×
ribbon

دوره آموزشی مدینة المیزان

مدرس:مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)

امین اسدپورعلی جعفریزهیر انصاریانمرتضی جوانعلی آذرحسین قاسمیمحمدرضا عابدینی

تولید علوم انسانی اسلامی یکی از دغدغه های اساسی جامعه علمی کشور است. امری که به علت دشواری... بیشتر
گواهی‌نامه
4.9 (7)
4 دیدگاه
127دانشجو
9ساعت
سرفصل‌ها
مقدماتی سطح دوره

اشتراک مکتب‌پلاس

خرید اشتراک

با خرید اشتراک مکتب‌پلاس، علاوه بر این دوره، به بیش از ۴،۰۰۰ دوره دیگر دسترسی خواهید داشت.

دسترسی به تمام دوره‌هابیش از ۴،۰۰۰ دوره
محتوای دوره
سرفصل‌ها
پیش‌نیاز‌ها
توضیحات دوره
دیدگاه کاربران
درباره مدرس

آنچه در این دوره می‌آموزید

آشنایی با منطق متفکرمحوری برای حل مسائل علوم انسانی اسلامی

جایگاه محوری علامه طباطبایی در پشتیبانی اندیشه اجتماعی انقلاب اسلامی

آشنایی با سیره عملی مرحوم علامه طباطبایی

روایتی از شکل‌گیری و مختصات مکتب فکری علامه طباطبایی

این دوره شامل:

9 ساعت ویدئو

گواهینامه مکتب‌خونه

دسترسی مادام‌العمر به محتوای دوره

سرفصل‌های دوره

6 فصل29 جلسه9 ساعت ویدیو
روش متفکر محوری در اجتهاد دینی
  مقدمه
01:34
  روش متفکرمحوری مدلی برخاسته از نظام امامت - قسمت اول
25:58
  روش متفکرمحوری مدلی برخاسته از نظام امامت - قسمت دوم
12:11
  ابعاد و مختصات روش متفکرمحوری
19:05
سیر تطور اندیشه اجتماعی اسلامی و جایگاه علامه طباطبایی
  مقدمه
02:17
  جریان شناسی تطور سه دوره تاریخی تمدن اسلامی - قسمت اول
21:10
  جریان شناسی تطور سه دوره تاریخی تمدن اسلامی - قسمت دوم
12:06
  جریان‌شناسی دوره معاصر و نقش کلیدی مرحوم علامه طباطبایی (رض) در آن - قسمت اول
25:27
  جریان‌شناسی دوره معاصر و نقش کلیدی مرحوم علامه طباطبایی (رض) در آن - قسمت دوم
13:59
منطق متفکرمحوری و اختصاصات علامه طباطبایی
  ضرورت متفکرمحوری مبتنی بر منطق اجتهاد
18:08
  منطق متفکرمحوری در سنت اسلامی و غربی
21:14
  روش رجوع به متفکرِ محوری
22:39
  نگاهی به علامه طباطبایی به عنوان متفکرِ محوری
26:37
  جایگاه علمی و جامعیت علامه طباطبایی
15:08
  مختصات مکتب فکری علامه طباطبایی در تولید علوم انسانی اسلامی
29:55
گذری بر سیره علمی و عملی علامه طباطبایی
  مقدمه
02:22
  سیره فردی مرحوم علامه طباطبایی (رض)
21:14
  سیره اجتماعی مرحوم علامه طباطبایی (رض) - قسمت اول
29:22
  سیره اجتماعی مرحوم علامه طباطبایی (رض) - قسمت دوم
17:14
روش‌شناسی فهم و تولید علم در اندیشه علامه طباطبایی
  مقدمه
01:34
  ضرورت امتداد اندیشه متفکرین انقلاب اسلامی جهت حل مسائل کنونی
11:42
  بررسی سنت تفسیر اجتماعی علامه طباطبایی
30:41
  بررسی سنت حکمی علامه طباطبایی
28:35
روایتی تحلیلی از تحقق مکتب فکری علامه طباطبایی
  شکل گیری شخصیت و اندیشه علامه طباطبایی، دوران تبریز، نجف و شادآباد - بخش اول
23:07
  شکل گیری شخصیت و اندیشه علامه طباطبایی، دوره قم - بخش دوم
22:23
  اصلاح فکری و تربیتی حوزه علمیه - محور حکمت و تفسیر
24:24
  اصلاح فکری و تربیتی حوزه علمیه - محور اخلاق
20:25
  تثبیت مکتب فکری درفضای اجتماعی و سیاسی
22:47
  جمع‌بندی شاخصه‌های مکتب فکری علامه طباطبایی
17:33

پیش‌نیاز‌ها

این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.

توضیحات دوره

تولید علوم انسانی اسلامی یکی از دغدغه های اساسی جامعه علمی کشور است. امری که به علت دشواری و طولانی بودن مسیر «اجتهاد دینی» با چالش‌هایی مواجه بوده و منجر شده که بسیاری از اندیشه‌ورزان نتوانند در این مسیر گام مؤثر بردارند.

مکتب فکری که علامه طباطبایی (رض) در طول حیات علمی خود شکل دادند، توانسته است به نحوی کارآمد، مسیر تولید مبانی دینی برای علوم انسانی را ساده‌تر، کوتاه‌تر و عمومی‌تر کند.

این دوره که حاصل انباشت پژوهشی و ارائه اساتید حوزوی و دانشگاهی است، معرفی مختصری از  مکتب فکری علامه طباطبایی در ابعاد نظری و عملی است که متناسب با نیاز دانشجویان و طلاب دغدغه مند در حوزه علوم انسانی اسلامی آماده شده است.

ارائه اساتید در دو بخش سامان یافته است. در بخش اول با بررسی ضرورت رجوع به اندیشه مرحوم علامه به این سؤال می‌پردازیم که چرا باید به اندیشه مرحوم علامه طباطبایی به عنوان یک متفکر رجوع کرد؟ در این بخش ابتدا استاد عابدینی و حجت الاسلام اسدپور در قالب جلسات همایشی به منطق متفکرمحوری و جایگاه علامه طباطبایی در میان متفکران اجتماعی اسلام پرداخته و جناب آقای علی جعفری نیز در جلسه آموزشی اختصاصات مرحوم علامه طباطبایی را بیان می کنند.

در بخش دوم این دوره با بررسی کنشگری علامه در عرصه های مختلف علمی و اجتماعی به این سؤال می‌پردازیم که علامه طباطبایی در زمان حیات خود چه کرد؟ در این بخش نیز حجت الاسلام دکتر انصاریان و نیز دکتر جوانعلی آذر در قالب جلسات همایشی به بررسی روش شناسی فهم و تولید علم و نیز سیره عملی فردی و اجتماعی علامه طباطبایی پرداخته و جناب آقای حسین قاسمی نیز در قالب جلسه آموزشی روایتی تحلیلی از نحوه مکتب سازی علامه طباطبایی ارائه می کنند.

دیدگاه کاربران

4.9

بر اساس امتیاز 7 دانشجو

1
2
3
4
5

آرمان خادمی

1 ماه پیش

5

خوب و کاربردی ممنون از تدریس اساتید بزرگوار واقعا بنده بعنوان یک دانشجو-معلم استفاده کردم.

محمد مهدی حجت زاده

1 سال پیش

5

برای یافتن یک آشنایی و تصویر کلی از چرایی لزوم مراجعه به علامه به عنوان متفکر محوری نکات خیلی خوبی داشت

دانشجوی دوره

1 سال پیش

5

پنجره ای دیده نشد از ابعاد شخصیتی و علمی حضرت علامه طباطبائی (رضوان الله)

علیرضا فتاحی

1 سال پیش

5

صدای فیلم های آموزشی استاد جوانعلی بسیار پایین و ضعیف است

گواهینامه اختصاصی دو زبانه

پس از گذراندن دوره به صورت آنلاین در سایت مکتب‌خونه، گواهی‌نامه رسمی پایان دوره به زبان فارسی و انگلیسی، توسط مکتب‌خونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می‌گیرد.

امکان اشتراک گذاری در لینکدین
دو زبانه
1دوره
127دانشجو
7نظر و امتیاز

مدیر مدرسه فرهنگ و علوم اسلامی ضحی؛ استاد درس خارج حوزه علمیه؛ پژوهشگر عرصه علوم انسانی و تمدن

ایشان توفیق شاگردی بزرگوارانی از جمله آیت الله جوادی آملی، آیت الله مومن، آیت الله فرحانی و سایر اساتید را داشته اند. علاوه بر تدریس دروس فقهی، اصولی و فلسفی در فضای حوزه علمیه قم، در موضوعاتی از جمله هرمنوتیک، انسان شناسی و... نیز ورود داشته اند.

1دوره
127دانشجو
7نظر و امتیاز

عضو مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام و مدرس دانشگاه؛ پژوهشگر عرصه فلسفه و عرفان اجتماعی

ایشان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) بوده و در حوزه اندیشه شهید مطهری، امام خمینی و علامه طباطبایی در فضای دانشگاه تدریس می کنند. آثار مکتوبی از جمله تالیف کتاب مبانی معرفتی اندیشه امام خمینی (ره) و تنظیم کتاب ادب عاشقی استاد عابدینی از کارهای ایشان است.

1دوره
127دانشجو
7نظر و امتیاز

دبیر کارگروه علمی حکمت عملی مجمع عالی حکمت اسلامی و استاد حوزه و دانشگاه؛ پژوهشگر عرصه حکمت اسلامی و حکمت عملی

ایشان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) و تربیت مدرس و طلبه درس خارج حوزه علمیه قم می باشند. علاوه بر سوابق اجرایی و پژوهشی، آثاری از جمله التعلیقه علی الاسفار الاربعه، شهید مرتضی مطهری با تصحیح و تعلیق ایشان چاپ شده است.

1دوره
127دانشجو
7نظر و امتیاز

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام؛ استاد و پژوهشگر حوزه مدیریت اسلامی

ایشان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) و تربیت مدرس هستند. تدریس دروس مرتبط با رشته مدیریت از جمله اشتغالات ایشان بوده و آثاری همچون مقاله بررسی موردی سیره علامه طباطبایی در ایجاد تحول در حوزه علمیه قم از مکتوبات ایشان است.

1دوره
127دانشجو
7نظر و امتیاز

دبیر هسته منظومه فکری علامه طباطبایی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام؛ پژوهشگر عرصه حکمت اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی

ایشان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) است. از جمله آثار مکتوب ایشان، تدوین کتاب های شاگردپروری و قدم عاشقی از استاد عابدینی بوده و مقالاتی در حوزه اندیشه اجتماعی و سیاسی علامه طباطبایی و شهید مطهری نیز دارند.

1دوره
127دانشجو
7نظر و امتیاز

تولیت مدرسه علمیه ثامن الائمه علیه السلام و استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم؛ مدرس دروس تفسیر المیزان، اخلاق، حکمت متعالیه

ایشان شاگرد اساتیدی از جمله آیت الله بهاء الدینی، آیت الله حسن زاده آملی، آیت الله جوادی آملی و آیت الله ممدوحی و... بوده اند. ایشان علاوه بر تحقیق و تدریس تخصصی، سال های متمادی در عرصه تبلیغ دینی حضور داشته و به عنوان کارشناس برنامه هایی از جمله برنامه تلوزیونی سمت خدا به تبلیغ و ترویج دینی پرداخته اند. از ایشان مجلدات مختلفی در حوزه های معارف دینی از جمله مباحث سیره تربیتی انبیاء، مهدویت، اخلاق و جهاد اکبر و... منتشر شده است.

مهارت‌هایی که می‌آموزید

دوره‌های مشابه

سوالات پرتکرار

آیا بعد از پایان مدت دوره همچنان به محتوای آن دسترسی دارم؟

بله. پس از پایان مدت دوره نیز به ویدئوها، تمرین‌ها، پروژه‌ها و سایر محتوای آموزشی دوره دسترسی خواهید داشت؛ اما امکان تصحیح تمرین‌ها توسط پشتیبان دوره و دریافت گواهی‌نامه برای شما وجود نخواهد داشت.