستند.
یادگیری حروف الفبای هندی، به شما کمک میکند تا بتوانید متون مختلف را بخوانید و بنویسید. برای یادگیری استاندارد، میبایست از منابع معتبر برای شناخت تلفظ حروف استفاده کنید.
در مراحل بعد، یادگیری گرامر هندی را آغاز کنید. اسمها در زبان هندی، مانند زبان عربی در دو دستهی مؤنث و مذکر جای میگیرند. معمولاً در بیشتر اسمها، حروف پایانی کلمه، مؤنث یا مذکر بودن را نشان میدهد. با این حال استثناء هم وجود دارد. یادگیری ضمایر، افعال و تطابق فعل با ضمیر در این مرحله انجام میگیرد.
بعد از یادگیری حروف گرامر، نوبت به آموزش لغات و واژگان میرسد. نکتهی مهم برای یادگیری واژگان هندی، آن است که تلفظ صحیح کلمات، شیوهی املایی، ترجمه واژه و نقش آن در جمله (اسم، فعل، ضمیر و غیره) را بهطور همزمان یاد بگیرید.
یکی از مباحث مهم میان زبانآموزان، انتخاب یک منبع آموزشی مناسب برای یادگیری زبان هندی است. منبع آموزشی باید در عین سادگی و روان بودن، مهارت زبانی کاملی را در سطح مورد نظر ایجاد کند.
دورههای آموزشی، بهصورت آنلاین و حضوری برگزار میشوند. دورههای آنلاین، معمولاً بهصورت ویدیوئی و یا تماس از راه دور برگزار میشود. هر یک از این دورهها، ويژگیهای خاص خود را دارند که شخص میتواند بسته به شرایط خود، شرکت در یکی از انواع دورهها را برگزیند.
دورههای خصوصی، با هزینهی بیشتری همراه هستند و در عین حال بازدهی آموزشی بالایی دارند. آموزش زبان هندی آنلاین، برای آن دسته از افراد پرمشغله که فرصت کافی برای حضور در کلاسها ندارند، مناسب و ایدهآل است. از سوی دیگر، دورههای حضوری به دلیل جوی که دارند، فرصت تمرین و تکرار فراوان برای زبانآموز ایجاد میکنند.
موضوع مهم برای انتخاب دورهی مناسب، بررسی سوابق آموزشگاه یا آکادمی، سوابق مدرس دوره، بررسی نظرات زبانآموزان قبلی و مشاهدهی منابع و سرفصلهای آموزشی است. آموزشگاه میبایست این موارد را بهطور شفاف در اختیار شما قرار دهد تا بهتر بتوانید برای شرکت در دوره تصمیمگیری کنید.
منبع دیگر برای یادگیری زبان هندی، استفاده از کتابهای آموزشی است. شما میتوانید کتابها را بهصورت حضوری و یا آنلاین تهیه کنید. در برخی منابع، امکان تهیهی نسخهی آنلاین و مجازی کتاب نیز وجود دارد که اغلب هزینهی کمتری در بر خواهد داشت. تهیهی کتابهای خودآموز زبان هندی شما را از مدرس نیز بینیاز خواهد کرد.
با توجه به فراگیر شدن تلفن همراه در میان تمام افراد، داشتن یک اپلیکیشن کاربردی برای آموزش زبان هندی ضروری بهنظر میرسد. اپلیکیشنها برنامههای کاربردی هستند که شما روی گوشی خود نصب میکنید و در طی زمانی که با گوشی کار میکنید، میتوانید از محتویات آن برنامه استفاده کنید.
اپلیکیشنهای جذابی برای یادگیری زبان هندی در سطوح مختلف طراحی شدهاند که کار با آن بسیار جالب و سرگرمکننده خواهد بود. این اپلیکیشنها بهخصوص در آموزش زبان هندی برای کودکان بسیار تأثیرگذار هستند.
آموزش زبان هندی صوتی با پادکست و ویدیو، به شما کمک میکند تا مهارت شنیداری خود را تقویت کنید. از سوی دیگر، با اینکه در حال تماشای یک فیلم سرگرمکننده هستید، با واژگان زیادی آشنا خواهید شد. مزیت دیگر در آموزش زبان هندی صوتی، این است که میتوان این مرحله از آموزش را بهصورت تلفیقی با امور دیگر انجام داد. مثلاً زمانی که در مترو نشستهاید، میتوانید به پادکست هندی خود گوش دهید.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد آموزش زبان با این روش، آشنایی با لحن و لهجههای واقعی هندیزبانان است. هیچ روش دیگری، تا این حد شما را با مکالمات واقعی روبهرو نخواهد کرد. توصیه میکنیم در سطوح مبتدی، برنامههای کودک یا اخبار که اغلب لحن واضح و شمردهتری دارند را انتخاب کنید.
یکی دیگر از منابع مرسوم برای تقویت زبان هندی، استفاده از سایتهای هندی زبان است. مقالاتی که در سایتها منتشر میشوند، منبع خوبی برای مطالعه و یادگیری قواعد و واژگان هندی بهحساب میآیند. در حقیقت این کار به تقویت مهارت reading شما کمک شایانی میکند.
شما میتوانید لیستی از وبسایتهای هندی زبان که موضوعات مورد علاقهی شما را انتشار میدهند، پیدا کنید. سپس بهطور منظم برنامهریزی کنید و مقالات سایت را بخوانید. البته برای تمرین زبان با این روش، داشتن دانش مبتدی در زبان هندی الزامی است.
گزینهی دیگری که به عنوان منبع آموزشی برای زبان هندی کاربرد دارد، شبکههای اجتماعی است. صفحات و کانالهای بسیار زیادی در شبکههای اجتماعی مختلف به آموزش زبان هندی پرداختهاند. استفاده از مطالب آموزشی در صفحات شبکههای اجتماعی، عموماً رایگان است.
مزیت دیگر آموزش زبان با اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی این است که شما میتوانید دوستانی برای تمرین زبان پیدا کنید. حتی میتوانید با هندی زبانها تمرین کنید و مکالمات از موضوعات متنوع را دنبال کنید. این تمرینها، بهصورت واقعی و عملی مهارت گفتاری و همچنین اعتماد به نفس را در شما تقویت میکند.
پاسخ به این پرسش بهتنهایی با یک واژهی «بله» یا «خیر» مقدور نیست. در واقع بازهی آموزشی زبان هندی به پارامترهای زیادی بستگی دارد. بهعنوان مثال، اگر سطح مورد انتظار شما، سطوح پیشرفتهتر باشد، میبایست بازهی زمانی بلندتری را نسبت به سطوح متوسطه و مبتدی در نظر بگیرید. میزان سختکوشی و تمرین شما نیز تأثیر مستقیمی بر مدت زمان آموزشی دارد.
افرادی که به یادگیری زبان جدید میپردازند، انگیزهی مشخصی دارند. با این حال بد نیست بدانید که یادگیری زبان هندی میتواند یک منبع خوب برای کسب درآمد نیز باشد. اگر زبان هندی را تا سطوح پیشرفته یاد بگیرید، قادر خواهید بود تا بهعنوان مدرس در این حوزه فعالیت کنید.
تدریس و آموزش زبان یکی از مشاغل فوقالعاده برای کسب درآمد است. اگر کمی خلاقیت داشته باشید، میتوانید دورههای آموزشی خود را تولید کرده و در اینترنت به فروش بگذارید. اینطور علاقهمندان به یادگیری زبان هندی، ممکن است دورههای شما را خریداری کنند.
البته یادگیری زبان هندی، دری برای شغلیابی در کشور وسیع هندوستان نیز میگشاید. شما میتوانید به این کشور مهاجرت کنید و یا بهصورت دورکاری فرصتهای شغلی مناسب خود را انتخاب کنید. البته برای این کار، نیاز به کسب یک مهارت در سطح پیشرفته و حرفهای (بهغیر از زبان هندی) نیز دارید.
اگر به یادگیری زبان هندی علاقهمند هستید و تصمیم دارید تا این زبان را بهخوبی آموزش ببینید، میتوانید از دورههای آموزشی مکتب خونه استفاده کنید. دوره آموزش زبان هندی در مکتب خونه، از صفر تا صد این زبان را بهصورت ساده پوششدهی کرده است. شرکت در این دورهها هیچگونه پیش نیازی نمیطلبد و برای افراد در سطح مبتدی نیز مناسب خواهد بود.