انتخاب یک زبان برنامهنویسی و چارچوب برای توسعهی وب کار دشواری است، زبانها و چارچوبهای زیادی وجود دارند، که هر یک نیازهای مختلفی را در این زمینه رفع میکنند. برای خیلی از کسبوکارهای حوزهی آیتی زبان برنامهنویسی پایتون و چارچوب جنگو یک انتخاب مناسب است. دلایل این انتخاب سریع و راحت، متن باز بودن و امنیت بالای آنها است.
در آموزش طراحی سایت با پایتون و جنگو، شما میتوانید در مدت کوتاهی یک وبسایت را از صفر تا صد طراحی کنید. یکی از خصوصیات زبان برنامهنویسی پایتون راحتی و فراگیری آسان آن است. همچنین جنگو یک چارچوب سطح بالا برای پایتون است، که روشی استاندارد برای توسعه سریع و آسان وبسایتها ارائه میدهد. هدف اصلی جنگو، سهولت در ایجاد وبسایتهای پیچیده در محور پایگاهداده است. سایتهای شناخته شدهی Instagram، spotify، dropbox، pinter، reddit و Mozilla از Django استفاده میکنند. با گسترش مشاغل آیتی نیاز بسیار زیادی به طراح سایت به وجود آمده است، بخصوص به افرادی نیاز است، که دانش برنامهنویسی در زمینهی python و django داشته باشند.
در دوره آموزش طراحی سایت با پایتون و جنگو در ابتدا با زبان برنامهنویسی پایتون آشنا خواهید شد، که یکی از پرطرفدارترین زبانهای برنامهنویسی است و در ردهی دوم زبانهای استفاده شده در گیتهاب است. در ادامه طراحی frontend را فرا خواهید گرفت، frontend بخشی از صفحات وب است که کاربر مشاهده میکند، در این مبحث با اصول و پایه صفحات وب آشنا خواهید شد. در آخر، اما مهمترین بخش این دوره آشنایی با چارچوب جنگو است، از این فریمورک برای برنامهنویسی backend یک وبسایت استفاده میشود، با یادگیری جنگو شما قادر خواهید بود، backend یک وبسایت، بخشی از وبسایت که با پایگاهداده و سرور در ارتباط است، را تمام و کمال پیادهسازی کنید.
معرفی دوره آموزش طراحی سایت با پایتون
در حوزه توسعه وب، بدون شک پایتون یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی است. نظرسنجی توسعهدهندگان Stack Overflow در سال 2022 گزارش داد که Python در جایگاه دوم قرار دارد. پایتون همچنین یکی از پر تقاضاترین زبانهای برنامه نویسی است که این به سهولت استفاده و سینتکس آسان آن بازمیگردد. یکی از زمینههای محبوبی که پایتون در آن کاربرد خاصی دارد توسعه وب است. از همین رو پلتفرم مکتب خونه درصدد آن برآمده که دوره آموزش طراحی سایت با پایتون را برای کاربران تدوین کند. بعد از اینکه به معرفی دوره آموزش طراحی سایت با پایتون پرداختیم، بهتر است با مفاهیم مربوطه و اهمیت توسعه وب با پایتون نیز آشنا شویم.
در آموزش طراحی سایت با پایتون و جنگو، شما میتوانید در مدت کوتاهی یک وبسایت را از صفر تا صد طراحی کنید. یکی از خصوصیات زبان برنامهنویسی پایتون راحتی و فراگیری آسان آن است. همچنین جنگو یک چارچوب سطح بالا برای پایتون بهحساب میآید، که روشی استاندارد برای توسعه سریع و آسان وبسایتها ارائه میدهد. هدف اصلی جنگو، سهولت در ایجاد وبسایتهای پیچیده در محور پایگاهداده است. سایتهای شناختهشدهای مانند اینستاگرام، spotify dropbox ،pinter ،reddit و Mozilla از Django استفاده میکنند.
با گسترش مشاغل آیتی نیاز بسیار زیادی به طراح سایت به وجود آمده است و در این زمینه بخصوص به افرادی که دانش برنامهنویسی در زمینهی python و django داشته باشند، این نیاز بسیار بیشتر احساس میشود.
در دوره آموزش طراحی سایت با پایتون و جنگو، کاربر ابتدا با زبان برنامهنویسی پایتون آشنا خواهد شد که یکی از پرطرفدارترین زبانهای برنامهنویسی است و در ردهی دوم زبانهای استفاده شده در گیتهاب قرار دارد. در ادامه طراحی فرانتاند به دانشجویان آموزش داده خواهد شد.
در آخرسر با مهمترین بخش این دوره آموزش طراحی سایت با پایتون که آشنایی با چارچوب جنگو است آشنا خواهید شد. از این فریمورک برای برنامهنویسی بکاند یک وبسایت استفاده میشود. با استفاده از یادگیری جنگو کاربر قادر خواهد بود، بکاند یک وبسایت را بهصورت کامل پیادهسازی کنید.
ازآنجا که امروزه نیاز به متخصصین پایتون روزبهروز افزایش میابد و این نیاز در قالب توسعه وب بیشتر و بیشتر خودش را نشان میدهد، نیاز به دوره آموزش طراحی سایت با پایتون بیشازپیش احساس میشود. این دوره با هدف آشنایی کامل کاربر با طراحی سایت، مخصوصاً بخش بکاند و کار با چارچوب جنگو طراحی شده است.
سواد کامپیوتری و توانایی کار با کامپیوتر از مهمترین پیشنیازهای دوره آموزش طراحی سایت با پایتون است. برای یادگیری پایتون نیز میتوان از دوره مقدماتی آموزش پایتون برای یادگیری مفاهیم اساسی و پایه استفاده کرد.
پایتون در حال حاضر یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی کامپیوتری بهحساب میآید که در حال استفاده است. در پلتفرم توسعه نرمافزار Github، پایتون دومین زبان برنامهنویسی محبوب پس از جاوا اسکریپت است. این زبان محبوب توسط کد نویس هلندی به نام Guido van Rossum در سال 1991 توسعه یافت. او میخواست یک زبان برنامه نویسی چندمنظوره را توسعه دهد که در الگوهای برنامه نویسی متعدد کار کند و بر خوانایی کد تأکید داشت و درنهایت پایتون را اختراع کرد.
در آن زمان، بیشتر زبانهای برنامه نویسی بسیار انتزاعی بودند. پایتون به توسعهدهندگان این امکان را میداد تا مفاهیم برنامه نویسی را با استفاده از خطوط کد کمتر و به روشی بسیار شهودی بیان کنند. این انقلاب بزرگی در زمینه زبانهای برنامه نویسی بود. امروزه از پایتون در حوزههای گوناگونی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، توسعه وب، توسعه اپلیکیشن و غیره استفاده میشود.
توسعه وب زمینهای بسیار گسترده در دنیای امروزی بهحساب میآید. توسعه وب بهصورت کلی به معنای توسعه برنامههایی است که میتوان از طریق اینترنت در یک مرورگر وب به آنها دسترسی داشت. یک برنامه وب دارای دو جزء فرانتاند ( Frontend) و بکاند(Backend) است. در دوره آموزش طراحی سایت با پایتون کاربران با جنبههای مختلف توسعه وب آشنا خواهند شد اما در این جا نیز اشاره کوتاهی به آن شده است.
قسمت جلویی یا بهاصطلاح فرانتاند، بخشی از یک برنامه وب است که با آنچه کاربران میتوانند ببینند و با آن تعامل داشته باشند و نحوه ظاهر شدن آن تعاملات سروکار دارد. این همان چیزی است که کاربران هنگام بازدید از آدرس اینترنتی برای دسترسی به یک برنامه وب در مرورگر وب خود میبینند. بهصورت کلی توسعه فرانتاند به مدیریت تعامل با سرورهای وب، واکشی دادهها، نمایش آن در برنامه وب و ارسال آن به وب سرور برای ذخیره یا دستکاری مانند یک توییت، پست وبلاگ و غیره مربوط میشود.
بکاند بخشی از یک برنامه وب است که به جنبههای سمت سرور آن میپردازد. پایتون در این بخش از توسعه وب بسیار پرکاربرد است. عملیات بکاند ممکن است شامل ذخیره، اعتبارسنجی، بهروزرسانی، حذف و بازیابی دادهها و موارد دیگر باشد.
ویژگیهای اصلی پایتون آن را به گزینهای محبوب برای توسعه وب تبدیل میکند. پایتون رایگان، منبع باز و بهطور گسترده در دسترس است. همچنین سازگاری آن با سایر زبانهای مختلف برنامه نویسی بیش از هر چیزی به این محبوبیت مشروعیت بخشیده است. پایتون به توسعهدهندگان این امکان را میدهد که وبسایتهایی را بر اساس چندین الگوی برنامه نویسی مختلف ایجاد کنند. بهعنوانمثال، هم برای برنامه نویسی شیءگرا (OOP) و هم برای برنامه نویسی تابعی (FP) مناسب است.
پایتون همچنین دارای قابلیت تایپ پویا (تعریف متغیر بهصورت پویا) است. به زبان ساده این یعنی که اسکریپتهای پایتون قبل از اجرا نیازی به کامپایل ندارند. این ویژگی بهخصوص برای توسعه وب بسیار مفید است، زیرا به کد نویسی کمتری نیاز دارد و اشکالزدایی را آسانتر میکند. به صورت کلی میتوان گفت پایتون بعد از ترکیب جاوا اسکریپت، html و css محبوبترین زبان برای توسعه وب است و حتی زبان برنامه نویسی php را نیز پشت سر گذاشته است.
در کل پایتون دارای مزایای مشخصی است که آن را برای توسعه برنامههای کاربردی وب مناسب میکند. مزایایی که در ادامه موردبررسی قرار خواهند گرفت ما را مجاب کرده است که دوره آموزش طراحی سایت با پایتون را در پلتفرم مکتب خونه قرار دهیم.
یکی از دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی پایتون، بدون شک قابلیت یادگیری آسان آن است. پایتون، بهعنوان یک زبان برنامه نویسی، بهگونهای طراحیشده که واضح و مختصر باشد. نحو روان آن دلیل اصلی خوانایی آن در نظر گرفته میشود که بر وضوح بیشازحد تأکید میکند. برخلاف سایر زبانهای برنامهنویسی، مانند جاوا، سی شارپ، یا سی پلاس پلاس که در آنها باید به میزان قابلتوجهی کد بیشتری بنویسید، پایتون چیزی مشابه را با کد کمتر انجام میدهد.
در عین اینکه توسعهدهندگان برنامهها را میسازند، مشکلات رایجی وجود دارد که با آنها مواجه میشوند. آنها برای رویارویی با هر چالشی باید کد بنویسند که با این چالشها میتواند مواردی مانند، اعتبارسنجی داده، خواندن دادهها از یک فایل CSV، درخواست شبکه و غیره باشد. بسیاری از توسعهدهندگان درنهایت کتابخانههایی مینویسند که این کتابخانهها بستههای کدی هستند که به آنها اجازه میدهد چنین وظایفی را بهراحتی انجام دهند. این کتابخانهها معمولاً در اینترنت توزیع میشوند تا توسعهدهندگان دیگری که سعی در حل مشکلات مشابه دارند، بتوانند از آن استفاده کنند.
پایتون تعداد زیادی کتابخانه آماده برای توسعهدهندگان دارد تا از آنها برای حل مشکلات متعدد استفاده کنند. توسعهدهندگان میتوانند کتابخانههای خود را نیز توزیع کنند. همه این موارد به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا روی مسائلی که قبلاً حل شدهاند تمرکز نکنند، بلکه از زمان و انرژی خود برای ساخت برنامهها و حل مشکلات منحصربهفرد خود استفاده کنند. در دوره آموزش طراحی سایت با پایتون، دانشجویان با نحوه کار با کتابخانهها، مخصوصاً کتابخانههای لازم برای توسعه وب آشنا خواهند شد.
ازآنجاییکه یادگیری و درک پایتون آسان است، این امر موجب افزایش سرعت توسعه خواهد شد. همچنین از دلایل دیگر افزایش سرعت توسعه با پایتون میتوان به وجود کتابخانههای غنی برای توسعه و همچنین نحو آسان آن اشاره کرد.
پایتون جامعه بزرگی از توسعهدهندگان دارد که از آن استفاده میکنند. این انجمن تعداد زیادی از افراد حرفهای و توسعهدهندگان ارشد پایتون را دارد که برای مدت طولانی از این زبان استفاده میکنند. به دلیل چنین جامعه بزرگی از توسعهدهندگان، هر سؤالی که توسعهدهندگان جدید دارند میتوانند توسط این متخصصان با سطوح مختلف مهارت در زبان پاسخ داده شود که میتواند به شما در یادگیری توسعه وب با پایتون کمک کند. علاوه بر این، این انجمنها مشکلاتی که برای توسعهدهندگان هنگام توسعه برنامهها با آنها مواجه میشوند یا قبلاً حل شدهاند را شامل میشود در این انجمنها تعداد زیادی از توسعهدهندگان مایل به کمک هستند.
فریم ورک یا چارچوب مجموعهای از بستهها و ماژولهای از پیش نوشته شده است که برای حل مشکلات رایج و افزایش سرعت توسعه در کنار هم قرار میگیرند. این مشکلات رایج معمولاً شامل بسیاری از وظایف مکرر مانند ورود به سیستم، اعتبارسنجی، ماندگاری و غیره است که توسعهدهندگان باید برای آنها کد در پروژههای خود بنویسند. در این سناریو، یک چارچوب مجموعهای از بستههای کد را ارائه میدهد که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا این مشکلات را بهطور مداوم در تمام پروژهها حل کنند.
در توسعه برنامههای تحت وب پایتون، پایتون بیشتر برای ساخت بکاند استفاده میشود. فریمورک های پایتون رسیدگی به وظایف مرتبط با توسعه برنامههای پشتیبان، مانند تجزیه درخواستهای HTTP، تولید پاسخهای HTTP، دسترسی به پایگاه داده، احراز هویت، مجوز و غیره را بر عهده دارند. چندین چارچوب توسعه وب و طراحی سایت با پایتون برای توسعه بکاند وجود دارد که این فریمورکها در زیر معرفی شدهاند.
فلاسک (Flask) یکی از محبوبترین چارچوبهای پایتون در توسعه وب است و در طراحی سایت با پایتون کاربرد بسیار فراوانی دارد. ازآنجاییکه این یک فریمورک میکرو بهحساب میآید، ویژگیهای زیادی که سایر فریم ورکهای وب ممکن است داشته باشند، ندارد. ویژگیهایی مانند قالببندی، مجوز حساب، تأیید اعتبار و غیره. با این حال، این بدان معنا نیست که Flask انتخاب ضعیفی برای این کار است.
فریمورک فلاسک به توسعهدهنده آزادی استفاده از هر کتابخانه یا حتی کد سفارشی را برای مقابله با انواع چالشها را میدهد. بهعنوانمثال، میتوان کتابخانه ORM سفارشی را برای مدیریت پایگاه داده انتخاب کرد و درعینحال، میتوان از کد برای بررسی اعتبار دادهها استفاده کرد. بهعبارتدیگر، این فریمورک امکان ابداع راهحلهای نوین را به کاربر میدهد.
جنگو یک چارچوب HTTP پایتون برای ساخت بکاند برنامههای کاربردی وب است و این فریمورک نیز کاربرد بسیار زیادی در طراحی سایت با پایتون دارد. یکی از دلایل محبوبیت فریمورک جنگو این است که یادگیری و استفاده از آن بسیار آسان بهحساب میآید، بهخصوص به دلیل معماری قابل اتصال آن بسیار فریمورک پراستفادهای است. جنگو به توسعهدهنده این امکان را میدهد تا برنامههای جداشده کوچکی بسازد که میتوانند به پروژههای بزرگتر متصل شوند.
جنگو با تعدادی کتابخانه بسیار قدرتمند برای انجام چندین کار عرضه میشود. یکی از محبوبترین آنها در میان این کتابخانهها، کتابخانه نقشهبردار شی رابطهای (ORM) است. ORM یک بسته نرمافزاری بوده که از ایجاد کوئریهای پایگاهداده و نگاشت نتایج به اشیاء پایتون که میتواند در یک پایگاه کد پایتون استفاده شود، مراقبت میکند. استفاده از ORM با دیگر کتابخانههای جنگو، ازجمله موتور قالب، اعتبارسنجی، پنل مدیریت و غیره آسانتر است. جنگو بهرهوری توسعهدهندگان را با این رویکرد افزایش میدهد که کمتر بر روی جزئیات بیاهمیت سطح پایین تمرکز کنند و بیشتر بر روی حل مشکلات تجاری تمرکز کنند.
اگرچه جنگو و فلاسک برای طراحی سایت با پایتون و توسعه وب هردو محبوب و مفید هستند، اما تشخیص زمان استفاده از آنها ممکن است کمی دشوار باشد. بهطورکلی، میتوان از هردوی آنها برای در بکاند برنامه وب استفاده کرد. با این حال، این چارچوبها برای موارد استفاده خاص مناسب هستند. بهصورت کلی و بهعنوان یک قانون قابلقبول، برای توسعهدهندگان با تجربه و برنامه نویسان فول استک، فریمورک فلاسک گزینه خوبی است و از طرفی برای توسعهدهندگان تازه وارد جانگو انتخاب مناسبی بهحساب میآید.
در کل انتخاب یک زبان برنامهنویسی و چارچوب برای توسعهی وب کار دشواری است، زبانها و چارچوبهای زیادی وجود دارند که هر کدام نیازهای مختلفی را در این زمینه رفع میکنند. برای خیلی از کسبوکارهای آنلاین، زبان برنامهنویسی پایتون و چارچوب جنگو یک انتخاب مناسب خواهد بود. دلایل این انتخاب سریع و راحت، متنباز بودن و امنیت بالای آنها است.