برنامه‌ریزی دوره

 
برنامه‌ریزی دوره

راهنمای تولید یک دوره جذاب

موفق ترین اساتید قبل از شروع به ساخت دوره آنلاین خود زمانی را صرف برنامه ریزی برای دوره خود می کنند تا مطمئن شوند دوره آموزشی به خوبی سازماندهی شده، تجربه یادگیری سودمند را منتقل می کند و همچنین کاربردی است. در ادامه مایلیم روند تولید دوره توصیه شده مکتب خونه را با شما به اشتراک بگذاریم. این روند براساس بهترین شیوه ها و اصول طراحی آموزش است که از تجربه چندین ساله مکتب خونه در این زمینه به دست آمده است.


دوره خود را برنامه ریزی کنید.

برنامه ریزی محتوای دوره پیش از ضبط دوره بسیار مهم است و تأثیر بسیاری در کیفیت دوره و حفظ یکپارچگی دوره شما خواهد داشت. برای برنامه ریزی دوره خود می توانید گام های زیر را دنبال کنید:


گام اول: عنوان دوره خود را انتخاب کنید.

زمینه‌ای را انتخاب کنید که در آن دانش دارید و نسبت به ارائه آن هیجان زده می‌شوید علاوه بر آن، در صورت نیاز می‌توانید از کمک کارشناسان ما در انتخاب موضوعات پرطرفدارتر در زمینه خود بهره ببرید هر چه میزان تقاضا برای موضوع انتخابی شما بیشتر باشد احتمال موفقیت و فروش دوره شما بالاتر می‌رود.

 

گام دوم: مخاطبانتان را تعریف کنید.

اولین قدم برای ایجاد هر نوع محتوایی این است که به این فکر کنید که مخاطب شما چه کسی است. به این فکر کنید که چه کسانی علاقه‌مند به گذراندن دوره شما هستند. در ادامه نکاتی را برای راهنمایی پیدا کردن مخاطبانتان بیان می‌کنیم.

 

برای "همه" تدریس نکنید. 

دوره‌هایی که به صورت خاص برای دسته ای از کاربران تهیه شده‌اند بسیار دوره‌های جذاب‌تری برای دانشجویان هستند. اگر تمرکز خود را بر روی نیاز دسته ای خاص از افراد بگذارید احتمال موفقیت شما بیشتر است چرا که دوره بسیار مفیدتر و سودمندتر خواهد شد.
برای مثال:
"دوره فنون مذاکره برای کارمندان بخش فروش" به جای، "دوره فنون مذاکره برای هرکسی که می خواهد مذاکره کند"

برای پیدا کردن مخاطبان ایده آل خود سؤال بپرسید.

برای شناسایی دانشجویان آینده خود به این سؤالات درباره علاقه، انگیزه و دانش آنها پاسخ دهید:
1. چه اهداف، علایق یا چالش هایی باعث می شود که کاربران در یک دوره آموزشی در حوزه موضوعی دوره شما شرکت کنند؟
2. محتوای شما برای چه کسانی مناسب است؟
3. محتوای شما برای چه کسانی مناسب نیست؟
4. چه مهارت‌ها یا دانشی را باید در مورد موضوع دوره شما بدانند؟
5. مخاطبان شما در مورد محتوای شما چه احساسی دارند؟
اگر در تعریف مخاطبان خود مشکل دارید به عکس آن فکر کنید: دوره شما برای چه کسانی نیست؟
زمانی که مخاطبان خود را تعریف کردید در کل دوره آن‌ها را در نظر بگیرید. دوره را برای آن‌ها بسازید. اسم دوره ای که انتخاب کرده‌اید را مجدداً بررسی کنید آیا این نام مناسب مخاطبان شما هست؟
دوره خود را از طریق چشم و ذهن مخاطبانتان ایجاد کنید.

گام سوم: اهداف آموزشی‌تان را تعیین کنید.

کاربرانی که دوره شما را خریداری کرده‌اند زمان و پول خود را صرف گذراندن دوره شما می‌کنند و انتظار دارند که در پایان دوره چیزی یاد بگیرند؛ بنابراین بسیار مهم است که شما بتوانید این نیاز کاربران را پاسخ دهید. اهداف دوره شما آنچه را که دانشجویان پس از گذراندن دوره شما یاد می‌گیرند را مشخص می‌کند. این و تمرین ها میزان Case Study اهداف باید قابل اندازه گیری باشند و دانشجویان در پایان دوره با انجام یادگیری خود را بسنجد.

گام چهارم: طرح کلی دوره خود را ایجاد کنید.

خلاصه دوره، پی و ریشه دوره شما است. اینجا دقیقاً همان جایی است که شما تصمیم می‌گیرید ساختار و سازماندهی محتوای دوره شما چگونه خواهد بود. دوره خود را به عنوان یک داستان در نظر بگیرید. این داستان باید سه بخش داشته باشد: آغاز، میانه و پایان که از یک جریان منطقی پیروی می‌کند.