شاید شنیدن ترکیب آموزش اصول کارآفرینی برای شما عجیب باشد. کارآفرینی در ذهن بسیاری از ما با خلاقیت و عبور از سنتهای گذشته و خلق چیزی جدی گره خورده است. به عبارت دیگر ما کارآفرینی را عملی میدانیم که برخلاف اصول تثبیت شده بازار کسب و کار حرکت میکند و محصول یا خدمتی جدید را ارائه میدهد.
اگرچه تمام مواردی که به آن اشاره کردیم در ذات کارآفرینی وجود دارد اما در نهایت باید گفت که کارآفرینی در اوج هنجار گریزی بودن خود اصولی مدون دارد. برای مثال مکاتب هنری متعدد را به یاد بیاورید.
معمولا هر مکتب هنری، اصول تثبیت شده مکتب قبلی را میشکند؛ چنان که رمانتیکها اصول وضع شده توسط هنرمندان معتقد به هنر کلاسیک را میشکنند اما در عین حال خود رمانتیکها هم اصول تازهای وضع میکنند. به این جهت میتوان گفت که کارآفرینی اصولی دارد که باید آنها را آموخت. اما پیش از پرداختن به اصول کارآفرینی و نحوه و شرایط آموزش آنها باید سراغ خود مفهوم کارآفرینی برویم.
ما تا نتوانیم مفهومی را تعریف کنیم نمیتوانیم اصول آن را مشخص سازیم و طبیعتاً در این حالت آموزش اصول کارآفرینی جملهای بیمعنا به نظر میرسد. شاید هر کسی که در بازار کسب و کار به فعالیت مشغول است تعریف خاص خود را از کارآفرینی داشته باشد. این موضوع به زمان حال هم محدود نیست.
در حقیقت از اواسط قرن هفده میلادی که برای اولین بار مفهوم کارآفرینی مطرح شد؛ جنجالهای زیادی در مورد تعریف آن شکل گرفت و هر کس به نحوی آن را تعریف کرد. در اواخر قرن بیست میلادی یکی از صاحبنظران،کارآفرینی را تخریب خلاق نامید. شاید این که ما کارآفرینی را نوعی هنجار گریزی میدانیم ریشه در همین تعریف داشته باشد. در ادامه بزرگان دیگری این مفهوم را به شیوه خود تعریف کردند و هر یک از این تعریفها هم تنها به یک وجهه و یکبعد از کارآفرینی میپردازد و همه ابعاد آن را در برنمیگیرد.
اما اگر بخواهیم تعریفی حدودا جامع ارائه کنیم باید بگوییم که کارآفرینی فرایندی است که فرد در طی آن ایده خود را که میتواند نیازهای جدید را برطرف کند یا پاسخی مناسبتر به نیازهای قدیمی ارائه کند را به اجرا میگذارد. میبینیم که مفهوم کارآفرینی با تغییر گره خورده است. در واقع در پاسخ به این سوال که کارآفرینی مبتنی بر چیست؛ باید گفت مبتنی بر خلاقیت و تغییر!
اما جدا از جدالها بر سر تعریف کارآفرینی باید گفت که همه صاحبنظران این حوزه از اصولی مشترک برای این مفهوم حرف میزنند اگرچه تعاریف آنها با یکدیگر اختلاف دارد.
در تمام دورههای آموزش اصول کارآفرینی، موارد زیر به عنوان اصول اولیه این حوزه مطرح میشوند اما تفاوت این دورهها به نحوه بیان این اصول و ارائه مصداقها بستگی دارد. این اصول عبارتند از :
حقیقت این است که شما تا زمانی که از کارهایی که در حوزه مورد علاقهتان انجام شده آگاه نباشید و علت انجام آن کارها را ندانید؛ بعید است که چیز جدیدی ارائه کنید. مثلا شما بدون دانستن این که در گذشته محدودیت فضا، معنایی نداشته نمیتوانید درک کنید که چرا خانههای قدیمی حیاطهای بزرگ دارند و طبیعتاً مطرح کردن اهمیت فضا و تلاش برای بهینه کردن استفاده از آن در عصر جدید هم مجال طرح نخواهد یافت.
دومین اصل که در آموزش اصول کارآفرینی به آن برمیخوریم، شناخت مشتریان بالقوه و نیازهای آنان است. در حقیقت ما باید بدانیم که قرار است چه نیازی را برطرف کنیم تا بتوانیم مسیر کارآفرینی خود را به درستی طی نماییم. این موضوع را میتوان جزو تاب مبانی کارآفرینی به حساب آورد.
شاید این اصل، اصلیترین موردی باشد که یک کارآفرین باید آن را در خود بپروراند. به مثال کمبود فضا دقت کنید؛ اولین ایدهای که شاید به ذهن همه برسد این است که شهر را گسترش دهیم تا فضاهای جدیدی درون آن ایجاد شده و از این طریق محدودیت فضا برداشته شود. اما کارآفرینان به شیوهای دیگر به ایدهپردازی مشغول میشوند و ایدهای مثل استفاده از فضای پلهها به عنوان جاکفشی و زنده کردن فضاهای مرده حاصل همین ایدههای نوین است.
در همه دورههای آموزش اصول کارآفرینی به این نکته تاکید میکنند که اجرایی شدن یک ایده جدید و طی کردن مسیر طرح تا محصول، راهی دراز است که پیروز شدن بر تمام موانع و مشکلات این راه، از عهده یک نفر برنخواهند آمد. به همین دلیل یکی از اصول و مبانی کارآفرینی، انتخاب گروهی مناسب برای اجرایی کردن ایده است.
هر ایدهای هر قدر هم که درخشان و خلاقانه باشد؛ بدون وجود سرمایه کافی به مرحله اجرا نمیرسد. یکی از نکاتی که در آموزش کارآفرینی باید به آن دقت کرد این است که ایده شما باید به شکلی صورتبندی و ارائه شود که بتواند توجه صاحبان سرمایه را به خود جلب کند.
هیچ طرح کارآفرینانهای بدون برنامه ریزی دقیق و مشخص کردن بودجه و اولویتها به نتیجه مطلوب نمیرسد. از این نکته میتوان فهمید که یکی از مواردی که باید به طور مفصل در دوره آموزش کارآفرینی مورد بحث قرار گیرد؛ شیوههای برنامه ریزی جدید و کاربردی است.
اگر شما نتوانید ایده خود را بفروشید و از آن کسب درآمد کنید؛ حتی اگر تمام اصول بالا را رعایت کرده باشید؛ نمیتوانید ادعا کنید که کارآفرینی کردهاید. یکی از مواردی که معمولا در آموزش اصول کارآفرینی نادیده گرفته میشود؛ آموزش شیوههای نوین بازاریابی به خصوص شیوههای بازاریابی آنلاین و دیجیتال مارکتینگ است.
شاید گمان کنید که پس از رعایت کردن تمام اصولی که تا به حال ذکر کردیم؛ کار شما تمام شده اما استفاده از بازخورد مشتریان و ایجاد تغییرات مناسب در جهت این بازخوردها گامی است که میتواند فاصله یک استارتاپ موفق و شکست خورده را تعیین کند. در حقیقت یکی از موارد مهم در آموزش اصول کارآفرینی، یادآوری این نکته است که شما همواره باید به روز بوده و به نیازهای جدید مشتریان خود توجه کنید.
پیش از پرداختن به دورههای آموزش اصول کارآفرینی باید انواع کارآفرینی را بشناسیم و بدانیم که ایده ما در کدام حوزه قرار میگیرد. کارآفرینی را میتوان بر حسب حوزهای که در آن کارآفرینی صورت میپذیرد به انواع :
· کارآفرینی صنعتی
· کارآفرینی فرهنگی
· کارآفرینی سازمانی
· کارآفرینی خدماتی
· کارآفرینی تولیدی
· کارآفرینی آموزشی
· کارآفرینی درمانی
و مابقی موارد
تقسیم بندی کرد. از منظر دیگر و بر اساس نوعی که کارآفرینی را انجام میدهیم میتوانیم کارآفرینی به انواع:
· درون سازمانی
· برون سپاری
· فریلنسری
· جانبی
و غیره
تقسیم کنیم. همچنین از منظر مقیاس میتوان کارآفرینی را به انواع:
· کارآفرینی کسب و کارهای کوچک
· کارآفرینی استارتاپ ها
· کارآفرینی شرکتهای بزرگ
و غیره
تقسیم بندی کرد. حقیقت این است که اگر به دنبال دانلود کتاب اصول و مبانی کارآفرینی رفته باشید و فقط یک کتاب از مجموعه فراوان کتب این حوزه را مطالعه کرده باشید میبینید که شیوههای دسته بندی فراوانی برای تعیین انواع فراوانی وجود دارد.
مکتب خونه که توانسته خود را به عنوان یکی از مهمترین پایگاههای آموزشی آنلاین مطرح کند؛ دورههای آموزش اصول کارآفرینی خود را به صورت آنلاین و با بهترین کیفیت ارائه کرده است تا بتواند شما را در مسیر رسیدن به رویایتان همراهی کند.
مکتب خونه بزرگترین پلتفرم آموزش مجازی در ایران محسوب میشود که بیش از یک دهه است در زمینه آموزش مجازی فعالیت میکند. از اهداف مهم مکتب خونه در دسترس قرار دادن آموزشها برای تمام مردم در گروههای سنی مختلف میتوان نام برد. این مکتبِ مجازی، بر این باور است که هیچکس نباید به خاطر شرایط مالی و یا موقعیت مکانی از بهرهگیری آموزشها باز بماند و باور دارد که میتواند این هدف را به سرانجام برساند.
مکتب خونه یک آکادمی آنلاین تخصصها است که دروس مختلفی را در زمینههای متنوع ارائه میدهد. شما میتوانید در مکتبخونه دورههای رایگان و پلاس را در حوزههای مختلف ببینید.
دورههای آموزش برنامه نویسی به شما کمک میکنند تا به یکی از پردرآمدترین و جذابترین مهارتهای دنیای امروز مسلط شوید. آموزش یادگیری ماشین و آموزش پردازش تصویر تا آموزش طراحی سایت، همه چیز برای ورود به دنیای تکنولوژی فراهم است. این دورهها مناسب هر سطحی از مبتدی تا حرفهای هستند.
در دنیای امروزی، یادگیری مهارتهای آیتی و نرمافزار امری ضروری است. دورههای مکتبخونه در این زمینه مانند دورههای آموزش شبکه، آموزش CCNA ، آموزش بلاک چین و غیره، به شما کمک میکنند تا مهارتهایی چون مدیریت شبکه و استفاده از نرمافزارهای مختلف را به راحتی و از صفر تا صد بیاموزید. بدون نیاز به پیشزمینه تخصصی، این دورهها شما را برای ورود به بازار کار آماده میکنند.
اگر به دنبال یادگیری زبان جدید هستید یا میخواهید مهارتهای زبانی خود را تقویت کنید، مکتبخونه با دورههای متنوع آموزش زبان انگلیسی، آموزش زبان فرانسوی، آموزش زبان آلمانی و بسیاری دیگر، بهترین گزینه برای شما است. شما میتوانید با تمرین و آموزشهای ساختارمند به سرعت در زبانهای مختلف پیشرفت کنید و دنیایی از فرصتهای جدید را پیشروی خود ببینید.
آموزشهای مدیریت و کسبوکار مکتبخونه برای کسانی است که میخواهند موفقیت در دنیای تجارت را تجربه کنند. با دورههایی از آموزش مدیریت، دوره منابع انسانی ، آموزش هوش تجاری و تحلیل دادهها تا کارآفرینی و آموزش فروش، میتوانید مهارتهای لازم برای راهاندازی و مدیریت یک کسبوکار موفق را کسب کرده و ایدههای خود را به واقعیت تبدیل کنید.
در دنیای پیچیده امروزی، داشتن دانش مالی و سرمایهگذاری کلید موفقیت است. مکتبخونه با دورههای مالی و سرمایهگذاری در دستهبندیهای مختلف مانند آموزش پرایس اکشن، آموزش تحلیل تکنیکال و غیره، شما را به مهارتهایی مجهز میکند که بتوانید بهترین تصمیمات مالی را بگیرید و سرمایهگذاریهای خود را هوشمندانه مدیریت کنید.
دورههای فنی و مهندسی مکتبخونه برای دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه فرصتی عالی است تا مفاهیم کلیدی و تخصصی در آموزش مهندسی کامپیوتر، آموزش مهندسی مکانیک، عمران و سایر رشتههای فنی را با اساتید برتر کشور یاد بگیرند. این دورهها از بهترین اساتید و دانشگاههای کشور مانند دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران به شما کمک میکنند تا دروس دانشگاهی را بهخوبی درک کنید و مهارتهای عملی خود را ارتقا دهید.
مهارتهای زندگی نقش مهمی در موفقیت و رضایت شخصی دارند. مکتبخونه با ارائه دورههای متنوع در زمینههای مانند آموزش مدیریت تعارض، مهاجرت کاری، مهارتهای ارتباطی و غیره، به شما کمک میکند تا زندگی متعادلتر و موفقتری داشته باشید. این دورهها به شما ابزاری برای بهتر زندگی کردن و برخورد با چالشهای روزمره میدهد.
مکتبخونه برای دانشجویان و علاقهمندان به علوم پایه، علوم انسانی و پزشکی، دورههایی کاربردی و مفید را فراهم کرده است. با این دورهها میتوانید از یادگیری دروس پیچیدهای مثل فیزیک، شیمی، روانشناسی، اقتصاد و حتی دروس پزشکی بهرهمند شوید و پایههای علمی خود را تقویت کنید.
اگر به دنبال پرورش استعدادهای هنری خود هستید، مکتبخونه با دورههای هنری در زمینههایی مانند آموزش گرافیک ، آموزش عکاسی، آموزش نستعلیق، طراحی مد و معماری، بهترین انتخاب است. این دورهها به شما کمک میکنند تا خلاقیت خود را به شکلی حرفهای و قابل اجرا به کار بگیرید و در مسیر هنری خود پیشرفت کنید.
مکتب خونه علاوه بر ارائه دادن دورههای پلاس، مجموعهای شامل ۱۵۰۰۰ ساعت ویدئوی آموزشی رایگان ارائه داده است. این ویدئوهای رایگان در زمینه آی تی، برنامهنویسی، مدیریت و کارآفرینی، مالی و سرمایهگذاری، علوم انسانی وغیره هستند. رایگان بودن این دورهها از کیفیت این دورهها کم نمیکند؛ بلکه آموزش و تهیه این ویدئوها توسط اساتید خبره ایران تدارک دیده شده است. اکثر این استادان برجسته از دانشگاه برتر شهید بهشتی، امیر کبیر، صنعتی شریف و غیره هستند. آکادمی مکتب خونه سعی دارد با انجام پروژههای رایگان در راستای تحقق اهداف خود قدمی بردارد.