زبان ترکی استانبولی مانند زبانهای فنلاندی و مجارستانی مربوط به شاخه زبانهای آلتایی از خانواده زبانهای اورال-آلتایی است. به زبانهای ترکی و مشابه آن زبانهای اغوز گفته میشود. به زبانهای ترکیهای، ترکی آذری، قزاق، قرقیزی، تاتار، ترکمنی، ازبکی و بسیاری از زبانهایی که در بالکان تا آسیای مرکزی و شما غربی چین و جنوب سیبری صحبت میشود زبانهای اغوز میگویند.
ترکی قدیمی (از قرن هفتم تا سیزدهم)، ترکی میانه (از قرن سیزدهم تا بیستم) و ترکی جدید که از قرن بیستم به بعد در کشور ترکیه صحبت میشود.
در زمان امپراطوری عثمانی، زبان عربی و فارسی وارد زبان ترکی میشوند و تقریبا 88 درصد واژههای زبان ترکی ترکیبی از فارسی و عربی میشود. به این زبان ترکی عثمانی گفته میشد که زبان تحصیلکردهها، دربار و سطح بالای جامعه بود.
زبان ترکی اصیل در اصل همان زبان کوچه بازاری بود که مردم عادی به آن صحبت میکردند.
جالب است که بدانید ترکی عثمانی در آن زمان به رسمالخط فارسی نوشته میشد.
در سال 1928 جنبش زبان به وسیله کمال آتاتورک رخ میدهد و طی آن رسمالخط ترکی از فارسی به لاتین تغییر مییابد و واژههای ترکی جایگزین واژههای عربی و فارسی میشود. برخی از واژههای منسوخ ترکی باز میگردند و برخی واژهها جدید ساخته میشوند.
مانند همه زبانهای ترکی، زبان ترکیهای زبانی پیوندی است. یعنی نقشهای دستوری با اضافه کردن پسوند به ریشه اسمی یا فعلی مشخص شده و پسوندهای اسمی شمار اسم را تعیین میکنند. در ادامه با برخی از مشخصههای دستوری این زبان آشنا میشویم:
زبان ترکیهای مانند فارسی جنسیت ندارد و ضمیر سوم شخص مفرد نیز مانند فارسی برای مونث و مذکر یکسان به کار میرود.
اسامی شش حالت دستوری دارند: اسمی، ملکی، مفعولی مستقیم، مفعولی غیرمستقیم، مکانی و مفعول به. هر کدام از این حالات با پسوند خاصی که به ریشه اسم متصل میشود نشان داده میشود.
افعال در ترکیهای مانند زبان فارسی در حالت و شمار با فاعل خود تطبیق دارند و صرف میشوند. ساختار فعل در زبان ترکی به این شکل است: ریشه فعل + نشانه زمانساز + پسوند فاعلی.
در زبان ترکیهای مانند فارسی حرف تعریف معین وجود ندارد و عدد “یک” به عنوان حرف تعریف نامعین به کار میرود.
ساختار جمله در زبان ترکیهای مشابه فارسی فاعل، مفعول و فعل است اما به دلیل داشتن حالتهای دستوری مختلف، جایگاه واژهها تا حدی قابل تغییر است.
حرف اضافه در زبان ترکیهای برخلاف زبان فارسی معمولا بعد از اسم و به صورت پسوند میآید.
منفی کردن در زبان ترکیهای به دو صورت انجام میگیرد: برای جملات اسنادی، با استفاده از فعل کمکی değil انجام میشود. این فعل کمکی که مانند سایر فعلها صرف میشود و بعد از مسند قرار میگیرد. برای جملاتی که فعل اصلی دارند به انتهای فعل پسوند –me اضافه میشود. پسوند –me برای سوالات بله/خیر نیز به کار میرود. برای سوالات معمولی از واژههای پرسشی استفاده میشود با این تفاوت که جای سایر واژههای جمله عوض نمیشود، فقط واژهای که جواب است حذف شده و به جای آن واژه پرسشی مناسب جایگزین میشود.
زبان ترکیهای مانند سایر زبانهای ترکی تطبیق آوایی دارد، به این معنی که آوای حروف صدادار در پسوندها باید با آوای حروف صدادار واژهها یکسان باشند، مثلا اگر ریشه واژه حرف صدادار گرد داشته باشد پسوندی که به آن متصل میشود نیز باید حروف صدادار گرد داشته باشد. آواهای صدادار در واژهها نیز باید با هم یکسان باشند، یعنی اگر یکی از آواها بلند است سایر آواهای واژه نیز باید بلند باشند.
تکیه: تکیه روی واژهها در حالت تکواژهای روی هجای آخر واژههاست اما در جمله تکیه واژهها (به خصوص فعلها) تغییر میکند.
زبان ترکیهای 8 حرف صدادار و 21 حرف بیصدا دارد. امروزه 71 میلیون نفر زبان مادریشان ترکیهای است و حدود 17 میلیون نفر زبان ترکیهای را به عنوان زبان دوم صحبت میکنند. آموختن و ترجمه زبان ترکیهای به دلیل تشابهات واژگانی و دستوری زیاد برای فارسیزبانان کاری نسبتا ساده است.
چارچوب اروپایی مشترک منبع برای زبان ها CEFR یا CEFRL یک استاندارد بین المللی است که سطح مهارت هر فرد در یک زبان را تعیین می کند. شش سطح A1، A2، B1، B2، C1 و C2 دارد.
در ادامه این سطوح را مرور می کنیم و مهارتهای هر مرحله برای زبان ترکی را بررسی خواهیم کرد.
سطح مقدماتی یا مبتدی شامل سطوح A1 و A2 است و به عنوان سطح “کاربر پایه” نیز شناخته میشود. پس از تکمیل سطح مبتدی باید بتوانید:
برای رسیدن به این سطح 100 تا 120 ساعت مطالعه لازم است. استفاده از فلش کارتها در این مرحله مفید خواهد بود.
برای تعیین سطح A1 یا A2 میتوانید از آزمون TOMER در دانشگاه استانبول یا دانشگاه آنادولو (Anadolu) استفاده کنید.
شامل سطوح B1 و B2 است و به عنوان “کاربر مستقل” نیز شناخته میشود. پس از تکمیل سطح متوسط باید بتوانید:
تا حدی به زبان ترکی روان صحبت کرده و آن را درک کنید، روزنامه ها و مقالات ترکی را بخوانید و حتی به زبان ترکی فکر کنید.
برای رسیدن به این سطح 450 تا 490 ساعت مطالعه نیاز دارید. در این مرحله تمرینهایی مانند صحبت کردن با افراد ترک زبان، خواندن محتوای ترکی و تماشای برنامه های تلویزیونی ترکی بسیار مفید خواهد بود.
میتوانید سطح B1 یا B2 را از طریق آزمون TOMER در دانشگاه استانبول یا دانشگاه آنادولو آزمایش کنید. همچنین اگر بتوانید آزمون های TYS یا TPE (امتحان مهارت ترکیه) را قبول شوید، گواهینامه سطح B2 را دریافت خواهید کرد.
CEFR از این مرحله را “کاربر ماهر” مینامد و شامل سطوح C1 و C2 است. پس از تکمیل سطح پیشرفته باید بتوانید:
برای رسیدن به این سطح 1000 تا 1100 ساعت مطالعه لازم است و با گذراندن TYS / TPE می توانید گواهینامه C1 و C2 دریافت کنید.
مکتب خونه با بالاترین حساسیت ممکن از نظر کیفیت آموزشی به شما زبان ترکی ،زبان انگلیسی ، زبان آلمانی و دیگر زبان ها را به صورت آنلاین یاد خواهد داد بهگونهای که مبحث مورد نظر را ۱۰۰ درصد در خانه از طریق اینترنت یاد گرفته و مسلط خواهید شد.
در تمامی دورههای مکتب خونه آموزش زبان ترکی استانبولی از روشها و متدهای مدرن در آموزش تصویری استفاده شده است. آموزش آنلاین چالشهای خاص خود را دارد اما نسبت به کلاسهای حضوری، مزیتهایی هم دارد.
در کنار دورههای آنلاین، میتوانید با گوش کردن به فایلهای صوتی در اتوبوس، مترو و هر جای دیگری که دوست دارید، به پیشرفت سریعتر خود کمک کنید.
بعد از شرکت در دورههای مختلف و یادگیری زبان ترکی، زمان آن است که آموختههای خود را بسنجید.
ما همواره در کنارتان هستیم و اگر در طول آموزش هر سوالی داشته باشید میتوانید از استاد بپرسید و از پشتیبانی ما استفاده کنید.
در کنار دوره و دروس ترکی، با دانلود پادکستها و مقالات آموزشی جهت تقویت زبان خود استفاده کنید.
پادکستهای زبان ترکی استانبولی، معمولا داستانهای کوتاهی هستند که به فارسی و ترکی استانبولی ضبط شده و به صورت رایگان در اختیار افراد قرار میگیرند. این پادکستها مهارتهای شنیداری، گفتاری، گرامر و دایره لغات شمارا بالا برده و تقویت کرده و باعث یادگرفتن اصطلاحات جدید و زیادی میشوند.
شما میتوانید با مکتب خونه بدون هیچ نگرانی از درس الفبای ترکی استانبولی شروع کرده و خود را به بهترین سطح ممکن برسانید.
مکتب خونه بزرگترین پلتفرم آموزش مجازی در ایران محسوب میشود که بیش از یک دهه است در زمینه آموزش مجازی فعالیت میکند. از اهداف مهم مکتب خونه در دسترس قرار دادن آموزشها برای تمام مردم در گروههای سنی مختلف میتوان نام برد. این مکتبِ مجازی، بر این باور است که هیچکس نباید به خاطر شرایط مالی و یا موقعیت مکانی از بهرهگیری آموزشها باز بماند و باور دارد که میتواند این هدف را به سرانجام برساند.
مکتب خونه یک آکادمی آنلاین تخصصها است که دروس مختلفی را در زمینههای متنوع ارائه میدهد. شما میتوانید در مکتبخونه دورههای رایگان و پلاس را در حوزههای مختلف ببینید.
دورههای آموزش برنامه نویسی به شما کمک میکنند تا به یکی از پردرآمدترین و جذابترین مهارتهای دنیای امروز مسلط شوید. آموزش یادگیری ماشین و آموزش پردازش تصویر تا آموزش طراحی سایت، همه چیز برای ورود به دنیای تکنولوژی فراهم است. این دورهها مناسب هر سطحی از مبتدی تا حرفهای هستند.
در دنیای امروزی، یادگیری مهارتهای آیتی و نرمافزار امری ضروری است. دورههای مکتبخونه در این زمینه مانند دورههای آموزش شبکه، آموزش CCNA ، آموزش بلاک چین و غیره، به شما کمک میکنند تا مهارتهایی چون مدیریت شبکه و استفاده از نرمافزارهای مختلف را به راحتی و از صفر تا صد بیاموزید. بدون نیاز به پیشزمینه تخصصی، این دورهها شما را برای ورود به بازار کار آماده میکنند.
اگر به دنبال یادگیری زبان جدید هستید یا میخواهید مهارتهای زبانی خود را تقویت کنید، مکتبخونه با دورههای متنوع آموزش زبان انگلیسی، آموزش زبان فرانسوی، آموزش زبان آلمانی و بسیاری دیگر، بهترین گزینه برای شما است. شما میتوانید با تمرین و آموزشهای ساختارمند به سرعت در زبانهای مختلف پیشرفت کنید و دنیایی از فرصتهای جدید را پیشروی خود ببینید.
آموزشهای مدیریت و کسبوکار مکتبخونه برای کسانی است که میخواهند موفقیت در دنیای تجارت را تجربه کنند. با دورههایی از آموزش مدیریت، دوره منابع انسانی ، آموزش هوش تجاری و تحلیل دادهها تا کارآفرینی و آموزش فروش، میتوانید مهارتهای لازم برای راهاندازی و مدیریت یک کسبوکار موفق را کسب کرده و ایدههای خود را به واقعیت تبدیل کنید.
در دنیای پیچیده امروزی، داشتن دانش مالی و سرمایهگذاری کلید موفقیت است. مکتبخونه با دورههای مالی و سرمایهگذاری در دستهبندیهای مختلف مانند آموزش پرایس اکشن، آموزش تحلیل تکنیکال و غیره، شما را به مهارتهایی مجهز میکند که بتوانید بهترین تصمیمات مالی را بگیرید و سرمایهگذاریهای خود را هوشمندانه مدیریت کنید.
دورههای فنی و مهندسی مکتبخونه برای دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه فرصتی عالی است تا مفاهیم کلیدی و تخصصی در آموزش مهندسی کامپیوتر، آموزش مهندسی مکانیک، عمران و سایر رشتههای فنی را با اساتید برتر کشور یاد بگیرند. این دورهها از بهترین اساتید و دانشگاههای کشور مانند دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران به شما کمک میکنند تا دروس دانشگاهی را بهخوبی درک کنید و مهارتهای عملی خود را ارتقا دهید.
مهارتهای زندگی نقش مهمی در موفقیت و رضایت شخصی دارند. مکتبخونه با ارائه دورههای متنوع در زمینههای مانند آموزش مدیریت تعارض، مهاجرت کاری، مهارتهای ارتباطی و غیره، به شما کمک میکند تا زندگی متعادلتر و موفقتری داشته باشید. این دورهها به شما ابزاری برای بهتر زندگی کردن و برخورد با چالشهای روزمره میدهد.
مکتبخونه برای دانشجویان و علاقهمندان به علوم پایه، علوم انسانی و پزشکی، دورههایی کاربردی و مفید را فراهم کرده است. با این دورهها میتوانید از یادگیری دروس پیچیدهای مثل فیزیک، شیمی، روانشناسی، اقتصاد و حتی دروس پزشکی بهرهمند شوید و پایههای علمی خود را تقویت کنید.
اگر به دنبال پرورش استعدادهای هنری خود هستید، مکتبخونه با دورههای هنری در زمینههایی مانند آموزش گرافیک ، آموزش عکاسی، آموزش نستعلیق، طراحی مد و معماری، بهترین انتخاب است. این دورهها به شما کمک میکنند تا خلاقیت خود را به شکلی حرفهای و قابل اجرا به کار بگیرید و در مسیر هنری خود پیشرفت کنید.
مکتب خونه علاوه بر ارائه دادن دورههای پلاس، مجموعهای شامل ۱۵۰۰۰ ساعت ویدئوی آموزشی رایگان ارائه داده است. این ویدئوهای رایگان در زمینه آی تی، برنامهنویسی، مدیریت و کارآفرینی، مالی و سرمایهگذاری، علوم انسانی وغیره هستند. رایگان بودن این دورهها از کیفیت این دورهها کم نمیکند؛ بلکه آموزش و تهیه این ویدئوها توسط اساتید خبره ایران تدارک دیده شده است. اکثر این استادان برجسته از دانشگاه برتر شهید بهشتی، امیر کبیر، صنعتی شریف و غیره هستند. آکادمی مکتب خونه سعی دارد با انجام پروژههای رایگان در راستای تحقق اهداف خود قدمی بردارد.